Jump to content

bec pozitie/lumina ceata spate stanga

AliNOS
 Share

Postare recomandată

ieri seara cand sa plec de acasa remarca prietena mea ca nu mi se aprinde o pozitie pe spate.. ma dau jos, constat acelasi lucru si ii zis: da-l dreaq, ca ma opresc la orice benzinarie si-mi iau unu si imi pun.. zis si facut.. o duc acasa, in drum trec pe la tre benzinarii [nu avea].. plec de la ea, mai trec pe la 4 benzinarii care nu erau deloc in drumul meu, nu avea nici unde.. problema e cu cele 2 tzamburuse de pe partea metalica a becului [acestea nu sunt dispuse diametral opus, cum am gasit becuri la toate benzinariile, ci la un unghi de aprox 160 de grade drept pt care becurile normale gasite de mine, cu tzamburusii dispusi diametral opus nu se potrivesc] stie cineva de unde as gasi sa cumpar 1-2 becuri de tipul asta? va multumesc anticipat pt raspunsuri

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Philips type number

12814

technical number (ECE)

R10W

mai greu dar se gasesc. pe la magazinele de piese auto. fara sa caut am gasit chiar si in targ. ce ai gasit la toate benzinariile au 5W. tie iti trebuie 10W

Link către comentariu

La golf e acelasi tip de bec pentru pozitie?

Multzumesc

Link către comentariu

la golf merg becuri exact de dacia ;) , iar pt alinos ... tot de dacia merge super cu conditia sa polizezi 1 din tamburasi si anume cel dinspre globul de sticla merge sigur! ,eu pun des de acest fel pe mercedesuri si ce mult imi mai multumesc oamenii... :P

Link către comentariu

Mesaj de la userul Vladuzz (foloseste Add Reply si nu Report ca asa ajung la mine si la ceilalti moderatori in Inbox; si ai grija la redactarea mesajelor - mai putine puncte de suspensie si fara IRC-uisme)

Domnilor vreau sa imi pun becuri de culoare roshie la pozitzia din faza sau de ce nu albastre. Daca stie cineva ce fel de becuri sunt, unde gasesc si eventual ceva instructiuni de montaj. Multumesc anticipat.

Link către comentariu

OT - @toni: Poate omul iti cere tie sfaturi si nu greseste la transmitere... ;)

Link către comentariu

Mesaj de la userul Vladuzz (foloseste Add Reply si nu Report ca asa ajung la mine si la ceilalti moderatori in Inbox; si ai grija la redactarea mesajelor - mai putine puncte de suspensie si fara IRC-uisme)

Domnilor vreau sa imi pun becuri de culoare

Link către comentariu

adrianciocalau

Becuri de culoare rosie??? Sau albastra la pozitie??? Man, vrei sa fii confundat cu semaforu' ??

Link către comentariu

dupa ce am citit problema voastra, am demontat lampa de stop de pe spate stinga, intradevar becul de pozitie+ceata este de 21+4 W, cu piciorusele dispuse la 120 grade. am luat o pila moca cu care am realizat un canal in soclul lampii pe unde sa intre un piciorus de la un bec dacia 21+5 W. ca rezultat pot folosi 2 tipuri de becuri originale si romanesti.Ca o curiozitate, becul de semnalizare are piciorusele dispuse la 120 grade, dar unul romanesc se potriveste la fix

Link către comentariu

Am gasit eu in Cora un set de becuri de la "Lampa" care printre multe...inutilitati are si 2 becuri EXACT de care ne trebuie noua. Pret per set: 269.000 lei.

Cu restul becurilor puteti face fericit un vecin cu Dacia.

Pt domnul cu pozitii rosii:

Conform Regulamentului auto in vigoare este interzisa montarea de semnalizatoare acustice sau luminoase altele decat cele originale!

Mai mult decat atat: tot in susmentionatul regulament scrie ca semnalizarea se face cu becuri de culoare portocalie sau alba pt fata, respectiv spate.

Exceptie fac masinile americane care au prin derogare de la RAR semnalizatoare rosii pe spate!

A-ti pune POZITII de culoare rosie pe fata mi se pare o IMENSA ........ahem.......deoarece poti induce in eroare pe ceilalti care pot crede ca esti cu spatele, asa cum ar fi normal.

Altfel spus: daca iti pui asa ceva iti urez din suflet ca in primii 5 m sa te vada un politai si sa te lase fara talon si o buna parte din bani.

PS. credeam ca tuningurile indoielnice se fac doar pe 1300 sau logan...

Modificat de asarban
Link către comentariu

Becuri de pozitie albastre, sau cu tenta albastra mai merg, nu sunt chiar deranjante. Dar rosii e aiurea de tot.

PS Am vazut la Augsburg set Phillips la "numai" 36 EUR + TVA, care contine: 2 becuri faza scurta H1, 2 becuri pozitie toate culoare albastra.

Nice price, isn't it?

Link către comentariu

dupa ce am citit problema voastra, am demontat lampa de stop de pe spate stinga, intradevar becul de pozitie+ceata este de 21+4 W, cu piciorusele dispuse la 120 grade. am luat o pila moca cu care am realizat un canal in soclul lampii pe unde sa intre un piciorus de la un bec dacia 21+5 W. ca rezultat pot folosi 2 tipuri de becuri originale si romanesti.Ca o curiozitate, becul de semnalizare are piciorusele dispuse la 120 grade, dar unul romanesc se potriveste la fix

<{POST_SNAPBACK}>

merge ha? :D

Link către comentariu

merge sigur, avantaj ca se pot folosi becuri originale cit si romanesti. acum pe masina am 2 becuri romanesti si vreau sa vad cat rezista :)

Link către comentariu

Becuri de pozitie albastre, sau cu tenta albastra mai merg, nu sunt chiar deranjante. Dar rosii e aiurea de tot.

PS Am vazut la Augsburg set Phillips la "numai" 36 EUR + TVA, care contine: 2 becuri faza scurta H1, 2 becuri pozitie toate culoare albastra.

Nice price, isn't it?

<{POST_SNAPBACK}>

De acord..dar lumina o dau alba!

Am eu Phillips blue si desi cand farurile sunt stinse se vad becurile albastre, cand aprind faza scurta lumina e alba.

Link către comentariu

• 6 years later...

SALUT,am probleme cu pozitile de ceata la un vw bora 1.9 tdi din 2002,becurile sunt ok,sigurantele la fel dar cand pun pe faruri si trag butonul pentru ceata nu se aprinde nimic.DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE?

Link către comentariu

• 2 years later...

Nu primesc curent la stopul stanga , la cel din dreapta e oke .. am vazut ca masa e tabla masinii ..iar apoi am fir pe dreapta fir pe stanga care vin in spate , siguranta nu m am chinuit sa o verific caci  ma gandesc ca daca un stop merge ..ar trebui sa fie pe aceasi siguranta..aveti idee ce ar putea fi? Becurile normal ca le am pus noi prima data si apoi masurand am vazut ca nu am curent. 

Link către comentariu

In stanga in portbagaj stiu ca este o mufa , sa nu fi intrat apa acolo si sa fie oxidata.

Link către comentariu

Da este insa firele sunt pe manunchiul care merge undeva catre habitaclu , ciudat ca merg pe fire diferite atat de multa cale, azi m am uitat si cel care nu mergea din stanga l am cuplat la cel din dreapta care mergea.. la urma urmei amandoua se aprind simultan oricum..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!