Jump to content

Audi A4

ADU 33

Postare recomandată

Asadar este vorba despre inlocuitorul Golfuletului care a fost o masina extraordinara si pe care am vandut-o unui prieten.

Audi l-am luat de pe forum, este vorba despre un A4 8E, 1.9 TDI, 131 CP, cod AWX, fabricatie 2001-2002.

Respectiva masina a fost luata in leasing, dupa care inmatriculata de primul proprietar.Eu am luat-o de la al 2-lea proprietar membru si el pe forum.

I-am facut si o scanare impreuna cu Rapier(pe aceasta cale tin sa ii multumesc pentru ajutor si disponibilitate), nu au rezultat erori, numai valorile injectoarelor nu am stiut sa le citim si de asemenea nu am vazut km reali, are pe bord 129.000.

In primul rand i-am schimbat: -toate cauciucurile care erau varza- 1600 lei

-intercoolerul care era spart- 950 lei

-un brat pe partea dreapta- 250 lei

-geamurile de la oglinzi care mi-au fost furate acum o saptamana- 85 lei/buc.(aici am o problema, fostele oglinzi aveau 3 papuci, iar cele noi au numai 2 papuci-1 fir de culoare neagra ramane pe liber si din aceasta cauza nu mai functioneaza incalzirea)

-montare alarma- 500 lei

Actualmente mai am o problema de rezolvat, imi curge condensul de la aerul conditionat in interior de undeva de sub torpedou.

Pentru luna viitoare intentionez sa ii schimb uleiul, filtrele, placutele de frana dupa care voi trece si la partea artistica, respectiv folie, xenon si un polish.

Undeva prin toamna dupa ce voi face ITP-ul care expira in septembrie cred ca o sa ii mai adaug si ceva caluti la Voinea.

Daca mai aveti voi alte sugestii, sunt deschis.

Dupa cum se vede din penultima fotografie, golful a ramas oarecum in familie.

post-6004-1211306148_thumb.jpg

post-6004-1211306196_thumb.jpg

post-6004-1211306279_thumb.jpg

post-6004-1211306379_thumb.jpg

Modificat de ADU 33
Link către comentariu
  • Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ADU 33

36

• gaby1773

4

• lucianwwl

3

• Cristi_KWJ

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

s-o stapanesti santos. e frumosa dar ai bagat cam multi bani in ea imediat dupa ce ai luat-o... :( nu ti se pare?

Link către comentariu
geamurile de la oglinzi care mi-au fost furate acum o saptamana- 85 lei/buc.(aici am o problema, fostele oglinzi aveau 3 papuci, iar cele noi au numai 2 papuci-1 fir de culoare neagra ramane pe liber si din aceasta cauza nu mai functioneaza incalzirea)

Frumoasa masina, s-o stapanesti sanatos :( In legatura cu oglinzile, cred ca ai pus gresit firele, pentru incalzire sunt necesare doar 2 fire (oglinda e de fapt o rezistenta deci nu-i trebuie decat un plus si-o masa). Incearca sa lasi alt fir din cele 3 pe liber.

Link către comentariu

La cata atentie a primit dupa achizitie, imi fac idee despre cat iti e de draga. Este si lesne de inteles de ce. Acum eu cred ca acea problema de care vorbesti, cu apa de sub torpedou, as trimite-o la alta sursa. Fiindca impart aceeasi platforma, A4 si Passat 3BG manifesta o aceeasi vicisitudine. Vorbesc despre o infundare, din cauza prafului si a altor minunatii, a unui canal de scurgere a apei de ploaie, situat sub baterie. Eu aveam aceeasi buba si imi baltea la un moment dat o cantitate insemnata de apa pe partea pasagerului, dreapta fata-spate.

A fost nevoie de o demontare completa a interiorului (scaune-mocheta) pentru a se face uscarea. Sugerez sa arunci o privire temeinica asupra cauzei exacte, si uita-te pe forum dupa ceva de gen "apa sub scaun", ca sa nu treci prin neplaceri si mai mari (Daca se adevereste supozitia mea).

Cu bine !

Modificat de FLorin D
Link către comentariu
Florin&David

Frumoasa.

Sa o stapanesti sanatos si multi - multi km fara probleme.

Cum se face ca si dupa ce ai "scanat-o" ai "reusit" sa bagi asa de multi bani in ea.

Sunt poate indiscret dar am sa intreb: V-ati inteles la pret si pentru reparatiile ce aveau sa fie facute?

Bafta la :Driver:

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc frumos pentru aprecieri.Referitor la banii pe care i-am bagat si pe care o sa-i mai bag in ea, puteam sa o las si asa, masina mergea bine-merci, numai ca am si eu fixurile mele, pana nu merge ceas nu ma linistesc, asa cum spuneam ma pregatesc sa schimb uleiul si filtrele, placutele de frana si imediat cum o sa imi revin distributia, cu toate ca se pare din spusele primului proprietar ca a fost facuta.

