Jump to content

Apa In Golf/Bora

Adi_UZI
 Share

Postare recomandată

bancheta este uda,sub presurile din spate umezeala(chiar ud) si in porbagaj este ud(roata de rezerva este fleasca) si afara a fost frumos si nu a plouat..........HELP

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aceiasi problema roata de rezerva,tavita de la porbagaj si bancheta spate umede chiar nu imi dau seama pe unde intra apa

Modificat de Bogdanwvb
Link către comentariu

verifica daca nu cumva e rupt furtunasul care duce la stergatorul de luneta care trece prin hayon

Link către comentariu

verifica daca nu cumva e rupt furtunasul care duce la stergatorul de luneta care trece prin hayon

furtunasu este ok,am demontat si l-am verificat

Link către comentariu

pe la chederele hayonului, sau lipitura luneti ar fi cam singura posibilitate de a intra apa si in portbagaj si la bancheta. asta daca nu se intampla la fel ca la usile din fata, si sa intre pe la usi . arunca si tu cate o galeata de apa pe fiecare usa, pe luneta, si vezi pe unde se umezeste :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Hmmmm, se pare ca am si eu o problema asemanatoare...

De ceva timp am observat APA la picioare (sofer) pe toata lungimea covorasului, cand ploua mai serios este extraimbibat si saturat cu apa.

Partea ciudata este ca pe margini (mocheta de pe marginea usii- prag, sub pedale, sau pe orice alta parte este uscat, decat unde ti picioarele pe covoras), sa fie oare chederul acela de la usa de care se vorbeste (avand in vedere ca nu se uda covorasul in dreptul usii si totusi pare sa intre apa destul de serios)?!?

Oricum am sa mai verific pe langa chedere (dupa cum au zis anterior pe la mij topicului niste colegi) si aripa si ansablul din jurul ei + filtru de polen si plasticurile lui si ce mai vad plastice pe la grila fata, acelva, ce mai recomandati?!?

Modificat de PiltZu
Link către comentariu

Hmmmm, se pare ca am si eu o problema asemanatoare...

De ceva timp am observat APA la picioare (sofer) pe toata lungimea covorasului, cand ploua mai serios este extraimbibat si saturat cu apa.

Partea ciudata este ca pe margini (mocheta de pe marginea usii- prag, sub pedale, sau pe orice alta parte este uscat, decat unde ti picioarele pe covoras), sa fie oare chederul acela de la usa de care se vorbeste (avand in vedere ca nu se uda covorasul in dreptul usii si totusi pare sa intre apa destul de serios)?!?

Oricum am sa mai verific pe langa chedere (dupa cum au zis anterior pe la mij topicului niste colegi) si aripa si ansablul din jurul ei + filtru de polen si plasticurile lui si ce mai vad plastice pe la grila fata, acelva, ce mai recomandati?!?

Buna daca ai covoras de cauciuc s-ar putea sa fie condens, covorasul de cauciuctranspira pe partea de jos

Link către comentariu

Salut, aceasi problema o am si eu, la mine am observat ca intra apa pe undeva pe sub bord, pe la manereul care deschide capota. Ce sa fac sa scap si eu de aceasta problema ?

Atasez si doua poze, zonele semnate de mine sunt zonele pe unde se prelinge apa.

Link către comentariu

Salut! La tine e clar: iti vine pe sub bord apa, de la scurgerile de sub parbriz (in zona stergatoarelor). Ti-ai montat tempomat sau alarma de curand? Te intreb pt ca de obicei cand se monteaza asa ceva, baietii iti trec firele dinspre motor spre interiorul masinii gaurind o chestie de cauciuc fara sa mai izoleze ulterior (vezi a 2-a poza).

Mai verifica si scurgerile laterale din spatele rotilor din fata. Se desface aparatoarea de plastic si se curata mizeria de acolo - practic partea de sub semnalzarea laterala (e destula mizerie acolo, crede-ma) - vezi prima poza.

De ce zic sa cureti? pt ca se aduna frunze si noroi acolo si atunci ori nu se mai scurge deloc apa pe acolo, ori se scurge foarte greu si atunci cand ploua tare, iti intra apa inauntru, mai ales daca nu e totul izolat perfect.

Spor la scos apa si uscat masina (iti recomand sa mergi la o spalatorie auto, ca sunt aspiratoare care trag si apa; cu carpa iti va lua o vesnicie si o sa te si enerveze la greu).

