Jump to content

Toba Sport

IS0 4LEX
 Share

Postare recomandată

Mi-a mai spus un prieten sa scot tot esapamentul, din galerii si sa pun teava dreapta de inox. Zicea ca se aude.. vai vai ... dar totusi. Ma intereseaza sunetul PSSS .. 500 euro nu dau pe "PSS" , dar un 200 as da. Dar nu gasesc :|

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• G.o.p.p.o.

6

• CCristi

5

• DJ44MKE

5

• scumfreak

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

din cate am vazut din tips nu scoti nici un sunet...

ma intereseaza pe la ce pret e o toba finala cu 2 iesiri.

intrebarea este...merita sa tai din prelungirea spate?

a facut cineva aceasta operatie si cat de reusita a fost. eventual preturi...

Link către comentariu

@Bronzatu - o toba finala cu doua iesiri ar putea fi aproximativ 400-500 RON cu tot cu manopera. In cazul meu (post 45) toba a costat 400RON. La mine s-a inlocuit teava de la iesirea din intermediara. Iti recomand baietii de la Sturimex (in Cluj). Eu iti sugerez sa te gandesti de doua ori daca vrei toba sport. In oras suna foarte bine, dar daca iesi la un drum mai lung devine obositor...

Link către comentariu

• 2 months later...

poti si din greseala sa scoti ceva interesant...

Pe un Peugeot 1.4HDi am scos de tot finala, ramanand doar teava+tips... se auzea putin diferit..

Iar pe un Peugeot 2.0HDi am pus tips, dar venea teava din toba putin curbata pana la tips, deoarece nu era loc. Acea curbura+sita din interiorul tipsului (avea partea din interior gaurita) au dus la modificarea sunetului, care peste 2000rot/min se auzea super bine...

Link către comentariu

• 6 months later...

salut.

ce finala s-ar putea monta la un passat 1.8T?

ma gandeam sa schimb toata instalatia cat-back,dar mi se pare o investitie destul de mare acum.

ce dimensiuni trebuie sa aiba finala respectiva?silencer?eventual niste marci de finale potrivite..

mersi.

Link către comentariu

• 7 months later...

Salut.Eu ori nu mai stiu sa citesc,ori is prea obosit....MasinaPoporului...tu vrei sa zici ca "psss" ala la schimbatul treptelor l'ai obtinut in umra interventiei DOAR la evacuare?Eu stiam ca ala e caracteristic BOV'ului...Oricum masina o stiu si in realitate se aude mai frumos ca in filmulete;)Frumoasa treaba!La un aspirat de 1.6 16v aveti vreo recomandare?Una asa mai de buget(nu vreau neaparat sa renunt la catalizator,sonde,s.a.m.d.).Ma batea gandul sa caut prin dezmembrari o finala de pe un gti cu 2 iesiri.Si este vreo solutie ca si un compromis pentru a nu taia spoilerul,adica sa ramana tevile ascunse sub masina?Stiu ca cele stock sunt curbate.As vrea sa ramana,asa,"undercover" :))

Modificat de zebrocksky
Link către comentariu

nu are nici un bov.... ori ce vag tdi care ii scoti catalizatoru si/sau finala apare sunetul asta de bufnita.... e normal.

Link către comentariu

• 2 months later...

La masina din semnatura vreau sa renunt la toba finala si sa pun teava si tips de inox, sau ma bate gandul sa iau direct o finala sport din inox ca am gasit cateva oferte bune(in jur de 200-300 lei maxim/toba), in primul rand m,-ar interesa daca stie cineva la un Seat Toledo 1,9tdi ARL 110kw ce diametru are teava care intra in toba finala(pana reusesc sa fac rost de un subler si sa o masor eu sub masina, poate stie cineva sa imi zica exact)

Uitati si o poza cu spatele masinii mele si mai multe poze cu finale care ma tenteaza dar apelez la sfaturile voastre sa imi ziceti care ar arata mai bine in spatele masinii mele si cu mentiunea ca toba sau tipsul o sa fie putin decupat in prelungirea barii spate ca sa se integreze mai bine. In pozele cu Toledo albastru este masina unui coleg de forum care si-a pus doar tips si teava si cu decupajul de rigoare.

Personal cred ca ar arata un pic mai bine un tips sau toba cu tips oval dat fiind forma rotunda a spatelui masinii.

Astept pareri si cu mentiunea ca mi-ar placea si o toba din aia tip japan style, cum are Toledo gri sobolan si care are si silencer detasabil.

Totodata mentionez ca oricare din finalele alese as dori sa fie ceva cu buza sau bordurata dublu ca sa nu imi afume prea tare spatele masinii.

Astept cat mai multe recomandari ca sa pot sa fac o alegere buna si sa dau si comanda pana la sfarsitul lunii.

post-11369-0-18903700-1298020144_thumb.j

post-11369-0-41256700-1298020250_thumb.j

post-11369-0-50247300-1298020265_thumb.j

post-11369-0-14205300-1298020278_thumb.j

post-11369-0-77030100-1298020315_thumb.j

post-11369-0-11986000-1298020327_thumb.j

post-11369-0-10864000-1298020345_thumb.j

post-11369-0-47718700-1298020366_thumb.j

post-11369-0-31557800-1298020385_thumb.j

post-11369-0-72883700-1298020411_thumb.j

post-11369-0-49624300-1298020436_thumb.j

post-11369-0-98963900-1298020574_thumb.j

post-11369-0-96871000-1298020589_thumb.j

Link către comentariu

cum fac si eu sa se auda asa .sunt inebunit dupa sunetu asta :P cine ma ajuta mai ales cand schimbi viteza am auzi chiar azi pe un golf 5 tdi era chiar o fata la volan :( Modificat de abc1
Link către comentariu

