Jump to content

Golf5 Vs Leon

COSMIN262000
 Share

Postare recomandată

vreau sa i iau fratelui meu una din aceste 2 masini.

el la una din ele se gandeste.

astept parerile voastre pro si contra referitor la cele 2 modele.

ca pret golful sare cu 1000 de euro peste leon la aceeasi echipare.

deci voi ce ziceti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Versusul este intre G5 1.4 TSI 140 CP si Seat Leon 1.4 TSI 125 CP? Sau este separat intre G5 si Leon si TSI de 140 de cai versus TSI de 125 de cai? Cred ca este evident din semnatura mea ce masina as alege eu. Singurul avantaj (pe care il vad eu) al Leonului este ca in aceasi bani ai mai multe optionale. Mie imi place mult mai mult Golful (atit exterior dar mai ales interior).

Link către comentariu

versusul este intre cele doua brand uri cu motorizarile respective.

as vrea sa mai scrieti si despre fiabilitate, costuri de revanzare, costuri de intretinere.

stabilitate, consumuri, calitate finisaje interioare. cam atat imi vine momentan in minte. daca aveti voi noi criterii de comparatie, va rog spuneti mi le

Link către comentariu

Posibil sa-mi sara lumea in cap...dar G5-ul la interior, consider ca e peste Leon.

Link către comentariu

Nu cred ca are de ce sa iti sara lumea in cap...asta cu interiorul o stiu toti.Ca o parere destul de subiectiva in acest moment daca ar fi sa aleg eu as alege Leon(asta cu toate ca am Golf in semnatura),insa doar pentru faptul ca are o personalitate mai sportiva si nu vezi asa multe pe strada.Ca pret de revanzare sigur castiga Golful(mai ales daca e Te-De-I :lol: ).Ca fiabilitate pot doar sa iti spun ca eu am 95k cu al meu si pana acum nu am schimbat decat niste bucse pe fata,in rest neavand alte neplaceri...despre Leon nu stiu mare lucru insa presupun ca e ok tinand cont ca impart aceeasi platforma...

Dupa parerea mea situatia sta in felul urmator...

Alegi cu inima iei Leon(caracter sportiv,masina mai rar intalnita pe strada)...

Alegi cu ratiunea iei Golf(pret bun la revanzare,interior peste Leon,fiabilitate foarte buna,model consacrat de mult timp).

Eu cam asa as gandi...in fond e alegerea lui...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hai sa spun si eu ce am vazut cu ochisorii miei ieri cand am fost sa imi spal Golfanu din dotare - inaintea mea un Leon alb gata spalat era cu usile deschise asteptand sa fie aspirat si curatat interior . Neavand ce sa fac m-am apropiat sa privesc mai in detaliu finisajel interioare ale noului Leon si surpriza total neasteptata si neplacuta - interiorul e tot din plastic ca la Logan ... nu mi-a venit sa cred chiar daca plasticul e de mai buna calitate decat la Logan este peste tot ...nu ma asteptam la diferenta asta asa de mare intre Golfu V si Lenul 2 la calitatea interioara. Manerul portierei din spate ( cel interior ) avea bavurile ( excesul de material plastic rezultat in urma procesului de turnare sub presiune in matrita ) necuratate in parte de jos cum era montat .. incredibil ...parca eram intr-un film ireal ... am pus mana am atins si intr-adevar era asa . Per total spun ca la calitatea materialelor de interior Leonul este un pic peste Logan ( plin de plastic ) si foarte departe de Golf ..

La exterior nimic de reprosat design-ul discutabil ( fiecare cui gustul sau - mie unul nu imi place dar nici nu imi displace ) dar per total diferenta de pret intre cele 2 este super justificata in favoarea Golfului iar dupa parerea mea diferenta de pret reala ar trebui sa fie cam de 2000 de Euro pentru Golf la cat plastic este in Leon . Spun asta pentru ca am lucrat pentru o firma mare germana care facea utilaje pentru turnarea plasticului sub presiune pentru diverse piese de plastic pentru interioare si stiu cat de ieftin este sa faci o plansa de bord din plastic fata de una din poliurethan ( cum este la Golf ) mai moale si mai placuta la atingere .