Raul

post-35752-1271269350_thumb.jpg

post-35752-1271269365_thumb.jpg

Modificat de raulitto
Link către comentariu

Salut, nu am montat nici tempomat si nici alarma, singura chestie care am montat-o de curand este chiar aparatoarea aia de plastic de la roata, ar fi bine sa scap doar cu mizeria de la aparatoare pentru ca am incercat sa scot bratele stergatoarelor si nu am reusit, am vazut un post al unui coleg pe forum care a improvizat o presa cu care a scos bratele stergatoarelor, lucru pe care trebuie sa-l fac si eu pentru ca altfel nu am nici o sansa.

Multumesc pentru ajutor, maine o sa desfac aparatoare de noroi sa curat acolo.

Link către comentariu

Pe scurt: IMI PLOUA IN GOLF. Aseara cand ploua rau de tot, am avut treaba vreo 3-4 ore prin Aviatiei. Eram cu un prieten. Eu m-am dus la treaba si el a ramas in masina. Dupa vreo 2 ore constat ca mi-am uitat tigarile in masina. Ma duc la masina, deschid usa si mare surpriza: prietenul meu era cu niste pungi in mana si se chinuia sa prinda apa in ele.

Il intreb: Ce faci ma, ai innebunit?

El raspunde: Frate, ploua in Golf.

Va dati seama ce reactie am avut. :lol:

Din cate am vazut, ploua pe la usa soferului, chiar unde stalpul se uneste cu plafonul. Apa se prelinge usor pe stalp, curge, curge si tot curge pana la manerul de unde se deschide capota. Rezulta ca: JOS E BALTA. :P

Faza este ca, pana acum nu mi s-a mai intamplat chestia asta. :rolleyes:

Hai sa-ti spun eu ce s-ar putea sa se intample...asta s-a intamplat la mine...ai trapa?

Daca ai....ti s-au infundat canalele de scurgere de la trapa care coboara pe stalpi...si apa ti se intoarce...

Link către comentariu

Ai observat din ce an e postul din quote? :D

Link către comentariu

@ Marius: LOL, chiar!

@ Bogos: nu cred ca e de la trapa, chiar daca are una! Crede-ma ca am avut neplacerea sa vad exact ce a aratat el in poza aia cu footrestul si seamana leit cu ce am avut eu! Nu cred ca daca-ti intra pe la trapa ajunge sa ti se prelinga pe sub bord, pe la footrest! Sunt sanse mult mai mari sa aibe o gaurica in mansonul ala, sau poate tot plasticul ala negru nu sta bine acolo si de aia intra apa. Pt omul la care ai dat tu quote se poate sa fie explicatia data de tine, insa ala era un post vechi de cand lumea; la omu' respectiv ii curgea pe la stalp, lui Marmonu i se prelinge pe la footrest (vezi poza pusa de el).

@ Marmonu: ai dreptate, e destul de greu sa scoti stergatoarele, eu m-am lovit pana la sange data trecuta cand am tras de ele; + ca mai e si frica de a le rupe sau indoi, nu-ti vine sa tragi ca prostu'. faza e ca eu m-am enervat si am dat cu putin WD40 (bun la toate spray-ul asta) si pe urma a mers destul de usor. Altfel nu prea ai sanse. Buna ideea cu presa aia, insa daca nu reusesti, incearca cu un spray din asta pt chestii ruginite si ajuta.

Chiar daca tu nu ai montat nimic in masina, daca nu esti unicul proprietar nu strica sa verifici zona aia de sub plasticul ala de la baza parbrizului, ca poate a dat cel dinaintea ta gaura si nu ai avut probleme pana acuma ca ai avut scurgerile curate. Daca se colmateaza si vine o ploaie ca lumea, nu mai fac fata si te trezesti cu apa in masina. Oricum, eu sunt curios cu naiba ti-a intrat asa multa si n-ai vazut la timp, ca teoretic nu curge ca de la robinet. Ai lasat masina mai mult timp nefolosita? Ma gandesc ca altfel nu ai cum sa nu observi mai repede...

Bafta!

Modificat de raulitto
Link către comentariu

Salut, masina nu a fost lasata mult timp nefolosita, dar a plouat toata noaptea si nu a plouat tare. A fost o ploaie marunta si deasa, nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun, dar nici nu stiu cum sa-ti explic altfel.

Alta chestie, cred si eu ca plasticul ala negru, cutia aia sau ce e nu etansaza cum trebuie pt. ca eu am curatat scurgerea de la roata, de sub aparatoarea aia de plastic, dupa care am incercat cu o galeata de 5L de apa si imi pica in masina. Azi am facut presa pentru stergatoare, dar si azi a plouat toata ziua si neavand garaj nu am avut cum sa desfac sa rezolv problema.

Maine sper sa nu mai ploua si sa pot rezolva, sa nu mai fiu nevoit sa stau cu folie pe masina .

