Jump to content

Cumparare piese din Cehia

GunX
 Share

Postare recomandată

Intentionez sa fac in cca 2 sapt o deviere de drum prin Cehia, sa cumpar piese de schimb orginale pentru Octavia2 2.0 TDI. Ma gandesc ca acolo la mama lor am sansele sa le gasesc la calitate maxima si preturi minime.

Nu prea stiu insa exact ce sa iau :rolleyes: M-am gandit sa cumpar in primul rand consumabilele pentru o revizie normala (ulei 505.01, filtru de motorina, filtru de aer, filtru de polen). Dupa aia un set complet de placute frane fata+spate cred ca e bine sa am. Un set de stergatori iar sunt curios cat costa. Altceva? Bujiile la cat se schimba, nu prea e clar in cartea de service...

Voi in locul meu ce piese ati mai cumpara? Masina are 3 ani si 50.000km. Daca stiti ca idee si cat costa in Romania o piesa deja scrisa sau una recomandata ulterior, puneti pretul ei in paranteza in RON, pentru o eventuala comparatie. Thx

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca faci o mare confuzie.

Tu vrei sa mergi in Cehia ca sa cumperi consumabile pe care le gasesti si in Ro, garantat la aceeasi calitate, doar ca e " de la mama lor " ???

Eventual daca te gandesti la alte piese/accesorii ...

Link către comentariu

GunX - nu cred ca afacerea va fi foarte profitabila. De ce? Pune drumu pana la ei, pune vigneta din austria, din ungaria ... si alte costuri... nu stiu ce economie vei face. E posibil sa gasesti si piese mai scumpe la ei decat la noi. Fac piese pentru ei sau pentru export. Orice ai face anunta-ne si pe noi :rolleyes: Acum 2 saptamani am venit din Germania. Drumul foarte ok, dar foarte obositor. As prefera sa le iau de aici mai scumpe decat sa ma duc pana acolo :( . Mai bine facem un topic cu piese necesare, scriem la cehi...si ei le trimit :D cred ca ar fi mai avantajos decat sa ma duc pana acolo. Bafta si drum bun in caz ca pleci pana la urma.

Link către comentariu

Eh, sunt in Suedia :) cu masina si o sa ma intorc in Romania :) , fac doar o deviere mica de drum (am zis in primul post), nu ma duc special pentru asta :)

Link către comentariu

Imi aduci un suport de pahar de Fabia 1? :) :)

Link către comentariu

GunX - decat sa bagi bani in consumabile (ulei, filtre,placute,etc.) mai bine te gandesti niste la accesorii/optionale...zic si eu, na :) .

Link către comentariu

Subscriu - daca vrei consumabile, poti gasi cateva chestii interesante la cehul nostru (in Praha). La magazin, ma indoiesc ca o sa faci o mare afacere.

Din oferta cehului:

1. Ulei Shell - la un pret f. apropiat de uleiurile similare de la noi

2. Placute de frana (pret bun, zic eu)

3. Filtru de motorina UFI - in caz ca a ta nu a venit cu UFI pe ea, asta e un filtru mai bun decat varianta veche cu 4 oringuri. Au inlocuit modelul pt ca au avut neplaceri multi dupa un schimb gresit al cartusului filtrant.

Personal as lua numai punctele 2/3 si eventuale accesorii care sa te tenteze. vezi la auto.asp2.cz, si mai ales contacteaza-l ca sa fii sigur ca le are intr-adevar.

Parerea mea e ca Praha merita vazuta - cu sau fara piese :)

Link către comentariu

Motorul a vazut Castrol, parca n-as vrea sa-i schimb "regimul". Si daca e la pret similar, n-ar rost sa car degeaba litrii intregi de ulei. Am auzit insa ca cel de la cehi e mai bun, se consuma mai greu. La cat se schimba bujiile?

xxnelu, masina a cantat deja de revizie ;) dar era setata la 10.000. Cum pe aici e cam 2000RON o revizie :) o sa-i fac la 15.000 cand ma intorc in tara, deci bani bag sigur in consumabile. Dar ce optionale/accesorii recomanzi? :)

Placute de frana banuiesc ca sunt astea. 1450 de coroane inseamna 212 RON (toate 4?) - habar nu am cat sunt la noi,merita?

