Jump to content

Distributie La 160000 Km ?

rikimario
 Share

Postare recomandată

Nu inteleg de unde aceasta mentalitate "ca suntem in Romania, deci e altfel". Cureaua este ascunsa bine de praf, apa sau alte surse de uzura. In cel mai rau caz, iarna intervine condensul, dar si acesta , dupa cateva minute se evapora.

Credeti ca producatorii atunci cand spun 150,000 km, se refera la limita extrema de schimbare a distributiei? NU, au si in acel caz o marja de cateva mii de km.

Eu am auzit insa altceva ce vreau sa va intreb. Se spune ca distributia se schimba la nr de km sau dupa 5 ani de uzura. Chiar daca nu ai facut kilometrii, din cauza timpului, trebuie sa schimbi kitul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu are 5 ani de "shelf life". Dar pe masina nu stiu nici o data exacta, cei de pe tdiclub zic ca fiind din kevlar nu are nici o limita de timp odata pusa pe masina.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Document oficial din Cehia : ..."Suntem in Romania domne, aici avem praf etc"

Conform documentului, eu ar fi trebuit s-o schimb la 180.000. Insa , fara sa fi mers la reprezentanta si sa-mi impuna cineva ceva, cureaua a cerut ea , insistent, sa o inlocuiesc (fluiera mai erau si unele role uzate, etc). Asta la 155000. In plus dupa 90.000 se specifica pe undeva ca se face din 30.000 in 30.000 verificarea acesteia. Asa ca...

Link către comentariu

• 1 year later...
Eu am auzit insa altceva ce vreau sa va intreb. Se spune ca distributia se schimba la nr de km sau dupa 5 ani de uzura. Chiar daca nu ai facut kilometrii, din cauza timpului, trebuie sa schimbi kitul?

Skoda mea este un TDI 2006 motor ALH cu 43.000 km, si mers doar in afara localitatii.

I-am schimbat cureaua de distributie si o rola intinzatoare la 21.000 km cand inca era in garantie. Acum vin si intreb:

- distributia conform documentelor puse de Alextz din Cehia s-ar schimba la 60.000 km sau dupa un anumit interval de timp, care ar fi 4 sau 5 ani?

Link către comentariu

Am tot cautat prin topic-uri si nu am ajuns inca la o concluzie clara in ceea ce priveste schimbarea distributiei la motoarele TDI. Sunt pareri si asa si asa: Pana la urma tot in practica trebuie sa cautam raspunsurile. Asa ca:

Intrebarea la care se cauta raspuns clar este:

- schimbam distributia dupa un anumit interval de timp sau dupa un anumit nr. de km?

Exemplu: Skoda Octavia 2006, ALH, 43.000 km

Intrebare: cand va schimba distributia? Cureaua de distributie si o rola intinzatoare au fost schimbate la 21.500 km datorita aparitiei celebrului fasait.

Link către comentariu

distributia la motoarele ALH pana in 2004 se facea la 90 de mii apoi producatorul a declarat ca se se schimba la 120 de mii,eu am schimbat si asa si asa si la 90 de mii aratau perfect,ca timp rolele nu imbatranesc ci doar cureaua se verifica sa nu aibe crapaturi indiferent de nr de km

Link către comentariu

asadar, la skoda mea, cu motor alh, cu 239 mii km, cu distributia schimbata de mine la 136 mii, cam cand ar urma schimbarea distributiei? daca ar fi la 90 mii, inseamna ca am depasit termenul. daca e 120 mii inca pot sta linistit?

Link către comentariu

Am aflat raspunsul la primul topic: 5 ani sau 90.000 indiferent care vine prima.

Link către comentariu

Citeste si tu te rog pagina 1 a acestui topic.

Link către comentariu

OT: Am citit prima pagina, dar nu stiam unde sa intreb. Acum vad s-au lamurit apele :biggrin:

Link către comentariu

nu va suparati am un passat b5.5 cumparat din germania in 2005 .Masina avea 70 000 km atunci si distrbitia am schimbato akm la 140 000...este posibil sa reziste de la 0-140 000 sau au fost dati km inapoi?????oare????cureaua arata bine:D adik baietii de la service mi-au spus ca mai rezista:D.ms frumos:D

Link către comentariu

De rezistat poate rezista,chiar daca nu e schimbata la timp ,dar aici mai intervine si norocul.

Link către comentariu

Eu am ~4.5 ani si 109.000km si nu am schimbat distributia. La 120.000km o sa o schimb ca sa ma simt eu in siguranta.

Daca producatorul zice 150.000km dar nu specifica durata de viata nu cred ca trebuie sa va faceti probleme. Pe mine ma bazaie la service de la 80.000km sa o schimb cu replici de genul 4 ani sau 90.000 dar cand le zic de 150.000km se lumineaza si zic sa fiu eu in siguranta.

Link către comentariu

In planul service intr-adevar nu face referire la numarul de ani cand trebuie schimbata distributia. Se mentioneaza urmatoarele:

- suplimentar la fiecare 90.000 km (verificarea curelei dintate a arborelui cu came (motoare Otto cu 4 cilindri), apoi la fiecare 30.000 km.

la 120.000 km

- inlocuirea curelei dintate (motoare pompa-injector si diesel cu 6 cilindri)

Link către comentariu

Trebuia sa pui si paragraful cu 150 000 km, ca tu nu te incadrezi la cele de mai sus.

Link către comentariu

La 150.000 km - inlocuirea curelei dintate (motoare diesel cu 4 cilindri, in afara de motoare pompa-injector

Link către comentariu

Vezi, aici te incadrezi tu ca ALH nu e PD.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

• 2 weeks later...

ca sa vedeti cat de smecheri sunt cei de la service-urile din Romania.

Am sunat acum si mi-au spus ca a doua schimbare de distributie la octavia, motor alh se face la 60 mii in Romania, in timp ce in Germania la 90 mii.

Acum intrebarea mea e urmatoarea. Care e diferenta?

Zona unde e cureaua e oricum inchisa. Nu prea ajunge praf acolo.

Daca nu conduc in regim de taxi si nici pe drumuri de tara, de ce sa schimb distributia la 60 mii? Ei doar pe 60 mii ofera garantie... Nu mi se pare corect.

Eu am schimbat distributia la 136 mii km. Urmeaza sa o schimb acum, am 240 mii. Am facut toti acesti km in drumuri lungi, la viteze de croaziera.

Link către comentariu

Service-urile noastre nu sunt smechere, sunt doar romanesti. Eu cu Skoda merg doar in afara Bucurestiului si ma pun sa schimb distributia la 5 ani....sau 90.000 km.

Care mai de care mai inventiv. Vine ea vremea cand vor muri de foame.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Service-urile noastre nu sunt smechere, sunt doar romanesti. Eu cu Skoda merg doar in afara Bucurestiului si ma pun sa schimb distributia la 5 ani....sau 90.000 km.

Care mai de care mai inventiv. Vine ea vremea cand vor muri de foame.

No chance! Astia-s ca dentistii: te doare, n-ai ce face si tot la ei ajungi... Ca asa-i in tenis!?

Oricum eu inca sunt in dilema: trebuie sa se tina cont si de cei 4-5 ani ai curelei, sau doar de numarul de kilometri? Pun intrebarea asta si pentru ca in ultima vreme (3-4 luni) la rece imi scartie cureaua... Evident ca cei de la service mi-au spus ca materialul curelei a inceput sa imbatraneasca, si drept urmare se impune o schimbare a distributiei. Oare asa o fi ?

Modificat de dansim
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!