Jump to content

Audi A4 1.9 Tdi 2004

ovidiuch

Postare recomandată

Va prezint si eu primul meu VAG, un Audi A4 1.9 TDI 131 CP (AVF), achizitionat pe 31 mai. Masina are ~131.000 km, tind sa cred ca sunt reali, dupa cum rezulta din cartea de service (112.000 in patria mama si restul in Romania). A fost scanata VagCom de Mugur Bortun de pe forum (tin sa ii multumesc cu aceasta ocazie :( ) si a iesit OK. Astazi i-am facut si ITP-ul care expirase chiar in ziua achizitionarii (cu aceasta ocazie tin sa recomand inca o data IPSO Otopeni, e un tip super acolo) si iarasi a iesit mai mult decat OK.

Ca dotari: pachet sport, dublu climatronic, 6 airbag-uri, radio CD Audi Concert + subwoofer (sunet de nota 10+ :P), ESP, xenon, proiectoare, jante 16", parktronic :P, scaune incalzite, cotiera fata+spate, culoare albastra care la umbra da foarte mult spre negru.

Inca sunt in stadiul de experimentare a tot ce ii poate pielea dar per ansamblu sunt foarte multumit de alegerea facuta, desi masina mai prezinta mici zgarieturi pe ici-colo (sper ca majoritatea vor iesi la un polish facut calumea). Motorul trage foarte bine, se simte rezerva de putere si la viteze mai ridicate... Mai am putin de alergat pana termin cu inmatricularea pe numele meu si cu toate actele, dar... merita... :rolleyes:

Sper sa ajung destul de curand si la o intalnire pentru a-i aplica si sticker vwforum :rolleyes:

img0675io0.th.jpg img0676qg8.th.jpg img0679bp1.th.jpg img0678cb7.th.jpg

img0672ee8.th.jpg img0673vt8.th.jpg img0671io9.th.jpg img0690km9.th.jpg

Cam atat pentru moment. Va salut si sa ne intalnim sanatosi in trafic... :Driver:

Link către comentariu

s-o stapanesti sanatos :rolleyes:

P.S. Ar merge sa pui un computer de bord :(

Link către comentariu

Felicitari pentru masina, este super....

Cand mergi sa-ti pui sticker, da-i si niste "spanac" la domnul Voinea. Nu o sa regreti.

Modificat de 50ryn
Link către comentariu

Multumesc pentru urari... in legatura cu computerul de bord, e in plan si sper sa-l rezolv in viitorul apropiat (apropo, se poate monta si tempomat? :angry: ). In ceea ce priveste "spanacul" :icon_geek:, mai astept sa ma obisnuiesc cu puterea de acum; sunt ceva diferente fata de masina anterioara - un Logan 1.5 dci care timp de 2 ani de zile m-a servit fara repros :icon_thumright:

O intrebare: unde pot gasi sa inlocuiesc covorasele la un pret decent? cele de acum arata destul de nasol, cel putin cel de la sofer.

Link către comentariu

cauta in aria VANZARI,sunt niste produse petex care mi se pare foarte atractive si sunt in jur de un milion parca,si eu vreau sa imi cumpar in viitorul apropiat,s-o stapnesti sanatos!

Link către comentariu
Multumesc pentru urari... in legatura cu computerul de bord, e in plan si sper sa-l rezolv in viitorul apropiat (apropo, se poate monta si tempomat? :P )

Se poate, se poate :)

Link către comentariu
  • Administrator
P.S. Ar merge sa pui un computer de bord ;)

Scuze pt Off Topic, dar am o intrebare.

Audi A4 echipate cu sistem de navigatie, BC-ul are afisaj color, iar celalalte au afisaj monocrom. Se poate schimba BC monocrom cu unul color? Necesita multe modificari o astfel de shimbare?

Multumesc !

Modificat de last
Link către comentariu

trebuie schimbat bordul... scumpa treaba, nu prea merita...

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

La aproape o luna de la achizitie, am terminat cu transcrierea pe numele meu... acum suntem cu actele in regula :Driver: .

Altfel, avem impreuna aproape 2.000 km fara nici cea mai mica problema... nu regret alegerea facuta :Driver: .

Sa ne-auzim sanatosi... :Driver:

Link către comentariu
  • 2 months later...

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat... Intre timp, am ajuns la 138.000 km, niciun fel de probleme. ;)

Ieri am schimbat placutele de frana fata-spate (TRW) cat si lichidul de frana (Castrol Response DOT4). Deocamdata frana este cam elastica, dar am inteles ca mai dureaza cativa km pana se pasuiesc placutele... Sper sa nu fie vreo problema si ca schimbul placutelor/lichidului sa se fi facut cum trebuie. :unsure:

Va salut si sa auzim numai de bine! :)

Link către comentariu

hehe, relax... din cate am inteles ( dar daca gresesc va rog sa ma corectati :P ).... si daca nu ma insel scrie si in carte ... de fiecare data cand schimbi placutele dureaza cam 400 - 500 km pana cand placutele "se lasa"... e la fel ca si cum ai lua-o de noua :P

acum ce pot sa-ti zic este sa te obijnuesti pt o perioada sa franezi mai din timp decat o faceai inainte... adica daca franai cu 30 - 40 m inainte de un semafor... acum ar fi cazu sa franezi cam de pe la 50 - 60 km ca sa fii sigur ca nu vei fii nevoit sa "apelezi" la cel din fatza ta sa te "ajute" cu frana :P

anyway... faina masinutza, sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi KM fara probleme :icon_thumright: ... a, si :P safe

