Jump to content

Probleme Electrice Odata Cu Ploile Abundente


delfinasul
 Share

Postare recomandată

Salut, intreb pe aici in speranta ca s-a mai lovit cineva de chestia asta. Problema apare sporadic si e urmatoarea. Dupa cateva zile cu ploi abundente, uneori, masina porneste foarte greu cand o pornesc prima data in ziua respectiva. Electromotrul invarte dar motorul nu da nici un semn de viata, dupa cateva chei mai lungi ...da sa o ia si pana la urma porneste si pe urma nu mai am probleme. Asta am patit si ieri..in final a pornit si am plecat. A mers fara probleme pana am trecut printr-un lac mai mare apoi....au iesti aburi de sub capota si motorul s-a oprit si nu a mai vrut sa porneasca. Am ridicat capota, am verificat toti conectorii..unii erau un pic umezi pe la exterior dar in interior erau uscati si contactele neoxidate. Singurele chestii ude erau alternatorul si conectorul de la sonda lambda. Am deconectat mufa...si am incercat sa pornesc ..nu a vrut. Am pus la loc mufa, am inchis capota si am verificat sigurantele din bord, totul ok. Am mai dat cateva chei si a pornit, la inceput mergea bine la relanti dar cand acceleram..murea, dupa ce am accelerat un pic...nu mai statea constant nici la relanti. Dupa ce am stat pe loc cu motorul pornit vreo 2 minute...a mers bine. Am mai patit chestia asta odata cand am spalat masina la petrom. Ca sa inchei, azi am facut diagnoza..surpriza..nici o eroare stocata.

Ceva idei, ca nu mai stiu unde sa ma uit?

p.s. Am verificat locul unde este aplasat ecu, ecu era uscat, la fel si mufa dar bandizolierul ala care tinea cablurile grupate era ud.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intr-o prima faza verifica capacul de delco, curatat, uscat si sa nu fie fisurat si bine montat(am mai auzit)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

EU chiar as schimba delcoul rapid, si as face o curatare a periilor de la electromotor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Precizez ca am verificat capacul delcoului si era in stare buna. Referitor la periile electromotorului, nu am probleme cu electromotorul, saracu invarte bine motorul. Cand mi s-a oprit dupa ce am trecut prin lac cu masina m-am uitat la bobina si era uscata. Cand nu ploua sau nu o duc la spalatoria petrom (care arunca apa si pe sub masina) nu am probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca si delcoul vreunui prieten... de foarte multe ori sunt fisuri aproape insesizabile.

E transparent, sa vezi scanteia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti-am spus ca e bobina de inductie. Vrei sa iti dau in scris, semnat si stampilat? :salut:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Daca se poate..dar numai cu antet :huh: ). Nu am avut cand sa mai scriu dar in momentul in care mi-a facut fite la pornire am pus pe cineva sa dea la automat si am scos fisa care vine de la bobina de inductie si dadea scanteie si chiar buna. E posibil sa fie de la bobina defecta si sa nu dea scanteia la timp? In restul timpului merge si porneste foarte bine. O sa incerc si varianta cu capacul de delcou.

Modificat de delfinasul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti verifica rezistenta bobinei de inductie cu un multimetru. Ai 3 puncte: verifici intre pinul 1 si 3 si pe urma intre 2 si 3. O valoare trebuie sa fie in ohmi iar cealalata in kohmi. Pe urma compari cu valorile din manualul de reparatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am avut o fisura minuscula pe bobina, cand era uscat afara pornea si mergea perfect, cand ploua ori dadea rateuri, ori se oprea motorul din mers, dar de cele mai multe ori nici nu mai pornea. 6 luni m-a chinuit masina pana i-am dat de cap (sen-q vwf) :( nici nu vreau sa-mi amintesc :(

na ca m-ai intristat :D nici nu mai vorbesc cu voi ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!