Jump to content

Blow-off valve pe TDI

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Deci ca sa intelegem cu totii e ok sa punem blow off valve pe diesel sau nu?Ma cam bate gandu sa imi pun si eu pe golf5 19TDI asta in cazul in care nu imi afecteaza turbina si chiar ma ajuta.Please help...

Nu mai da quote la postul anterior pentru ca este interzis de regulament!

Foloseste "add reply" sau "fast reply".

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce sa zic Bogdan_wrc, golful meu cred ca are bov stock, pentru ca atunci cand accelerez mai tare si iau piciorul de pe acceleratie se aude un"fsss".Si eu ma gandeam sa-l inlocuiesc cu unul mai mare pentru sunet mai puternic, dar din cate am auzit iti cam ia din putere.

Link către comentariu

• 5 months later...

Ei bine eu sunt un taran care vrea sa-si monteze Blow Off (la becuri albastre ma mai gandesc)

In cazul in care citeste un alt "taran" ,care se si pricepe la acest "sistem de maxim prost gust ",il rog respectuos sa-mi lase un mesaj.

Am motor 1.8 TFSI,este pozitionat (motorul) la fel ca la A3.

Ptr. criticul mandru nevoie mare de masina lui:

Maestre moderator,dupa parerea mea esti un batran sictirit de tinerii care vor zgomot de masina Japoneza pe o Europeanca sarmana si urata.

Data viitoare fi mai bland!

Link către comentariu

Prietene ai un ton si limbaj destul de intepat...nu ai decat sa fii "taran" in continuare, nu ma intereseaza...poti sa-ti pui si led-uri albastre din partea mea (uau, NU AI inca?)

Daca citeai mai bine (dar de, se pare ca mai repede ne repezim sa vorbim cum am invatat...) vedeai ca pe ACEST topic se vorbeste de Blow-Off pe TDI...adica pentru motor DIESEL nu pentru 1.8 TFSI (sau orice alt benzinar). Si daca cunostiintele tale aprofundate in domeniu spun ca blow-off pe tdi are si alt efect in afara de zgomot (si generarea de probleme), inseamna ca esti mai tare decat toti de pe toate forumurile, inclusiv de afara...poate ne explici cum se face asta si cum functioneaza la o masina, repet DIESEL... In cele 4 pagini ale topicului si in alte sute de pagini pe internet, este descris de ce nu functioneaza la fel si ce efect are, dar poate stii tu mai bine (asta deduc din tonul tau superior)

P.S. Da, poate sunt un batran sictirit...sictirit de cei care se reped sa dea cu batu dar nu inteleg bine de ce... Faptul ca sunt moderator, nu inseamna ca sunt si atotstiutor. Pot gresi si pot sa nu cunosc multe lucruri. Nu-s mecanic auto de meserie si nu am facut nici o scoala in domeniu. Tot ce stiu am invatat din pasiune, de la altii si din diverse discutii/topic-uri pe diverse forumuri. Rolul meu este de a aplica Regulamentul pe forum iar postul meu anterior din acest topic era strict in calitate de membru si user pe forum, nu in calitate de moderator, nu stiu de ce era nevoie sa accentuezi asta. Si daca tot ai facut-o, titulatura este "moderator senior", da?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut. Am si eu o Octavia tour 1.9 TDI 101cp. Ma intereseaza strict sunetul. Ce as putea pune? Linkurile de mai sus sunt expirate :|

Link către comentariu

• Administrator
Ma intereseaza strict sunetul. Ce as putea pune?

La motorul tau... nimic.

Ai citit topicul si posturile/topicurile din link-urile postate aici? :)

Link către comentariu

• Administrator

Pentru ca erau OFF TOPIC posturile legate de sunet si modificare tobe au fost mutate aici.

Link către comentariu

• 2 years later...

Rapier normal ca ti se pare o fita acest bov pentru ca nu teai documentat la ce folosete intradevar la masinile diesel e doar de efect pe cand la cele pe benzina iti ofera si performante ... acest bov (blow off valve ) este o valva care la decelerare sau la schimbarea de viteza it elimina surplusul de aer in acest fel iti opreste turbina incet nu brusc ....rolul acestuia este de a proteja turbina....

Link către comentariu

de unde e mai bine sa iau presiune pt blow off...de la furtunul de la intercooler sau cel de la turbo ?imi pun blow pt ca am gasit ceva de la forge la un pret bun dar trebuie sa vad de unde iau partea electrica

Link către comentariu

Din cate stiu, nu iti trebuie presiune. Iti trebuie vid. Ca supapa de la bov e trasa, nu impinsa. Si vidul se creeaza numai la benzina, la decelerare, la motorina nu.

Link către comentariu

pai trebuie sa fac legatura cumva cu un furtun si cred ca cel mai bine e de la cel de la IC mai ramane sa vad cum se monteaza partea electrica

Link către comentariu

cei care au blow-off pe masina sau au cunostinte pt kitul din imagine,pot sa imi spuna si mie ce cod are piesa incercuita sau unde o pot gasi ?

multumesc !

post-68118-12038_thumb.jpg

Modificat de adyi
Link către comentariu

@ adyi,

NU vreau sa rad de tine sau ceva de genul, nu ma ocup cu BOV nu cunosc codul acestei piese, dar pot sa iti spun ca pare a fi un contact electric ( cel putin 2 pozitii) si comanda mecanica.

Daca caut in stafundul creierului am vazut ( am montata ) acesta piesa la masina mea de cafea cred ca la axa butonului de abur/apa calda.

Deci poate ar fi o alternativa sa cauti la cei care ocupa de reparat masini de cafea JURA ori Saeco.

Bafta... complicata viata tunerilor de motoare.

Link către comentariu

toata lumea vrea blow off pe tdi ca se aude frumos si diferit .. si asta ar fi o varianta (soft si evacuare libera ) si se aude destul de "dragut"

Link către comentariu

hai sa nu dam in altele gen evacuare si soft. imi mai trebuie partea electrica la un blow-off si mai exact chestia aia care se pune sub pedala si e gata "sunetu"

Link către comentariu

• 4 weeks later...

revin la problema mea.nu are nimeni piesa din imagine sau cel putin un cod de pe ea...nu am ce sa pun in locul ei ca sa declanseze valva

post-68118-0-51408700-1318760216_thumb.j

Modificat de adyi
Link către comentariu

• 3 weeks later...

am rezolvat problema...cat de curand montez blow-off`ul

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!