Jump to content

Filtru Particule, Bke

Raven1
 Share

Postare recomandată

Salut,

Domnilor, am si eu o intrebare.....ce e filtrul de particule?...un prieten mi-a spus k se poate renunta la el <A4, 2006, bke>....e adevarat??

Respect

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DPF = Diesel Particulate Filter. Exista ceva discutii si pe forum despre asta, in general in aria de Skoda Octavia 2 (la RS). Erau ceva probleme legate de DPF si motorina folosita.

Este un filtru care creste norma de poluare, in general sunt masini cu EURO4 si viitoarele EURO5(nu stiu de DPF la EURO3). Practic filtrul retine particulele de funingine de la evacuare.

O descriere pe larg a tipurilor si functionalitatii o gasesti AICI.

Probabil ca poate fi scos dar nu stiu sigur cum. Nu este vorba de o inlaturare pur si simplu a acestuia deoarece exista ceva senzori pe el si ai martor ce se aprinde in bord atunci cand este "plin" si trebuie curatat. Renuntarea la el are logica in conditiile in care faci evacuarea mai buna, dar din ce se stie, la diesel aceasta nu are un efect pentru masinile cu componente stock (nu este ca la benzina sa ai un castig daca ai o evacuare sport). In cazul in care schimbi turbina cu una mai mare, atunci este posibil ca o modificare a evacuarii pentru un debit mai mare, sa aiba si un efect pozitiv dar in alte situatii nu cred ca se obtine mare lucru.

Link către comentariu

DPF = Diesel Particulate Filter. Exista ceva discutii si pe forum despre asta, in general in aria de Skoda Octavia 2 (la RS). Erau ceva probleme legate de DPF si motorina folosita.

Este un filtru care creste norma de poluare, in general sunt masini cu EURO4 si viitoarele EURO5(nu stiu de DPF la EURO3). Practic filtrul retine particulele de funingine de la evacuare.

O descriere pe larg a tipurilor si functionalitatii o gasesti AICI.

Probabil ca poate fi scos dar nu stiu sigur cum. Nu este vorba de o inlaturare pur si simplu a acestuia deoarece exista ceva senzori pe el si ai martor ce se aprinde in bord atunci cand este "plin" si trebuie curatat. Renuntarea la el are logica in conditiile in care faci evacuarea mai buna, dar din ce se stie, la diesel aceasta nu are un efect pentru masinile cu componente stock (nu este ca la benzina sa ai un castig daca ai o evacuare sport). In cazul in care schimbi turbina cu una mai mare, atunci este posibil ca o modificare a evacuarii pentru un debit mai mare, sa aiba si un efect pozitiv dar in alte situatii nu cred ca se obtine mare lucru.

MULTAM !!!

Mi-ai spus tot ce vroiam sa stiu...

Link către comentariu

Salutare. Legat de filtrul de particule as subscrie la cele de mai sus adaugand ca de fapt acest filtru creste norma de poluare numai daca motoru corespunde normei respectve. In urma discutiilor cu cei de la Reprezentanta Seat, daca masina este Euro 3, adaugand un filtru de particule nu-l va schimba in Euro 4, pentru ca motorul ramane Euro 3. In plus, cei de la RAR mi-au confirmat ca nu pot reomologa autovehiculul. Numai bine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare tuturor,

imi poate spune cineva daca A4 cu VIN-ul acesta: WAUZZZ8E65A088052 are filtru de particule.

Motorul este BKE, euro4.

Multam anticipat.

Link către comentariu

eu am BKE si are DPF (euro 4)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!