Zicea cineva ca "drumul e ok, dar foarte obositor" - hehe, cu Octavia2 mie mi se pare o placere, am facut 3500km la dus si nu ma mai saturam. Apropo, unde se doarme ieftin in Praga? :P

post-19790-1208411134_thumb.jpg

Modificat de GunX
Link către comentariu

xxnelu, masina a cantat deja de revizie :D dar era setata la 10.000. Cum pe aici e cam 2000RON o revizie :D o sa-i fac la 15.000 cand ma intorc in tara, deci bani bag sigur in consumabile. Dar ce optionale/accesorii recomanzi? :D

De unde ai scos pretul asta la revizie...mai ales la cea de 15.000 :eek:

Optionale/accesorii...ce sa-ti recomand?! :D Vezi si tu in topic-ul de accesorii cam ce-si doresc oamenii. Ai tempomat, senzori de parcare, bare de portbagaj...?

Link către comentariu

Oare treaba asta o fi utila?

http://oldpartner.skoda-auto.com/share/med...ze/OCN10127.jpg

Asta sigur este

http://oldpartner.skoda-auto.com/share/med...ze/OCN10141.jpg

Si un parbriz cu dezghetare (a la Ford) era tare bun pe lista de optionale :sbine:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

10/15 erau intervalele de revizii. Masina are 50.000 (am zis mai sus). Pretul ala...atata este o revizie aici in Suedia :lol: Dar ma rog, nordul Europei e o zona aparte, aici banii nu prea au valoare, e 2EUR o paine, 5 EUR un kg de rosii, 15 EUR un kg de branza...

Tempomat poate merita, corect. Desi am mers mii de km pe autostrada fara el si nu i-am simtit prea tare lipsa. Nu-mi place monotonia, merg cand mai tare, cand mai usor. Nu vreau sa ma relaxez la volan la viteze mari, un cunoscut cum si l-a pus, a si luat niste parapeti pe A1 :sbine: Iar in oras e degeaba oricum.

Senzori am din fabrica...bare de portbagaj poate. Thx

As trece pe la ceh daca imi raspunde, ca omul se zbate intr-o nisa temporala de zero absolut in care lucrurile se petrec mult mai incet si dureaza saptamani sa citeasca un email. Cand crezi ca a murit, te-ai lasat pagubas, ai vandut masina, hopa si reply-ul lui!

LE : rvacaru, mii de multumiri, brici! Care e linkul cu toata categoria de imagini?

Modificat de GunX
Link către comentariu

Pt. primul link al lui rvacaru

Simpatica dar, ce poti pune in ea a.i. sa nu forteze prea mult "atele" care o ridica?! :sbine: N-ai gasit si un pret?

Link către comentariu

Daca traiesti in Suedia atunci bine ai venit in clubul celor care isi doresc parbriz cu dezghetare :lol:

Link http://oldpartner.skoda-auto.com/pictureba...up.asp?group=17

@xxnelu: habar nu am cat costa, nu am vazut la nimeni si nu imi imaginez "cat poate sa duca"... ma uitam prin pozele de pe site-ul de mai sus si mi-a sarit in ochi.

@GunX: Tempomatul pentru mine e "inventia secolului" :sbine:

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

GunX - tempomatul (pe care ma bate si pe mine gandul sa-l iau) il vad mai util pt. circulatia prin localitati, unde este mai greu sa pastrezi viteza legala :sbine: .

Link către comentariu

Pai si afara va mananca in fund sa mergeti tare si neregulat? Daca e soseaua libera, puneti pe 80-90 si gata. Iar acasa va uitati cu ochii cat cepele la BC si nu va vine sa credeti ce consum frumos aveti :P

Link către comentariu

Poate cioaca aia vine cu niste "ate" mai solide, ceva cu impletitura de otel pe interior...sau le poti schimba tu ulterior?

