Jump to content

Vibratie In Volan La 80 Kmh

Jacku
 Share

Postare recomandată

• 1 month later...
  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Jacku

9

• Razvyx

7

• c6t9

5

• pusttiu

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

si eu am o problema cu rotile. de pe la 90-100 incepe sa vibreze volanul , pe la 130-140 e o senzatie ma ciudata, nu stiu cum sa explic, vibreaza impreuna cu niste socuri repetate, iar de pe la 150-160 doar vibreaza ....ce parere aveti? ce ar putea fi? anvelopele fata sunt de iarna michelin alpin a3 cumparate noi dot 0608.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca ar trebui sa incepi prin a face cateva teste la un centru de echilibrat roti/directie etc ..si vezi daca problemele persista..abia apoi treci la chestii mai 'complicate' ...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

La viteza mica(20-40km/h) mergea masina ca si cum as fi mers cu o bicicleta cu roata "optata"si la peste 140km/h imi vibra f tare intreaga masina.

Cauza...ambele cauciucuri/spate cu galme,tipul de la service spunandu-mi ca s-au rupt acele fire de sarma din interior.(din cauza gropilor de pe podul de la Dobrogea)

Le-am schimbat,am facut unghiul si echilibrarea si acum totul e ok.Aveam probleme si la volan,imi trepda si se misca... parca as fi condus o barca pe valuri,de cand cu rezolvarea unghiului...e o "senzatie majora" sa-mi conduc masinutza;atat cu viteza mica cat si cu viteza mai maricica! :Driver:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Eu am rezolvat cu vibratia. Era de la jantele fata care au trebuit echilibrate. Am trecut acum la jantele de vara si nu mai am probleme......sta volanul drept si la 140.

Modificat de ritza
Link către comentariu

• 2 months later...

Si eu ma manifest cu aceasi problema. Aveam o vibratie puternica in volan la franare , dar si la accelerare.Buuuun .. am schimbat toate discurile plus toate placutele , inclusiv capetele de planetara (cele care intra in cutie) ca si ele pot da vibratie. Oricum erau ruginite si nu mai aveau pic de vaselina. Buuuun .. vreau sa zic ca masina se manifesta aprox. la fel . La viteze mari .. daca reduc de ex de la 160 .. apas frana , nu se simte nici o vibratie .. in schimb cum ajung pe la 110-90 .. se simte o vibratie in pedala si volan.La accelerare , in acelasi interval .. 90-110 vibratie in volan si in pedalier.Totul este nou pe fata, inclusiv amortizoare. Pivoti , Bielete anti-ruliu,Bielete directie,bucse bascula,Telescoape,Flanse,Capete planetara (cele care intra in cutie) , Discuri frana noi Brembo , placute frana noi. Rotile au fost echilibrate ok ultima oara. Ce e drept, nu am ajuns sa le reechilibrez si m-am apucat sa scriu pe forum.Va intreb .. ar putea rotile neechilibrate corect .. sa imi dea astfel de simptome ? Vibratie in volan la franare doar in intervalul 110-90 sau 140 frana ffff puternica , + vibratie in accelerare doar intre 80-110 ??Ce e drept ca nu mai face ca inainte ..inainte era clar ca discurile erau ovalizate .. dar totusi dupa o gramada de bani investiti , problemele mele tot nu au disparut. Multumesc

Link către comentariu

Salut

Cam aceeasi problema o am si eu, masina verificata cap coada, totul ok dar cand franez, cateodata mai ales la viteze intre 90 si 110 k, aceeasi trepidatie !

La mine cauza a fost bieleta de directie ( poza in atasch ), care avea joc in nuca dinspre caseta !

Vazi sa nu ai aceeasi problema mai ales ca spui ca ai schimbat bieletele, dar mai mult ca sigur ai schimbat doar partea dinspre roata, caci majoritatea mecanicilor verifica jocurile doar acolo, uitand ca bieleta poate prinde joc si spre caseta !

Numai bine !

post-48919-1245764565_thumb.jpg

Link către comentariu

Pai bieletele au venit complete .. nu stiu la ce parte te referi. In caseta nu intra un filet ? Daca as avea joc acolo , asta ar insemna ca filetul acela e dus .. iar cum bieleta este noua , doar filetul castei poate fi dus .. ceea ce nu cred.

Link către comentariu

Salutare. Am si eu un sunet ciudat cateodata la franare cand ma apropii de oprire un huruit sau ceva de genul care vine din fata, sunet asemanator cauciucurilor de iarna purtate vara ca sa zic asa :) . Aveti idee de la ce ar putea fi? Tind sa cred ca nu e de la placute fiindca au fost verificate acum 2-3 luni si pareau ok si in plus de asta martorul de placute nu a bazait pana acum, iar pe spate au fost schimbate. Si .. mi se pare ca sunetul se pronunta mai mult cand pun frana in viraj, tot cu cateva secunde inainte de oprirea masinii de tot. E posibil sa fie din cauza cauciucurilor ? (sunt de vara cauciucurile dar nu prea mai duc mult, vara viitoare o sa le schimb 100%, inca nu s-a ajuns la indicele de uzura dar nici mult nu mai au)

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu

Sergiu stai linistit ca si mie imi face la fel pe frana, acelasi huruit, desi cauciucurile sunt noi si de vara. Atata timp cat mai ai aderenta cu ele, nu bat si nu tropaie in mers, cred ca e ok.

