Jump to content

Golf 3 1994-1997 1.9 Tdi


soft_php_07
 Share

Postare recomandată

M-ar interesa sa cumpar un VW Golf 3 1.9 TDI din Germania. Ati avea vreo recomandare? Am vazut ca sunt unele peste 300 mii. Sunt rezistente sa o duca mai mult? Cam ce parametri ar fi interesanti de observat la cumparare? Toate 1.9 TDI-urile de la Golf 3 au consumul acela mic 4,4 afara si 6.6 in oras? Care ar fi optiunea asemanatoare dar putin mai buna fata de acest tip de masina? Ar fi interesante informatii fondate pe experienta nu doar pe deductii.

Modificat de soft_php_07
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

-cumpara o masina de la privat..de preferat cetatean german !!!!

-studiaza actele, vezi cati proprietari a mai avut (este specificat in brief)

-intereseaza-te de carte service (la privat gasesti si cu asa ceva), reparatii, accidente, etc

-mergi cu ea, vezi cum se comporta; vezi interiorul, uzura la volan, pedale, schimbator, scaune, etc

-fii atent la tabla - e mai proasta decat la mk2 !

-nu cauta masini ieftine (1500-2000) ! sunt mai interesante cele peste 3000..in general afacerea "buna" poate sa fie o mare teapa! masinile nemtesti au pret! un mk3 bun, ingrijit, cu ceva dotari si fara 300k km, nu ai sanse sa-l gasesti sub 2800 (asta din ce am vazut eu)

-chiar daca pretul este mare, mergi si vezi masina - daca nu-ti convine, nu ai ce pierde! unii lasa 100-200...altii mai mult decat te astepti - poti avea norocul sa ajungi chiar la pretul dorit!

-fereste-te de masini modificate!

-despre fiabilitate nu stiu ce sa-ti spun - l-am adus acum ~2luni si nu am mai avut mk3; daca sunt rezistente sau nu peste 300k?!? - nici asta nu am de unde sa stiu! in general, am auzit numai de bine, depinde cine si cum o foloseste. Daca vrei sa o faci praf, vei reusi!

-consum - motorul meu ia ~8 oras, cu AC; ~5 afara (cred ca se poate si mai bine de atat - eu merg mai agresiv); cel de 90cp ar trebui sa consume mai putin.

-..optiune asemanatoare golfului3 - nu stiu! Sandero ?? :D :D

bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

-fereste-te de masini modificate!

de ce spui asta ???

un vecin d-al meu si-a luat un golf 3 din germania cu ceva modificari, nu foarte importante...respectiv jante, eleron, PRAGURI. Avea la toate aceste modificari "majore" omologari !

Evident asta nu inseamna ca masina era in stare exceptionala....dar fii mai explicit la aceasta chestiune....cred ca o mare parte din noi doresc masini modificate...

cat despre celelalte sfaturi sunt de acord cu tine !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator
-cumpara o masina de la privat..de preferat cetatean german !!!!

Nu este o regula. Poti sa gasesti o masina foarte buna si la dealer. In principiu, trebuie sa te feresti de firme unde partonii sunt de nationalitate turca, araba, etc.

Pt mai multe informatii citeste:

Dealeri Auto De Evitat Din Germania Si Nu Numai

Cumparare masina din Germania, Tot ce tine de acest lucru

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

te rog sa ne comunici si noua daca ti-ai achizitionat ceva...

eu, cel putin, sunt foarte interesat ....

toate detaliile...de altfel...

incepand de la...optiunile masinii,pret,...pana la parerea pe care ti-ai facut-o asupra vanzatorului

ok...masina buna iti doresc sa iti iei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ca sa nu pornesc un topic nou: ma intereseaza sa achizitionez un golf 3. Nu am pretentii de benzina sau motorina insa am gasit vreo 2 cu A/C (asta e un criteriu pentru mine) cu preturi sub/sau aproape de 2000 EUR in tara fara taxa de mediu/inmatriculare.

Mergand pe ideea asta: la ce ma pot astepta (calitativ: interioare, motor etc ) si la ce trebuie sa fiu atent pentru a nu lua o teapa de zile mari.

