Jump to content

Bmw 116i Vs Mini Cooper 1,6 Vs Clio Rs Vs. Corsa Opc

godoroja
 Share

Postare recomandată

Comparativul ar fi intre cele 4 masini. Ultima in lista ar fi fiat 500 care mie personal mi se pare ca nu intra in categoria celorlalte. Si nu in ultimul rand daca mai aveti recomandari si spre alte masini cam din aceeasi gama. Excludem A3 care la aceleasi dotari ca si seria 1 este cu 3000 euro mai scump.

Am si nitel timp, de data asta sa studiez bine oferta.

Multumesc din nou pt ajutor baieti.

bmw 116i - 122 cp - DDP ~ 22500-23000 euro - motor 1,6 benzina

Mini Cooper - tot 122 CP DDP - ~ +- 21000 euro - motor 1,6 benzina

Clio RS - 197 CP - ~20000 euro - motor 2000 cmc benzina

Corsa Opc - 192 CP ~ 18000 euro - motor 1,6 turbo

Acum

BMW 116i - nu stiu cum se va impaca tanti cu tractiunea spate, in rest e ok, un mare + pt. servisarea total gratuita timp de 5 ani de zile

Mini Cooper - senzatia de kart, foarte tare masina, un minus din partea mea ca e in 2 usi si portbagaj prea mic.

Clio RS - senzatie de masina, cum fuge , cum sta pe curbe , insa " e cam multi naravasi " sub capota si motorul de 2000 va fi foarte gurmand - masina de care ma voi bucura si eu din cand in cand - mai des :), dezavantaj 2 usi.

Corsa OPC - look frumos, motor mai mic, turbo, dezavantaj 2 usi, masina de care m-as bucura si eu, bord urat in stilul tuturor opel-urilor .

Modificat de godoroja
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• godoroja

15

• voinea

3

• rvacaru

3

• postman

3

eu as spune ca nu are sens sa incluzi clio si astra in acest versus chiar cu acele motorizari.

practic, dupa mine raman bmw si cooper. si as inclina spre bmw, cooper imi inspira o imagine prea de "happy 20's".

depinde acum, evident, de sotie.

p.s. sa-ti sugerez un type-r sau type-s? :)

Link către comentariu

de ce nu iei corsa gsi si vrei opc , daca vei avea opc o sa fie culoare cam unica si masina care rar o gasesti este o supermasina foarte rara la noi, acuma depinde si ce doresti de la masina, sa fie mai rara, sa fie puternica? ....corsa a iesit la clasa ei cu cel mai bun timp pe circuitul de la nurburgring , si gsi are 150 de cp dar nu poate fi arden blue ioar pt culoarea aia merita un 192 de cp ca stiu ca de ex la mine in oras mai e decat cea de drive test ....

nu cred ca exista alte scaune mai ifrumoase ca la opc si alt interior mai bine pus la punct

Modificat de gabriel
Link către comentariu

clio rs si corsa opc sunt 10% si alegerea mea, vladMHL stie cat am tinut sa vad live cum merge un RS pe Circuit si am ramas impresionat... De asta le-am inclus in versus pt ca sunt masini cu care 10% ma pot da si eu. :)

type -R, sincer nu, te omoara pe denivelari si crede-ma ca stiu ce spun.....

mai dati si voi alte idei de masini din gama celor de sus si in categoria aia de pret.

Fiat 500 - ~14000 euro , ii place mult masina, mie personal nu, e mult prea mica.

Link către comentariu

pai e clar atunci nu? :) clio RS

si parca fiat bravo sau punto

au ceva motorizari pe benzina dar nu stiu cum e cu suspensia

Link către comentariu

am scris acest topic, asa am facut si data trecuta cand am cumparat masina actuala, sa vad si eu care cum ce crede/zice si cine stie poate omit vreun model si nu-mi place sa fac greseli in general, de asta e bine sa auzi si ce au ceilalti de zis pro si contra.

Un minus mare pt seria 1 este ca nu as vrea sub nici o forma sa avem in familie 2 tractiuni spate :) . Nu ca ar avea probleme iarna, ca m-am convins ca tractiunea spate in 2008 se comporta foarte bine daca stii sa mergi cu ea, dar asa din principiu.

bravo sau punto chiar NU ne zic nimic.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

La BMW nu-mi place designul deloc.

La Mini Cooper ma infioara vitezometrul si bordul in general.

Clio fie si RS imi pare ca avand un design banal, oricum nu-mi place.

OPC-ul e singurul care-mi place cel putin cum arata si e mai ieftinutz.

Link către comentariu

andyg, perfect de acord cu tine, mai putin la faza cu RS-ul care crede-ma iti ofera senzatii multe, stie ceea ce face , difuzorul spate e belea, motorul urla bine etc.... :) . deja nu e de fata :evil:

Daca mai aveti alte modele in minte tipati... :salut:

Modificat de godoroja
Link către comentariu

eu m-as uita si la:

suzuki swift (au si 4x4 pe ele)

mitsu colt (poate si lancer ca te incadrezi, dar e mai mare)

subaru impreza

honda civic (nu neaparat type-r sau type-s...asta din urma are doar 140cp si plafon panoramic si nu-i asa violent, dar la pret e cam cat seria 1)

toate, evident cu motor pe benzina.

p.s. nu vorbesc de variante sport, ci ceva de 120-140 cp.

