Jump to content

Aviz 'amatorilor'

LaurLOS
 Share

Postare recomandată

Am sa va prezint in continuare cam ce poate realiza un intinzator de curea de distributie gripat!

Deci cand schimbati cureaua de distributie,obligatoriu inlocuiti si rolele intinzatoare!!Chiar daca vi se pare ca nu au joc si 'mai merg'.

Spre ghinionul meu am folosit o curea buna (Bosch si o recomand in urma celor intamplate) care nu s-a rupt cand s-a gripat intinzatorul.In schimb din cauza frecarii s-a incins pana a iesit fum si a sarit de la punct.Spun spre ghinionul meu pt ca daca era o curea de calitate mai slaba si se rupea poate scapam mai ieftin (max 1-2 supape lovite) dar asa motorul a continuat sa se invarta, s-a rotit si axa iar rezultatul:toti tachetii hidraulici distrusi,axa distrusa si asta la prima inspectie.

Tin sa precizez ca nu am depasit cei 90 000 de km la care se schimba distributia 'decat' cu 10 000 (distributia originala m-a tinut 120 000 fara probleme) iar intinzatorul nu avea joc deloc,ci doar vaselina din el a devenit f vascoasa.

Deci va recomand cu caldura sa respectati intervalele de schimbare a distributiei,mai ales la piesele 'aftermarket' care nu au aceeasi calitate cu cele originale!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Priviti si luati aminte.

Link către comentariu

Si cureaua 'buclucasa':

Ce a fost o axa cu came:

Link către comentariu

Cam asa arata un motor la 220 000km (proaspat desfacut si inca necuratat) :

Se pare ca pistoanele au scapat mai ramane de vazut ce s-a intamplat cu supapele.

Totusi surprinzator de curat motorul la rulajul sau si urmele de uzura sunt aproape insesizabile .Se pare ca uleiul Aral isi face din plin treaba.Iar tinta de 500 000 km anduranta se pare ca e reala (la intretinere corespunzatoare binenteles!).

Link către comentariu

vai...foarte trist ce ti s-a-ntamplat imi pare sincer rau dar te-ai cam zgarcit la distributia asta no offence...eu si asta originala o s-o schimb pana-n 90.000 iar cea aftermarket la 60000 maxim 70000 (in cazul in care voi mai avea masina pana ajung la km aia)

in fine...bafta multa sa-ti faci masina

Link către comentariu

super nasoala treaba...

sper sa te coste cat mai putin....

intr-adevar, un sfat bun de urmat......:lol:

Link către comentariu

Pacat de motor arata ca nou!

Acum urmeaza sa imi schimb si eu distributia si o sa schimb si rola intinzatoare ,nu mai fac eu pe destepul

Link către comentariu

Cand este vorba de intretinerea unei masini nu va zgarciti la calitatea urmatoarelor produse: carburant, ulei, filtre, elemente de distributie (curea, intinzatoare, role, pompa de apa - unde e cazul) etc.

Economiile facute cumparand lucruri proaste (a se citi ieftine - de obicei) se anuleaza cel putin cand se defecteaza unele subsisteme ale masinii si plangeti degeaba dupa. Mai bine radeti inainte.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!