Jump to content

Skoda 1000mb

manciur

Postare recomandată

Mit shtock MB-ul! Nu stiu cum de mi-a scapat pana acum topicul asta... Am nashit si eu un MB acum f'o 2 ani, era al cuiva dintr-un bloc langa serviciul meu, din pacate pana la urma a fost dezmembrat fiind cumplit de coapt pe dedesubt, dar totul a fost recuperat de pe masina, la scrap ajuns doar juma' de podea crocanta.

O sa te pun in legatura cu omul.

In ceea ce priveste Retromobil-ul, daca lucrurile stau asa cum s-a vorbit anterior, eu o sa renunt sa mai imi bag bus-ul la masini istorice. Parerea mea e urmatoarea: daca o masina e gasita intr-un hambar unde a stat de 40 de ani nemiscata si e ca noua (vesnica poveste SF cu moshul broscar) atunci aia merita transportata pe platforma doar la intalniri etc. Dar o masina care si-a pierdut demuuuuuult fecioria, are j'de sute de mii la bord, dar prin munca si entuziasmul unui nou proprietar e readusa la viata, masina aia tre' sa CIRCULE- ala e rostul ei existential, aia e placerea- sa mergi cu ea, asa cum locul unui fluture este in aer, nu in insectar.

Bine acuma.... daca eu merg la fiecare 2-3 luni cu busul in Franta, ocazie cu care trec si pe la 2-3 intalniri de broaste de prin Germanica sau Franta, se cheama ca.... o scot doar la intalniri, nu? :)

Mie tare mi-e frica sa nu se ajunga si in RO cu masinile istorice ca pe afara- uite in Franta exista cica asa-numita Carte Grise de collection, adica diverse vechituri de-astea n-ai voie sa le inscrii cu talon (Carte Grise) ca la orice masina si dreptul de circulatie iti este ingradit.

Eu prefer sa platesc impozit la bus, nefiind "istoric", dar sa pot merge pe unde poftesc.

Link către comentariu
Cred ca jantele acelea clasice din primele poze dadeau mai bine cu statut-ul masinii.

sunt de aceeasi parere cu tine.

4 le am originale 8/68 una nu (rezerva)

au fost sablate, roluite, vopsite.. si totusi bat! nu foarte tare dar bat (sunt deformate din centru..)

referitor la cele de aliaij sunt 0, sunt de skoda si nu imi ating la bracaj maxim in contra (!!!) plus ca mi-am schimbat cutia (cea veche s-a blocat de 1 mai la 130 km/h pe A2) 5trepte care merge cu roti de 13..

Modificat de manciur
Link către comentariu

Omul de care zic e pe forum. bAndrei.

http://vwforum.ro/index.php?showto...t=0&start=0

Vezi ca mai e un forum, http://skodafriends.ro/forum/index.php?sid...72f758f4c3a6e07 , acolo gasesti mai multi cu modele mai vechi de Skoda. De asemenea, pt probleme tehnice specifice bunicutzelor, esti binevenit pe aria air-cooled.

Later edit.

Acuma vazui, esti si acolo. :)

A fost odata si:

http://www.skodafriends.3x.ro/forum/index.php

Nu stiu daca s-a transformat in forumul despre care vorbeam anterior, vorba e ca... nu mai e

Modificat de MishuL
Link către comentariu

Asta nou, fara 3x, e cel vechi, la care s-a renuntat pt ca ne-am hotarat sa cumparam domeniu al nostru pe veci :D, pt ca cel hostat de 3x.ro a fost spart (admini de kk)

Pune bai manciure poze cu ea revopsita ca se roaga lumea de tine ca la sfintele boashe.

Modificat de saboteur
Link către comentariu

o sa incep cu povestea ei, constient de faptu` ca pe unii o sa-i plictisesc, pe unii o sa-i amuz iar unii pur si simplu o sa inteleaga la fel cum cei indiferenti vor trece peste.

terminam facultatea si trebuia sa sublinez acest lucru cumparandu-mi ceva special.. eram total inclinat spre stea si nu steaua bucuresti!

prima mea masiana (a mea si doar a mea) a aparut in 2001, o Skoda 100S verde oliv.. visam de mic Dacia bunicului meu da.. nu a fost sa fie, atunci!

eram in extaz inca din ziua in care mi-am cumparat-o, era primul meu pas spre independenta, era ceva al meu si doar al meu, o luasem cu banii mei (bine stransi de la ai mei bunici, dar erau ai mei..) nimeni nu putea sa-mi ceara nimic, era a mea si doar a mea.. in ea era prezentul, in spate trecutul si mergeam spre viitor! m-am bucurat de ea doar 6 luni, dupa, a aparut Dacia (o conjunctura mai cidata, ca fiecare familie cu ciudatii si ciudatenile ei_masina fusese la matusa mea, pretext de masina noua mi-a bagat-o pe gat cu chipurile sa o vand.. nu puteam sa fac asta am vandut Skoda!). Euglena verde s-a dus si a aparut Bianca.. fata de scodita unde nu prea bagasem bani, Dacia am facut-o de la cap la coada si i-am jurat credinta o viata intreaga.. cu toate ca am mai trecut prin mai multe masini: Mercedes W123 300TD (Regina), Renault 5 Alpine/Alpine Turbo (Bondocu`)..

