Jump to content

Seat Toledo Nou

lautrec
 Share

Postare recomandată

mi-am vandut golful din semnatura si dupa indelungi cautari am ajuns la un compromis: seat toledo. compromis pt ca nu e destul de offroad pt gustul meu dar e mai de familie decat un jeep sau un land rover :blink: iar doua masini nu imi permit (sotia are de firma).

modelul la care m-am gandit este Reference 1,9 TDI 105 CP cutie manuala, pretul cu discount 18494 cu toate taxele fara aia de prima inmatriculare.

dotari aici: http://www.topcar-seat.ro/

o voi folosi in toate regimurile posibile: oras, drumuri lungi, schi, vanatoare (in limitele bunului simt), atat singur cat si cu familia la drum lung (eu, nevasta, bona si doi copii). nu as vrea sa-mi iau o masina ce ma baga in faliment cu intretinerea. nu sunt vitezist dar in schimb nu menajez masina, o bag cam peste tot pe unde poate, noroaie, zapada, panta, drum forestier sau aratura (aici exagerez un pic). azi am facut un drive test cu ea (fara insotitor, tot respectul pt incredera ce o acorda topcar cluj clientului) si am fost foarte incantat (e a noua ce o testez iar maine urmeaza inca una).

ce parere aveti de fiabilitate? costuri de intretinere? cat e o revizie? nu ma zgarcesc la ce cere masina dar la mine e o mare diferenta intre 500 si 2000 de roni revizia obligatorie din garantie. consumuri? consumabile? defectiuni frecvente in prima suta de mii? orice parere imi este de mare folos>

multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Topicul se muta in aria New Leon/Altea/Toledo, avand in vedere ca e vorba de modelul nou. Toledo are la baza platforma tehnica de Golf V, deci orice probleme ar avea, sunt comune cu celelalte modele bazate pe aceeasi platforma, adica Golf, Octavia 2, Leon, Altea, A3.

Poti citi topicurile din aria precizata mai sus, sunt destule topic-uri cu probleme.

Cat despre revizie, te poti astepta la revizii de 600-700-800 RON, in nici un caz la una de 2000 RON.

Link către comentariu

Pentru preturi revizie iti recomand Cat ai platit in service pt seat-ul tau. si acolo ai sa vezi ca au mai postat si colegi din cluj si din timisoara. Eu am vazut revizie si cu 500 de ron in zona aia :beerchug: Altea XL nu-ti place? E mai mare decat toledo.

Link către comentariu

Pot spune convins unde o sa ai probleme la drumurile enumerate de tine. O sa scartaie destul de repede si in multe locuri.

Reviziile sunt la pret acceptabil. Motorul e OK (acelasi motor il am si eu si sunt multumit de el).

Link către comentariu

Eu unul iti recomand o Altea Freetrack,daca esti un globetrotter inrait si un vanator pasionat,deoarece este mai inalta ca o Altea sau un Toledo cu 4 cm.Nu e mult dar e ceva si crede-ma stiu ce zic;numai eu stiu cum mi se strange inima cand ma mai duc la pescuit ca nu cumva sa-mi agat masina pe undeva.Plus ca ai si varianta 4X4 daca doresti.Dezavantajul:e din start mai scumpa.

Link către comentariu

da, din start MULT mai scumpa. mi-ar fi placut dar nu merita. la banii aia deja puteam lua jeep compass sau land rover freelander care e acuma la promotie, ambele acuma 24 mii + tva.

jeep pret de lista 24 si ceva iar land rover redus de la 28 724 EUR la 24 900 EUR

mersi de raspunsuri.

am fost azi si mi-am ales masina, mi-am luat factura proforma.

masina e toledo stylance 1,9 tdi argintie, 19 600 DDP + taxa de inm.

Link către comentariu

salut,

lautrec, cred ca ai facut o alegere buna. desi nu sunt de acord cu bagatul pe teren accidentat, e destul de joasa iar la interior nu e chiar atat de bine legata, apar zgomote in timp. varianta stylance 1.9 tdi o detin si eu, are 30 000 km si pana acum s-a comportat bine. exceptand greierasii, care tot apar prin alte si alte locuri in bord. iar in privinta motorului, care e de departe depasit tehnologic si groaznic de zgomotos, cred ca as fi preferat un common rail. singura problema mai deosebita a aparut asta iarna, mi-a inghetat lichidul in instalatia care duce la luneta si tot lichidul a curs in cabina, asa ca ai grija ce o sa folosesti. in concluzie, e o masina excelenta pentru familie iar in vacanta, la drumuri lungi, se simte excelent. cat despre revizii, cele 2 au fost rezonabile ca pret, au costat 450 respectiv 700 lei.

Link către comentariu

Eu am un toledo din 2005,pe benzina adusa din Germania

acum am 60k insa nici urma de greieras.poate din cauza ca motorul este pe benzina si nu vibreaza la fel de tare ca dieselul,sau poate ca e adusa de afara

este o masina robusta,confortabila la drum si cred ca se poate merge si pe teren putin accidentat.are garda la sol MULT mai mare decat o bora sau G4

Link către comentariu

De curand si-a achizitionat fratele un Toledo Stylance 2.0 TDI 140CP, adusa din germanica, productie 2005, abandonata un an si ceva la un dealer, din aprilie 2007 pana in mai anul curent. Masina a costat 12000 cu TVA afara si avea 14k km in bord.

