Jump to content

Ce Ulei de Motor Recomandati?

B77PZY
 Share

Postare recomandată

catalin_barna

Salutari.

Caut de 2 zile ce tip de ulei este compatibil cu motorul meu.....

Un Passat 2018, 1.4TSI 125 CP, cod motor CZCA.

Pana acum am pus 0W20.....acum am 100k

Nu sunt convins ca asta e tipul de ulei recomandat....unde as putea gasi niste informatii oficiale???

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu seria VIN  te duci la un magazin de piese si iti da exact ce trebuie .

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

On 3/17/2025 at 1:15 PM, catalin_barna said:

Un Passat 2018, 1.4TSI 125 CP, cod motor CZCA.

Majoritatea producatorilor de uleiuri au si configurator,conform unuia dintre ei poti sa folosesti  0w20 0w30   5w30   5w40 

Modificat de R Z F
Link către comentariu

Nenciu Victor

de cand e lumea si vw in Romania pentru clima noastra 80% din mecanici, mecanici nu schimbatori de piese, spun ca 5w30 este excelent, 0w20 desi este des folosit in motoarele de generatie noua, daca a facut cineva schimb la unei 0w20 si a pus un pahar cu apa langa, densitatea cu care ambele curg este identica. Ce ungere sa aiba, la 100grade, cand el in bidon e ca apa ... 

daca circulati cu masina preponderent in zone cu climat foarte rece -20 - -30 de grade, da puneti 0w20 sau 0w30 astfel pompa de ulei va lucra mai usor, uleiul putand asigura ungerea fiind subtire, daca puneti in aceleasi conditii meteo 10w40 care e vascos, este foarte posibil ca in nici un an sa aveti nevoie de alt motor :D 

Daca suneti prin Africa sau Ecuador, puneti 10w40 sau 5w40 care la caldura devine foarte subtire si permite pompei de ulei sa lucreze. 

tabel-index-ulei.jpg

Link către comentariu

catalin_barna

Da, are sens.

Deci un 5w30 ar fi ideal pentru clima noastra.

Acum ce norma e acceptată?

0w20 era 508, 509

Link către comentariu

Nenciu Victor

505 sau 508 parca, ar trebui sa scrie in manualul masinii. 

Ai mei au luat un Tiguan 2021, 2.0 TDI 4Motion, 150 CP prin weltauto si in cartea ei scrie la ulei LL o norma si e 0w20 parca si la Interval alta norma si e 5w30 ... Adica aceeasi norma ca sunt doua 505 509 507, nu mai stiu care din ele, e si la 0w20 si la 5w30. Si i-am pus 5w30, ea venind cu 0w20 din Germania, cu schimburile facute doar pe hartie :)) A curs uleiul cum curge apa la robinet ... si i-am restat si intervalul de la 30.000 km la 10.000 masina avand 60.000 km :D Ar trebui sa scrie in cartea masinii normele, daca nu, eu folosesc Chat GPT pentru anumite intrebari sa nu mai caut pe google pe forumuri etc. Uleiurile pentru masinile pe benzina difera in compozitie fata de cele pentru motorina, chiar daca sunt 5w30 ambele, Aceea A3 sau A4 cat e ... 

Eu la Golf am pus Liqui Molly si merg cam 50 km pe zi cu masina, am schimbat in Ianuarie parca uleiul si de atunci, nu am completat deloc, nu il evapora nu il arde, isi pastreaza culoarea ... Eu nu pot sa va recomand, pentru ca pana acum am mers pe Motul, dar am inteles ca au fost probleme cu el si am trecut pe concurentul lui direct si pot spune ca la fel, dar fiind la primul schimb cu acest ulei, eu il consider a fi ok ... 

Screenshot 2025-03-18 at 22.50.57.png

Screenshot 2025-03-18 at 22.50.42.png

Modificat de Nenciu Victor
Link către comentariu

0w20  sa fie 508.00-509.00     0w30 sau 5w30 sa fie 504.00-507.00  iar 5w40  sa fie 502.00-505.01

Link către comentariu

catalin_barna
Link către comentariu

iti recomand sa-l folosesti pe acela pe care-l vei schimba cat mai des,afirmatii de genul ca ala rezista 15,20,30 mii sunt chestii de marketing

Link către comentariu

tzuicomicina

https://www.enginebuildermag.com/2020/06/new-gf-6-motor-oils-required-rigorous-new-tests/

Linistit poti folosi 0W20 daca asta e norma masinii tale indiferent de climat. In SUA Toyota livreaza masinile cu 0W8 certifcat API. Toate uleiurile sunt testate in conditii extreme si nu la 105C cat ajunge intr-un 1.5TSI vara pe autostrada.