Alege Golf pretul este justificat !

LE : am uitat sa spun - fata de vechea mea masina o Bora 1.6 i din 2000 interiorul de Leon era cu 5 ani in urma dpdv calitate ...

Link către comentariu

Eu as alege Golf, mai ales daca iei un GT Sport care e doar cu un pic mai scump decat Comfortline parca. Design exterior imi plac ambele masini, dar la interior Leon-ul este absolut jalnic: cand am intrat in ea in showroom acum ceva timp, l-am intrebat pe agentul de vanzari "bine bine, dar eu nu pot sta in asa ceva, aratati-mi o varianta de echipare superioara, nu reference, sa vad cum e acolo interiorul". Spre surprinderea mea am aflat ca la toate e la fel, exceptie elementele alea cromate de la duze si ceasuri de bord. Care oricum nu se observa prea usor. In fine, atmosfera din Leon mi s-a parut fada si trista. Nici la Golf nu e pe departe, insa calitativ Golful are un interior foarte bun, spre deosebire de leon care are plastice la nivelul anilor '90.

Link către comentariu

La interior se uita cine doreste eleganta si calitate. Pe Golf sau pe Leon, indiferent care nu veti gasi asa ceva. Cumparati-va marci premium daca doriti calitate la interior. Si pana la urma nu inteleg de ce tineti atat la plasticele din interior, dormiti in masina?

Pana una alta Leonul arata mult mai bine la exterior decat Golful care este plictisitor de-a dreptul.

Motorizarile din versus sunt ok amandoua, pana la urma alege cu inima si cu banii...parerea mea...

Link către comentariu

Daca doreste sa ii creasca numarul batailor inimii cand isi vede masina sa aleaga cu sufletul/inima, eu unul asa am facut. Pana la urma diferentele de calitate sau design tin de gustul fiecaruia. Fiabilitatea este discutabila, doar sansele difera, adica dupa cum iti este norocul, poti sa ai ghinion cu cea mai fiabila masina.

Link către comentariu

Cum sa nu aiba importanta calitatea interiorului? Doar nu se conduce din afara masina.Nu doar masinile premium pot avea interioare calitativ facute, sunt multe masini pe piata cu interioare decente spre foarte decente si nu sunt premium. Din pacate (si chiar imi pare rau pentru Seat) este foarte departe de categoria asta de masini. Nu pot afirma ca este la acelasi nivel cu Dacia Logan, dar este cu totul inferior (interiorul) concurentilor directi pe care in mod normal i-ar avea (Golf,Civic,Astra chiar si Peugeot 307/308 , desi mi se intoarce stomacul pe dos cind afirm chestia asta). Intradevar, exteriorul masinii este diferit de ce este pe piata. Intre Golf si Leon as alege Golful inca o data. Parerea mea este ca Leon-ul merita luat doar daca se alege Cupra, care are intradevar putere mai mare decit orice alt Golf (cu motor supraalimentat). In restul cazurilor, avantajul Seat-ului este dat de design, care este deja o chestia subiectiva. In privinta fiabilitatii, chiar nu cred ca exista diferente majore. La revinzare, evident Golful iese mai bine.

Link către comentariu

@BZ79DNL despre calitatea interiorului vorbeam eu si acest lucru il consider foarte important la o masina pe care dai peste 20k euro conteaza foarte mult ( sau ar trebui sa conteze daca banii i ai muncit din greu ) si calitatea la interior . Cum spunea si Devastator masina nu o conduci din exterior si calitatea finisarii per ansamblu spune multe si despre proiectul din care a luat nastere masina si cu cat mai multa calitate este in produsul finit - la interior sau exterior - cu atat mai elaborat a fost proiectul iar tu ca si client cumperi un produs mai evoluat .

Oricum alegerea va fi cert subiectiva si sunt din ce in ce mai putini oameni care iau decizia de a cumpara ceva pe baze rationale (calitate asamblare , fiabilitate dovedita etc ) iar marii constructori stiu asta si de aia unii vin pe piata cu un design extravagant sa zicem sau iesit din tipare cum este si Seat pentru a capta doar priviri si a vinde cat se poate de mult ...

