Jump to content

Sfat Achizitionare Octavia 1

liwiu11evo
 Share

Postare recomandată

Simpu!

Am adus masina, am facut RAR-ul (am trecut fara probleme), am platit toate taxele necesare pentru inmatriculare mai putin taxa de prima inmatriculare, am facut asigurarea RCA, si cu dosarul in mana, am solicitat la ghiseu inmatricularea. Bineinteles ca mi-au refuzat inmatricularea, si am solicitat sa-mi dea un refuz in scris. Cu acest refuz in scris, am formulat o cerere de chemare in judecata in CONTENCIOS ADMINISTRATIV (3 exemplare) in care ceream Tribunalului Mures: 1) sa oblige Prefectura Mures prin Serviciul de Inmatriculare sa imi inmatriculeze masina fara plata taxei de inmatriculare si 2) inmatricularea provizorie pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile, am depus refuzul de la inmatriculari, o taxa judiciara de 4 RON si un timbru judiciar de 0.15 RON. Asta era pe 11 apr. 2008, am avut prima infatisare pe 19 iun. 2008, in care am facut greseala sa renunt la petitul 2), referitor la inmatricularea provizorie (nu cunosteam procedura prea bine, m-am reprezentat singur, nu am tinut cont ca Prefectura putea sa faca recurs si sa mai tergiverseze procesul), instanta a retinut spre pronuntare dosarul si mi-a dat castig de cauza. Bineinteles ca Prefectura a facut recurs, pe care la 23 oct. 2008 Curtea de Apel Tg- Mures l-a respins facand irevocabila hotararea definitiva data de Tribunal. Am solicitat Tribunalului investirea cu formula executorie a hotararii (am mai platit o taxa juduciara de 6 RON, si un timbru judiciar de 0.15 RON) si cu aceasta hotarare definitiva, irevocabila si executorie, am solicitat la ghiseul de inmatriculari punerea in aplicare,( inmatricularea fara plata taxei de prima inmatriculare). Am reactualizat dosarul de inmatriculare (asigurare RCA, autentificare noua, platit taxa pentru numar) care a fost trimis la Prefectura, la compartimentul juridic pentru avizare. Dupa avizare am fost chemat la Inmatriculari, si am primit numerele.

Si gata!!! :blah: :beerchug: :Driver: :scratch: :sbine: :P :RO flag:

Simplu, nu ? :ceuameni:

Multumesc de urare! Dupa atata ''lupta'' chiar sper sa am noroc de ea! :biggrin:

Modificat de covacs
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

felicitari si de la mine...esti tare!

...sper sa se ia in considerare ca si precedent :)

Numai bine, Razvan

Link către comentariu

Multumesc! :D

Din pacate speta mea nu mai poate fi folosita ca si precedent deoarece eu am atacat in justitie taxa de prima inmatriculare (art.214 alin 1-4 daca mai tin bine minte, din codul fiscal). Acum este in vigoare din 01 iul. 2008 taxa de poluare care ulterior a fost triplata ca valoare in 15 dec. 2008. Din ce am citit pe net, ar fi aceeasi Marie cu o alta palarie. Zic unii avocati ca tot discriminatorie este si taxa de poluare, incalca si ea Tratatul Uniunii Europene privind libera circulatie a bunurilor pe teritoriul UE. Sa vedem ce va face noul guvern cu taxa de poluare!!!

Modificat de covacs
Link către comentariu

Ai mai cumparat masina? :)

La ce te referi? Daca am cumparat alta masina? Nu!!! Sunt foarte multumit de Skodita mea!!! Poate imi scapa sensul intrebarii! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Topic-ul a fost deschis de "liwiu11evo " cu ceva timp in urma.

Intrebarea era adresata lui - nu am fost eu prea clar in exprimare - greseala mea :D

Am fost in aceeasi situatie ca el " Socoteala facuta acasa nu se potrivea cu cea din targ"

covacs - Felicitari pt acizitie si mai ales pt faza cu taxa.

Drumuri bune si fara evenimente.

Link către comentariu

• 2 months later...

Slut. Sunt nou pe forumul acesta.Imi pare cel mai profesional forum pe care l-am accesat. Am si eu o intrebare. Am gasit o Skoda Octavia 1,9 TDI 90 CP ALH din 2003 full option,136.000 km reali(zice vanzatorul). Mi-a cerut initial 6300 pe ea dar am ajuns in final la 6000E. Ce teste(tester) trebuie sa ii fac pt a fi singur de ceea ce cumpar?? Baiatul pare serios dar e vb de ceva banuti si nu pot risca asa aiurea. Nu ma pricep la ce exact trebuie verificata masina. Astept raspunsurile voastre. Va multumesc

Link către comentariu

Pai eu as zice sa mergi cu cineva care are VagCom sa-i faca niste teste. Da-i un telefon lui Kostas si roaga-l sa vina cu tine, are si o interfata care vede si daca au fost rescrisi km.

In rest lucruri care tradeaza nr de km sunt: starea volanului, a schimbatorului.. zonele de "trafic". De asemenea uita-te si la alinierea portierelor si a elementelor de caroserie, vezi daca scoate fum si ce culoare are, verifica nivelul uleiului si eventuale pete pe motor in zone de imbinare, asculta motorul desi ALH-ul este cam zgomotos si cel mai important fa un test drive (fara muzica evident, nu te lasa furat de acest miraj) sa vezi cum se comporta masina la drum drept, la plecarea de pe loc, la franare, la viraje, samd.

Aaah, vezi si daca are carte de service. Cam asta-mi vine in minte acum. Citeste insa acest topic

Bafta!

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Adrian Florea

Ii poti recomanda vanzatorului un test la ,,Autotest'' in Vitan si acolo ai posibilitatea verificarii multor aspecte relevante.

Link către comentariu

I-am facut eu teste skoditei mele, am pus-o pe vag-com, am facut test drive, am verificat uzura volanului si dupa ce am luat-o a picat turbina :D Achizitionarea unei masini, indiferent ca o iei de noua sau sh tot o loterie este. Stiu oameni care au laut masini cu 90k in bord si de fapt aveau 300k reali. Masina a functionat impecabil si nu a avut nevoie decat de schimbul conumabilelor in urmatoarea 100k de km. Asa ca totul e relativ. Ati auzit probabil cate probleme poti sa ai cu o masina noua. In concluzie... te simti norocos???

Trebuie sa o verifici la o tinichigerie sa vezi ca are lonjeroanele drepte, trebuie sa vezi daca mai are airbagurile, un vopsitor poate sa-ti spuna daca a fost revopsita sau ce parti ale caroseriei au fost vopsite. Verifica data de pe geamuri, trebuie sa fie acelasi an la toate, daca nu e intreaba-l de ce a fost schimbat geamul respectiv. Plafonul ar fi ideal sa fie drept daca are indoituri verifica sa nu fi fost data peste cap...

Parerea mea ca cel mai important e sa ai o caroserie teapana care a fost lovita cat mai putin. Inspectia pe partea tehnica este relativa, vezi cazul meu azi am luat-o si intr-o saptamana mi-a picat turbina...

Multa bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!