Jump to content

Mi-a Luat Foc Blocul De Lumini


ovidiu emy
 Share

Postare recomandată

Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema.Am un passat 1.9TDI din 99,mi-a luat blocul de lumini foc iar cineva mi-a spus ca ar fi din cauza ca am pus becuri de 100 pe ea.I-am schimbat blocul de lumini si mi se pare ca tot se incalzeste mai mult decat e normal cu toate ca i-am pus becuri de 66wati.IN plus am vrut sa o bag pe tester si imi da o eroare de conectare la calculator.Mi se reseteaza intotdeauna ora,mfa1 ,mfa2 si ultimi kilometri facutri.

Sper ca cineva sa fi avut macar o parte din problemele mele si sa ma sfatuiasca ce e de facut.Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ca ti s-au slabit si papucii din mufa ce intra in blocul de lumini. Ar trebui vazut si asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi pare rau de problema ta, dar pe de-o parte ceilalti participanti la trafic cred ca se simt mai bine acum ca nu mai au de-a face noaptea cu 200 W de pe contrasens, lumina care nu e tocmai placuta la noi unde marcajele rutiere si drumurile sunt si-asa cu destule probleme.

Chiar fac apel pe aceasta la cei care folosesc becuri mai mari sau au intentia de a monta, sa renunte la ele.

La problema ta ar putea contribui si un releu, care a fost probabil suprasolicitat de consum, incearca sa verifici si releele.

Modificat de DosarPenal
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu eu blocul de lumini comanda un releu de putere care la randul lui pune sub tensiune farurile.

Blocul de lumini nu ar avea de ce sa se incalzeasca indiferent de curentul si implicit puterea consumata de becuri intrucat el are doar rolul de comanda pentru anclasarea acelui releu .

Una dintre problemele ce ar duce la incalzirea excesiva a blocului de lumini ar fi scurtcircuitarea unor spire din bobina ce echipeaza electromagnetul acelui releu asthel incat curentul absorbit de bobina sa creasca peste limita suportata de blocul de lumini.

Ar trebui inseriat un ampermetru cu circuitul de comanda al releului si masurat curentul ce trece prin el sau eventual probat un alt releu de pe o masina care merge ok si vazut daca mai face sau nu .

O a doua cauza ar fi legaturile slabe la blocul de lumini sau izolatia defectoasa a vreunui fir care apuca sa scape curent la masa .

O.T.

Sunt si eu de aceeasi parere cu colegul de mai sus referitor la fair-play-ul legat de puterea becurilor. Poti avea rezultate uimitoare cu becuri normale dar cu faruri bune . ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, referitor la problema de mai sus, se poate ca cel/cei care au pus pe masina ta acele becuri nu au pus relee necesare unei astfel de adaptari.Din cate stiu eu instalatia electrica nu e facuta sa suporte o putere asa de mare si ca urmare intre becuri si blocul de lumini (la fiecare bec in parte ) se adauga un releu. Te rog sa verifici daca acele relee exista sau nu si daca exista daca merg(tre sa faca un click in momentul aprinderii becurilor).

Ca si colegii de mai sus nu te mai sfatuiesc sa le folosesti nici odata ci mai degraba sa iti pui niste xenoane si ai terminat problema.

Spun toate astea pentru ca prima mea masina a fost un Opel Kadett si prin 1996 nu prea existau xenoane si atunci foloseam aceste becuri.

:) Safe

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

CINE MA POATE AJUTA SI PE MINE?Am un passat din 2003 1.9 tdi 130 CP si luminile de intalnire(faza scurta)se aprind cand pun contactul cu butonul de lumini pe oprit ,dau pe pozitii+bord se aprind,faza scurta ramane aprinsa,dau pe faza scurta si se stinge faza scurta?

Modificat de C o s m i n
Quote inutil.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu as spune ca blocul tau de lumini s-a cam TOPIT. Ai cumva halogene mai puternice de 55W in faruri?

Faptul ca iti porneste haotic faza scurta provine din blocul de lumini.

Scoate-l afara, demufeaza-l si vezi daca mai pornesc farurile cand pui contactul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica cu atentie cablarea blocului de lumini si blocul de lumini mai ales firele de masa ai un releu blocat sau comandat prost. Mai este si cazul nefericit de scurt intre ceva fire (izolatie topita sau roasa) sper sa nu ai probleme de genul asta desi daca ti a luat foc este f posibil - am avut o problema similara la un prieten cu un audi a4 dar la el se aprindea si pozitia si faza scurta cand punea contactul.

Modificat de B-52-JGP
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

zaza69 - de cand ai masina tot asa face sau mai nou a aparut fenomenul? Daca a fost importata dintr-o tara unde este obligatorie faza scurta (ex. Finlanda, Danemarca) mai mult ca sigur ai o suntare pe blocul de lumini.

Modificat de msanyix
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

zaza69 - de cand ai masina tot asa face sau mai nou a aparut fenomenul? Daca a fost importata dintr-o tara unde este obligatorie faza scurta (ex Finlanda) mai mult ca sigur ai o suntare pe blocul de lumini.

Si dc i s-ar stinge becurile de pe faza scurta cand comuta pe aceasta pozitie din blocul de lumini? :) Daca ar fi cum spui tu ar trebui sa ramana aprinse in continuare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Ai avut dreptate,

am schimbat blocul de lumini si totul este ok.Scuze de intarziere dar n-am mai intrat de mult pe forum,nu am mai avut probleme sunt masini bune.

Multumesc mult baieti.sunteti ok.Am rezolvat-o,am schimbat blocul de lumini si gata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

La masina unei colege g4 a patit urmatoarea chestie ,in mers i s-au stins toate luminile din bord inclusiv radio care s-a oprit de tot vreo 5 secunde motorul mergand in tot acest timp .Aveti idee ce ar putea fi , am cautat si nu am gasit pe nimeni cu problema asta .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Butonul de dimmer de langa blocul de lumini, e responsabil de obicei pentru aceste faze. El comanda luminile de la bord plus toate butoanelel din interior

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!