Jump to content

Inspectie la 90.000km.

octavp_2000
 Share

Postare recomandată

Passat 2000, 1.6l, Limousine. Se apropie vertiginos kilometrul 90000 si cum trebuie sa ii fac o verificare tehnica amanuntita, as vrea sa va cer sfatul. Ce trebuie sa ii fac si la ce ar trebui sa fiu atent la inspectia asta ? Ce tip de ulei imi recomandati, etc... ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand, trebuie schimbata distributia(curele, role, intinzatoare, pompa de apa). Apoi revizia normala(ulei, flitru ulei, filtru benzina, filtru aer si praf/polen). O verificare a: placutzelor(depinde cum la ce intervale le schimbi), lichidului de servo-directie, antigelului(densitatea) nu strica. Lichidul de frana ar cam trebui schimbat.

Dupa parerea mea, uleiul sintetic, gen Castrol RS, ar fi foarte potrivit pt. motorul tau.

Link către comentariu

dupa un sfat asa de competent nu mai trebuie decat sa gasesti un service pe masura masinii tale. :salut:

Link către comentariu

Nu ar strica sa verifici si bujiile, iar daca tot esti la un service bun poti verifica suspensia si directia, nu se stie nici-o data.Asa ,de verificat ar mai fi noxele,farurile,echilibrarea jentilor etc.Ar fi interesant si un test cu Vag-com.Bineinteles ca toate ar trebuie facute, dar depind de buget si timp.

Succes.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Revin cu noutati.

Cand au incercat sa imi schimbe lichidul de frana s-a spart vasul sub presiune unde este tinut lichidul. E asa ceva posibil ? sau depinde de cat de meseriasi sunt cei de la service(poate a doua oara nu ma mai duc la ei :-( ) ?

Link către comentariu

Apoi revizia normala(ulei, flitru ulei, filtru benzina, filtru aer si praf/polen). O verificare a: placutzelor(depinde cum la ce intervale le schimbi), lichidului de servo-directie, antigelului(densitatea) nu strica. Lichidul de frana ar cam trebui schimbat.

Am si eu o intrebare referitoare la costuri. Tocmai mi-am luat masina de la service unde i-am facut revizia de "doar" 60.000. Asta inseamna ca i-au schimbat filtrele, uleiul si (surpriza pentru mine) placutele de frana. M-am ales cu un deviz de 11 mil. din care placutele m-au costat 4,5 mil.

M-au tepuit sau nu? Ca sa stiu daca ma mai duc la acest service sau caut altul?

Mentionez ca am luat masina SH, si deci e prima revizie la care am participat. Pana acum un an am avut o Dacie asa ca m-au cam surprins costurile unei masini straine.

Link către comentariu

m-au tepuit su nu ???? " a fii sau a nu fi....tzepuit ? "

plecand de la premiza de nevinovatie a serviceului in cauza trebuie sa stii ca placutele de frana se pot achizitiona de la diferiti producatori si de aici diferente de pret -calitate.

la prima vedere a pretului se pare ca e ok.

daca ai o factura in detaliu pune preturile aici sa le vedem si noi.

Link către comentariu

@ valiauto : la prima vedere a pretului se pare ca e ok. daca ai o factura in detaliu pune preturile aici sa le vedem si noi.

Link către comentariu

Opa! Ce e cu placutele alea spate de sunt mai scumpe decat cele de pe fata? :scrath: Eu am platit acum o saptamana pentru ale mele Ferrodo 69euro fata si 27euro spatele.

Link către comentariu

@ Vlad MHL : Opa! Ce e cu placutele alea spate de sunt mai scumpe decat cele de pe fata?

Pai nici eu nu stiu, ca n-am 4Motion iar franele spate sunt cele standard cu care se cumpara masina.

Link către comentariu

@ Stecheru.

Poti sa ne spui ce marca sunt placutele de frana?

Merci.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Am si eu o intrebare referitoare la costuri. Tocmai mi-am luat masina de la service unde i-am facut revizia de "doar" 60.000. Asta inseamna ca i-au schimbat filtrele, uleiul si (surpriza pentru mine) placutele de frana. M-am ales cu un deviz de 11 mil. din care placutele m-au costat 4,5 mil.

M-au tepuit sau nu? Ca sa stiu daca ma mai duc la acest service sau caut altul?

Mentionez ca am luat masina SH, si deci e prima revizie la care am participat. Pana acum un an am avut o Dacie asa ca m-au cam surprins costurile unei masini straine.

<{POST_SNAPBACK}>

Fratioare, eu unul am platit in jur de 120 $ pe unset fata si unul spate 3M, fara manopera, de la reprezentanta.Nu cred ca ai platit prea mult nici tu...atata timp cat suma nu ti se pate enorma

Placutele sunt destul de scumpe, si totusi sfatul ar fi sa platesti...sa zicem ...cu cateva zeci de dolari in plus si sa iti iei placute ceva mai performante care te vor tine mai mult si vor "face mai putina mizerie"...stii tu praful ala nesuferit de pe jante.

Link către comentariu

Opa! Ce e cu placutele alea spate de sunt mai scumpe decat cele de pe fata? :scrath: Eu am platit acum o saptamana pentru ale mele Ferrodo 69euro fata si 27euro spatele.

<{POST_SNAPBACK}>

Normal placutzele spate sunt la jumate pretz sau chiar mai bine ca cele fata.dar depinde de firma...daca nu ti-o fii pus placutze de diferite tipuri...?!?!?!?

Link către comentariu

Placutele de frana cica sunt Bosch. Cel putin asa mi-a zis mecanicul ca eu nu le-am vazut cand le-a montat.

Singura treaba ciudata e de ce or fi fost cele de pe spate mai scumpe decat cele de pe fata?

Cat despre preturi la revizie, m-am mai calmat. Am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat ca nu e cea mai ieftina revizie care puteam s-o fac dar nici cea mai scumpa. Mai exact mi s-a spus ca sunt norocos ca nu m-am dus la Porsche ca cica mi-ar fi luat cel putin dublu.

Oricum cea fost a fost. Sper sa nu mai trec pe la service decat peste vreun an-doi la revizia de 90.000. Asta daca n-o marit inainte de revizie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!