Modificat de rfh
Link către comentariu

Plus Seat:

- design exterior, care mie imi place mult!

Plus Golf:

- motorul mai bun (chiar si cel de 122 cp de pe golf se descurca mai bine decat cel de 125 cp de pe seat).

- interiorul (la seat mi se pare f f urat - acesta fiind motivul principal pentru care nu mi-am luat Leon).

Mie la golf nu imi plac bandourile negre (singurul defect din punctul meu de vedere), dar daca tu nu ai nimic cu ele, atunci Golf este masina pt tine!

Link către comentariu

Aveti dreptate masina se conduce din interior, dar iti dau un exemplu: cand conduci o Cupra, asa cum am si eu, interiorul pentru mine inseamna turometru, vitezometru, schimbatorul sa-l pot apuca bine sa nu-mi scape si sa am pedale eficiente...restul e tacere...

Intr-adevar in afara de FR si Cupra celelalte versiuni inferioare sunt si mai putin atragatoare,dar toata lumea stie ca Seat sta prost cu interioarele, dar ca feeling niciodata Golful 5 nu va fi peste Seat Leon, ma refer la cele actuale. Parerea mea.

Oricum alegerea finala a oricariua dintre noi va fi subiectiva. Indiferent cate argumente va aduce cineva pt Golf, daca cuiva ii place mai mult Seatul, tot Seat va alege, si invers.

Link către comentariu

BZ79DNL, si pentru mine masina se rezuma la volan pedale si schimbator ... as prefera chiar un kart de 60 CP tuturor leoanelor si golfurilor, dar se pare ca suntem in mare minoritate ... :icon_cool:

Modificat de razdan
Link către comentariu

Asta este, lasa sa nu intre prea multi la exclusivisti, ca dupa aceea nu imi mai place :icon_cool:

Link către comentariu

- motorul mai bun (chiar si cel de 122 cp de pe golf se descurca mai bine decat cel de 125 cp de pe seat).

Poti spune ce ai vrut sa zici de fapt cu afirmatia asta? E acelasi motor, ba chiar are 3 cai putere in plus la Leon fata de Golf, aceeasi platforma tehnica, Leonu are suspensii mai dure, si totusi pe Golf se va descurca mai bine.

Ii dau dreptate lui Daniel (BZ79DNL), senzatia la volan intr-un Leon e cu totul alta decat la Golf, chiar si cu plasticele mai proaste pe care le are.

Eu as alege tot Leon, si nu doar pentru aspectul exterior, ci si pentru senzatiile pe care ti le ofera.

Link către comentariu

CristiN

Am vrut sa spun ca la performante Golf-ul de 122cp este peste Leon-ul de 125cp, in ciuda celor 3cp in minus!

Conform datelor tehnice furnizate de producatori:

Golf V 1,4 TSI: 0-100 km/h in 9,4 sec, consum mediu 6,3

Seat Leon 1,4 TFSI: 0-100 km/h in 9,8 sec, consum mediu 6,5

In plus mai sunt date si niste performante pe: http://www.km77.com/00/volkswagen/golf/m04.asp unde Golf-ul de 122cp este peste Leon-ul de 125cp.

Referitor la suspensiile de pe Golf, sa tii ca cele de pe GTSport sunt dure!

P.S. (Daca gresesc va rog sa nu ma impuscati) Nu cred ca golf-ul si leon-ul au aceeasi suspensie spate! Daca e asa, atunci seat-ul nu sta in curbe ca golf-ul (evident, ambele cu suspensie sport)!

