Jump to content

Cum Identificam Un Motor?


Bugtuner
 Share

Postare recomandată

Cum stim exact ce motor avem. Avem seria si codul de pe el si avem si litere turnate pe blocul motor in vreo doua locuri cu inscriptii 1.8 sau 1.6 etc. Avem si coduri si tbele de pe net, sau din manualul haynes G2. Bunn.

Am doua motoare, cu codurile originale pe ele, le-am luat de pe masini direct de afara, nu sa umblat la serii motor. Unul cod EZ altul cod RF. Ambele au turnat pe ele cat casa 1.8 . Ambele in manualul haynes sunt trecute ca 1.6 (EZ 1.6 cu catalizator, RF 1.6 fara catalizator), si peste tot in maual lacand se face referire EZ si RF sunt trecute de 1.6. . Care e adevarul, cine are dreptate?. nu baniuam problema ca puteam sa masor alezajul cand i-am dat la unul chiulasa jos. Cum diferentiam o chilasa de 1.6 de 1.8 au ceva coduri si ele sau ceva serie sa imi dau seama care este. Cum il pot identifica?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Blocul de 1.6 e identic cu ala de 1.8 si probabil n-au mai facut alta matrita numai ca sa scrie 1.6 :beerchug:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:)

Serios? si atunci ce m-ar opri sa montez toate sarasanalele de pe un GTI 8v intr-un bloc de 1.6 care lam avut cu acte pe masina? ca sa sar peste partea de RAR si sa fie si legal ...mai putin caii?

e posibil fara modificari ..sau e mai stufos?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te opreste nimic. Dupa cum vezi la mine la semnatura se poate si 1.8->2.0, dar putin mai complicat, 1.6->1.8 ar trebui sa fie plug&play :).

Tu daca ai avut EG e diferit pentru ca ai alezaj 79.5 si trebuie sa-l faci 81, dar in rest trebuie sa mearga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si chiulasele se pot diferentia in vreun mod? Cea de 1.6 de cea de 1.8. O desfac unul din motoare si masor cursa ca sa ma lamuresc ce e cu ele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu mai stiu cum, dar eu o identificasem pe a mea.are un cod, da-i un search cu codul chiulasei, si o sa-ti spuna de pe ce motor provine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!