Modificat de postman
Link către comentariu

E cam scump dar ca idee macar:

Mazda 3 2.3i DISI MPS: 25402 Euro

260 CP;

0-100Km/h in doar 6.1 s;

vit. max: 250Km/h

Lup in blana de oaie! :rolleyes:

Modificat de AndyG
Link către comentariu

prea mult mazda 3, si pret si prea multi cai si sincer nici nu-mi place ca masina.

Link către comentariu

Masina asta "pentru sotie" cam ce utilizare va avea? Bucuresti 90%? Sa cumperi o masina de 200CP pentru uz in Bucuresti mi se pare extrem de ciudat (parerea mea de 2 lei vechi) :rolleyes: Neaparat sa incerce si ea masina care vrei sa "i-o cumperi"... nu de alta dar cred ca femeile au rinichii mai sensibili asa... ultimele 2 masini propuse de tine o sa ii provoace cu siguranta dureri de spate si tre sa o trimiti regulat si la masaj :rolleyes:

Link către comentariu

Da, ai dreptate, pot include si civic 5 usi, 1,8 benzina 140 cp.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

sincer, mi se pare muuuuult mai misto cel 5D. si are si un bord demential, aceeasi motorizare.

cel 4D e insa...mai multa masina. are portbagaj.

Link către comentariu

Masina asta "pentru sotie" cam ce utilizare va avea? Bucuresti 90%? Sa cumperi o masina de 200CP pentru uz in Bucuresti mi se pare extrem de ciudat (parerea mea de 2 lei vechi) :mellow: Neaparat sa incerce si ea masina care vrei sa "i-o cumperi"... nu de alta dar cred ca femeile au rinichii mai sensibili asa... ultimele 2 masini propuse de tine o sa ii provoace cu siguranta dureri de spate si tre sa o trimiti regulat si la masaj :unsure:

Da, bucuresti 90%, inclusiv noaptea in week-end cu baiatu :) :(

Neaparat va incerca. Momentan tre s-o duc la Fiat 500 . Le luam pe rand.

Link către comentariu

Pacat ca incepi cu Fiat 500... risti sa ramai acolo :) Cam toate femeile o plac pe "aia mica" :(

Link către comentariu

ca sa-ti faci o idee comparatie Clio - Corsa

Eu dintre astea doua l-as alege pe Clio... Corsa chiar nu-mi spune nimic (nici ca aspect nici ca performante). Dar nici Clio nici Corsa nu sunt masini exclusiv de Bucuresti

As exclude si 116... parerea mea ca daca nu iei 118i/d, 120i/d (care sunt motoare fantastice), seria 1 nu isi merita banii.

Mini e o masina tare care se conduce extraordinar, cu finisaje excelente si motoare BMW, dar eu as alege Cooper D (performante bune si consum inexistent) in cazul lui.

Fiat 500 e o masina care parerea mea arata excelent, are o platforma bunicica (Panda) dar nu stiu ce sa zic de fiabilitatea Fiat.

Honda Civic nu imi place de nici o culoare, nici la interior si nici la exterior, plus ca din toate testele am vazut ca au facut rabat la mecanica (gen suspensie spate semi-rigida, directie proasta etc) doar pentru a mari bugetul de design.

Mitsubishi Colt si Suzuki Swift sunt in cu totul alta liga (inferioara) de restul celor mentionate si eu nu m-as apropia de ele.

Eu as merge pe MINI, dar Cooper D

Link către comentariu

Inteleg ca iese din discutie o masina cu 2 usi.

Banuiesc ca o sa alegi tot "tractiunea pe spate", BMW.

Daca m-as uita la bani si as alege pt o utilizatoare, as merge pe varianta Corsa.

Bafta la cumparaturi.

Link către comentariu

pai asta e ideea ca nu vreau sa avem 2 masini cu rwd. Nu iese din calcul masina in 2 usi , am zis ca e un mic dezavantaj.

Fiat 500 si mie imi place mult, stiu ca pe cele mici le cam plac doamnele. Si in fond e cu 8000 mai ieftina, daca-i place e ok.

Link către comentariu

Io cred ca un Fikatzel cu motor 100CP si 6 viteze nu-i chiar rau :) mi-ar placea si mie pt nevasta :cheers:

Link către comentariu

Vad ca deja ai 5 masini in lista, dar la varianta unui POLO GTI te-ai gandit?

Link către comentariu

exclud orice masina importata de Porsche Romania si cred ca toata lumea stie ca eu sunt "fan" PoRo. Ei nu dau discount....

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Si eu zic ca fiat 500 e ok, parerea mea ca pentru o doamne (exculs cele vitezomane etc.) nu au ce cauta cu clio RS, opel OPC etc., multi bani pt o masina cu motorizare de top si daca o intreba cineva ce motor are ea nici macar nu o sa stie. Personal cred ca doamna si-ar dori sa ajunga de la A la B in cel mai confortabil mediu posibil, nu intr-un mediu de WRC sau Turisme.

Link către comentariu

Skorrida Red

....Asaaa, dupa atatia barbati, iata si parerea unei femei care vrea sa fie doamna :) :

Nu te zgarci si ia-i un A3 !!!

Link către comentariu

• Administrator

eto_ro... hmmm... n-as zice... ask my wife! :angry:

Ontopic, problema o vad ca 4/5 masini au suspensie sport/tare (nu am mers cu Corsa dar banuiesc ca nu are cum sa fie altfel) iar a 5a e bmw cu rwd...:P Deci compromisul este un must...

my vote: 100% pt doamna Fiat 500

75% doamna, 25% Godo :) ClioRS deoarece vad ca asta-i place omului (si mie de altfel...)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!