Jump to content

Trapa Golf3/Vento

UPO
 Share

Postare recomandată

Urmatoarele detalii va rog sa le dati pe PM.

Nu e arie de anunturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vlad...vezi post 645.

acolo este raspunsul la priblema ta

Link către comentariu

Am facut un efort financiar si mi-am schimbat si eu trapa.

Problema e ca acum e putin decalata fata de motoras. Adica la ridicare nu ajunge pana la capat, iar in pozitia inchis, sta putin apasata.

Este vreo metoda sa recalibrez motorasul fata de sistem, fara sa o demontez din nou?

Link către comentariu

dai motorasul jos, lasi trapa inchisa complet, si pui motorasul in pozitia de neutru. adica dai in spate de tot sau in fata de tot si apoi dat o data inapoi pana se opreste singur. il montezi la loc si gata! succes

Link către comentariu

pot da motorasul jos, fara sa mai dau si tapiteria? :unsure:

Link către comentariu

motorasul da, desfaci doar plasticul ala mai mare din partea din fata a plafonului

Link către comentariu

pot da motorasul jos, fara sa mai dau si tapiteria? :unsure:

Dar mare atentie cand scoti plasticul ala ca eu am rupt suportul plafonierei si acum se vede foarte urat ca plafoniera numai sta la fata tapiteriei. Trebuie sa schimb plafonul. Dar ala odata cu trapa ca i sa rupt mecanismul de tot.

Link către comentariu

• 1 month later...

raspundeti-mi si mie sincer :)) ... ce trebuie sa fac ca sa previn stricatul trapei (gen: se rupe aia,nu trage celalalta .. etc ) ... acum imi merge super .. dar citesc la unii,si parca ma doare sufletu sa-i aud ca nu le mai functioneaza trapa..nu vreau sa trec si eu prin asa ceva... ceaules

Link către comentariu

ulei ? vaselina? chestii speciale ? ... e ceva mai bun ? pana acum am tinut-o pe vaselina ...

Link către comentariu

vaselina prietene....ce altceva ai putea sa-i dai? Lubrifianti speciali nu e cazul...

Link către comentariu

vaselina siliconica (nu strange praful cum face vaselina normala)

Link către comentariu

Salut

Am si eu probleme cu trapa. Merge treptat, la fiecare apasare de buton, aluneca 1cm. Cateodata le deschide fara probleme, cateodata nu culiseaza nici un centimetru, numai ticaie releul de la motoras. Am demontat motorasul de pe trapa si asa demontat am incercat si acelas lucru, tot asa treptat s-au deloc functiona. Cred ca am probleme cu comutatoarele s-au cu motorasul. A mai patit cineva asa?

Am citit la postul #645 ceva ce am sa verific. Nu cred ca am probleme pe partea mecanica (cu tija aia de care tot am citit ca se rupe)manual pot sa deschid si sa inchid trapa. A intrat in magazinul meu un electrician auto, si acelasi lucru a spus ca si la postul #645 adica probleme de contact pe placa motorasului, mai ales sub mufa. Si ce mia mai zis? Ca din zece motorase cu aceasta problema, 1-2 a reusit sa faca total funtionabil. :(

Dupa servici, am sa demontez iarasi motorasul, am sa-l fur ochelarii mamei ( din ala cu sticla dubla :D ) si cu limba muscata pe o parte am sa verific circuitele si contactele de pe placa de comanda a motorasului. Chiar daca-l stric definitiv nu conteaza ca si asa nu functioneaza cum trebuie.

Uratimi bafta :D o sa am nevoie.

Modificat de Kimifan1977
Link către comentariu

Este ceva electronic.Probabil vreun releu sau ceva care nu da curent continuu la motoras, ci il intrerupe.

Daca doresti poti sa il schimbi cu unul functional

Modificat de v@sy
Link către comentariu

:( Am incercat ... am inlaturat motorasul de placa de comanda, mufa de pe placa la fel si suprize-surprize ... nimic iesit din comun. Am incercat iarasi si am observat in intuneric ca cum am apasat butonul din centru, trapa functioneaza. La apasarea a celelalte 2 butoane, releul de pe placa de comanda a motorasului face clant si in acest timp se stind luminile martor de la butoane si se vede o pierdere de curent si la becul de cabina, de parca ar fi un scurt circuit pentru moment. Nu stiu, am sa mai incerc si cu schimbarea butoanelor de comanda de la o alta masina ... ramane de vazut.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare,

Intimpin si eu o problema cu trapa...Am reparat-o schimband acel mecanism de culisare...si tot odata am schimbat si motorasul crezand ca este stricat. Dar l-am probam in gol la alta masina si merg ambele motorase...in schimb la mine nu merge..si ma gandeam ca o fi ceva electric si anume vreo siguranta sau releu. vreau sa stiu unde tre sa ma uit, unde se afla acest releu sau siguranta.

