Jump to content

Octavia 2 Combi/focus Combi/c-max?

nelutzu
 Share

Postare recomandată

Recomandati una din masinile de mai sus (sau alta) in urmatoarele conditii:

Motor diesel peste 105 cai, 6 viteze, masina de familie (2 copii), fiabilitatea mai importanta decat aspectul masinii.

Din cate am vazut, astea sunt comparabile ca pret (16500 fara TVA) pentru motorizarea de 140 cai TDI, cu mici avantaje pentru Ford la dotari (jante aluminiu de ex).

M-ar interesa pareri mai avizate, eventual cine a detinut/condus si Octavia si Focus.

Variante care nu se incadreaza in pret: Altea XL si Golf Variant V.

Daca ar fi sa aleg, as lua Altea XL. Dar bugetul nu este suficient. Asa ca raman cele din titlu.

Mersi

Modificat de nelutzu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu le am pe amble de fapt le conduc zilnic , fordul e al prietenei si octavia este a mea , motoare au ambele de 1011 si 105 deci comparative dar ca masina e mai fiabila skoda dupa parerea mea si dupa mers 3 ani cu ambele eu am avut mai putiene pb ca ea ....

e mai comfortabil;a la drum multttttttttttt mai putin plastic si mai putini greieri care la a ei am incercat cu sute de mii de idei sa ii reduc si merge dar totusi sunt diferite ...

Deci parerea mea e skoda , probabil si din cauza faptului ca este a mea dar cred ca e peste ford

Link către comentariu

S-au mai inscris in cursa urmatoarele:

Opel Zafira 1.9 CDTI 120 cai - 16134 eur CIP

Mazda 5 CD110 CE 110 cai - 16462 eur CIP

Deocamdata mai caut si compar.

Link către comentariu

C-Max-ul Trend 1.8 TDCi 115 CP - 15.830 Eur + TVA

cateva dotari:

- jante Aliaj 16"

- Climatronic zona dubla

- RadioCD SONY MP3, comezi pe volan

- Geamuri spate si luneta tenta inchisa

Am mers 6 luni cu masina asta si vreo 8.000 km, foarte practica si comoda. :huh:

Daca se doreste pot face o oferta :somnmare:

Link către comentariu

eu iti sugerez sa faci un drive test si sigur te vei lamuri.

personal as alege c-max-ul. e o masina f. confortabila la drum lung si ca fiabilitate ford vs skoda... nu vreau sa starnesc polemici, dar nu se compara. fordul are airbaguri care se deschid etc.

daca interiorul de la c-max a suferit acelasi facelift ca si focusul normal, arata destul de frumos.

garantia dubla la ford e un alt plus in favoarea acestei marci. pe langa drive-testul pe care te sfatui sa-l faci cu ambele masini cere de la dealer si niste preturi pt revizii/consumabile/alte piese pe care le schimbi frecvent. de regula la ford piesele sunt destul de scumpe, dar vezi concret ca am mai vazut si exceptii.

Link către comentariu

Acum cateva luni am fost in aceeasi dilema ca si nelutzu

Am ales O2 TDI combi.

C-MAX este o masina extrem de simpatica, cu motor de 115CP, 1.8 tdci, pentru 19500E cu TVA, bine echipata, cu niste jante 16"absolut dementiale stil S-MAx, un grii metalizat livrabil din stoc. Drive test, negocieri, reveniri la dealer, etc

:ceuameni: :ceuameni:

Am detinut doua masini Ford, una luata de noua.... nu doresc sa supar pe absolut nimeni, imi exprim doar parerea personala. Marca Ford ori nu reuseste sa fabrice masini fiabile, ori service-ul din Europa de Est este sub standard. Dar cert este ca reprezentantele de service Ford (am vizitat cele din Romania, Ungaria, Austria si Bulgaria) acum patru-cinci ani practicau niste preturi extreme mai ales la piese, pentru masini care se stricau ... cam des. ( ex. bujie originala MotorCraft pentru motor Zetec de trei ori mai scumpa decat ce-a mai scumpa bujie Bosh de pe piata,

renumitul motor Zetec a fost segmentat la 140K km, cauza: stilul meu de condus, factura: pur si simplu cazi pe spate.)

