Jump to content

Scartait ,pacanit ?

cfk
 Share

Postare recomandată

Scurt si la obiect !!! Am fost la munte am rupt masina pe un drum forestier am trecut o apa de 40 de cm!!! A doua zi au aparut zgomote la partea din fata ,mai precis un fel de "scartaiala"cum luam un viraj mai tare sau luam o gropita ! Din cele citite pe forum am gresat bucsele de la bara stabilizatoare ,si a disparut acel scartait !!! Dar acum cand franez brusc ,opresc masina fara nici un fel de zgomot ,dar cand iau piciorul dupa pedala de frana se aude un pacanit care nu este de la discuri sau placute ca il simt putin in volan !!! Vreau sa imi confirmati daca aveti idee daca sunt BUCSELE de la bara stabilizatoare !!!

Multumesc anticipat !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gresarea e apa de ... ploaie .... tin 2 zile si iara scartaie ....

trebuie schimbate ... dar si alea tin doar un an ... (daca esti norocos) :D

Link către comentariu

rifflections

Da, eu asa zic, sunt bucsele de la bara stabilizatoare. Am avut aceleasi simptome.

Modificat de rifflections
Link către comentariu

Da, eu asa zic, sunt bucsele de la bara stabilizatoare. Am avut aceleasi simptome.

S-a rezolvat problema de la sine :) nu se mai aude nimic numai face nimic !!! Self Repair :) dar o sa schimb bucsele de la bara stabilizatoare si bucsele de la bascula asta preventiv si chiar prezinta putin uzura :)

Link către comentariu

• 11 months later...

AM si eu o problema cu masina mamei (Skoda Octavia 1); cand virez la maxim (nu prea conteaza in ce parte), roata nu mai e "rotunda".. merge in hopuri, zici ca am o roata patrata si mi se pare ca sare. :)

Am crezut ca e de la unghiul de fuga, asa ca am mers de l-am reglat. In continuare face lafel.

Sper ca mi-ati inteles problema :( si-mi puteti da un sfat bun (in afara de cel cu mers in service ca ... e totul ok - din punctul lor de vedere )

Link către comentariu

Nu cumva ai cauciucuri mai late si freaca de contraaripa. A aparut asa din senin? Cand pleci mai tare de pe loc nu face la fel, sa "topaie" roata?

Link către comentariu

A inceput dupa ce am schimbat cateva piese.. Bielete, cap de bara, pivot... Apoi am mers de-am facut geometria. Spram sa se rezolve din geometrie dar.. Nu prea e asa.

cauciucurile sunt cele normale 195. Ma gandesc ca daca ar fi atins se auzea frecatul, insa la mine parca sare roata la curbe (viteza mica. Viraj 90 grade). Asa ca o observatie parca acelasi lucru se intapla si la golf2 cand aveam bulite planetara.. Mi-e greu sa cred ca sunt duse ambele.

Ca ziceai de tremurat, se mai intampla din cand in cand (am schimbst tot setul de ambreiaj si volant).

:P

A inceput dupa ce am schimbat cateva piese.. Bielete, cap de bara, pivot... Apoi am mers de-am facut geometria. Spram sa se rezolve din geometrie dar.. Nu prea e asa.

cauciucurile sunt cele normale 195. Ma gandesc ca daca ar fi atins se auzea frecatul, insa la mine parca sare roata la curbe (viteza mica. Viraj 90 grade). Asa ca o observatie parca acelasi lucru se intapla si la golf2 cand aveam bulite planetara.. Mi-e greu sa cred ca sunt duse ambele.

Ca ziceai de tremurat, se mai intampla din cand in cand (am schimbst tot setul de ambreiaj si volant).

:)

Link către comentariu

Cumva aia la service nu au strans piulitele la planetare in fuzeta?

Link către comentariu

Asa patem si eu cand aveam niste jante cu ET prea mic. Ai schimbat cumva jantele originale Skoda cu altele? Eu pateam asa la jantele ET35, dar doar cand dadeam cu spatele si cu diectia la maxim.

Link către comentariu

• 5 years later...

Am si eu aceeasi problema expusa de maxxim in postul 5 insa la un golf 3.

Cand virez aproape maxim la viteze mici sau la plecarile de pe loc trepideaza ca si cum as avea o roata patrata...ca si cum rotile nu merg in aceeasi directie.

Am schimbat flansele de la amortizor si am facut geometria, o sapt s-a mai atenuat putin apoi a revenit.

Oare ar putea fi un cap de bara sa bucsa mare de la brat, cea din spate?

Va rog mult ajutati-ma cu o rezolvare ca pur si simplu nu ma mai simt in siguranta in masina. Ce sa schimb?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!