Am urmarit si rubrica de pe forum cu vanzari de auto insa preturile imi depasesc bugetul alocat (~2000 EUR) - a nu se intelege nejustificate (ce am vazut eu pe aici la sectiunea mk2 si mk3 sunt masini in care sa investit si suflet nu doar bani la cumparare).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un golf bun pana in 2000 euro si cu aer conditionat nu gasesti, ori mai urci putin stacheta pretului ori renunti la clima. Am fost eu saptamana trecuta in Germania sa-mi iau un golf iar cele care aveau clima si aratau cat de cat erau cam pe la 2500 deci aici precis il iei si mai scump ca trebuie sa castige si ala care-l aduce ceva nu? Poti lua si mai ieftin dar nasoale......Eu mi-am aduc unul diesel fara clima din 95.Sunt destul de rare golfurile cu clima.Am umblat 2 zile sa gasesc o masina cat de cat....adica si mai frumoasa si mai ieftina

Va salut pe toti cu ocazia asta de pe forum

Modificat de paul_ral
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

masini ieftine si bune nu prea exista , nici la noi nici in germania , vrei o masina buna dai un ban in plus , gasesti golf 3 in germania si la 1000 euro , dar nu as avea curaj sa vin cu ea pe roti de acolo

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sorin Golf 3 cabrio

De ce aduceti fratilor ce e mai ieftin si mai prost din germania?

De ce nu va luati masini bune, daca nu va pasa de siguranta voastra, macar ganditi-va ca mai sunt si alti participanti la trafic/pietoni care saracii nu au nici o vina!

De ce toata lumea aduce de afara ce-i mai ieftin?

:Driver:

Mare greseala a facut guvernul Romaniei micsorand taxa de prima inmatriculare! Romania, cat de curand va redeveni din nou groapa de fiare vechi si rable a Europei! (vezi ce masini au intrat in tara in perioada 1989-1996 cand se putea inmatricula orice cazan, tomberon, ariciumba sau cum vreti voi sa-i ziceti! )

Modificat de Sorin Golf 3 cabrio
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Ia in calcul si varianta mea. 1100 euro pe un golf III de 1.8 '94, 90 CP luat intr-un parc auto din dortmund acum 2 saptamani. Are aer conditionat dar am o conducta fisurata (testata la atelier). Unic proprietar, 116k km, am gasit in torpedo toate hartiile cu reviziile si testarile vag inclusiv cea in care a fost vanduta catre parcul auto. Lipsuri: au scos toate boxele in afara de cele din bord :D au luat celalalt set de roti, au scos cele 2 becuri de pozitii din fata. Nu numai ca am ajuns cu ea in Romania si pana acum am facut deja 4000 km dar pe drumul spre tara am mai tractat si 2 prieteni care au luat de la arabi (irakieni desi le-am zis sa nu faca greseala) respectiv un opel astra'98 (1800 euro) si un vw passat break din '90 (1000 euro) si care i-a mai costat la reparatii 196 euro (alternator) respectiv 100 euro (capac delcou si bobina de inductie). Asta ca sa iei in calcul ca se pot lua si masini bune la 1000 euro si nu esti un pericol pt nimeni (ba chiar ultima speranta :) ). Masina pe care am luat-o este cea din semnatura si vezi si o poza la topicul o poza pe zi. Asa ca baieti mai ganditi-va! Tot ce va trebuie e un gps, cunostinte limbi straine (de preferat germana sau macar engleza) si rabdare. Ce spuneti?

Modificat de dev2108
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

salutare, sunt nou pe forum pentru ca m-ar interesa achizitionarea unui golf3

m-am tot uitat si ce am vazut m-a satisfacut din punct de vedere al dotarilor, mai putin din punct de vedere al ruginei. va prezint urmatorul golf, am vorbit cu proprietarul la telefon si l-am intrebat de rugina, mi-a spus ca ar cam trebui schimbata aripa stanga fata, acuma nu prea stiu cum sa fac sa uploadez pozele asa ca pentru moment va pun doar dotarile si daca se poate atasez si imaginile ei.