A mea e Laser Jama si se aude cam asa

post-17538-0-15726000-1298895909_thumb.j

Modificat de stevee
Link către comentariu

Asa am luat masina...M-am uitat la mufler,am vazut ca scrie Laser si am zis;cine stie ce chinezism mai e si asta!?!...Dupa un search pe net am vazut ca sunt specializati in tobe pt motociclete si sunt destul de cunoscuti!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut la toata lumea

Sunt nou pe aici si nici masina nu am de prea mult timp, as vrea sa-mi spuneti daca cineva si-a pus toba sport cu silencer detasabil pe 1.6 16v, sa-mi recomandati o firma un model.Mentionez ca am un Seat Leon.Am auzit ca multi se plang de zgomotul scos in afara orasului, de aceea as vrea cu silencer pt drumurile lungi.

Nu conteaza ca aveti sau nu aceeasi masina, motorul conteaza.

Merci mult

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

• 4 months later...

ce toba sport cu silencer (cu un singur tips) sa aleg pt un passat 1.9 ? nu o vreau pt un sunet zgomotos ci mai mult pt aspect

Link către comentariu

pt aspect pune un tips si gata,ce nevoie ai de toba? mai ales ca e diesel si toba finala sport nu va aduce mare chestie masinii...

Link către comentariu

ca sa pun tipsuri trebuie sa tai tevile care ies din toba ca sunt intr`o parte..asa e la passat ce sa fac.asa cu o toba sport e mai simplu

Link către comentariu

cauta mai atent...sunt tipusi deja indoite,pt tobele cu tevile indreptate in jos.

Link către comentariu

• 5 months later...

pt rs meu sa se aud as dorii sa montez un blow off tdi dar cine mil monteaza??? ,,, daca scot catalizatorul o sa se auda frumos ??

Link către comentariu

• 4 months later...

pt rs meu sa se aud as dorii sa montez un blow off tdi dar cine mil monteaza??? ,,, daca scot catalizatorul o sa se auda frumos ??

Blow off pt Tdi..sunt scuuumpeee..daca scoti catalizatorul o sa se auda frumos...sau poti schimba evacuare/finala :) !

Link către comentariu

• 11 months later...

cum fac si eu sa se auda asa .sunt inebunit dupa sunetu asta tongue.gif cine ma ajuta mai ales cand schimbi viteza am auzi chiar azi pe un golf 5 tdi era chiar o fata la volan sad3.gif

Am un prieten, are un BMW 320, diesel. Si-a scos finala si a tras o teava de inox, iar in capat un tips Borla. Cred ca se aude mult mai frumos decat Audi de l-ai postat tu. Face tot sunetul BOV-ului. Dar mi-a zis ca asa se aude de la evacuare, de cand a schimbat-o. Cred ca e specific diesel-ului sa se auda asa. Cred...

Cred, fiindca alt prieten de-al meu a facut aceeasi treaba pe un Opel Astra GTC 1.9 diesel. Si vreau sa zic ca se aude mult mai incet. Iar cand urca in turatii mai mari incepe sa se auda mai placut.

Link către comentariu

eu am scos doar finala la 1.9 bkc si se aude ok ...ma asteptam sa se auda mai tare dar oricum e ok mai ales in sarcina +sunetul gen bov care este senzatie :D (am o filmare in topicul masina mea)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cine ma poate indruma catre o firma sau o persoana capabila sa ma ajute sa-mi montez ( sau mai exact sa-mi remontez ) finala la un Beetle 1.8 T

Ma intereseaza zona Arad - Timisoara

Am o finala acum la brotac de care sunt ff multumit dar care din pacate a fost montata din " topor " si nu gasesc pe cineva cu simt de raspundere si inclinat spre calitate, care sa ma ajute sa o ajustez

Multumesc

Link către comentariu

• 1 month later...

Impulsionat de filmuletele de pe ytube si in general de moda tobelor sport, am montat si eu asa ceva. Prietenul care a facut lucrarea este pasionat al automobilismului asa ca dpdv estetic a iesit impecabil. Sunetul este supersportiv, zici ca e Lamborghini, dar este mult prea tare pentru oras si pentru agentii de la rutiera :( .....Mentionez ca toba este de otel (L=50 cm, ovala) iar tipsul este de inox (L~30 cm, aprox. dreptunghiular, cu pereti dubli). Exista vreo posibilitate tehnica de a reduce zgomotul?: silencer custom, site bagate in tobe, burete de sarma infundat in teava, balast de pilitura de fier pus in toba, orice?! In ultima instanta ma gandeam sa sudez tipsul pe capatul tobei originale dupa ce tai cele doua iesiri curbate in jos. Vreo sugestie, va rog?!

Link către comentariu

Am urmarit si filmuletele postate de colegi in topic, concluzia este ca zgomotul produs de toba sport la diesel e minciuna pe langa ce scoate un benzinar! 1,6 SR-ul meu maraia agresiv si cu toba originala(Bosal)! Oricum, astept sfaturi tehnice pentru a reduce zgomotul...parca nu as vrea sa taiem si sa sudam si sa taiem si apoi sa sudam iarasi :) Va foarte multumesc!

P.S.: toba mea arata per total ca cea powerfull din post-ul lui PaulAdrian iar forma tipsului este exact ca cel din imaginea a 3-a de jos in sus din postul lui Auras. Merci!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!