Intelegi ce vreau sa insinuez. Pe mine m-a deranjat acest stil de business.

Recent am cumparat o duba Ford (la 28.000E) si cred ca in fiecare luna primesc o scrisoare de rechemare. Ba aia- ba alta. Suna soferul pentru programare si culmea... nu au in stoc piesele in cauza. Astept cu nerabdare postgarancia. :lol:

Link către comentariu

C-Max-ul Trend 1.8 TDCi 115 CP - 15.830 Eur + TVA

cateva dotari:

- jante Aliaj 16"

- Climatronic zona dubla

- RadioCD SONY MP3, comezi pe volan

- Geamuri spate si luneta tenta inchisa

Am mers 6 luni cu masina asta si vreo 8.000 km, foarte practica si comoda. :lol:

Daca se doreste pot face o oferta :P

Mersi de oferta insa nu este cazul, masina va fii luata de noua, pe firma, in leasing.

Eu numai am optiunea de a alege (in banii respectivi adica 16000 hai 16500 CIP) masina care mi-ar convenii cel mai bine.

Pana acuma am avut Octavia 1 si Leon 1, ambele tinute pana la 70.000 km, Leoun-ul absolut fara probleme de nici un fel (in afara de revizii si consumabile), Octavia cu ceva probleme la valva EGR la 60.000, discuri fata,...

Deci dpdv service, foarte multumit.

Din acest motiv as alege O2 combi.

Insa din motive de spatiu si look, as alege Altea XL. Banii nu permit aceasta alegere, numai daca nu vin astia de la Seat cu ceva oferte in lunile ce urmeaza.

Iar ca alternativa la XL m-am uitat la C-Max si Zafira, mai ieftine decat XL.

Insa trebuie sa sun la Seat sa vad daca reducerea de 1000 euro de la Altea simpla se aplica si la XL. Si daca pe versiunea Reference se poate pune motor de 2000 TDI, fara celelalte optionale de pe Stylance. Ca atunci altfel se pune problema.

La test drive trebuie sa ma duc la Seat pt Altea si la Ford pt C-max. Sa le vad pe ambele.

Link către comentariu

eu iti sugerez sa faci un drive test si sigur te vei lamuri.

personal as alege c-max-ul. e o masina f. confortabila la drum lung si ca fiabilitate ford vs skoda... nu vreau sa starnesc polemici, dar nu se compara.

Pe langa aspectul "fiabilitate" in cazul Fordului, ar mai fi si problema de service (vorbesc despre service de reprezentata) ...nu sunt atatea cate sunt pentru grupul VAG. Un caz concret - patit de o colega de serviciu.

A avut probleme cu ambreiajul - in garantie - la cateva mii de km. A fost schimbat dar, dupa 200-300km i-a "picat" iarasi, la modul ca nu mai putea baga in viteza. Baietii de la service i-au pus in carca reparatia pe motiv ca l-ar fi stricat ea :icon_thumright: ; exclus, deoarece:

1. Colega nu este la prima masina.

2. Chiar daca masina ar fi fost folosita sa zicem in cadrul unei scoli de soferi - intelegeti aluzia - tot nu ar fi avut voie sa cada ambreiajul dupa 200-300km.

In final, dupa lungi discutii, cei din service i-au propus sa imparta cheltuielile :lol: , sa plateasca ea piesle si ei sa suporte manopera. Oare cum/a ce suna asta? Fac ei favoruri? :D Nu stiu cum s-a finalizat pt. ca nu am mai vorbit cu ea; era hotarata sa-i dea in judecata.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Deci am primit preturile de la Seat:

Altea XL 1.9 TDI Stylance - 16003 EURO pana la 31 mai

Altea XL 2.0 TDI Stylance - 17324 EURO pana la 31 mai

Luni ma duc sa vad o masina si vorbesc cu un distribuitor din alta localitate care primitea ceva discount suplimentar.