Modificat de rex
Link către comentariu

Nu am condus Cupra, dar sunt convins ca senzatia este "foarte tare" si te face sa nu tii cont de calitatea interiorului si design (interior). Insa cind mergi in trafic de Bucuresti , unde nu se folosesc nici jumatate din caii putere de care dispune masina, sau mergi la un drum lung, unde chiar daca reusesti sa folosesti intreaga putere a masinii, comfortul incepe sa-si spuna cuvintul, sunt sigur ca eu as prefera Golful. In mod normal as fi de acord ca daca iti place Leon-ul il iei cu tot cu interiorul sau ... "slab" doar ca depinde mult de prioritati (pentru mine calitatea interiorului este pe primul loc impreuna cu motorul) si de cum va fi folosit. (urban,extraurban,tuning etc). Pina la urma e o chestie de gusturi, daca multi considera interiorul Toyotei Corolla ca fiind reusit (nu ma pot abtine) atunci sigur ca foarte multi vor accepta interiorul Leon-ul .

Eu am mers cu un Leon diesel, si senzatia nu este deosebita (cel putin eu nu am sesizat) deci eu chiar nu as considera o mare diferenta din punctul asta de vedere intre Golf si Leon.

Link către comentariu

Nu cred ca golf-ul si leon-ul au aceeasi suspensie spate!

Platforma este aceeasi: PQ 35, deci suspensia este aceeasi - multibrat.

Tind sa cred ca setarea suspensiei la Leon este similara cu cea a golfului sportline (GT. etc.).

Modificat de razdan
Link către comentariu

OFF Topic. De ce s-a ajuns a se compara Seat Leon Cupra(varf de gama la Seat) cu VW Golf. Daca vreti sa faceti o comparatie intre Cupra si Golf luati Cupra Vs R32 (ambele varf de gama)

On Topic. Personal ca si exterior imi place mai mult Seat Leon (e mai tineresc). Dar daca ar fi sa iau in calcul toate aspectele as alege Golful fara nici o discutie.

Link către comentariu

Da, se vorbeste despre Cupra din experientele unor colegi, dar nu cred ca cineva are intentia sa o compare cu un golf normal, nici nu ar fi logic ... :icon_thumright:

Despre design-ul Leonului, am spus pe forum inca de la aparitia modelului ca imi place, personal mai mult decat Golful 5; din pacate nu era pe piata atunci cand am luat golful cu care merg acum ...

Si totusi nu regret faptul ca am luat Golf ... :icon_thumright:

Modificat de razdan
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Inainte de a opta pentru Leon-ul meu, am avut si eu dubii in ceea ce priveste interiorul. Dar asta mai ales, pentru ca nu am avut ocazia sa ma urc in showroom-uri decat in masini cu echipare standard.

Am optat insa, si bine am facut, pentru pachetul Sport Limited (include scaune sport), care schimba radical problema. Asa se face ca, la acest moment, nu as schimba interiorul de la Leon pentru nimic. Sincer!

Imi place la nebunie confortul oferit de scaune, masivitatea bordului, cadranul, simplitatea lui, pozitia de condus etc. Dupa ce te obisnuiesti cu interiorul constati ca absolut toate butoanele sunt exact acolo unde trebuie, senzatie pe care sincer nu mi-a dat-o nici o alta masina pana acum.

Gusturile nu se discuta, si evident nu incerc sa schimb parerea nimanui despre acest subiect, dar repet: dupa ce te obisnuiesti cu interiorul risti sa te indragostesti :)

@COSMIN262000, daca optezi pentru Leon, sfatul meu este sa alegi si pachetul Sport Limited.

Link către comentariu

COSMIN262000

asta este de luat in calcul.

din ce am citit aici eu mi am facut o parere.

din p meu de vedere golf as lua pt pret de revanzare,

sincer si mie imi place mai mult leon la exterior.

la interior nu mi place nici una desi da tind sa cred ca sunt mai de calitate finisajele in golf.

dar, avand in vedere ca ceea ce si doreste frate miu este mai important in alegerea masini cred ca el va avea ultimul cuvant

un lucru este cert, cum spunea cineva mai sus, eu as alege rational si as merge pe golf, dar alegerea sigur va fi facuta pe alt criteriu:))

asadar balanta inclina mai mult catre leon.

va multumesc tuturor care v ati expus parerea.

sper ca inclinand mai mult spre leon sa nu mi atrag antipatii.

eu voi ramane fidel passat , dar modelul b5 nu cel nou.

trebuia sa mi spun of ul:))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!