Jump to content

Servo-directie A4

Ice_2k
 Share

Postare recomandată

Am si eu o nedumerire... recent am trecut de la roti de 16" (205/55/R16) la 17" (235/45/R17). Trecand de la gume de 205 la gume de 235, nu am simtit absolut nicio diferenta in "greutatea" directiei (ma refer la parcari bineinteles, nu la cotirea in viteza). Exista vreun fel de asistenta pentru acest lucru? Intreb acest lucru pentru ca pe un BMW 320D E46, trecand de la gume de 205 la gume de 225 (deci o diferenta mai mica decat cea prin care-am trecut eu), proprietarul mi-a spus ca directia i s-a ingreunat clar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am trecut de la 205/55/r16 la 225/45/r17 si am simtit o ingreunare... Nu cred ca e mare diferenta intre servo de A3 si A4 deci se comporta similar. Probabil nu ai fost foarte atent la schimbari.

Link către comentariu

Am fost foarte atent pentru ca vroiam sa vad diferenta... m-am suit in masina dupa ce-am pus rotile noi si era exact la fel.

Link către comentariu

Am facut si eu aceeasi schimbare anul trecut, cu singura diferenta ca am facut schimbare ca Dr.G.Silviu (205 la 225 nu la 235 ca Ice_2k). Sincer nici mie nu mi-a parut sa fie o diferenta intre ele. Nu mergea mai greu.

Acum, ca explicatie (sa nu ziceti ca a fost "placebo", desi se poate) am pus-o pe seama urmatorilor 2 factori:

1. Talonul mai mic al gumelor ceeace ducea la o "forfecare" mai redusa la nivelul anvelopei. Aceeasi caracteristica care imbunatateste handling-ul in curbe la anvelope cu talon mai mic comparativ cu anvelopele cu talon mai mare. Practic, cu cat talonul este mai mic, anvelopa se torsioneaza pe verticala in locul de contact, mai greu.

2. Anvelopele erau noi. Si dupa cum se stie, exista acel strat care se ia in cateva sute de km si care le face sa "lunece" mai bine (stratul cu care este data matrita in care se toarna anvelopa, pentru a se scoate mai usor dupa turnare...face ca, cauciucul sa nu se lipeasca de peretii matritei). Dupa cateva sute de km cand acel strat s-a dus...oricum nu mai tineam minte cum era inainte ca sa fac o comparatie, ma obisnuisem deja.

Link către comentariu

NU meghitz. A adresat intrebarea pentru ca esti off-topic total si mai ai si un stil foarte intepat de a raspunde. CE legatura are subiectul topicului (servodirectia) cu anvelopele si jantele pe care vrei tu sa le iei?

Si daca tot m-am apucat sa-ti dau explicatii, ai Avertisment Verbal pentru motivele explicate mai sus, iar posturile off-topic au fost sterse. Te-as ruga sa citesti Regulamentul si sa il respecti in continuare pe acest forum.

Link către comentariu

Ciao

Eu cred ca sistemul de servodirectie este in asa fel conceput incat sa nu fie afectata functionarea lui in functie de marimea jantelor(ca doar vin si din fabrica cu jante mari). Exista si optiunea "servotronic" insa acesta afecteaza sistemul doar in functie de viteza

Link către comentariu

Si eu am schimbat rotile pe masina mea de la 215/55/16 la 235/45/17 si nu am simtit nici o diferenta la servodirectie. Parerea mea este ca din moment ce producatorul a spus ca 235/45/17 este ok pt masina (cel putin asa scria in brief-ul meu) inseamna ca servodirectia este setata in asa fel incat sa nu simti diferentele la schimbarea marimii rotilor.

Link către comentariu

• 1 year later...

Eu am o maxima dilema .... Dispare uleiu de servo din recipient dar nush unde dispare asa rar si incet dar dispare.

150-200ml la 20 000km cam asa.

Nu am vazut scurgeri pe nicaieri ... Ma puteti ajuta cu vreun sfat competent?

Link către comentariu

Sa nu fie pe la caseta de directie. Sa verifici in burdufurile de protectie de la iesirea din caseta (sunt destul de etanse). Ce-i drept 200ml este cam mult si cred ca ar fi iesit de acolo si ar fi devenit vizibil, insa cine stie...?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am si eu o intrebare , si anume la masina din semnatura ce ulei de servodirectie este indicat sa folosesc si in de ce cantitate am nevoie? Astept raspunsurile voastra. Multumesc

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Am si eu o intrebare , si anume la masina din semnatura ce ulei de servodirectie este indicat sa folosesc si in de ce cantitate am nevoie? Astept raspunsurile voastra. Multumesc

Poti sa iti cumperi ulei cu specificatia VW , G004.Este folosit la servodirectie (in locul celui care avea codul G002).

Un bidon de un litru iti ajunge pt. masina ta.

Eu am o maxima dilema .... Dispare uleiu de servo din recipient dar nush unde dispare asa rar si incet dar dispare.

