Jump to content

Fum Cand Plec De Pe Loc Si Cand Merg In Marsarier...

Skittles
 Share

Postare recomandată

Salut, am un golf 4 variant 1.9 TDI 2004, cod motor AXR. Cand am cumparat masina anul trecut am observat(atunci cand era condusa de altcineva) ca scoate fum la plecare de pe loc si mai ales la plecare de pe loc in marsarier...Pe vremea aceea am zis ca este ok nu stiam foarte multe despre TDI. In decembrie 2007 m-am intalnit cu Domnul Voinea si am intreprins un chiptuning (l-am rugat sa imi dea un plus de aprox 20 de cai - citisem ca sunt probleme cu ambreiajele de AXR si nu am vrut sa fortez masina).Masina merge bine, nu prezinta turbo lag, consumul de motorina este ok, cel de ulei asemenea( nu vad ful alb-albastrui deloc) in schimb am aceeasi problema ca si inainte de chiptuning : scoate fum in situatiile mai sus mentionate (in regim de mers normal,turata cat sa se puna in miscare masina).

Totodata, am un mecanic care a lucrat la Porche si acum si-a deschis propriul atelier; l-am rugat in urma cu doua luni sa imi curete turbina si EGR -rezultat: multa calamina de pe ambele...Dar surpiza: masina inca soate fumul respectiv. Am incercat sa merg mai turat, poate o ajuta la ceva -> niciun rezultat.

Mentionez ca am rasfoit forumul dar nu am vazut aceasta problema la nimeni... Masina are aprox. 119k pe bord (si din spusele domnului Voinea aprox cu 100k in plus fata de cat arata pe bord :zzzzz: - am inteles tot de pe forum ca se poate ca valoare indicata in computer sa fie eronata, inca nu am fost la reprezentanta sa aflu istoricul masinii - adusa din Germania anul trecut si inscrisa personal. Mecanicul meu(cel despre care am mentionat mai devreme), atunci cand am mers acum 2 luni la el a spus ca ii place cum se prezinta masina, asta dupa ce a verificat injectoarele, a curatat egr si turbo si alte operatiuni minore(a se intelege verificare acid baterie si ulei cutie viteze,schimbat consumabile). Va rog sa ma credeti ca nu stiu ce sa cred!

Acum: aceste semnalmente pot reprezenta o problema grava?

care ar fi problema si solutiile pt rezolvarea ei(+ eventuale costuri)?

Multumesc anticipat celor care au bunavointa sa ma ajute in aceasta chestiune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vezi pe tester sa nu ai probleme cu injectoarele sau cu debitmetru...

Link către comentariu

Am schimbat debitmetrul in urma cu un an...de atunci as avea cam 15k de km...nu stiu daca asta o fi cauza...

Link către comentariu

fara vag-com nimeni nu poate sa iti zica ce nu iti merge tie bine.... asa poti sa schimbi pana te plictisesti...

Link către comentariu

Multumesc mult pentru ajutor, Swat Cat, se pare ca masina ar fi Ok, tu fiind a 2-a sursa. In concluzie, cand 2 iti zic ca esti beat...rezulta ca masina nu are nimic :D

M-am lamurit, asa ca rog un moderator sa inchida.

Link către comentariu

• 13 years later...

Salutare.

Stiu ca e vechi acest topic insa nu strica sa incerc.

Aceeasi problema o am si eu la un golf 5 plus 1.9 TDI cod motor BKC.

Verificat EGR, turbina, nimic iesit din comun. La plecarea de pe loc vad firicele de fum dar in masarier este mai mult decat dublu.

Ai mai aflat ceva in toti acesti ani?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!