Daca mai scade 500 EURO va fii clar o Altea.

Stie cineva cat ar fi diferenta de consum indusa de cele 100 kg in plus ale masinii fata de o Octavia Combi?

Modificat de nelutzu
Link către comentariu

A avut probleme cu ambreiajul - in garantie - la cateva mii de km. A fost schimbat dar, dupa 200-300km i-a "picat" iarasi, la modul ca nu mai putea baga in viteza. Baietii de la service i-au pus in carca reparatia pe motiv ca l-ar fi stricat ea :lol: ; exclus, deoarece:

1. Colega nu este la prima masina.

2. Chiar daca masina ar fi fost folosita sa zicem in cadrul unei scoli de soferi - intelegeti aluzia - tot nu ar fi avut voie sa cada ambreiajul dupa 200-300km.

In final, dupa lungi discutii, cei din service i-au propus sa imparta cheltuielile :D , sa plateasca ea piesle si ei sa suporte manopera. Oare cum/a ce suna asta? Fac ei favoruri? :lol: Nu stiu cum s-a finalizat pt. ca nu am mai vorbit cu ea; era hotarata sa-i dea in judecata.

Hehe, povestea asta o stim prea bine, s-a intamplat si cuiva de pe forumul nostru, daca nu ma insel ... :P

Link către comentariu

Eu am un focus sedan 2.0 TDCI de 136 cp. Are 2 ani si 36000 km. Pana acum nu am avut nicio problema.

Sunt f. multumit de masina, iar pretul a fost cam 17500 cip cu reducerea de cam 6-700 euro.

Service-ul de la reprezentante este varza ( foarte slab pregatiti majoritatea) La ei orice piesa este f. scumpa.

De cateva luni ai totusi voie sa mergi cu piesele tale pe care poti sa le cumperi la jumatate de pret de la magazine cu piese originale "Motorcraft".

Garantia de 4 ani este o vrajeala. 2 ani sunt de la producator, standard. Ceilalti 2(cutie si motor fara partea electrica) sunt de la importator ROMCAR, care-ti schimba f.greu o piesa si-n primii 2 ani deci in urmatorii 2 slabe sanse sa-ti mai schimbe ceva. Eu unul numai merg la ei pentru revizie ca deja am facut 2 ani.

Modificat de joe06
Link către comentariu

Acum ca ai adus zafira in comparatie este ceam mai tare masina condusa de mine la aceasta clasa, ofera pe enjoy cu pachet tot ce vrei de la o masina mai mult decat decenta , am scos consum de la brasov in craiova cu 4 pers plus bagaje de 4,6 mers ca orice om normal fara sa ma zgarcesc, ca spatiu si ca masina este cea mai buna la clasa ei .

Motorul de 120 are 6 trepte , ai comenzi pe volan mp3 7 difuzoare , un motor nu foarte zgomotos ca la skoda sau vw si niste jante profilate care chiar sunt senzatie beneficiezi si de look si de o janta ieftina daca e sa o lovesti

Link către comentariu

Dar e subtire rau ca materiale la interior Zafira... am si eu un coleg caruia i s-a furat O2 si a cumparat un Zafira din asta... regrete mari pe capul lui. Nu-i rea masina, dar cam "ieftina" :icon_thumright:

Link către comentariu

Perfect de acord cu rvacaru, nu e rea masina, dar la interior clar le-a lipsit inspiratia cind au conceput-o.

Link către comentariu

Nu cred ca octavia are materiale mai bune ca si zafira la interior , vorbim de zafira noua aici nu de cea veche , anul acesta re si facelift si nu are plastic in ea este ca si material de bord si de usi exact ca la octavia , inca odata zic sa nu vorbim de cea vechje mult mai mica si mai nferioara ....