Regards,

Riddler

P.S.: Daca nu's prea indiscret, la cat te-au ajuns aceste "schimbari" + manopera ? :D

Modificat de Riddler
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

thanks de info :D

btw... cand te decizi sa iti montezi un BC ( si eventual si tempomatul ) te-ar ruga sa imi spui si mie de ce piese ai avut nevoie pe langa alea si cam cat costa operatiunea ( asha estimativ cu tot cu manopera ) ca am un amic care si-a luat si el de curand un A4 si tot acest tip de BC ( daca il putem numi asha are :P ) si ar vrea sa-l schimbe :somnmare:... intelegi

Multumesc anticipat :angry:

Link către comentariu

nu inteleg cum vine partea cu bc-ul, eu vad ca are computer de bord mare,si presupun ca poate sa treaca prin toate alea, consum instantaneu, mediu, autonomie,si ce mai e..ar mai fi ceva in plus, fata de bcul asta?

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Acum nu afiseaza decat autonomia... din cate am inteles celelalte functii nu sunt activate din soft (si trebuie schimbata si maneta stergatoare).

In alta ordine de idei, momentan masinuta este la doctor...:P la oprirea brusca a coloanei, cumulat si cu putina neatentie, am facut cunostina cu carligul unei dubite care circula in fata mea :)

Rezultatul: el nu a avut absolut nimic :huh: iar la mine bara, grila, ornament, armatura, radiator (A/C, apa) trebuie inlocuite.

Sper ca saptamana viitoare sa am deja masina ca inainte, ca tare mult ii mai simt lipsa :icon_cry: ... doar ce trecusem de 139.000 km.

image038td9.th.jpgthpix.gif

Link către comentariu

Din fericire am casco... :offtopic: dupa timpul si nervii consumati atat mi-ar mai fi trebuit... :coffee_lol:

Link către comentariu
  • 1 month later...

A trecut ceva timp de cand nu am mai postat... intre timp am scos masina din service, am trecut de 140.000 km :screwy:

Din pacate, cei din service si-au cam batut joc de lucrare si ulterior am mai avut cateva "probleme"... :unsure:

In primul rand nu mi-au pus antigel corespunzator (G12) :) ; l-am schimbat imediat cum mi-am dat seama (avea alta culoare; nu am mers mult cu el, max 40-50 km... pot apare probleme?)

In al doilea rand, am observat ca nu mi-au conectat spalatoarele de faruri si toata apa curge pe jos (nici prin gand nu mi-a trecut sa verific asta), deci nu-mi functioneaza nici instalatia de stropit parbriz-ul. :blink:

Ultima problema, si cea mai grava, e ca nu mi-au prins spoilerul de scutul motor (sunt 3 suruburi daca nu ma insel) si l-am agatat intr-o bordura putin mai inalta (s-au rupt cateva "clips-uri" de prindere), deci e posibil sa necesite inlocuirea spoilerului... sper sa nu fie afectat si bara. :huh:

Momentat merg asa (am prins eu spoilerul de bara, desi nu mai e la linie si e inestetic), dar cat de curand trebuie sa merg iar in service, neaparat pentru instalatia de spalat parbriz/faruri, mai ales ca vine iarna :mellow:

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Cred ca ar fi trebuit sa o repari la reprezentanta, mai ales ca aiveai casco

Se poate monta tempomat, pe mine m-au costat piesele( maneta si capacul de sub volan) cca 250 lei, in total cu manopera la reprezentanta 500 lei.

Referitor la Bc, iti trebuie ca pe maneta din dreapta ( cea de la stergatoare) sa ai butonul reset.Daca nu ai, tb schimbata si maneta; nu costa prea mult.

Link către comentariu

Frumoasa masina ta...ai grija de ea ...si data viitoare cauta un service mai bun...ca sa nu isi mai bata asa joc de lucrare...Daca eram in locul tau si pateam asta ..pfoaai ma duceam peste ei si ii faceam "cu ou si otet".Numai bine si cat mai multi km fara probleme

Link către comentariu
  • 4 months later...

In continuare masinuta merge ceas... :( ne apropiem incet-incet de 145.000 km, urmeaza cat de curand un schimb de ulei + filtre. Acum vreo doua saptamani i-am facut si o echilibrare a rotilor (simteam o vibratie in jurul vitezei de 140 km/h) si geometria... a iesit destul de bine... au trebuit reglate cateva chestii pe spate, deh, drumurile noastre dragi. :icon_cry:

Sa ne auzim sanatosi! ;)

Link către comentariu

Frumoasa jucarie :blink: Sa ai grija de ea sa-i faci schimburile la timp cu ulei si filtre de calitate si va avea si ea grija de tine :blah_:

Link către comentariu
  • 2 months later...

ODO 147.250 km

Acum doua zile masinuta a implinit un an de cand se afla in posesia mea. Drept cadou, astazi a facut o vizita la doctor, unde a primit un schimb de ulei + toate filtrele.

In continuare functioneaza fara probleme :rolleyes: , asteptam implinirea frumoasei varste de 150.000 km :blah:

Link către comentariu
  • 1 month later...

Acum doua zile masinuta a implinit 150.000 km in drum spre mare :rolleyes:

Sa ne-auzim sanatosi :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!