pret: 2000 euro negociabil

locatie: harghita

rulaj: 161k km

prima inmatriculare: 06/1994

capacitate: 1896 cmc

carburant: motorina

putere: 90 cp

varianta: vw golf 3 1.9 tdi

are EURO 2; CUTIE MANUALA 5+1; GEAMURI ELECTRICE FATA; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 2 AIRBAGURI; TRAPA; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA;

am reusit sa pun si pozele, as vrea sa stiu ce pareri aveti despre aceasta masina si daca s-ar merita sa o cumpar in cazul in care ar trebui schimbata aripa si ar mai avea ceva "bube" de rugina. mai exact daca ma duc sa o vad la ce ar trebui sa ma uit mai exact etc etc.

post-30182-1218492542_thumb.jpg

post-30182-1218492559_thumb.jpg

post-30182-1218492570_thumb.jpg

post-30182-1218492580_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

fara rugina nu prea gasesti..

- cauta unu cu A/C..sfatul meu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci macar aer conditionat sa aiba daca are si ceva rugina, in ideea ca daca tot bag bani in ea sa o fac sa arate binisor la tablarie macar aer conditionat sa am nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ascultati aici la mine:cu rugina asta nu e de joaca!!!va ustura la buzunare de numa!!!am patito eu la ultima masina ce am avut-o!!am platit 5 milioane pt ceea ce credeam ca e simplu,rapid si ieftin...e scumpa manopera si vopseaua...asta la un vopsitor care stie ce face... :lol: poti lua ce dotari vrei sau poti,da vezi de rugina ...ca aparentele inseala..

respect

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bun, s-atunci la pretu ala , chiar si fara aer conditionat s-ar merita masina ? iar dupa cumparare sa mai bag sa zicem inca vreo 300-500 euro (dar nu mai mult) in tablarie ca sa o fac "boboc" ? iar apoi sa ma tina ceva timp ? bineinteles ca daca merg sa o vad si arata ca o caruta, daca e rupta de rugina normal ca nu o iau dar daca ar fi sa zicem aripa respectiva (ceea ce cred ca gasesti pe la dezmembrari si cred ca si pe forum as gasi ceva daca m-as uita bine) si ceva puncte de rugina, vopseaua fiind neagra ... (off topic: fratele meu are un mercedes si a apelat la un tip sa-i vopseasca , capota fata pentru ca avea niste puncte de rugina si a facut-o foarte bine, nici nu se vede ca nu e originala, deci as putea apela la acelasi meserias pentru o schema de genu asta )

ce pareri aveti ? tipu a zis ca mai negociem, de la 2000, acuma sa zicem ca ar mai lasa inca 200e, daca te targuiesti bine, plus inca 440e cat costa taxa de inmatriculare, plus ceva reparatii pe la ea.. m-ar duce undeva la 2500 euro, ar fi un pret acceptabil ? apropo am uitat sa trec faptu ca proprietarul mi-a spus ca are si intercooler, na intrebare de novice, ce-i ala si la ce foloseste si daca il pot pune la capitolul plusuri in ceea ce priveste masina

Modificat de cipilica
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu care voiam sa aduc din 96 cu 3500 da ca nou. N-am nici o sansa sa-l vand nu?

E 1.6 b, ac geamuri el, 167000km cu CS si faturi la toate rev. Oare face banii astia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rugina

O aripa... o usa... un hayon nu e grav. Aripa noua 100 ron/buc de la magazin. Usa la dezm ~2-300 ron completa. Hayon 3-400 ron complet, tot dezm. Vopseaua 300 ron ~800ml am un negru ciudat nici bleumarin nici negru. Manopera vopsit 100 ron. Grav e la praguri, podea, caroserie partea superioara, stalpi. Acolo e munca taiat/ sudat samd. Deci uita-te bine ce si unde e ruginit. Nu lua ceva ce trebuie taiat/sudat pt reparatii, e un chin. Tot ce are suruburi si se desface e ok (capota, usa, aripa fata, hayon) se schimba usor.

Stare generala

Sa nu aiba accidente, directie stramba (borduri lovite), tinuta de drum (daca vezi ca are rotile iesite in afara pe o parte sau sta masina intr-o rana...)

