Jump to content

Troncanit In Mers

Asterix
 Share

Postare recomandată

de vreo cateva saptamani am un troncanit din fatza de undeva...

E un zgomot ciclic, cam de 3 ori pe secunda, corelat cu viteza. Se aude din fata cam infundat asa... (se aude mai tare cu geamu inchis decat cu geamul deschis).

Mi s-a sugerat ca ar fi planetara, dar zgomotul se aude cand masina merge drept, nu cand are rotile virate, si parca nu se amplifica in curbe... deci tind sa cred ca nu ar fi planetara.

Mi s-a mai zis ca ar fi pivotii si rulmentii....

Voi ce parere aveti?

Zgomotul apare pe la 40km/h... pana la 80... dupaia in sus parca nu se mai aude.

Voi ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

undertacher2001

Se aude doar in mers sau si pe loc?

Link către comentariu

Doar in mers, si incepe sa se auda de la 40 in colo. Nu e din ambreiaj :)

Link către comentariu

undertacher2001

Stii de ce team intrebat pentru ca la mine atunci cand se incinge motorul se subtiaza probabil uleiul si nu mai face lubrifierea cum trebuie si mi se aude un zgomot pe la tacheti pe acolo insa la mine se aude si pe loc .la mine se simte vibratia si in pedala de acceleratie

Link către comentariu

Zgomotul e corelat cu viteza masinii, nu cu turatia motorului, deci am exclus si varianta cu motorul.

Link către comentariu

Esti sigur ca e din fata de la motor ? nu poate fi din bord? mie ceasu de kilometraj imi tzacane intr-un mod similar la o anumita viteza... in jur de 40.. pana prin 70-80..

Modificat de faty
Link către comentariu

Sa stii ca la varianta asta nu m-am gandit... e un zgomot ciudat.... Daca ar fi asta problema as scapa de o grija..

Link către comentariu

Esti sigur ca e din fata de la motor ? nu poate fi din bord? mie ceasu de kilometraj imi tzacane intr-un mod similar la o anumita viteza... in jur de 40.. pana prin 70-80..

asta am patit-o si eu. dar la mine de la 30 pana la 90 facea f.urat... -rezolvare:(desfacut bordu + putin ulei.)

Vezi sa nu frece ceva ... sau sa nu fie din rulmenti ...

Modificat de zib3r
Link către comentariu

e posibil sa fie cablu de la kilometraj problema, mie imi face pe la 50-60 doar, atunci si ,,tremura,, acu indicator

Link către comentariu

de vreo cateva saptamani am un troncanit din fatza de undeva...

E un zgomot ciclic, cam de 3 ori pe secunda, corelat cu viteza. Se aude din fata cam infundat asa... (se aude mai tare cu geamu inchis decat cu geamul deschis).

Mi s-a sugerat ca ar fi planetara, dar zgomotul se aude cand masina merge drept, nu cand are rotile virate, si parca nu se amplifica in curbe... deci tind sa cred ca nu ar fi planetara.

Mi s-a mai zis ca ar fi pivotii si rulmentii....

Voi ce parere aveti?

Zgomotul apare pe la 40km/h... pana la 80... dupaia in sus parca nu se mai aude.

Voi ce parere aveti?

daca zgomotul este continuu (indiferent de deal, vale, curba sau drum drept) este posibil ca acesta sa provina de la capetele planetarei partea dinspre cutie.

Link către comentariu

Nu pare sa fie totusi kilometrajul... e zgomotul de sub capota, nu din bord..

Link către comentariu

capetele de planetare spre cutie sunt prinse in niste flanse cu cate 6 suruburi cu cap imbus. La fiecare doua suruburi este o piesa care seamana cu doua saibe unite intre ele.

la mine, se rupsese un surub si acea piesa s-a basculat si imi lovea in cotul de la evacuare (doar in sarcina)

nu strica sa arunci o privire si la flansele alea

Link către comentariu

capetele de planetare spre cutie sunt prinse in niste flanse cu cate 6 suruburi cu cap imbus. La fiecare doua suruburi este o piesa care seamana cu doua saibe unite intre ele.

la mine, se rupsese un surub si acea piesa s-a basculat si imi lovea in cotul de la evacuare (doar in sarcina)

nu strica sa arunci o privire si la flansele alea

Interesanta problema..........imi plac provocarile astea:))

Link către comentariu

Deci rotile le-am schimbat, tot asa face... daca era rulment, era continuu si uruit.... daca era capu la planetara dinspre roata, troncanea urat la curbe (ceea ce nu face).... au mai ramas planetarele inspre cutie..

Pivotii o sa ii schimb si pe aia...

O sa ma bag sa-i si strang suroabele alea, poate or fi slabite....

Modificat de Asterix
Link către comentariu

verifica si bucsele de la bascula,cam asa ceva se aude la mine,la mine alea sunt buba :lol:

Link către comentariu

cristianionut
Stii de ce team intrebat pentru ca la mine atunci cand se incinge motorul se subtiaza probabil uleiul si nu mai face lubrifierea cum trebuie si mi se aude un zgomot pe la tacheti pe acolo insa la mine se aude si pe loc .la mine se simte vibratia si in pedala de acceleratie

e uleiul prost.Nu are voie indiferent cit mergi cu masina sa se auda tachetii.

Shimba uleiul si totodata fa o spalare a motorului la interior si utilizeaza un ulei de calitate semisintetic 10w 40.

Link către comentariu

undertacher2001

Asta si folosesc 10w-40 de la omv semisintetic si credema fata de celelalte uleiuri este cam scump.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!