Jump to content

Cum se regleaza stropitorile?

Vially
 Share

Postare recomandată

Ei ? Am senzatia ca nu mai stropesc exact in directia care trebuie, si as umbla nitel la cea din dreapta, dar nu stiu cum. Merge cu acul ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

adrianciocalau

Ai grija cum umbli, io am facut o prostie la stropitoarea de pe spate si am scos bila aia de fier care regleaza directia jetului...

Apropo, la mine se intampla ceva super ciudat in ultimul timp, tot pe spate, jetul de apa se misca odata cu stergatorul... nu constant, o miscare neregulata, ca si cum il "agata" cumva... ati trecut prin asa ceva?

Link către comentariu

@adrian Din pacate ai o problema intalnita frecvent. Nu ai stiu exact cum se numeste dar acea chestie a inghetat pe timp de iarna si cand ai incercat sa folosesti stergatorul s-a rupt. Imi cer scuze ca nu pot fi mai precis, dar ti-am zis sa te lamuresc cat de cat. Din pacate trebuie schimbat tot bratul.

@vially Poti folosi acul, dar iti trebuie o previcizie foarte mare ca sa potrivesti cum trebuie. Eu m-am chinuit vreo 20 de minute sa le pun pe directie.

Link către comentariu

Incerc cu acul, va spun daca am reusit sa fac ceva, sau doar m-am "balacit" :)

Link către comentariu

adrianciocalau

Esti sigur ca s-a rupt ceva? Si daca da, sigur trebuie schimbat tot bratul? Eu cand mi-am pierdut bila aia de fier, mi-am comandat doar duza de plastic, si mi-a venit. 5 euro si ceva...

Link către comentariu

Vorbeste cu valiauto pentru detalii! El mi-a zis de aceasta problema cand am trecut pe la el ca nu imi mai stropea apa stergatorul spate, dar la mine era ceva minor.

Link către comentariu

adrianciocalau

Am fost acum si m-am uitat atent la masinarie... se pare ca nu e nimic grav. Duza stropitoarei e introdusa acolo fortat in mijlocul unui angrenaj care se misca, ea fiind singura parte fixa. Probabil din cauza mizeriei, ruginii (?) se "agata" si se misca odata cu tot ansamblul. O sa incerc sa o ung cu ceva. Interesant este ca e ok asa, pentru ca spala mai repede si mai bine :)

Link către comentariu

Este posibil ca Octavia sa aiba aceleasi duze ca si Fabia , de aceea caut si eu o rezolvare pentru duza dreapta care se incapatineaza sa-mi arunce lichidul de spalat pina pe luneta. Ce e de facut ? M-am dotat si eu cu un ac hotarit sa transez problema, dar pare ca nu am ce sa reglez.

Link către comentariu

• 1 year later...

Aceasi problema am si eu (Octavia 2)...ambele stropitoare arunca apa pana pe luneta...nu cred ca trebuie ac deoarece duzele sunt mobile si pot fi miscate cu mana insa nu reusesc sa le reglez cum trebuie...in timp ce stationez, apa ajunge pe luneta, in timpul mersului apa sare prea jos...

Poate cineva stie mai bine?

Link către comentariu

Poate cineva stie mai bine?

Stiu eu!

Schimba legile fizicii! :rolleyes:

Link către comentariu

Trebuie sa tii mai mult apasat cand nu stationezi. Ai sa vezi ca o sa vina cum trebuie. Daca ar fi fost infundate canalele, ti-ai fi dat seama.

Link către comentariu

Un lucru chiar haios. Eu cand mi-am luat masina (second) duza de pe stergatorul spate deja se misca odata cu bratul. Am fost convins ca e ceva normal :offtopic: .

Deci sa inteleg ca se poate rezolva cumva problema cu stropitoarea care se misca odata cu bratul sau trebuie schimbat totl??

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stai linistit, la Matiz (de exemplu) nu reusesti sa reglezi acele duze niciodata, mai tot timpul "bat" aiurea. Am auzit ca si la unele masini cu mari pretentii e naspa reglaju asta.

Link către comentariu

• 9 months later...

Salut. Poate sa-mi spuna cineva daca se regleaza si cum duzele de stropit parbrizul?

Am din acelea care pulverizeaza, dar pulverizeaza cam jos.

Link către comentariu

Am reglat duza de stropit luneta (ca am Combi), folosind un ac cu gamalie introdus in gaura duzei. Nu stiu daca se poate folosi metoda asta si in fata (unde sunt pulverizatoare mai fine).

Link către comentariu

Duza de stropit luneta se poate regla cu acul, intradevar, pentru ca este cu jet. Are o biluta metalica cu un mic orificiu prin care iese letul de apa. Introduci usor un ac in acel orificiu si misti usor biluta imaginandu-ti ca acul este jetul de apa si reglezi sa bata acolo unde trebuie.

In fata, la parbriz, am niste duze care pulverizeaza si nu arunca jeturi de apa si care au orificiul mai mare, de forma patrata. Categoric nu se pot regla cu acul.

Link către comentariu

• 1 year later...

salutari tuturor.asi avea si eu o intrebare...cat de sus trebuie sa sara apa pe luneta din spate? mie imi ajunge aproximativ cam un pic mai jos de mijloc....la voi cum e? astept un raspuns. :lol:

Link către comentariu

trebuie sa bata mai sus, cam la 3/4 din lungimea stergatorului

Link către comentariu

• 5 months later...

salutare!

am citit tot topicul de 2 ori si tot nu amgasit o solutie pentru reglajul stropitorilor din fata. chiar nu stie nimeni?

Link către comentariu

Nu se regleaza pe fata mai Cristi sunt duze fixe, chiar n-am auzit sa se regleza ci eventual schimbare unghi duza prin desfacerea grilei cu tot si apoi ajungi la duze pe care apoi le ajustezi .....daca poti , eu am incercat si n-am reusit, poate altii........

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut.. ma poate ajuta si pe mine cineva, la glofuletul meu imi lipseste sistemul ala care indreapta jetul de apa pe luneta, acum cand dau sa folosesc jetul de apa, apa sare in spate. Ce trebuie sa cumpar, cum sa numeste, ce sa fac? mail: gaby_tzu2002@yahoo.com

Link către comentariu

• 1 month later...

salut

o problema cu stropitoarea de pe luneta: de cateva luni nu mai stropeste, deloc :(

am incercat cu un ac, crezand ca e infundata, dar nimic

mai stie cineva vreo solutie?

mersi!

Link către comentariu

Stefan, o scoti (deschide capota si apoi trage de stropitoare in directia parbrizului) si conecteaza in "fund" presiune aer ;-) ...

Link către comentariu

• 1 month later...

Vezi sa nu-ti fie intrerupt traseul (la mine iarna daca ingheata sare furtunul la racordul de sub filtrul de aer - si e al naibii de haios sa-l pui la loc fara sa scoti filtrul). De vazut e simplu, apa ajunge pe jos sub masina :zzzzz:

Link către comentariu

duzele stropitorilor fata sunt fixe

insa inaltimea jetului se poate putin ajusta daca se ridica/apasa grila de plastic cu totul, ea fiind sprijinita si fixata pe suporti de tabla (cu suruburi) care astfel se pot deforma plastic

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!