Ca dotari, cred ca e standardul la Stylance, ESP, Tempomat, Clima Bizonica, 4 geamuri, 6 Airbag-uri, BC(afisaj foarte mic), etc.

Eu conduc Golful din semnatura, si pot spune ca, pe langa cei 40 de cai diferenta si 200mii km, Seat-ul rupe asfaltul. La viteze mici nu se observa foarte mare diferenta, dar de la 140 in sus trage muult mai bine decat golful. A sasea viteza ii ofera un avantaj destul de mare cand vine vorba de consum, oricum papa 6,8%. Cea mai economa masina condusa de mine ramane un Skoda O2 1,9TDI 105CP avand consum mixt de 5,8-6%.

Masina pare si este foarte spatioasa, deci numai buna pentru familisti. Un inconvenient descoperit de mine este ca, este greu de parcat cu spatele, cel putin eu nu-mi dau seama din oglinzile laterale(de cel din centru nici nu are rost sa mai vorbim) unde se termina masina.

OT. Stie careva dintre voi unde se gaseste mufa de la OBD, eu nu am dat peste ea, desi am cautat vreo jumatate de ora.

PS Am gasit [mufa OBD pe un alt topic, se pare ca au ascuns-o bine de tot El Spanioli

Modificat de TitvsCaivs
Link către comentariu

va mai cer o parere.

cum am mai scris si pe alt topic, am dorit o masina cu maximum de airbaguri si am insistat pt asta. ok, NU mi se spune ca se pot pune si 2 optionale in plus fata de cele 6 de pe stylance si iau una ce o aveau pe stoc. cred ca asta era si scopul lor -mi s-a facut si o usoara reducere (248 EUR) in plus fata de reducerea "oficiala" (o mie si nustiucat). bun, trec peste faza asta cu airbagurile si nu schimb comanda pt ca am inteles tot de pe aici de pe forum ca cele laterale spate nici nu sunt recomandate cand transporti copii mici in scaune speciale. dar nu mi-a placut faza ca nu mi s-a spus..

apoi vad ca pe anvelope apare saptama 35 din anul 07, pe geam la fel anul 07, pe VIN cum e si normal la VAG anul 08. intreb cand e facuta masina si mi se raspunde: "d-le, noi nu vindem masini vechi, evident ca 08". nu mai insist, fac plata imi iau numerele rosii si ma plimb voios cu masina. azi primesc cartea de identitate cu anul 2008 in ea, factura de la porshe catre ei cu data 8 ianuarie 2008 si in ea trecut anul de fabricatie 2007.

asta deja mi se pare mai grav. deja conteaza ca masina e "mai veche" cu un an, ca sta de minim 7 luni in soare/ploaie, iarna/vara, ca a fost expuusa in showroom o perioada - asta mi-a spus - etc etc. ce parere aveti?

voi ce ati fi facut? doamna de acolo a fost mereu extrem de amabila, eu am zis doar un sarumana si am plecat. ea a zis ca scuze si ca stia ca eu tineam sa fie 2008 si cand voi comanda accesorii mi se va face o reducere. fix.... :)

cand ma sui in ea sea aude un scatrait, daca o zgaltai eu se aude la fel dar mai tare, asta din primul moment, are 200 si ceva km. deja ma gandesc ce cauciucuri o fi avand copate pe acolo de cand sta si ma asteapta pe mine :blink:

Link către comentariu

legat de troncaneli in masina: mie la ibiza pe la 200km a inceput sa zdrangane in spate ceva destul de tare DAR dupa inca 1000km cand vroiam sa ma duc la service au disparut ... ca prin farmec!! poate mai astepti si tu un pic si dispar.

altfel multi km cu ea fara probleme!

Link către comentariu

Vezi-ti de treaba, sa o stapanesti sanatos, da de baut la prieteni.

Link către comentariu

Of ce nesimtiti ..... imi pare rau sa aud asta. Un amic de-al meu din Budapesta si-a luat Toledo exact ca al tau dar care statea de vreun an jumate in showroom si i-au facut un discount semnificativ adica aproape 2500 de euro (nu era promotie ca la noi). Masina ta n-are nimic e noua n-a mers nimeni cu ea, prima inmatriculare o sa fie pe numele tau atata tot ca te-au mintit si trebuia sa-ti dea discount mai mare si sa-ti zica adevarul in primul rand. Sunt ferm convins ca sunt acoperiti dpdv legal dar asa marsavie n-am vazut la vreun dealer din grupul VAG...

Nu stiu ce sfat constructiv ti-as putea oferi acuma ca m-am enervat si eu la faza asta. Studiaza ce ai semnat cu ei si vezi daca gasesti ceva referitor la situatia ta. Poate maine iti mut topicul undeva la legislatie ca sa obtii un sfat de la forumisti mai priceputi.

