Jump to content

Montaj Amortizoare

arabel
 Share

Postare recomandată

Pot fi bucsele de la punte, la fel imi troncaneau si mie la gropi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• v@sy

10

• paul_ral

9

• baltaretu

8

• hunior

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sunt schimbate si alea de nici un an.Sa mai treaca caldura asta si o sa dau amortizoarele jos sa ma uit exact ce e acolo.Daca nu gasesc nimic, inseamna ca asa atinge cu jantele mele si o sa am grija cand am masina incarcata sa nu mai trec cu viteza peste denivelari (cu toate ca eu de obicei nu iau mai mult de o persoana in spate,dar mi s-a pus mie pata acuma pe problema asta dupa drumul de la mare).

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutari !

Exact aceeasi problema am avut si eu cu arcurile spate, erau foarte moi, iar masina era destul de lasata si cand era goala. Asa ca varianta mea a fost sa caut pe la dezmembrari arcuri de echipare "drumuri grele". Dupa ce am verificat netul si vreo 5 dezmembrari, am gasit intr-un final arcurile care mi-au trebuit la 100 lei ambele. M-am apucat de demontat, montat si totul perfect. Toata treaba a durat 2 ore. Pe spate nu trebuie presa de arcuri.

Poze:

in prima poza masina era incarcata cu 300 kg, echivalentul la 4 persoane + bagaj

6gy1.jpg
o35r.jpg
4w9h.jpg
myia.jpg
pdo4.jpg
4zv3.jpg
qq0m.jpg
crxg.jpg

Modificat de morpheus_alex
Link către comentariu

• 2 months later...

Buna am si eu o nelamurire de curind am schimbat telescoapele pe spate pentru ca se balansa si nu era stabila in curbe si se auzea si o bataie foarte tare pe dreapta.Dar dupa ce leam schimbat se aude o bataie pe ambele parti (zgomotul este ceva de genu tactactac)si nu imi dau seama de la ce poate fi ca telesoapele leam strins bine

Modificat de agigolf 3
Link către comentariu

bucse punte spate,flanse amortizor spate(daca 100% se aude in spate) toba pe sub masina,sa nu fie vrun colier iesit de la toba. si vezi la amortizoare jos unde se prind de punte cand bagi surubul de strangere trebue sa fie exact cat gaura de la amortizor, daca nu ,bate :) spor

Link către comentariu

Salut, aveti idee daca arcurile+amortizoarele spate de pe Variant se potrivesc pe hatch ? Sunt mai lungi, mai tari, pot sa le montez ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu se potrivesc,difera pozitia arcului pe amortizor de la variant la hatchback.

Link către comentariu

daca vrei arcuri mai rigide pune de passat.eu mi-am pus dar sta spatele un pic ridicat.

Link către comentariu

• 5 months later...
ionut golf 3cl coupe

salut. nu stiu daca am postat unde trebuie sunt nou pe aici .

la golf 3 u meu am o problema la flansele amortizoar le-am cumparet noi si au intre caroserie si flansea metalica o distanta de aproximativ 2 cm. ce ar putea fi ? mentionez ca am cumparat flansile pentru modelol pana in luna 8.94 asa cum esi masina

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca te referi la cele din fata din compartimentul motor cred ca e in regula. Asa e si la mine. Concluzia: alea sunt doar ca sa nu cada amortizorul... Distanta poate fi ocupata de bare din acelea de rigidizare, cred.

Link către comentariu

• 1 month later...

• Buna seara.

Am cumparat 2 amortizoare sh complete(doar ce au fost date jos de pe masina) cu tot cu arcuri flanse si rulment pentru partea din fata . Intrebarea mea este daca imi mai este necesar o presa pentru a le monta sau sa merg la mecanic smile.gif

Multumesc.

post-121641-0-60376700-1417452784_thumb.

Link către comentariu

Nu ai nevoie de presa, le poti monta singur, suruburile de sus de la flanse o sa te chinuie (da o fuga pana la o vulcanizare sa ti le desfaca la pistol inainte). Si ai grija cand montezi amortizorul pe fuzeta, in ce pozitie este (deobicei e tras la maxim inafara)

Link către comentariu

Dupa ce montezi amortizoarele trebuie facuta geometria obligat.

Link către comentariu

Dupa ce montezi amortizoarele trebuie facuta geometria obligat.

Subliniez!
Link către comentariu

• 5 weeks later...

Buna ziua.

