Jump to content

Seat Altea Xl

tibiauto

Postare recomandată

Acum 2 zile am ridicat masina:

Altea XL Reference - 1.9 TDI / 77 kW / cutie manuala-5 viteze - Alb

Dotari optionale: ESP, pachetul de iarna, alarma, senzor parcare spate, geamuri fumurii

Deocamdata nu am avut timp sa testez masinuta, dar im-i place cum arata, cum sta pe sosea.

Am facut cateva poze in curtea dealerului, chiar inainte sa fie pregatita masina de livrare:

alteaxlparteadreaptaeh5.th.jpg

alteaxlbordkq2.th.jpg

alteaxlceasurijh8.th.jpg

alteaxlpedaleqh3.th.jpg

alteaxlportbagajvy1.th.jpg

Link către comentariu

frumusica rau,s-o stapanesti sanatos!astept primele impresii de pe sosea!

Link către comentariu

Felicitari! Sa auzim numai lucruri bune!

Alb a fost, este si cred ca va fi intotdeauna o culoare frumoasa (parere personala, am avut 2 masini albe)

toate cele bune si, precum predecesorul, asteptam impresii

salutari tuturor

Link către comentariu

chiar ca e frumoasa ''balena'' si mai are si o '' gura'' incapatoare pt bagaje.

te invidiez pt portbagaj :)

km multi si un rodaj placut

Link către comentariu

Mersi pentru urari.

Impresii despre condus inca nu am prea multe. Am facut doar 200 km prin imprejurimea Brasovului. Din cate am simtit pana acum: masina sta bine pe drum, se accelereaza bine, chiar si in modul rodaj, adica fara sa apas prea tare pe pedala si fara sa depasesc 3000 RPM.

Pana acum am condus doar masini cu motoare pe benzina, si im-i e greu sa ma obisnuesc cu plaja mica de turatii. Practic in rodaj am 1500 de ture pe care pot sa folosesc (de la 1500 pana la 3000) si asta se termina foarte repede in viteza a 2-a si a 3-a.

Consumul in primele 200 de km a fost 5.8, fara sa merg prea mult in oras, fara sa stau la stopuri. Vit. maxima 110 km/h.

Link către comentariu

si acum iti plac mai mult motoarele pe motorina sau iti pare rau ca nu ai luat-o pe benzina?

Link către comentariu
si acum iti plac mai mult motoarele pe motorina sau iti pare rau ca nu ai luat-o pe benzina?

La aceasta intrebare as putea sa raspund peste cateva luni bune, cand o sa am mai multa experienta cu aceasta motorizare.

Eu am vrut sa iau masina cu motorul 1.4TFSI, care a aparut in lista de pret in noiembrie 2007. Dar importatorul nu era in stare sa spuna nici la inceputul lui aprilie cand poate sa aduca masina cu aceasta motorizare. Asa ca am preferat sa trec pe 1.9TDI. Pe benzina as fii putut sa aleg 1.6 (care e prea slabuti pt. aceasta masina dupa parerea mea - nu am incercat), 1.8TFSI sau 2.0FSI. Aceste din urma se pot comanda numai pe versiuni superioare si deja sunt mult prea scumpe pt. mine.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am facut vreo 1550 km cu masinuta. Deci sa cam terminat rodajul.

Masina sta foarte bine pe sosea la orice viteza cu care am rulat-o pana acum, chiar si in ploaie torentiala. De obicei merg intre 90-110 km/h, ajung la 120 doar in depasiri. Nu e stilul meu sa depasesc "cu mult" limitele de viteze legale. Probabil in concediu cand voi ajunge pe autostrada o sa incerc cum se comporta la viteze superioare.

Pana acum sunt foarte multumit de masina. Doar consumul este un pic cam mare dupa parerea mea: tinanad cont ca nu prea m-am aventurat in oras, am avut multe drumuri de aprox. 20km si cateva deplasari mai lungi, nu am avut viteze excesive, media este de 6l / 100 km, masurat la pompa. Computerul afiseaza 5.5.

Link către comentariu
  • 3 months later...

Au trecut 4 luni de cand am masina. Am facut 7500 km impreuna. Se comporta bine si la viteze mai mari. Cand am venit de la mare pe autostrada la inceput am pus tempomatul la 135 si am venit pana la Bucuretsi aproape cu viteza constanta. Am prins o zii cand nu era aglomeratie si era o placere condusul.

E foarte util ca se poate deplasa scaunul din spate: de obicei tin inpins de tot in spate, asa e mult loc si pentru pasagerii din spate. Dar cand am avut nevoie de spatiu mai mare pentru bagaje, am tras in fata si nu era nevoie sa rabatez scaunele.

Consumul pana acum a fost ok, dar de cand umblu aproape numai in oras, papa cam 8-9%. Drumuri scurte, de nici nu se incalzeste bine motorul. Probabil daca as folosi si treapta a 4-a, ar consuma mai putin, dar prefer sa consume mai mult dacat sa merg subturat si sa am depuneri in turbo si catalizator. Deci in oras folosesc numai primele 3 trepte de viteza, a 4-a schimb in jur de 70, a 5-a peste 90.

Puncte negative: nu are incuietoare la torpedou si deja s-au trezit niste greierasi prin bord si undeva prin stalpul A. Se aud foarte rar, unele am auzit parca de sus de afara, doar la viteze mari (140km/h) pe autostrada.

In 7500 km uleiul a scazut cam la jumatate intre min-max pe joja. Probabil ca nu va trebui sa completez pana la revizie.

Daca acum ar trebui sa aleg o masina, tot pe acesta as alege, doar in varianta Stylance, ca sa am Climatronic. Si Climaticul raceste aerul cum vreau, dar am nevoie de mai mult timp ca sa reglez.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!