si revenind la marele eveniment, intr-o zi la o bere cu un foarte bun prieten am zarit-o pe Fiona! o stiam inca de prin vremea liceului cand batranu` vroia sa o vanda cu 15.000.000lei (la 2001!)

am tras din greu sa o iau pentru ca in momentu` in care batranu` a vazut banii s-a razgandit ("domnu` inginer! eu in viata mi-am dorit o masina, o casa si familie.. imi este foarte greu sa ma despart de ce mi-am dorit o viata intreaga..") femeia vroia sa scape de ea dar el nu prea vroia. I-am zis decat cu inima rea si parere de rau, mai bine sa o tina! Intr-un final a cedat si mi-a dat-o..

Daca cu parere de rau sau nu.. asta inca nu imi dau seama, am avut ceva batai de cap cu ea dar viata merge inainte! neputand sa ma impart intre 2 trairi, am vandut-o pe Bianca,

Modificat de manciur
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! Nu am mai vazut de cand eram mic o astfel de masina :) Si acum imi amintesc de un batranel care avea in parcarea din fata blocului o skodita exact ca a ta....ce vremuri.... :rolleyes:

Link către comentariu

Ti-am vazut masinuta sambata seara la Aristocrat Hall pe soseaua Pipera.Frumoasa batranica.

Modificat de TheOne06
Link către comentariu
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
Ti-am vazut masinuta sambata seara la Aristocrat Hall pe soseaua Pipera.Frumoasa batranica.

da 25 octombrie, nunta celui mai vechi si bun prieten al meu!

post-17065-1288178336_thumb.jpg

post-17065-1288178348_thumb.jpg

post-17065-1288178376_thumb.jpg

Link către comentariu

Cand vad o asemenea masina ma apuca plansu

mai degraba o stare tragi-comica

este un tip de masina care mi-a ramas in minte si imi va ramane toata viata

pe scurt

in 1994 un prieten f bun si-a achizitionat o skoda 1000MB

am lucrat impreuna cu inca un prieten toti 3 timp de 4 saptamani sa o punem pe roti sa mearga

la final masinuta mergea f bine toti 3 eram multumiti

intr-o zi ramane fara cablu de acceleratie

dupa multe idei si presupuneri celalalt prieten care a lucrat cu noi Amigo il poreclisem zice stati ca va rezolv

baiat istet a tras un fir de ata mai groasa de la carburator pe sub capota , pe urma in sus pe plafon si pe la portbagaj pe geamul soferului (masina avea portbagaj)

imaginati-va cum a circulat omu ala cu masina cu acceleratia tragand de sfoara pe geam, de rasul curcilor, ne prapadiseram de ras toti, dar.........................

dar asta e viata, ingeniosul prieten a decedat putin timp mai tarziu din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon de la un incalzitor de apartament pe gaz

de atunci de fiecare data cand vad o asemenea masina nu pot sa nu ma gandesc atat la lucruri frumoase cat si la cele triste

toate cele bune

Link către comentariu

Superba Skodita ! Tot respetul pentru toti fostii proprietari si nu in ultimul rand pentru actualul. Au stiut sa o pretuiasca !

Link către comentariu

Superbă! Skoda 1000mb are un aer distinct, nu poate să nu-ți evoce instant imaginea unei epoci apuse. Mi-ar plăcea și mie o astfel de mașină, are

Link către comentariu

...o skoda construita in vremurile cand se faceau masini...nu glumele din ziua de azi. 42 de ani si inca se tine bine.

Foarte frumoasa, sa ai grija de ea!

PS: e doar umila mea parere: intr-o poza de mai sus se vede fata masinii iar farurile parca au niste X-uri pe ele, din banda izolanta cred. Parca ar da mai bine fara ele.Mie unul, nu mi se par inspirate pe nici o masina...cu atat mai mult pe o bijuterie clasica.

Link către comentariu

Excelent! Felicitari! Unchiul meu a avut o Skoda 1000 MB, cu care m-am plimbat si eu (ca pasager, pentru ca eram copil). Apoi, tata a avut o Skoda 100, pe care am condus-o si eu. Frumoase masini. Chiar am nostalgia barelor si a ornamentelor nichelate, pe care le lustruiam cu sarg ca sa nu rugineasca si ma oglindeam in ele. Sa-ti mearga bine multi Km.

Link către comentariu

Da, piesa de colectie intradevar. Foarte frumoasa! Sa va conduceti sanatosi multi km!:Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!