150-200ml la 20 000km cam asa.

Nu am vazut scurgeri pe nicaieri ... Ma puteti ajuta cu vreun sfat competent?

Si la mine la seat ibiza in fiecare am se completeaza cu lichid de servo. in cantitate de 100ml. la fiecare revizie...nu exista pierderi...concluzia poate sa fie ca uleiul se subtiaza( pt. ca se incalzeste in timpul functionarii servodirectiei) ori

imi poate da altcineva o explicatie si mie...si lui:" DRAKU"...Asa-i logg-at...asa am scris!

post-49910-1262078029_thumb.jpg

Modificat de wolfvw
Link către comentariu

• 6 months later...

Salut,

Am o problema mai ciudata legata de directie. Dupa vreo 10 km dupa ce se incalzeste bine motorul si toate cele incepe sa se auda o bataie foarte mare din zona casetei de directie cand trec peste denivalari si prin gropi. Pe langa asta se face si un joc destul de mare in directie si volanul merge uneori mai greu.

In urma cu o luna am dus la reconditionat caseta de directie deoarece am ramas in drum fara lichid de servodirectie. Tipul care mi-a reconditionat-o mi-a spus ca am un mic joc in caseta dar nu e problema mare si ca nu merita sa o schimb. Inainte de incidentul cu lichidul de servo nu aveam problemele astea.

Am fost si la un mecanic din apropiere unde locuiesc si mi-a spus ca bataia e din caseta de directie de la nush ce melc si cremaliera. Intrebarea mea este: nu e ciudat ca jocul si bataia (ingrozitor de mare) sa apara doar la "cald"? Sa nu fie defecta pompa de servodirectie din cauza ca am facut vreo 12 km fara lichid in ea? La rece merge perfect nu bate iar joc am foarte foarte putin, aproape insesizabil.

Are cineva idee ce ar putea fi?

Masina mea: A4 Avant, B6, 1.9 TDI AVF, 2002

Link către comentariu

E posibil ca bătaia respectivă să fie mai accentuată la cald datorită lichidului. La rece lichidul e mai consistent, mai v

Link către comentariu

Da, lichidul e original, la standardele Audi. Am dus-o la un mecanic, s-a uitat 3 zile la ea, a pus-o pe un stand de genul celor de ITP care verifica sistemul de directie (zgaltaie masina in toate directiile), a zis ca dpdv mecanic totul e impecabil. Am o banuiala ca ar fi pompa servo, cum se poate testa oare?

Link către comentariu

• 4 months later...

am si eu urmatoarea problema :

recent mi-am achizitionat un audi a4 2.0 TDI din 2008 , 115.000 km , in drum spre Romania am sesizat ca directia este greoaie...

Cand am ajuns acasa am fost cu ea la reprezentanta Nurvil din Valcea unde mi-au spus ca pompa de servo trebuie schimbata ....

am schimbat pompa ... m-a costat aproximativ 2.000 RON si aceiasi problema.....volanul se misca foarte foarte greu pe loc in comparatie cu vechiul model care l-am avut...(A4 2.0 TDI model 2005).

Ma puteti ajuta cu vreun sfat?

Va multumesc.

Link către comentariu

Ia legatura cu colegul Trami. Era si primul lucru ce trebuia sa-l faci inainte de a apela la reprezentante...

Are numarul de telefon in profil.

Link către comentariu

intrebare.......cand sta masina la relanti.....merge servo foarte greu......insa cand accelerez un pic.....merge normal...usor......ulei este......oare o fi dusa pompa?

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut,

Poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat, tatal meu conduce un audi a4 B6 1.0 tdi 101cp si de curind are o problema cu acesta, pierde lichidul de la caseta de servodirectie. Acest lichid il pierde deaorece caseta in sine il pierde. Puteti sa imi recomandati un service unde aceasta caseta se poate repara deaorece am inteles ca o caseta noua este f. scumpa.

Multumesc

Link către comentariu

Am auzit si eu de ceei din targoviste..sunt foarte buni.A fost un client de-al nostru cu un ML modelul vechi si vad ca dupa circa 10 luni e multumit de treaba. ;)

Link către comentariu

Multumesc o sa iau legatura cu el!

Link către comentariu

• 1 year later...

Problema s a rezolvat :) am cumparat o caseta de directie noua.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut, ai dat 3000 lei pe una noua? te intreb pentru ca am aceeasi problema si am dus-o la reconditionat acum 3 luni, acum am observat ca mai picura f putin.

Modificat de Dan Petre
Link către comentariu

• 8 months later...

Salut, ai dat 3000 lei pe una noua? te intreb pentru ca am aceeasi problema si am dus-o la reconditionat acum 3 luni, acum am observat ca mai picura f putin.

iei una noua la 2700 lei, oem si ai rezolvat problema...

Link către comentariu

• 1 year later...

Stie cineva pentru ce este surubul acela de pe caseta de direcție pe partea stanga sub cremaliera?

La audi a4 b6

Modificat de lord1
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!