Jump to content

Curea Alternator Rupta In Mers!

riderontornadoes
 Share

Postare recomandată

exact acelasi lucru am patit si eu astazi! am dus-o la service si mi-au spus ca suportul costa vreo 750 de lei si ca vine numai pe original! as cauta la dezmembrari.....dar....nush....o alta varianta ar fi s-o sudez....nush...sa vad.....nici eu nush cum ii spune exact la suportul ala !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut! exact acceasi problema o am si eu cu o bora 1.6! spunemi si mie ce sa caut mai exact ca sunt cam nedumerit!

Link către comentariu

• 2 years later...

Stie cineva cum pot pune o curea astfel incat sa nu mai treaca peste compresorul AC ? 

post-39592-0-70567400-1416696651_thumb.j

Link către comentariu

Stiu gabi, dar la cureaua mai mica care va fii traseul ? Ca sa pun o sfoara si sa o masor. Problema e ca nu-mi pot da seama cum sa fac astfel incat sa fie ok

Link către comentariu

cauta in autodata (vad ca ai)traseul curelei pt masini fara clima.

Oricum sa nu iti achizitionezi curea de masina fara clima ca nu merge montata,trebuie sa faci traseul,sa pui o sfoara pe traseu cu intinzatorul tensionat aproape de maxim si apoi iti cumperi curea.

Link către comentariu

Nu am autodata si traseul cu sfoara nu mi dau seama cum sa l fac astfel incat sa treaca bine peste alternator si servo

G ul e o rola fixa cu suprafata plana.

Oare se vor uza canalele rolei ?

Modificat de DorianR
Link către comentariu

6PK906 e posibil sa mearga cureaua asta pentru ca intinzatorul este identic si la ac si la masina fara ac.

post-64586-0-01686000-1416814848_thumb.j

Link către comentariu

Mutumesc Gabi.

Voi incerca asa zilele astea sa pun o sfoara pe traseul asta. Sper sa nu atinga nicaieri

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut azi mi sa rupt in mers cureaua de accesorii ,,si cand m-am uitat la curea am vazut ca este sarita acea rola  de langa cea intinzatoare care sa rupt cu tot cu o bucata de suport din aluminiu  acum cum se numeste acel suport?vine cu tot cu rola?

Link către comentariu

• 3 months later...
alexandru_balogh

Salut,

Ma poate ajuta cineva va rog.

Aseara s-a rupt cureaua de la alternator si am constatat ca si rola de ghidaj si cea de intindere sunt defecte.

Problema e ca nu stiu cum sa demontez rola intinzatoare. Mi-a iesit bratul impreuna cu arcul, dar am impresia ca trebuie desfacuta si axul pe care se aflau pentru a putea monta piesele noi. 

Precizez ca am un Golf 4 1.6 16V cod motor AUS (cu AC).

Multumesc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,care stie ce dimenaiuni are cureaua de accesorii lagolf 4 1.6 16v AZD cu ,compresor.pt.clima..Multumesc !!

Link către comentariu

Daca vrei sa cumperi cureaua, precizezi codul piesei, nu mergi cu ruleta la magazin. In cazul de fata, 6PK1548.

Link către comentariu

Am luat.o astazi e contitech si pare a fi codul acela scris pe ea.Am dat 60 lei pe ea ca cea de pe masina imi scartaie tot timpul si ma enerveaza.Stiti cumva se da greu jos?

Link către comentariu

marius1982.11

cheie de 16 de preferat inelara pe capul rolei intinzatorului, il comprimi, dai jos cureaua veche si o montezi lafel pe cea noua.

Link către comentariu

Multumesc! o schimb azi si verific si rola sa nu fie si din ea..

Link către comentariu

cureaua nu scartaie... ci una sau ambele role, si in general e vorba de rulmentul care ramane fara vaselina

deci inainte sa cumparati piese, dati rolele jos.. cea de pe intinzator se da jos usor, fara sa dai si intinzatorul jos

se da jos camasile de protectie, si se curata bine cu spray, si apoi vaselina buna... daca nu au joc rulmentii, mai merg inca 200.000km

Link către comentariu

Azi am schimbat cureaua si am verificat rolele,nu aveau joc in rulmenti si nici vaselina,era uscat.Am bagat vaselina,le.am montat,am pus cureaua noua si merge ceas acum,nu mai scartaie deloc.

Va multumesc pt sfaturi !!

Link către comentariu

• 7 months later...

Salutare

Urmeaza sa schimb cureaua de accesorii + rola intinzatoare + rola fixa.

In urma cu 3 luni am schimbat kit Distributie + pompa apa. (Garantia este de 2 ani)

Schimbul kitului de accesorii se va face la un service (distributia sa facut la reprezentanta)

Intrebarea mea este daca la Motorul AZD 1.6.16v se desface capacul (protectia distributiei) pentru a se schimba acest kit?

Exista riscul de a pierde garantia la distributie?

Nu am foarte multe cunostinte in acest domeniu?

Multumesc frumos.

Link către comentariu

nu se desface. nu are nici o treaba cu distributia.

Link către comentariu

Multumesc frumos pentru raspuns.

O seara frumoasa in continuare.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am si eu o intrebare. problema este ca a inceput sa scartaie o rola foarte tare si vreau sa le schimb, am cumparat rola de la intinzator rola de ghidare si cureaua.

Este necesar sa schimb si intinzatorul(partea metalica cu arc)?

Link către comentariu

Nu asta in caz ca el intinde bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!