Acum referitor la vibratia volanului din pacate subscriu la ce a scris Razvyx, adica sunt cam in aceeasi situatie. Daca franez cam la orice viteza peste 90 vibreaza volanul. Am schimbat: placute, discuri (am crezut ca erau ovale), capetele de bara (doar partea dinspre roata, nu stiam sa mai aibe vreo articulatie si spre caseta), bucse toate inclusiv de la bara stabilizatoare si am echilibrat toate rotile. Am facut geometriasi presiune egala in toate rotile.

Rezultatul: directia este un pic mai rigida , in sesnsul ca absoarbe mai bine denivelarile din sosea, dar vibratia nu disparut. Se poate sa existe joc undeva in caseta de directie? Ar fi ultimul loc unde nu am umblat. Lichid de servo nu pierde (am verificat), iar directia merge relativ usor si uniform.

Poate mai aveti voi alte idei...

Link către comentariu

Salut

Bieleta de directie mai are o articulatie - spre caseta, care nu se vede fiind acoperita de burduful de cauciuc !

La mine cauza trepidatiilor la franare era jocul in aceea articulatie !

Atentie la schimbare, colierul de la burduf nu se poate refolsi, deci sa-l aveti cumparat !

Numai bine !

post-48919-1245919867_thumb.jpg

Link către comentariu

Eu aveam acel burduf taiat pe partea stanga unde s-a gasit apa si rugina. Am schimbat acel burduf cu unul nou ... iar bieleta de directie nu stiu daca a implinit 3000 KM .. deci e noua. Nu cred ca as putea avea joc acolo (in bieleta) . Nu ramane decat sa ma gandesc la caseta de directie ? Care oricum trebuie schimbata pt. ca pierde lichid. Ca sa verific acea articulatie de pe bieleta teoretic trebuie dat burduful jos si scoasa afara bieleta , verificat dupa care refacut unghiul de fuga corect? Ce fel de joc ar trebui sa aibe acolo ca sa provoace vibratii ? Inca ceva .. capetele de bara pot da vibratii ? au fost verificate si sunt ok .. dar ma gandesc totusi ca poate in mers e altfel treaba. Ce nu s-a schimbat pe fata la masina sunt capetele de bara , bucsele de la bara sabilizatoare si caseta de directie. Toate mai putin caseta de directie sunt bune.Iar restul sunt noi : Capete planetara (cele care intra in cutie) Telescoape, Flanse, Pivoti , Bielete directie , Bielete anti ruliu , toate bucsele de la bascule,discuri frana , placute frana, cauciucuri. Deci .. ce poate da vibratii la franare intre 120-80 si la accelerare puternica , in acelasi interval de viteza. Mentionez ca peste sau sub acest interval totul este OK . Am mers cu 180 si e ok .. nici o vibratie nimic. Franarea de la 180 la 120 a fost ok .. iar dupa 120-85/80 a fost cu vibratii. Multumesc

Link către comentariu

@Vali Multumesc pentru raspuns. Am sa caut sa le inlocuiesc pe amandoua ca nu stiu care e de vina.

PS: Articulatia aceea se cumpara separat sau e cu tot cu tija aceea lunga a bieletei?

Link către comentariu

eu am alta problema cand merg incet si mai tare nu stiu pana la ce viteza, imi face volanul putin stanga putin dreapta in permanenta daca iau mana dupa el de fapt si cand il tin simt dar tin volanul mai cu incredere, am fost la vulcanizare si am centrat rotile, intradevar foarte descentrate, dar jocul il am in continuare aveti idee ce o fi?

Link către comentariu

Simti o vibratie continua ? Sau iti pleaca volanul usor dreapta sau stanga in sensul ca sta putin virat . Mergi si verifica unghiul de fuga . E posibil de la drum sa stea asa volanul .. daca drumul nu e perfect drept volanul iti va sta un pic intr-o parte .. depinde de inclinatia drumului.

Link către comentariu

nu nu sta intr-o parte sta drept, numai daca iei mana dupa el face stanga dreapta incontinu.

Link către comentariu

Pai in cazul asta .. fugi la un service si verifica toata directia . Nu e de stat cu problema asta. Anunta-ne si pe noi ce ai descoperit. E curios ce se intampla.