Link către comentariu

mersi de mesaje si intentia cu muratea topicului dar sper/nu cred ca e chiar o marsavie, de asta am fost calm, eu cred ca a fost doar ignoranta. in plus m-am uitat pe la masinile din showroom si cu exceptia noilor ibiza si a unei altea ratacite la toate apare 7 pe geamuri si 07 pe anvelope. in showroom le rotesc mereu dupa cum da bine combinatia de culori dintre ele. deci oricare din parcul auto poate sa fi fost intr-o oarecare saptamana expusa. probabil ca a mea e fabricata prin decembrie si ea a fost sigura/a sperat ca e de anul asta si geamurilesi gumele sunt stoc din 2007.

si da, cu reducerea mai mare e valabila la altii. la peugeot aveau o reducere standard de 1190 euro iar in plus la cele produse in 2007 taxa de prima inmatriculare, rca pe un an si numere rosii gratis.

oricum nu voi mai face nimic acuma, eram doar curios ce ar face altii in locul meu si daca voi ati fi luat masina in conditiile astea. si sa aveti grija la ce va uitati cand luati o masina, chiar si de la reprezentanta!

Modificat de lautrec
Link către comentariu

@lautrec

Tu poti singur verifica cel putin ce model ai,2006,2007 sau poate chiar 2008 inainte de a cumpara o masina:

in seria de pe sasiu,de ex. VSSZZZ5PZ7R123456,nr. insemnat de mine cu rosu reprezinta anul modelului,adica masina poate fi an de fabricatie 2006 dar este deja model an 2007 iar asta insemna ca masina are ceva in plus sau/si in minus fata de modelele anterioare;mai concret anul modelului masinii se schimba de regula c-am din luna mai a anului in curs.Asadar masina poate fi fabricat din mai 2006 pana in aprilie 2007 si va avea pe serie trecut model an 2007.Prin deductie,nu e important ce an scrie pe parbrize,pneuri sau alte piese ci anul de fabricatie si/sau anul modelului.

Un ex. actual,sa zicem masina fabricata mai-iunie 2008 va avea pe serie trecut deja nr. VSSZZZ5PZ9R123456.

Concluzia:nr. de pe VIN nu reprezinta anul de fabricatie ci anul modelului deci cei 2 ani(productie/model) pot fi identici insa nu obligatoriu ci in functie de luna in care masina a fost fabricata.

Sper ca m-am facut inteles.

Link către comentariu

da, stiam asta si am si precizat... e 8. iar in cartea de identitate apare anul de fabricatie 2008. pe factura 2007. intrata in tara pe 8 ianuarie probabil ca e produsa prin decembrie.

Link către comentariu

Eu sincer nu-ti inteleg supararea. E vreo problema ca masina a fost facuta in decembrie 2007? Eu m-am uitat la cauciuri, masina mea era fabricata in martie 2006 si eu am ridicat-o in mai 2006. Era masina de pe stoc, deci probabil si a mea a stat in curtea dealerului cateva zile, insa eu nu vad nici o problema in asta, avand in vedere ca masina este protejata de o ceara speciala, care e inlaturata cand masina este pregatita pentru livrare. Oricum, si in fata blocului tot in ploaie si praf sta.

Link către comentariu

nu e vb de asta in principal ci de efectul psihologic al unui an in plus sau minus la fabricatie, atat asupra mea cat si asupra unui potential cumparator peste 2-3-4- x ani.

Link către comentariu

Eu am cumparat masina in noiembrie 2007 , un seat leon , si am inmatriculat-o in decembrie 2007 , iar pe certificatul de inmatriculare apare ca anul fabricatiei 2008 . :)

asta e de bine !

Link către comentariu

Asta chiar e de bine,pt. tine! :lol: Doamne,unii nu sunt in stare sa inmatriculeze corect o masina... :blush:

Link către comentariu

Asa apare si la mine. Masina luata de la dealer in octombrie 2007, inmatriculata in noiembrie 2007 si reinmatriculata in aprilie 2008. La anul fabricatiei este trecut 2008.

Link către comentariu

Asa se intampla pentru ca la data fabricatiei se trece anul in care a aparut modelul, respectiv Model Year. Acesta se schimba la VW la sfarsitul lunii iulie incepand cu 1august si reprezinta pentru concern anul fiscal. Presupun ca asa se intampla si in cazul subsidiarilor. A se intelege astfel, orice masina fabricata intre 2006 august si 2007 iulie va aparea ca si masina din 2007, si toate fabricate din august 2007 incolo(pana in iulie anul urmator) vor aparea ca si masini din 2008.

Simple as that.

Link către comentariu

• 5 months later...

Asa e. Eu am cumparat masina in August 2005 iar in talon scrie an fabricatie 2006. Oricum masina e foarte OK, nu pot spune ca are greierasi asa cum zic unii, iar masina nu a fost menajata deloc si deja are peste 100.000km. Eu unul sunt foarte multumit de tot ceea ce ofera masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!