Aici se mai vorbeste despre procedurile de testare a uleiurilor in SUA: 

Link către comentariu

19 hours ago, catalin_barna said:

Da, are sens.

Deci un 5w30 ar fi ideal pentru clima noastra.

Acum ce norma e acceptată?

0w20 era 508, 509

0w40 ar fi ideal pentru clima noastra.

Link către comentariu

Dar sa fie macar C3

Link către comentariu

discutia e lunga si s-a dezbatut mult pe aici

se foloseste norma recomandata de producator pentru motor. Se alege marca de ulei  care convine, dar care are norma respectiva.

Cat despre intervalul de inlocuire, se alege in functie de utilizare. 

Adica se reduce intervalul corespunzator... de exemplu ai interval de 15.000 si mergi mult sau majoritar in oras, schimbi la 7-8000 km

e atat de simplu

Link către comentariu

catalin_barna

E simplu...

Dar in manual nu gasesc nimic referitor la specificatiile uleiului...

Iar pe internet nimic...doar pareri pe forumuri.

Daca găsește cineva o informație oficială..raman profund îndatorat.

1.4 TSI, 125 CP, CZCA 2018

Link către comentariu

Tu nu ai incredere in seria VIN ?

Link către comentariu

catalin_barna

Daca caut dupa VIN...se potrivesc cam toate normele ..

Am incercat si pe site-uri internationale...

Link către comentariu

Pentru motorul CZCA, 2018, conform ETKA, uleiul este 504 00/507 00 - GS55545M2, adica 0W-30.

Pentru conditii deosebite (si pentru Brazilia), se recomanda GS55502M2 - Special G(asoline), adica 502 00/505 00 - 5W-40.

Mergi pe 0W-30 si este in regula.

Link către comentariu

23 minutes ago, catalin_barna said:

Nu am încredere...cum poate sti un vânzător ce ulei este compatibil??

Au un program ,partlink care are la baza datele din etka,baga seria si rezulta toate informatiile ,inclusiv tip ulei ,norma ,cod…

Doar nu crezi ca magazinele vand piese dupa ureche .

Oricum ne bucuram ca ai mai multa incredere in vwforum .

Link către comentariu

catalin_barna

Final... Am sa merg pe 0W30, am mai vorbit cu cineva care face reviziile in Germania la reprezentanta si folosește același ulei.

Acum mai ramane sa vad daca iau original sau un Mobil...vad ce preturi are distribuitorul de la care comand.

Mulțumesc mult tuturor pentru sfaturi.

Link către comentariu

@Nenciu Victor

Offtopic

Motoarele cu cutii de vireze CVT sunt cele mai putin solicitate ,cutiile avand 1+1 viteze.

Motoarele performante NU vin cu cutii CVT ,vin cu cutii performante (ZF ,Aisin,PDK) 7+1 ,8+1 … 

Mai adauga greutate masinilor ,inclusiv capacitatea rezervoarelor .

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

1 hour ago, tavitara said:

Ce distractiv e forumul asta

Un user cu 2 postari nu stie daca sa puna ulei din ala sau din ala ptr ca a auzit el ca asa si asa tinand cont ca dupa VIN toate merg

Si se ajunge la Toyota versus VW

Eh, mai radem, mai glumim, chiar e distractiv mediul asta social, mai dezbatem un subiect, alt rau sa nu fie, bine ca are cine sa citeasca si sa raspunda! :))

E a 208-a pagina  pe topicul "ce ulei de motor recomandati"...credeam ca s-a clarificat pana acum ca daca folosesti norma acceptata de producator si faci revizia la 15 000 km/1 an, esti in grafic, indiferent de brand, oricum majoritatea se lasa influentata de cel mai frumos abtibild de pe bidon, ce mai conteaza? :scratch:

Modificat de corad0
Link către comentariu

9 hours ago, catalin_barna said:

Acum mai ramane sa vad daca iau original sau un Mobil...

Cel original 0w30  este SHELL

Link către comentariu

catalin_barna

Gata, ca sa finalizam.... am dat comanda....

0W30 original VW

filtre Mahle.

Multumesc.

Link către comentariu

13 hours ago, catalin_barna said:

E simplu...

Dar in manual nu gasesc nimic referitor la specificatiile uleiului...

Iar pe internet nimic...doar pareri pe forumuri.

Daca găsește cineva o informație oficială..raman profund îndatorat.

1.4 TSI, 125 CP, CZCA 2018

E o pocnitoare de motor, nu iti place un ulei, pui altul. Simplu. 

Link către comentariu

catalin_barna

Nu te lua de motorul meu😁

E cel mai bun pe care l-am avut vrodata....si vreau sa am grija de el😋

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!