Link către comentariu

Revin la problema mea cu vibratia la franare. Am echilibrat rotile de 3 ori , la 3 aparate diferite . Degeaba. S-a verificat tot ce se putea verifica la directie .. toate sunt NOI .. toate sunt OK. Am suit masina pe rampa de la o statie ITP si au tras de roti cu platforma hidraulica .. in toate directiile .. nu exista nici un joc nicaieri.. plus ca au fost verificate ochiometric de catre muuuuulti mecanici.Discurile au 3 saptamani .. au fost rodate corect , nu am intrat prin baltoace, nu am spalat masina cu discurile incinse.Vibratia apare intre 110-80 Km/h.Azi am observat ca daca franez tare , nu vibreaza deloc.. la o franare violenta.Sa fie vreo placuta uzata neuniform si sa nu atinga bine pe disc .. decat cand calc tare frana ?Mentionez ca acea vibratie mie imi apare cand reduc viteza de ex de la 160 apas usor pedala .. totul ok pana cand ajunge pe la 110 KM/h unde apare vibratia in volan .. ce se accentueaza invers proportional cu scaderea vitezei .. deci creste in masura ce viteza scade. Pedala de frana este tinuta la fel tot timpul aceste manevre. Mecanicii dau din umeri .. nimeni nu stie ce are masina. Am pus discurile pe comparator. Discul dreapta are abatere 0 , iar discul stanga are abatere 2 sutimi adica 0,02. NESEMIFICATIV parerea multora meseriasi in ale discurilor si ale comparatoarelor. Momentan nu pot sa schimb jantele de pe spate cu cele pe fata, pt. ca am o janta indoita pe spate .. si nu am unde sa o indrept in Tulcea (janta de aliaj). Oricum acea janta nu imi da vibratii in volan .. cel mult vibreaza masina la viteza mare .. dar nici atat nu face.Cauciucurile sunt noi .. au 2000 KM , sunt Bridgestone Turanza ER 300 .. nu au galme sau alte defecte.Geometria rotilor a fost facuta .. este OK. Alte idei ? Va multumesc. Simt ca o iau razna deja. De 1 saptaman umblu prin service-uri dupa ce am cheltuit o gramada de bani schimbat tot ce se putea schimba pe fata la masina si fara nici un rezultat. Multumesc

Link către comentariu

cati km ai cu franele? rodajul s-a facut in oras? daca esti sigur ca s-au rodat, fa testul celor 6 franari puternice consecutive de la 120 la 40 si vezi daca mai face imediat dupa asta. de fapt asta ar fi fost parte din rodaj (sfarsitul lui), dar vezi si acum cum se prezinta.

mai sus spuneai ca ai vibratii la fel si la accelerari. sa inteleg ca au disparut?

Link către comentariu

si eu am problema asta dupa 120-130 km/h am un mic joc,am echilibrat si rotile si tot asa face dar doar la viteza cand franez nu face si nici la viteza de sub 100 km/h, sa fie oare de la cauciucuri ? :-?

Link către comentariu

daca mai puneai cate o virgula, ce bine era. pot fi multe cauze, printre care si gumele. dar ar trebui sa vezi destul de simplu la o vulcanizare mai rasarita.

Link către comentariu

Franele au maxim 500 KM max... mai mult prin oras .. aseara de draci si nervi am iesit din oras si i-am omorat franele .. muuulte frane de la 140-0 frane bruste .. de a inceput sa miroasa urat a placute in masina .. pe jante nu puteai sa pui mana de fierbinti ce erau .. intradevar la franari bruste nu vibreaza nimic .. asa ca numai asa am tinut-o .. mult timp .. pana m-au lasat franele .. am crezut ca s-au incins discurile si placutele .. si de aia nu mai au eficienta... azi dimineata surpriza .. la fel .. m-au lasat franele .. trebuie sa apas destul de tare pedala de frana .. ce s-a intamplat ? nivelul lichidului e la maxim .. placutele au o gramada de "carne" pe ele .. cand trec peste limitatoarele de viteza din oras .. de ex daca pun frana in timp ce rotile din fata sunt pe limitator .. pe rampa aia mica din cauciuc .. parca degeaba pun frana .. inainte se oprea .. indiferent de panta .. si oricat de usor as fi atins frana .. dadeam cu capu de volan .. acum m-au lasat. O arunc in rapa .. ori ii dau foc . Uitati-va la stiri zilele astea ca sigur o sa vedeti. M-am saturat... 30 de milioane bagati aiurea.

Link către comentariu

asa o sa fac,thanks c6t9,sorry de virgula nici nu am observat lipsa ei :mop:

Link către comentariu

Razvyx, da am citit si dincolo. 500km e foarte putin.

vst, intai se verifica janta fara anvelopa si apoi cu anvelopa. oricum ar trebui sa bata cum spun ei direct cu anvelopa pe ea. daca sunt ok, clar buba e in alta parte, greu de spus unde. vezi ce a patit Razvyx mai sus si cate a verificat.

Link către comentariu

pff am citit acum, prima oara fac cum ai zis tu, eu totusi am o presimtire ca e de la roti, cu franele n-am treaba nu am joc atunci cand franez. revin cu un update dupa ce trec pe la vulcanizare :mop:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!