Nu ma mananca in fund, dar pentru mers sigur, incet si regulat s-a inventat trenul. Dar, corect, cred ca o sa-l pun si eu tot pentru limita de 50km/h in localitati.

Parbrizele in Suedia sunt toate sparte. Vorbesc serios, ori sunt ciobite zdravan, ori cu crapaturi. Nu exista geam "curat". Din cauza ca adminstratia lor arunca cu o tona de pietre pe drum anti-derapaj, in max o saptamana iti faci masina de comanda aici. Nu vrei sa ai absolut nici o dotare pe parbriz (atermic, senzor ploaie, fire pt dezghetat) pentru ca il schimbi cel mai tarziu anual :P

Modificat de GunX
Link către comentariu

Nu ma mananca in fund, dar pentru mers sigur, incet si regulat s-a inventat trenul. Dar, corect, cred ca o sa-l pun si eu tot pentru limita de 50km/h in localitati.

Pentru mers sigur, incet si regulat s-a inventat legea ;)

Ca ma indoiesc ca in Suedia circuli cu 140 pe unde e limitare 90 :P

Aci la noi daca zice max 70 cam 98% din masinute merg cu 70. Ne "precipitam" doar daca apare un tractor care merge cu 40.. si il depasim cu maaare grija, dupa care revenim cuminte la 70 :P

Banuiesc ca plase prin portbagaj aveti deja. Daca nu, merita uitat la poze si gandit. Mie imi e utila cea mare, orizontala.

Link către comentariu

Eu credeam ca legea s-a inventat pentru ca sa stea radarele la japca. Ca n-am vazut in rest pe nimeni preocupat de siguranta mea, de mii de ori mai in pericol cand se face gheata pe A2 si sta acolo 2 zile, decat cand merg cu 70 printr-un sat cu doua case parasite.

Daca iti plac masinile puternice, iti zbori creierii in Suedia. Autostrazile lor au limite uneori de 70 pe langa orase, 90 cel mai frecvent si unde nu sunt pericole, max 110km/h.

Camerele sunt din alea care iti fac poza si iti trimit automat acasa amenda. Aici se respecta cu sfintentie si limitele de 30km/h, sa vezi ce senzatie ai la inceput ca ala din fata isi bate joc de tine.

Plase n-am, asta cred ca-mi iau sigur. La fel si un covor de portbagaj, ca in Romania dupa 2 luni de asteptat o comanda, m-am lasat pagubas.

Modificat de GunX
Link către comentariu

xxnelu: geanta aia de sub polita are cod DMA610001 si costa in Austria 58 euro. Habar nu am cat e de solida si ce poti pune in ea ;)

Stingatorul e GCA000001 si costa 42 eur

Mai multe accesorii aici http://skoda-auto.at/service_zubehoer.php?...=4&SM_ID=17

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Geanta de sub polita la reprezentanta Skoda este in jur de 230 ron, asta pentru Fabia. Banuiesc ca la Octavia nu poate fi mai scump ...

Link către comentariu

salut. eu tocmai am venit din cehia si de curiozitate m-am uitat prin magazine si reprezentate skoda la preturi. sa stii ca in unele locuri sunt chiar mai mari. iar produsele aceleasi. nu merita

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am cumparat pana la urma de la o reprezentanta din Cehia urmatoarele piese (nu sunt sigur daca am facut o afacere, dar pentru informare, pun piesele si preturile obtinute). Stergatorile costau la fel iar covorul de portbagaj cu 25% mai mult. Uleiul lor 505.01 era ARAL si era mult mai scump (cam cu 33%) fata de Castrolul autohton.Piesele sunt originale, facute in Cehia, Germania sau Bosnia-Hertz si au siglele VW, Skoda, Seat si Audi pe toate cutiile.

Piese_Cehia.xls

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!