Jump to content

Problema Turatii Benzinar

1nS4n3
 Share

Postare recomandată

Va salut! Am un A4 B5 8D 2,6 V6 ABC benzina. Si am prostul obicei de a alimenta cu benzina de la un vecin care lucreaza la o rafinarie si caruia "ii curge benzina la robinet :Driver:". Dupa ultimul plin facut tarziu in noapte, a doua zi de dimineata, dau cheie, urca la relanti (cu mici dificultati) si cand dau sa plec, se subtureaza pana la ~200ture - aproape sa moara. Reincerc, de 2,3 ori cu acceleratia blana si masina isi revine cat de cat a normal (dar tot cu mii dificultati pana atinge 1500ture, apoi urca normal. Asta si acum 2 dimineti si azi dimineata. Apoi in mers la fel, la plecarile de pe loc parca are un lag, o intarziere, se tureaza cam greu, la fel pana in 1500ture, de unde apoi cum spuneam urca normal. Imi aduc aminte ca cu vreo 3 sapt in urma mi-a murit in mers de vreo 2 ori desi benzina zic eu ca nu era terminata... Oricum, ideea e ca masina parca nu mai trage la fel... Ma gandesc: o fii catalizator defect, pompa benzina, (filtrul de combustibil are vreo 500km), bujii, injectoare infundate cu reziduri din acea benzina??? Ideea e ca omul azi aduce motorina, maine benzina... Si mereu in aceleasi recipiente... Care ar fi parerile si sugestiile voastre? Multumesc!

P.S.: ma gandesc serios sa scot catalizatorul... dar stiu ca pot fii probleme in functie de pozitia sondelor lambda... (in sensul ca daca este una situata dupa catalizator catre toba finala, atunci aceasta in lipsa catalizatorului, aceasta va da info eronate... si va creste si consumul...)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea e ca omul azi aduce motorina, maine benzina... Si mereu in aceleasi recipiente...

:) :) :( :lol: Bun asa, ia de la el in continuare ;) Asta cred ca e unul din cele mai amuzante topicuri din ultima vreme, "am bagat marmelada in rezervor si parca nu mai merge bine masina, ce-o avea? :hainoroc:"

Link către comentariu

Esti sigur ca ai luat benzina de la el ultima data??? Sa mi fi gresit el si in loc de bidoanele cu benzina sa ti le fi dat pe cele cu GAZOLINA sau cum ii spune pe la unele stai peco BENZINA DE EXTRACTIE :icon_cool:

Link către comentariu

Supertare topicul ;) si eu cred ca materialul pus in rezervor n-are nicio problema, masina e de vina :). Tre' sa recunosc ca si pe mine ma binedispus. :rolleyes:

Deci hai sa zicem ca intradevar la motor mare ->consum mare, deci trebuie sa facem rost de un "robinet" cu taxe free :D sau sa schimbam masina.

On-topic: in niciun caz sa nu mai puna in acelasi recipient cand benzina, cand motorina pentru ca nu o sa stea sa le curete bine apoi de fiecare data. Si dupa ce ai luat sa le pui sa se decanteze in recipiente mai mici, de exemplu bidoane de 5l si o sa se vada pe fund cat e combustibil si cat restul :D si apoi alimentezi. Iti minimizezi riscurile asa, ramanand devina eventual calitatea benzinei.

Good luck,

Link către comentariu

Supertare topicul :( si eu cred ca materialul pus in rezervor n-are nicio problema, masina e de vina :(. Tre' sa recunosc ca si pe mine ma binedispus. :)

Deci hai sa zicem ca intradevar la motor mare ->consum mare, deci trebuie sa facem rost de un "robinet" cu taxe free :D sau sa schimbam masina.

On-topic: in niciun caz sa nu mai puna in acelasi recipient cand benzina, cand motorina pentru ca nu o sa stea sa le curete bine apoi de fiecare data. Si dupa ce ai luat sa le pui sa se decanteze in recipiente mai mici, de exemplu bidoane de 5l si o sa se vada pe fund cat e combustibil si cat restul :D si apoi alimentezi. Iti minimizezi riscurile asa, ramanand devina eventual calitatea benzinei.

Good luck,

Deci... am pus benzina de la pompa... Masina si-a revenit... Multumesc pentru sfaturi!

Link către comentariu

• 3 weeks later...
robert_pantelimon

salut am avut aceeasi problema si la mine sa rezolvat tot la fel prin omv 100 :beerchug:

Link către comentariu

• 3 months later...

Belea topicul asta ,m-a amuzat foarte tare...mai ales raspunsul lui yce :))

Link către comentariu

• 5 months later...

eu am aceiasi problema cu turatia si alimentez cam 90% din petrom... si problema nu dispare...am pus si din ROMPETROL Efix95 si masina se comporta la fel si pe deasupra se si tureaza singura la relanti... ce sfaturi imi dati....ce ar putea fi?

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Ideea e ca omul azi aduce motorina, maine benzina... Si mereu in aceleasi recipiente...

Fac pariu.. ti-a zis foarte serios ca nu are nimic daca iei in continuare de la el si aduce cand motorina cand benzina in aceleasi canistre, nu?

Deci... am pus benzina de la pompa... Masina si-a revenit... Multumesc pentru sfaturi!

Ai vazut?? ai gasit raspunsul..bafta

Link către comentariu

• 8 months later...

salutare am si eu o belea de dimineata cnd am plecat cu masina am un audi a4 2003 1.8t 163 cp am dat drumu la clima 26 grade si de obicei in 5 min cnd incepe sa se ridice temperatura imediat baga caldura iar de dimineta parca nu mai baga asa am scoso un pic in afara si daca o turez si merg mai tare cu ea in turatie sus se incalzeste baga caldura normal daca sta masina pe loc la relanti incepe si baga rece am fost la un baiat si mia zis ca sar putea sa am infundat caloriferu da eu pana acum nu am avut nici un fel de belea cu asa ceva pe o conducta venea fierbinte la calorifer iar una era rece cum pot si eu sa il desfund .......si inca ceva cecu din bord mi se mai aprinde din cnd in cnd apoi iar se stinge am fost la audi la bucuresti cu masina mia zis sa imi schimb bobinele bujiile si am mai schimbat o supapa de presiuni si o alta supapa micuta pe tester imi scria ca nu arde bine cilindrul 3 si 4 ca merge cu detonatii dupa ce am schimbat supapa de presiune aia imi face belele imi ridica din cnd in cnd turometrul la 2 mii de ture apoi iar revenea si imi trepida un pic masina am schimbat supapa asta masina a mers perfect dupa un drum de grecia cred ca sa spart membrana ca sea auzea suiera iesea aer iar pe tester imi spune ca presiunea intre turbo si clapeta de acceleratie este prea mare va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii sa nu ma apuc iar sa schimb lucruri in plus pe la motor ms frumos

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!