Si... DA, sa aiba aer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

io nu ma omor dupa aer conditionat, ce-i drept ca mai bine mergi cu aeru pornit decat cu geamurile deschise, consumu e mai mic chiar si cu aeru pornit, oricum e mai bun decat ceea ce conduc acuma :eek: adica "masina" din profil. cam pe la cat m-ar duce consumu la un 1.9 tdi 90cp (urban / extra urban) ? am inteles cam pe unde ar fi bube la partea exterioara dar la cum merge masina, la ce ar trebui sa fiu foarte atent ? revizii daca are sa fie facute la timp, ultimul schimb de ulei, consumabile, bujii fise etc. altceva ?

@Gabigoro - pe mine ma intereseaza sa fie 1.9 tdi, 2 sau 4 usi acuma cum vine, prefer 4 dar daca e ocazie iau si cu 2, sa aiba macar airbag-uri, in rest sunt cam optionale pentru mine, nu m-ar deranja geamuri si oglinzi electrice, dar as da oglinzile si geamurile pentru aer conditionat, dar vezi ce gasesti. la noi in Sibiu se vand foarte scump golfurile 3. unu fara rugina la exterior cat de cat se da pe la 3000 pe motorina, pe benzina sunt mult mai ieftine ceva pe la 2.300e iar care sa aiba si aer conditionat pe la 3500. partea nasoala e ca stau cu ele in targ de le vine rau si nu le cumpara nimeni ca nu au bani si prefera sa isi aduca din germania fiecare chiar daca are ceva rugina.

daca gasesti ceva interesant imi poti da un pm cu ceva detalii poze etc. inca nu m-am hotarat ce masina o sa imi cumpar asa ca inca imi analizez optiunile :D

Modificat de cipilica
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

colegii eu am luat un golf 3 de la privat dar neamtu asa e o intretine mai bine

sa nu va ganditi cand plecati ca va lasa la pret prea mult ca nu aveti sanse mai mult de 50-150

nu lasa deloc nici chiar daca are ceva defecte, santeti nevoiti sa luati ce gasiti ca sa nu va intoarceti cu mana goala

cine a fost in germania stie ce vorbesc eu, dupa ce am plecat dupa masini norcocul meu a fost ca am gasit alta repede

ca alea care am plecat eu erau ruginite si nu functionau bn asa ca aveti grija ce faceti si sa nu plecati la o masina sa aveti

mai multe masini care le vreti ca majoritatea sant turci,rusi etc mai putin nemti si sa nu uitati cartea de servis ca eu nu o am si o avea neamtu dar eu mai capiu nu am luato :blink:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si care e treaba daca e turc si nu e neamt? E mai hot? Iti da teapa la km?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am experienta cu dealerii de masini second hand, dar stiu ca dincolo sunt anumiti dealeri de evitat. Si mai stiu ca si romanii sunt in top! :icon_thumright: Nu cred, de asemenea, ca trebuie sa generalizam. Eu am cumparat masina de la un algerian, spre exemplu si am fost multumit de cum a decurs vanzarea. Adica nu a incercat sa ascunda unele probleme si nu a "aranjat" masina inainte. Cartea service parea cat se poate de reala. Acum... nimeni nu iti va insira toate problemele masinii, care pot fi observate cu ochiul liber si cu oaresce documentare anterioara. Daca chiar nu stii unde sa te uiti la o masina second si esti uluit de un polish recent facut, atunci degeaba te duci sa iti cumperi masina ca aproape sigur iei o teapa cat tine de mare!

Ce vreau de fapt sa spun este ca m-a uimit sinceritatea unor nemti (persoane fizice, nu dealeri si iarasi nu cred ca trebuie sa generalizam) care mi-au raspuns cat se poate de franc la intrebari legate de aspecte oarecum ascunse ale functionarii masinii (consum ulei, acidente, etc) si care nu pareau ofuscati de faptul ca nu doresc sa cumpar o masina care consuma de ex. 1l de ulei la mia de km. Omu' din exemplu avea o masina, intr-o anumita stare generala de functionare, pe care din diferite motive dorea sa o vanda. Nu iti convine marfa? Nicio problema.

Asta e!

Succes, intreaba ca sa ti se raspunda si deschide bine ochii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!