Jump to content

zgomot ventilator


suri
 Share

Postare recomandată

azi dimineata, inainte de a porni masina am inchis ventilatorul in ideea de a nu indura si aerul rece pe langa frigul din masina. dupa ce s-a mai incalzit motorul am pornit ventilatia pe treapta 1 cu aer cald si recirculare si am observat ca se aude un zgomot ciudat din partea dreapta a bordului. am pipait pe dedesubt si am simtit un curent de aer rece, de unde am tras concluzia ca este fanta de absorbtie pentru recirculare (si asa am mai invatat ceva cu ocazia asta :angry: ). am oprit recircularea si zgomotul s-a diminuat sensibil, cu o oarecare intarziere (2-3 secunde), dar parca tot se mai aude ceva, foarte slab. zgomotul suna a ventilator care bate, sau mai degraba ca si cum (una dintre) palele ventilatorului ar atinge ceva.

intrebarea este daca aveti vreo idee despre ce poate fi vorba, sau daca imi puteti spune unde este pozitionat si cat de accesibil este ventilatorul, in ideea de a-l desface si a vedea ce s-a intamplat.

multumiri anticipate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai simplu mod de a inspecta palele ventilatorului este sa demontezi filtrul de polen. Pentru asta demontezi prima data masca de plastic din partea inferioara a parbrizului. Nu este nevoie s-o dai jos pe toata, doar jumatatea din dreapta. Sub masca vei gasi ECU mai la centru, si priza de aer a ventilatiei in dreapta. Peste priza de ventilatie este fixat filtrul de polen, cu 2 cleme in partea din fata. Sub filtrul de polen vei vedea palele ventilatorului.

Pentru a avea acces la motor si la tubulatura va trebui sa demontezi buzunarul situat sub airbagul pasagerului sau sub compartimentul de manusi, in functie de dotarile masinii. Acesta ste prins in 4 suruburi, unul chiar langa rama usii, celelalte 3 de jos in sus, de-a lungul buzunarului.

PS: nu este necesar sa demontezi compartimentul de manusi sau airbagul, din cate imi amintesc.

Spor la demontat :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multam fain, maine ma apuc de demontat :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!