Link către comentariu

Buna daca ai covoras de cauciuc s-ar putea sa fie condens, covorasul de cauciuctranspira pe partea de jos

Am covorase textile.

Ceva de genu ca la @Marmonu e si la mine (pe acolo curge apa in habitaclu, cred) dar la mine e mult mai ok, adica deabia daca sesizez ca e ud, numai daca apas pe pres tare se simte umezeala, deci, la mine se pare ca e super ok :icon_cool:

Sa sti ca are dreptate @raulitto, trebuie neaparat sa desfac pe acolo sa vad daca intra prin zona aia, daca ai putea raulitto sa ne detaliezi cum si ce trebuie desfacut pe acolo ar fi super ok. Ms anticipat!

Link către comentariu

• Administrator

Puteti inceta?

Am sa sterg ultimele posturi :icon_cool:

Multumesc pentru intelegere!

Link către comentariu

Salut, am reusit azi sa demontez stergatoarele si pasticul de sub ele, am verificat garniturile de la cablul care deschide capota si de la firele care duc spre bord si pareau ok, nu am gasit rupturi.

Eu cred ca la mine intra apa pe sub cutia aia de plastic, am pus silicon de jur imprejurul cutiei.

Azi nu am avut cum sa fac testul cu apa pt ca trebuie sa lasa sa se usuce siliconul.

Sper sa scap de aceasta problema. O sa atasez si o poza sa vedeti despre ce e vorba.

Bafta

Link către comentariu

Salut,

Am o problema similara cu unele din prezentul topic...totul a inceput acum vreo 3 saptamani...intra apa pe undeva...? si ajungea pe stilpul din stinga soferului. Am verificat inchiderea usilor, chederele (le-am curatat, etc.), am verificat si daca sunt inchise geamurile, etc. S-a oprit doar ... cand s-a oprit ploaia. Am citit cateva posturi din prezentul topic si am vazut undeva mentionata trapa electrica - am deschis trapa, am curatat chederul si tot ce s-a mai putut curata pe acolo, dupa care la urmatoarea ploaie nu am mai avut nici un gram de apa in zona stilpului fata-stinga, dar am foarte multa apa in spatele scaunului soferului (evident exact in locul pentru picioarele pasagerului din spate). Multumesc anticipat pentru orice sfat care m-ar ajuta sa gasesc cauza...Asa cum se vede din semnatura masina este un G4, 2002, variant, cu trapa electrica.

Link către comentariu

@ Piltzu...daca apesi si simti umezeala, iti spun eu ca ai cel putin 1 l de apa sub mocheta :)

@ mirimie, daca ai timp incearca sa scoti bancheta spate, apoi plasticele interioare de pe caroserie ca sa poti scoate mocheta. sunt sanse f mari ca apa sa vina din fata pana in spate.

asa e si la mine, in fata pare perfect uscat, dar cand am ridicat mocheta era plin de apa din fata pana in spate.

din pacate ori a plouat, ori am fost ocupat si nam reusit sa rezolv inca problema :|

Modificat de RazvanBlade
Link către comentariu

Pai, nu balteste ca si la colegul de mai sus, dar, se simte ud daca apas pe covoras, cu cat ploua mai mult cu atat se aduna mai multa apa...e belea.

Link către comentariu

sub mocheta ai un material ignifug, iar sub el e o adancitura.la mine era plin de apa acolo, dar mocheta nu era nici macar umeda.

de curiozitate am scos tot afara si atunci am vazut apa...

Link către comentariu

salut,aseara a plouat si iar s-a udat bancheta spate si in porbagaj,doar pe partea stanga spate,nu reusesc sa imi dau seama se unde intra apa :scratch:

am verificat chederul la usa spate,chederul la porbagaj si pare ok,tin sa precizez ca masina a stationat aseara cand a plouat si nu avea cum sa intre apa pe dedesupt

???????????????????????

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare, am si eu probleme cu apa, imi intra pe undeva si umezeste tavanul in in zona manerelor fata si spate pe ambele parti stanga si dreapta a masinii. Tavanul este alb si arata ingrozitor in partile unde se umezeste iar cand este cald prinde un miros de umezeala uscata...

aveti idee ce chedere sunt responsabile de problema si unde as putea rezolva ?

multumesc

Link către comentariu

la marmonu s-a rezolvat? asta era problema? nu etansa bine?

Link către comentariu

Salut,

Da, am rezolvat problema, la mine nu etansa cum trebuie acea cutie.

Dupa ce am pus silicon nu am mai avut probleme.

Scuze ca nu am dat un raspuns mai devreme.

Bafta

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!