Jump to content

Ce Diferente Sunt Intre 1.9 Tdi/116cp Si 2.0 Tdi/140cp

Logicon
 Share

Postare recomandată

Am de ales intre doua A4, diferenta dintre ele fiind motoarele. Imi puteti spune fiecare ce plusuri/minisuri are? Am inteles ca cel de 140cp are ceva probleme cu consumul de ulei si mai pica turbina. Bineinteles, nu intra in discutie diferenta de putere/cuplu, aia se stie implicit.

Daca se doreste, putem continua comparativul si pe celelalte motorizari.

ex: 1.9tdi/101cp; cod ATD; ani 2000-2005; constructie cu 4 cilindri in linie, 2 supape/cilindru; + fiabilitate, consum scazut, - probleme frecvente la turbina, euro3, ... (nu aruncati cu pietre, am dat un exemplu)

Modificat de Logicon
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am de ales intre doua A4, diferenta dintre ele fiind motoarele. Imi puteti spune fiecare ce plusuri/minisuri are? Am inteles ca cel de 140cp are ceva probleme cu consumul de ulei si mai pica turbina. Bineinteles, nu intra in discutie diferenta de putere/cuplu, aia se stie implicit.

Daca se doreste, putem continua comparativul si pe celelalte motorizari.

ex: 1.9tdi/101cp; cod ATD; ani 2000-2005; constructie cu 4 cilindri in linie, 2 supape/cilindru; + fiabilitate, consum scazut, - probleme frecvente la turbina, euro3, ... (nu aruncati cu pietre, am dat un exemplu)

Sal

Aceeasi prbl am avut-o (toata primavara m-am gandit c sa aleg :ceuameni: ), dar intr-un final am ales BKE-ul ; nu vreau sa dau detalii dar se pare k acesta e mai bun decat motorul de 2 L

Bafta

Link către comentariu

principala diferenta e generatia total diferita de la 116 sau mai facut 101 si 130 si deabia dupa aiai 2.0 140 si 170

efectiv diferenta intre ele e capacitatea cilindrica marita la 2,0 fata de 1,9 in rest electronica senzori gadgeturi dintrastea ,ca motor e exact acelasi principiu de functionare diferenta este doar ca cm cubi si anexe nu de motorul propriuzis!

Link către comentariu

Mihai Dobrescu

Si eu recomand 1.9 116 CP. M-am dat cu mai multe modele de 2.0 TDI (140 si 170) si am ramas impresionat de .... consum. Zici ca-i benzinar.

Plus ca componentele de pe 1.9 suporta mult mai mult (tuning la 145 CP) si in acelasi timp ofera un consum de bun simt + fiabilitate.

Link către comentariu

Cred ca daca unii "s-au dat" cu modelele de 2.0TDi nu pot sa-si faca pareri legate de consumul unei masini, cu atat mai mult, incat sa ajunga sa spuna ca ajunge consumul ca la una pe benzina. Exagerari din acestea, in momentul in care decizi sa iti cumperi o masina, le doresc sa aiba parte carcotasii de pe forumul asta, la vremea lor , cind o sa bage banii in masini. Eu "m-am dat" si "ma dau" si acum cu modele atit de 1.9 cat si 2.0. Am fost si sunt incantat de amandoua. Motorul de 2.0 consuma mai mult doar atunci cand, datorita senzatiei placute, te imbie sa-i dai talpa. Nu poti sa te abtii sa nu o conduci repede atunci cand ai ocazia si asta la un consum nu de speriat, pe masura diferentei de putere. Nu imi consuma mai mult ulei decat cea de 116 CP care am avut-o. Alege 116 CP doar daca stilul tau de condus nu ajunge sa faca diferenta intre puterea celor doua modele. In rest, eu iti recomand sa alegi 2.0 pentru ca nu o sa-ti para rau.

Modificat de Leo
Link către comentariu

• 3 months later...

din cate imi spunea un prieten cu parc auto in germania cam toate a4 cu motor 2.0 TDI au probleme cu volant

Link către comentariu

Eu am avut 2.0 TDI. Ca putere era ok, rezonabil. Din punctul asta de vedere cred ca cel de 1.9 nu se poate compara. Ca si consum de ulei, nu am avut probleme. Adica a consumat putin, nu mai stiu exact cat. Nu uitati ca acest consum de ulei nu este un defect al motorului. Este scris si in cartea masinii ca acest motor consuma ulei. Legat de volant nu am avut probleme, dar am inteles ca la primele modele de 2.0 TDI au fost niste probleme la chiulasa, si ca existau pierderi de lichid de racire! Mentionez ca problema asta am avut-o si eu la fostul A3.

Referitor la consum, ce sa sa zic, daca te dai la ea e normal sa consume. Dar consumul meu in oras era sub 10 l / 100 km. 8-9... cam asa!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am mers cu ambele motorizari, la munk am un passat 2.0 tdi (din cate stiu e ceva mai greu); 1.9tdi e mai linistit , consuma mai putin ; motorizarea 2.0 tdi, `trage` fff frumos dar trage mai bine si motorina din rezervor; daca esti o persoana mai temperata si te intereseaza cat scoti lunar din buzunar pe combustibil alege 1.9 tdi, daca mergi mai mult extra-urban alege 2L tdi, e alta senzatie

cu stima

Link către comentariu

• 1 month later...

am avut aceeasi dilema ! 1.9 sau 2.0 ?! am ales 1.9 si nu regret ! intr adevar am mers si cu 2.0 e peste 1.9 ca acceleratie dar .si ca , consum , si scoate un bujdegai de fum de te duci ! plus ca 1.9 e motor cunoscut de toti mecanicii , e cel mai popular motor ! la 2.0 nu mai e acceasi treaba ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!