Multumesc !

Link către comentariu

• 1 month later...

kimifan...refa toate lipiturile de pe placa de baza...nu costa nimic:).

Verifica cu atentie fiecare lipitura in parte, sunt foarte parsive, iti lasa impresia ca-i buna(lipitura) si de fapt este rece. la mine a dat rezultate si vreau sa zic ca nu am mai avut probleme cu trapa mai ales c-o folosesc si acum-iarna-pt ca sotia fumeaza:(((.

Bafta!

Link către comentariu

• 1 month later...
adrianviperdodge2012

Veste buna ,i-am aratat piesa cu pricina unui prieten care e strungar la DUCTIL(firma mare in Ro care se ocupa cu sarma,toate prostiile)si a zis k poate sa mi-o faca din orice piesa aia,in cate exemplare vreau.Vestea proasta e ca nu stiu cand voi da trapa jos,ca pe frigul asta e cam urat,pe la primavara cel mai probabil,cand se va imbunatati vremea de-a binelea.Ce spuneti?daca este sa ii spun sa imi faca piesele(pe ambele parti ar fi mai indicat,sa nu ne mai complicam inca o data daca s-ar defecta)cati v-ati baga?

Link către comentariu

sti cumva si cit costa piesa aia de facut?

Modificat de v@sy
Nu mai da quote la postul anterior
Link către comentariu

adrianviperdodge2012

Omul a zis ca mai discutam despre pret,mai ales daca ii spun sa faca un numar mai mare de piese(mi-a zis initial ca 70-80 lei-ambele piese )acum sa vedem ce reducere imi face daca ii spun ca am nevoie de mai multe.De aceea vroiam sa stiu pe cati v-ar interesa.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pe mine unu m'ar interesa asa ca daca se pot face si mai si functioneaze e treaba OK

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare tuturor,

O sa incerc sa va spun cateva lucruri legate de repararea vestitei piese ce se rupe la toti posesorii de Golf 3 dar inainte de a citi si judeca cele scise va rog sa tineti seama si sa nu uitati ca :

- nu sunt mecanic,doctor sau expert....doar un disperat fara trapa functionala

- nu sunt un om "de bani gata"....daca eram...imi luam sigur alta masina!

- nu ma dau batut usor cu una, cu doua, incerc orice ca sa pot rezolva o problema...chiar daca toti spun ca nu se poate!

- am incercat orice ca sa pot repara vestita piesa....credeti-ma ca am ajuns la "taticii" prelucrarilor prin aschiere!!!!

Si acum povestea pe scurt : cumpar masina fara trapa functionala , era scoasa mufa din motoras si pe exterior trapa era.....siliconata....- vesnica solutie "salvatoare" a romanului. Pentru ca nu accept ideea siliconului am demontat plafon si trapa si am facut constatarea : eram "fericitul" posesor al unei trape cu vestita piesa rupta!!!! Si zic....am cele doua piese....le lipesc (exclus sudura...asa ceva nu exista ...si daca ar exista ....patinele de teflon ar fi primele topite!!!!!!) si cauta un adeziv care sa lipeasca cele 2 piese! Si cauta,cauta....si incearca tot ce se poate gasii in piata, si cheltui ca un fraier circa 300 Ron pe solutii "minune" care promiteau marea cu sarea....cateva chiar au lipit...insa lipitura a cedat la prima incercare!!!!

Nu vreti sa stiti de cate ori am demontat/montat trapa.....de cate ori am facut-o bucati....de cate ori am spalat-o ptr ca dupa fiecare incercare era plina de vasilina (nu orice vasilina - siliconica... 35...40..chiar 50 Ron un spray!!!!!)

Dezamagit si exasperat caut sa cumpar piesa noua insa....cum probabil stiti pretul este cel putin prohibit ...ca sa nu zic nesimtit de mare!!!!