De curand am cumparat doua amortizoare pe spate. Trebuie sa le schimb neaparat,pentru ca cele de pe masina sunt terminate rau de tot,se leagana masina de iti lasa impresia ca esti in barca,iar pe spate dreapta am un troncanit puternic in special pe drum cu denivelari de zici ca esti in caruta. 

Am dat comanda si pentru cele doua bucse care vin pe punte (am inteles ca se schimba greu ). 

Intrebarea mea este,ce anume trebuie sa mai cumpar pe langa cele doua telescoape, e nevoie sa schimb si flansele ? Si mai este ceva ptr protectia telescoapelor nu stiu exact ce.  Daca puteti sa-mi spuneti ce anume trebuie sa mai iau (piese,coduri) O poza cu piesele care sa ma ajute ar fi super. 

Va multumesc.

Link către comentariu

salut, uite pt amortizoarele fatapost-145592-0-76406600-1420719983_thumb.post-145592-0-02025100-1420719992_thumb.post-145592-0-84967100-1420719995_thumb.                                                                                                                                                                   iar pentru spate:post-145592-0-91480000-1420720041_thumb.post-145592-0-38565100-1420720045_thumb..              sper sa-ti fie de folos,succes.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Anca ceva,sa intrebi pe cei de la care faci comanda daca aduc piesele pe original, daca nu cauta in alta parte.

Modificat de baltaretu
Link către comentariu

Daca nu au fost schimbate niciodata, poti sa schimbi si flansele. Oricum preturile sunt destul de acceptabile la golf3. Si nu uita de protectiile amortizoarelor. Verifica daca sunt intregi cele de pe masina, iar in acest caz nu mai ai nevoie de altele noi. In schimb daca sunt rupte ai nevoie de unele noi, altfel ajung la tijele amortizoarelor apa si praf.

As recomanda si schimbarea protectiilor de la amortizoare daca faci revizie completa la puntea spate, ca mai tarziu sa nu ai probleme.

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut cum desfac si eu flansele de la amortizoare spate la passat b6

Link către comentariu

Nu crezi ca ar fi normal sa intrebi in aria passat b6?aici e golf 3

Link către comentariu

Da-mi un link pls

Link către comentariu

Salutare colegi.

Stiti cumva care amortizoare is mai durabile cele pe ulei sau gaz? As lua pe gaz chiar daca is mai rigide, dar ma gandesc cat is de fiabile in timp la drumurile noastre. Daca stie cineva, o parere e binevenita. Mersi

Link către comentariu

• 2 months later...

salut,

de vreo saptamana tot se aude un troncanit fata dreapta si parca un mic scartait fata stanga.

am fost la un mecanic pentru schimbarea termostatului si al unui senzor de temp motor si omul mi-a zis ca ar trebui sa schimb si flansele ca sunt cam uzate(plasticul ala trebuie sa fie lipit de partea metalica.la mine este cam deplasat 1-1,5 cm in sus).

acum intrebari:kitul de flanse vine si cu rulmenti?daca se schimba flansele se schimba si amortizoarele?

Link către comentariu

Salut, flansa amortizor se poate achizitiona separat cu rulment 33 ron. Daca u crezi ca amortizoarele inca mai duc le poti lasa asa, in plus poti schimba si suruburile care tin amortizoarele de fuzete plus piulite

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna ziua as dori sa schimb cele 4 telescoape de la masina si nu stiu ce ar mai trebui schimbat! mentionez ca pe fata cand ma apas pe ea trosnesc telescoapele iar pe spate la o greutate de 300 kg in masina se lasa foarte rau si sunt si umpic curse de ulei 

Ce ma sfatuiti sa cumpar 4 telescoape noi + 4 flanse si altceva ? imi si troncane pe drum cu denivelari ar trebui si bucse spate + ? 

Link către comentariu

Merita bagati atatia bani in masina? asta e intrebarea.

Ca sa o pui la punct, trebuie facuta o verificare totala:

- 4 amortizoare- 4 flanse amortizoare- 4 rulmenti in capul amortizoarelor-

- burduf protectie amortizor- puffere in capul amortizoarelor, sa nu loveasca caroseria-

-Daca masina se lasa considerabil (cu toate ca 300kg, imi par foarte multe, nici nu stiu daca masina ta accepta atata greutate (masa maximadin talon)- lasatul acesta despre care zici nu vine din amortizoare, ci vine din arcuri tasate/slabite, deci ti-ar trebui si arcuri, macar pe spate (ca astea se uzeaza mai rapid).

Tragand o linie, cu manopera, si fara bucse sau alte piese, sare lejer de 300 euro.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!