Si acum referitor la treaba cu oglinzile: imi pare rau ca nu am facut o poza inainte sa le montez pe cele noi(acum nu le mai pot demonta deoarece le-am facut un sistem antifurt-ii voi face maine poze, e chiar interesant), in suportul de oglinda am trei fire: 2 rosii si unul negru, problema este ca numai cele 2 rosii se potrivesc la papucii de la geam, cel negru are alt sistem de fixare, asdar am fixat firele rosii dar nu merge; acum stau sa ma gandesc ca ar fi trebuit cumva sa fac o proba si cu cel negru fixat cumva...si totusi de ce am 3 fire? si eu stiam ca trebuie sa fie 2 :( .

Azi am rezolvat cu scurgerea de la condens, sub baterie totul era ok, problema era de la scurgerea de sub caroserie care era intr-adevar infundata, la gaura respectiva nu poti avea acces decat daca demontezi scutul mic, apoi dai un pic la o parte izolatia aceea de la teava de esapament si vei descoperi o gaura in caroserie undeva in partea dreapta.La mine in momentul cand a bagat surubelnita pe ea cred ca a curs cam 1/2 litru de apa din instalatie, deci tot surplusul mi-l arunca inapoi in masina.

Cu ocazia vizitei la service am descoperit ca trebuie sa mai schimb si bieletele antiruliu de pe spate(cred ca zic bine), deoarece la plecari de pe loc sau franari se aude un pocnet infundat undeva in spate.

Florin&David, stiu ca poate par multi bani imediat dupa achizitie, dar asta este, reparatiile nu sunt chiar asa de mari si toate tin de partea mecanica, ma bucur ca nu am alte probleme legate de motor....deocamdata :P

Cam asta ar fi, a uitasem, cand veneam spre casa azi dupa ploaia care a dat in Bucuresti, pe la ora 20, am ramas fara apa de parbriz, am completat cu 1 l de concentrat dar simbolul de pe display nu se stinge si nici apa nu imi arunca pe parbriz, e nevoie de mai multa apa? stiu ca rezervorul are 5 l si mai am si spalatoarele de faruri care consuma si ele.

Va multumesc inca o data pentru atentie.

post-6004-1211395567_thumb.jpg

post-6004-1211395577_thumb.jpg

Modificat de ADU 33
Link către comentariu

A4 :(

Asa ceva imi doream si eu dar taxa prea mare nu mi-a dat pace! Tu ai luat-o din tara, ai scapat!

Si totusi ai investit ceva, sper sa ruleze exact asa cum vrei! Felicitari!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

:icon_cool: , incep sa ma supar incet-incet, nu foarte tare totusi.Azi am descoperit ca pot sa pun apa cata vreau in borcan deoarece toata curge pe jos, cred ca a iesit furtunul sau e spart vasul.

Multumesc lucianwwl, deocamdata ruleaza bine, intr-adevar nota de plata creste simtitor, totusi nu am mai pus la socoteala atentiile lasate in service+manopera :D

Fotografii cu sistemul pe care l-am incropit pentru oglinzi, nu prea imi place cum se imbina banda, dar merge si asa.Poate e cam taranism(banda e fixata cu niste nituri micute) dar nu am avut ce face, decat sa mi le fure iar...cu toate ca daca vor cu orice pret, se pot scoate si astea(asa cred)

post-6004-1211441539_thumb.jpg

post-6004-1211441565_thumb.jpg

post-6004-1211441591_thumb.jpg

Modificat de ADU 33
Link către comentariu

Desi nu prea am vazut A4-uri cu oglinzi spralite, ai ales varianta de protejare cea mai adecvata din punct de vedere al aspectului. De la distanta pare un ornament de crom, eventual se confunda cu reflexia oglinzii. Cel putin, arata mult mai bine decat gratiile alea de puscarie prin care proprietarii de Merc si de bavarezi incearca disperat sa se protejeze de jigodiile societatii.

Nu te mai mahni. Daca era vorba de o alta masina, ai fi total indreptatit, dar masina asta chiar merita si presupun ca si rasplateste pe masura.

Link către comentariu

Culoarea mea preferata! Super, s-o stapanesti sanatos! Te-as intreba daca facem schimb dar vorba aceea: tot a mea e mai frumoasa! (no offence). Eu as renunta la "antifruturile" pentru oglinzi, sunt cam inestetice.

Scaune incalzite are? Cruise control?

Link către comentariu

Blueyed, nu are are scaune incalzite si cruise control, echiparea este standard, iar daca renunt la antifurturi ce fac, dau in fiecare saptamana 170 lei pe oglinzi?