Mi se "aprinde" becul :manufacturarea piesei !!!!!! Zis dar....cine sa faca?! Caut,caut si intreb....ajung pana la fabrici (2 ,nu una!!!!) de armament.....gasesc masini unelte performante ,CNC si chiar masina de prelucrat in 3D cu pantograf!!!!!!! Insa am gasit si oameni cu cap si minte,nu ca mine!!!! M-au pus sa aduc trapa acolo....au studiat oamenii "fenomenu" si verdictul a fost unanim : "E normal sa se rupa in urma unei deficiente de proiectare! Si e foarte normal sa se rupa pe partea dreapta din doua motive : 1 - pe partea dreapta "ataca" prima data pinionul motorasului ; 2 - materialul folosit (antimoniu) . Dupa care au ridicat din umeri , mi-au dat inapoi piesa rupta si trapa si mi-au oferit solutia : achizitionarea unei trape din dezmembrari!

Asta stiam si eu, a fost primul gand la constatarea defectului insa am refuzat ideea pentru ca a-si fi luat o piesa (trapa) deja obosita ,folosita si cu viata scurta! M-a salvat un prieten....mi-a oferit un argument destul de convingator : " cumpara trapa din dezmembrari insa sa fie de pe o masina ce nu a rulat in Ro"! Destul de logic!!!! Si cauta,cauta si cauta! Asta pentru ca ....romanul e nesimtit,cere si pe ma-sa si pe tac-su de cele mai multe ori!!!! Am avut noroc in cele din urma,gasesc un om plin de bun simt....undeva iN Pipera (Bucuresti)....a cerut 200 Ron, merg acolo cu masina fara plafon,pun trapa lui pe tetiere si o leg la mufa,ii fac proba,totul ok! Ajung acasa, o spal,o gresez, o "frec" pana era sa ma lase bateria....si o urc pe masina! Merge si azi perfect desi a stat in ninsoare,ger si mai nou ploaie!!!!

Morala : nu va mai chinuiti, nu se repara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asta a fost "epopeea" mea,nu am postat sa fiu contrazis sau criticat nici sa-mi fac reclama (la ce?! la prostie?!) ci doar sa intelegeti ca....CHIAR NU SE POATE REPARA !!!

Pentru oricine are nevoie de ajutor sau sfaturi : 0733 389 371

Bafta si numai bine tuturor!

Link către comentariu

De reparat nu se repara piesa ci se poate face. Eu am ambele piese facute din dur-Al si merg de 4 ani fara probleme. Initial am cumparat si eu o trapa din dezmembrari, dar piesa a cedat dupa 1 an si ceva.

Cei de la fabrica de armament cred ca nu au avut chef sa-ti faca piesa pt. ca acolo chiar au dotarea necesara sa faca mizeria aia de piesa. Pana la urma o face orice frezor. Eu am facut-o la fosta fabrica de avioane din Baneasa.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Ma alatur si eu celor care au probleme cu trapa. La inceput orice pozitie alegeam clantanea intruna releele alea de acolo. Am facut ce a facut colegul in acest topic: Acum se deschide pana la capat dar cand apas pe butonul de inchis nu se inchide. O pun pe pozitia inchis cu imbusul si vreau sa o ridic, nu vrea. O ridic cu imbusul si dau din buton sa o inchid, se inchide. De pe pozitia inchis doar sa se traga in spate merge in rest nu face nimic. Puteti sa ma ajutati cu o idee, un sfat ceva? Multumesc

Link către comentariu

esti un caz fericit...la tine piesa nu este rupta ...mai mult ca sigur!!!!! te sfatuiesc (daca imi permiti asta!?) sa dai jos TOATA trapa , sa ungi cu nadejde si NUMAI cu vasilina siliconica SPRAY - ca sa intre bine unde are nevoie - culisele si toate mecanismele in miscare , sa incerci dupa aceea functionarea trapei si daca tot prezinta anomalii sau disfunctii in functionare ...probabil ca ai probleme cu motorasul de actionare! ...desi....daca ai facut intocmai artificiul din link (care la mine a mers!!!! ) ....nu ar mai fii decat reductorul motorasului de vina!deci.....a venit caldura...acum se poate demonta. da trapa jos si unge bine cum am zis mai sus! daca nu se schimba nimic....spune si vedem! bafta!!!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!