Jump to content

Inlocuire Rulment Spate

FROST
 Share

Postare recomandată

Salutari! De ceva vreme am un uruit in partea din spate la Passatul din semnatura care in urma verificarilor s-a dovedit ca provine de la rulmentul dreapta spate care este uzat sau posibil slabit.

In acest sens as vrea sa aflu costurile ce le implica inlocuire lui si care este procedura de inlocuire, ce scule sunt necesare executarii unei astfel de operatiuni (chei, prese, etc.).

Stima.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Referitor la procedura de inlocuire am gasit ceva pentru platforma A4 (Golf IV & Bora) ( Inlocuire rulment spate A4 ) si se pare ca e cam complicat. Stie cineva daca procedura de schimbare a rulmentului de pe aceasta platforma este identica cu cea de la Passat incluzand aici si sculele necesare?

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Sincer, nu cred ca e buna ideea cu batutul cu ciocanul in rulment. Eu schimbam acum cativa ani la golf 2 rulmetul dreapta spate, si bateam in el cand il montam.

Nici nu faceam bine 15.000 km ca iar facea scandal si tot asa de vreo 3 ori, iar a patra oara am mers la service, si au folosit presa, adica ceva cu filet pe un ax vertical care apasa rulmentul in butuc. Acum la astea cu disc principiul cred ca e similar.

Daca cineva a mai inlocuit in felul asta, adica cu batai de ciocan in rulmentul nou si a mers pe termen lung treaba, imi cer scuze, dar eu cred ca mai bine te duci la un service.

Link către comentariu

Referitor la procedura de inlocuire am gasit ceva pentru un A4 ( Inlocuire rulment spate A4 ) si se pare ca e cam complicat. Stie cineva daca procedura de schimbare a rulmentului de la A4 este identica cu cea de la Passat incluzand aici si sculele necesare?

Da, e la fel (cel putin la modelul cu tractiune fata), iar prese cu gheare gasesti peste tot.

Link către comentariu

Gata am rezolvat-o :vaidecapulmeu: ! Ideea e ca rulmentul este incastrat in butuc si nu exista ca piesa separata, ca sa schimbi rulmentul trebuie sa schimbi tot butucul!!! Pretul unui butuc este intre 260 si 300 Ron (cel de 300 ron e facut de FAG).

Deci pentru inlocuirea rulmentului nu e nevoie de nici o presa sau vreo cheie speciala (tevi sau ce va mai trece prin cap :P ) ci doar de un inbus si chei pentru demontarea etrierului!!!

Pentru inlocuirea butucului se da jos roata, se desface etrierul, se scoate discul, apoi pentru demontarea butucului se desfac 5 suruburi cu capat de inbus si apoi se scoate senzorul de abs (aveti grija cum il scoateti ca e destul de fragil) care se monteaza pe celalalt butuc.

La montarea se realizeaza pasii descrisi la demontare in ordine inversa.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

Pai in tutorialul descris de tine nu era vorba de Audi A4, ci de platforma A4 pe care este facut Golf IV si Bora.

Audi A4 (depinde de an) e facut pe platforma B5, la fel ca si Passat-ul.

Bine ca ai rezolvat, daca ai facut niste poze nu ar strica sa faci un tutorial cu procedura.

Link către comentariu

Scuze pentru dezinformare! Multumesc ca m-ai corectat eXtenZy :)) . Tutorialul pus de mine este valabil pentru Golf IV si Bora facute pe platforma A4. Rog un moderator sa corecteze al doilea post al meu in care fac referire la acel articol. Poze nu am facut, dar e simplu urmand indicatiile mele.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am o problema care nu i dau de cap.

Am schimbat la masina un rulment pe dreapta spate si e totul ok merge, dar cand trec peste 80 km la ora mi da eroare la ESP si ABS .

Tim sa mentionez ca rulmentu e original si ABS si ESP merge pana la 80 doar dupa ce trece peste da eroare si nu mai functioneaza.

Multumesc Anticipat astept un sfat 2.

Link către comentariu

Ti-au umblat la senzorul de ABS si nu l-au bagat la loc calumea sau a ramas mizerie pe butuc.

Link către comentariu

• 1 year later...

Cand se schimba butucul cu rulmentul de pe spate se schimba si suruburile de prindere , daca da ce masura exacta au???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!