In alta ordine de idei, am rezolvat cu rezervorul pt. apa de parbriz, era vb de o garnitura, dar mi s-a infundat iar scurgerea de la condens si iar am balta in masina...de 2 saptamani masina asta ma termina psihic :), inca sunt optimist, dar nu pentru mult timp.

Multumesc de urari, dar acum fug deoarece m-a anuntat nevasta-mea ca s-a stricat si masina de spalat rufe, acum 2 seri l-am inundat pe vecinul de sub mine...ce-o fi?poate e cazul sa dau ceva acatiste :D .

Link către comentariu

de ce sa dai 170 roni pe oglinzi? CASCO nu ai?

Observ ca stai in Balta Alba, deci suntem vecini. Acuma ca am vazut locatia, imi pare cunoscuta masina dar probabil ma insel. Poate ne vedem intr-o zi. Daca vrei, spune-mi pe PM pe unde stai mai exact.

Daca pui masina la punct, o sa te termine dar de fericire. Ai rabdare cu ea, bibileste-o si o sa te rasplateasca :D

Mare grija cu balta din masina sa nu-ti ajunga pe unde nu trebuie. Remediaza problema imediat ce o observi.

Modificat de blueyed
Link către comentariu

Masina e cea de la IASI?Mi-a placut si mie de cand am vazut-o...sa ai parte de ea!

Link către comentariu

Da Serhino, este cea de la Iasi, multumesc de urare, se pare ca momentan am scapat de probleme, condensul nu mai curge acum in masina- conducta de sub torpedou era obturata si de aici toata nebunia.Astept luna viitoare, sa vina salariul deoarece bugetul alocat pe luna asta l-am epuizat :) .

Link către comentariu
  • 10 months later...

Avand in vedere ca nu am mai scris nimic de aproape un an, m-am gandit sa mai actualizez un pic topicul.Intre timp masinuta a primit xenon, un HU Pioneer, senzori de parcare, folie, curatare turbina la Laurentiu, remapare la TCM Turbo(multumesc Mugur) si alte cateva maruntisuri...am facut si niste poze ieri, din pacate cu telefonul

post-6004-1238923362_thumb.jpg

post-6004-1238923368_thumb.jpg

post-6004-1238923376_thumb.jpg

post-6004-1238923386_thumb.jpg

post-6004-1238923392_thumb.jpg

post-6004-1238923400_thumb.jpg

post-6004-1238923425_thumb.jpg

Modificat de ADU 33
Link către comentariu

foarte frumoasa!

senzorii de parcare sunt in culoarea caroseriei sau mi se pare mie?

intre timp am reusit si eu sa-mi iau si eu A4, tot asa am o lista, saptamana asta sper sa o inmatriculez si apoi tot asa urmeaza revizie, xenon, folie, senzori, remap, pilot ... revopsire bandouri ... trebuie sa le iau pe rand! :icon_thumleft:

Link către comentariu

Multumesc pt. aprecieri, sa stapanesti sanatos masina si tu :icon_thumleft: , senzori sunt vopsiti cu spray in culoarea caroseriei.

PS, scuzati calitatea fotografiilor si decorul :icon_thumleft: .

Modificat de ADU 33
Link către comentariu

Mai am cateva fotografii, dar la fel calitatea lasa de dorit, saptamana viitoare o sa iau camera la mine si o sa incerc sa fac altele mai bune.

post-6004-1238929865_thumb.jpg

post-6004-1238929875_thumb.jpg

post-6004-1238929883_thumb.jpg

Link către comentariu
  • 1 month later...

Dupa cautari indelungate am reusit sa schimb jantele, as fi preferat sa le iau pe cele ale lui Serhino pe 17, dar imi plac si astea, deocamdata nu am decat o poza facuta la repezeala cu telefonul,

post-6004-1244125305_thumb.jpg

Modificat de ADU 33
Link către comentariu

Erau mai frumoase fostele :| Oricum sa le stapanesti sanatos si este imporant ca tu te simti bine cu ele :Driver:

Link către comentariu

Si mie imi placeau mai mult fostele. Astea clasice de B7 nu prea impresioneaza. Plus ca sunt foarte inghesuite spitele. Insa parca ai trecut de la 15" la 16", ceea ce e un lucru pozitiv.

Alea pe 17" de Sline dadeau un plus de sportivitate masinii, dar daca nu a fost sa fie...

Cel mai important e sa iti placa tie.

Link către comentariu

Multumesc, tot pe 16 erau si primele numai ca fiind jantele originale ale masinii isi pierdusera din stralucire, erau si cam zgariate, matuite, in nici un caz nu mai mergeau, pana gasesc unele de Sline la un pret rezonabil merg si astea, mai ales ca sunt impecabile, arata ca noi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!