Link către comentariu

am condus zafira noua 1.9 120 cai si c-max 115 (traiasca Hertz Franta).

Zafira sincer mi-a placut.

Am nimerit cu ea intamplator, vroiam clasa mica si neavand, au tot sarit de clasa pana am ajuns la micutza barja in cauza. Ce pot zice? Interiorul e maricel (chiar spre enorm...) dar scaunul de sofer e la limita cu datul in spate pentru un tip de 1.92 si cracane cam lungi.

In afara de asta, restul ok. Plastic dar nu ingrozitor. 6 viteze (m-am prins cam tarziu ce-i drept, deh, benzinist...) si un motor surprinzator de elastic pentru o barjutza. Cam zgomotos nitel dar ok. Consum: 5.9 daca tin bine minte pe autostrada (max 130) si ceva drumuri nationale pe aici (max 90). Un pic si de orasele. 3 persoane + caine. Ceva bagaje (nu prea multe).

Singura chestie e ca le fuge destul de rapid de fund (compar cu un Scenic de ex). Eu nu prea conduc agresiv (sunt calm la volan) si cu viraje nu foarte puternice o simteam cum se duce usurel de fund. Probabil ca pe la urcarea de la Comarnic ar cam suferi nitel calcata. La fel cred ca haleste la pneuri din cauza asta.

In rest nimic de reprosat.

In c-max am avut mai mult spatiu la scaun insa motorul sincer nu mi-a placut deloc. La fel si etajarea cutiei. Probabil chestie de gust. Sau nu.

La fel, finisajul nu mi s-a parut extraordinar, n-as face o diferenta intre cele doua (usor inclinand in favoarea fordului).

Daca ar fi sa aleg intre cele 2, as lua o zafira cu glass top fara sa ezit.

Intre skoda combi si zafira cred ca alegerea o va face stilul tau de condus. Daca vrei sa conduci mai agresiv putin, skoda fiind mai joasa s-ar putea sa-ti placa mai mult. Zafira in schimb la drum intins (adica fara depasiri chinuite) e mai comoda (vedere de deasupra usor), spatiu mai mare de depozitare (nu ocupi luneta), etc.

Ca sa ilustrez: pentru un Bucuresti - Sighisoara as lua o skoda. Pentru un Bucuresti - Paris as lua Zafira.

Succes in alegere :P

Link către comentariu

Zafira asta de care vorbiti voi e un facelift daca nu ma insel, un Zafira B un pic modificat prin partile esentiale, nu?

Masina cu care am umblat eu era din mijlocul lui 2007. Colegul meu spune ca a avut mare noroc cu "butonul Sport" altfel masina este mult mai instabila decat Octavia (pe care o regreta zi de zi saracu'). Exact cum se spunea mai sus, masina fuge de fund. Ma duc zilele astea sa vad ce materiale au pus la interior la asta "noua", cea veche avea acelasi stil ca la Astra H (plastic ieftin cu zgrunturi fini si un miros ciudat) si un bord computer cu niste caractere oribile :(

Timoneria cutiei de viteze la Zafira este un alt punct nasol criticat si de mine si de el. Intra greoi si agata in mai toate vitezele (motor 1.8 140CP)

In rest masina ok, el a luat Opel ca sa nu i-o mai fure (e slovac :D si la ei Skodele dispar ca mustele) :D

PS: Super interesant sistemul Flex7 de la Opel... daca ai un scaun de copil fixat isofix pe bancheta din spate, tre sa il scoti ca sa poata urca cineva pe ultimele locuri. Bancheta din mijloc NU e fractionabila, aluneca inainte-inapoi... cam ciudat :)

Mie la van-uri mi s-a pus pe suflet Mazda 5 :D Usile laterale culisante par foarte practice iar la bord ai si un pic de sportivitate, desi cari dupa tine si familie si catel si 2 purcei :P

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!