Jump to content

Sunet Sacadat La Toba Esapament

mohordbx
 Share

Postare recomandată

Salut,

Sunetul ciudat pe care il aud la toba de esapament este ceva de genul(scuzati onomatopeele)..tuf tuf tuf.. Nu este un sunet continuu al gazelor de esapament ci unul sacadat. :icon_thumright:

La inceput l-am pus pe seama faptului ca toba de esapament nu ar fi etansa dar la o vizita la un service mi s-a sugerat ca as avea probleme cu motorul - posibil un cilindru ceva.

Masina se accelereaza bine(confirmat si de cei de la service), bujii, filtre schimbate de curand, clapeta de acceleratie curata.

Este posibil sa am probleme la motor..si daca da care ar putea fi acestea si cauzele de a remedia problema.

Multumesc

PS. Rog un moderator sa mute/uneasca topicul in caz ca s-a mai discutat aceasta problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De vreo supapa (care sa nu inchida bine) nu au zis nimic cei din service? :rolleyes:

Link către comentariu

Hmmm..nu..deloc..le-am spus doar ca am avut o eroare pe un cilindru

412C - Misfire detected

412D - Cyl.1 Misfiring recognised

Ieri am schimbat bujiile cu NGK

Le-am spus si de scanteia care a aparut ca urmare a accelerarii in service de catre mecanic dar tot ce-au facut a fost sa stropeasca in zona bobinei de inductie cu un spray de geamuri :) pentru a observa eventualele scantei. Repet, masina merge bine si nici nu-mi faceam probleme dar m-au pus pe ganduri cand mi-au spus ca ar putea avea ceva la motor din cauza sunetului neregulat pe care il fac gazele la iesirea de pe teava de esapament (nu este un sunet continuu). Repet, eu puneam totul pe seama faptului ca toba de esapament nu ar fi etansa (am schimbat anul trecut finala).

Link către comentariu

Cred ca cel mai bine ar fi daca ai putea pune o inregistare cu sunetul de la esapament :)).

In felul acesta probabil colegii de pe forum ar putea sa te ajute mai bine :lol:

Modificat de Kovari
Link către comentariu

Asa se intampla si la mine , dar finala este schimbata (are diametru mai mare ca cea din fabrica). Ma gandesc ca de la asta o fi. Tu ai toba stock ?

Link către comentariu

Voi incerca sa postez sunetul..practic nu se aude continuu(cum cred ca ar fi normal) ci sacadat...intrerupt...tuf tuf tuf :offtopic: In ceea ce priveste toba nu, nu este stock..am schimbat-o anul trecut dupa ce am reusit s-o rup iar inlocuirea a presupus punerea unui inel de legatura intre cea veche si finala.

Link către comentariu

S-a cam dus vremea, dar e posibil sa fie mult condens ramas prin finala, daca o folosesti numai la drumuri scurte de oras. Elimina posibilitatea asta (apa se evapora la un drum mai lung si mai indracit) inainte sa mergi mai departe cu presupunerile.

off: La masina nevesti-mii am scos dupa iarna cam 1l de apa din finala, sprituind-o scurt pana n-a mai galgait. Apa care provine exclusiv din condens, deoarece masina merge rar si putin.

Link către comentariu

Putin probabil sa fie apa acolo..zgomotul intrerupt(prezent la relanti)este inainte de sezonul rece..iar masina a fost folosita intens in afara orasului in ultimii 1000-1500km. Voi incerca o inspectie a traseului tobei. In cel mai fericit caz nu este ceva etans.

Link către comentariu

dar in ce conditii se aude? in sarcina sau in frana de motor, ca daca se aude la reducerea vitezei masinii cutia fiind intr-o trepta de viteza este normal sa se auda, dar daca se aude in sarcina este vorba despre faptul ca o supapa sau mai multe nu mai inchid pe scaun sau este decalata distributia, eu spun ca ar fi mai multe cauze , tu urmeaza sa te decizi care ti s-ar potrivi mai bine la defectul pe care crezi ca il ai... :icon_thumright:

Link către comentariu

Cum adica e decalata distributia ca eu nu inteleg ! Stiam ca distributia daca nu e la punct nu merge ,se rup,se indoaie supapele.Daca se poate totusi ca motorul sa functioneze cu distributia"decalata" si poti sa ne detaliezi acest aspect sunt chiar interesat.Eventual si ce se poate intampla daca e asa.

Spun asta fiindca dupa ce s-a umblat la mine la distributie mi se pare ca suna cam ciudat in sarcina,ca si cum ar clampani ceva la motor.Mecanicul m-a asigurat ca daca nu era pusa distributia bine nu mergea din prima...eu am facut deja vreo 1000 km de atunci.Merci

Modificat de Gupidu
Link către comentariu

Sunetul se aude la relanti. In mers(sarcina sau nu) nu aud nimic..totul este in regula. Deci pentru a auzi trebuie sa fiu langa toba.

Link către comentariu

Cum adica e decalata distributia ca eu nu inteleg ! Stiam ca distributia daca nu e la punct nu merge ,se rup,se indoaie supapele.Daca se poate totusi ca motorul sa functioneze cu distributia"decalata" si poti sa ne detaliezi acest aspect sunt chiar interesat.Eventual si ce se poate intampla daca e asa.

Spun asta fiindca dupa ce s-a umblat la mine la distributie mi se pare ca suna cam ciudat in sarcina,ca si cum ar clampani ceva la motor.Mecanicul m-a asigurat ca daca nu era pusa distributia bine nu mergea din prima...eu am facut deja vreo 1000 km de atunci.Merci

Motorul functioneaza si daca distributia nu este pusa la punct. Pentu a se ajunge la problemele mentionate de tine (supape indoite, pistoane lovite,etc. trebuie ca decalajul sa fie "maricel"; pana atunci, apar alte simptome...lipsa putere, consum marit, rateuri , s. a. , inclusiv eventuale erori stocate in memoria ECU.

Link către comentariu

@xxnelu Daca distributia nu este pusa la punct nu se genereaza/stocheaza erori in toate cazurile?

Inca o intrebare :lol:. Daca o supapa nu ar inchide bine, asta s-ar vedea la un test de compresie?

Si la mine "pufaie" un pic esapamentul, dar am ascultat 10 masini si la fel suna la toate. Inclusiv o Cordoba (tot benzinar) cu doar 30k km rulati.

Mersi :hainoroc:

Modificat de Kovari
Link către comentariu

Legat de distributie...nu in toate cazurile ai si erori stocate; au fost cazuri prezentate chiar si pe forum.

Link către comentariu

Speram sa primesc un raspuns pentru a doua intrebare :frigbaitata: ...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!