Jump to content

My Vw Bora

h3llboy

Postare recomandată

M-am hotarat pana la urma si am ales pedalierul de TT, si nu regret.

Am o problema pe care v-o impartasesc si voua: membrana primului catalizator s-a crapat si produce un zgomot urat, motorul nu mai trage la fel de bine ca inainte. Trebuie sa schimb tot ansamblul de la iesirea din blocul motor pana deasupra de racordul flexibil, pt ca nu se gaseste ca piesa separata din pacate.

Atasez o poza cu ceea ce deja am comandat la volksman si astept sa vina. Cei de la asigurari au refuzat complet sa mi-o faca pe casco, numai ca nu m-au dat afara din birou, asa ca pe aceasta cale va dau si un sfat: feriti-va de ASTRA Asigurari! Din pacate nu m-am interesat destul inainte sa fac alegerea de a incheia un contract cu ei si m-am "ars" ( nefiind singurul, unui prieten refuza sa-i repare bara spate care i-a fost indoita si zgariata de un BMW care iesea din parcare, la fel parbrizul care a crapat din cauza unei pietre aruncate de masina din fata a fost refuzat de catre "amabilii" domni de la ASTRA)

catalizatorazdoy9.th.jpg

Si ceva poze cu pedalierul:

dsc00735kn0.th.jpg

dsc00738dv1.th.jpg

Link către comentariu
  • Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• h3llboy

85

• JonDoe2

14

• Circoloco

10

• bubes1600

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

S-o stapanesti sanatos ! Arata bine pedalele alea.

Sper sa scapi de reparatii cat mai rapid si cat mai ieftin.

P.S.

Remember cine ti-a zis de vwforum? :icon_thumright:

Link către comentariu

Multumesc! Da, imi aduc aminte, cred ca de pe softpedia te stiu daca nu ma insel, mi se pare ca am vorbit intr-un timp si pe mess :lol: trebuie sa vad daca mai am id-ul tau :icon_thumright: aveai o Alfa 156 daca ma tine bine memoria :icon_thumright:

Reparatia sper spre sfarsitul saptamanii viitoare sa o fac.

Modificat de h3llboy
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

frumoasa masina. imi plac scaunele sport, nici kilometrajul nu e rau pt varsta ei. S-o stapanesti sanatos si fara incidente. Si..bafta la modificari. salut!

Link către comentariu

Imi pare rau pt cele intamplate cu asta dar ai zis ca te-ai interesat destul, cine ti-a recomandat pe astra a facut-o doar ca sunt ieftini dar sa nu cumva sa ai probleme ca niciodata nu face ceva bun si mai scoti bani de la tine, te mai intarzie ...cauta o firma serioasa pe viitor

Link către comentariu

Andrei_TDI - multumesc pentru aprecieri, intr-adevar scaunele sport mi-au placut si mie, ajuta la viraje mai stranse cand imi vine pofta de putina "adrenalina" :D

kilometrajul e real, verificat la reprezentanta in Belgia de unde am luat masina :icon_thumright:

Modificari prea iesite din comun nu vor fi deocamdata, prefer sa investesc in motor sa-i asigur consumabile de calitate si piese cand e nevoie, in cauciucuri(care trebuie schimbate in viitorul apropiat, niste discuri de frana noi( ca astea sunt cam uzate pe fata) si ce se va mai ivi vom mai vedea. Oricum modificarile daca vor exista, vor fi discrete, nu-mi place sa ies in evidenta prin briz-brizuri si alte kitch-uri, ceva discret si de bun gust altfel se vede :lol:

gabriel - asta e, am renuntat la serviciile lor, pana la data scadenta( 9 septembrie) inca mai sunt asigurat, dar voi cauta alta compnie de asigurari mai serioasa, cu oameni competenti si care stiu ce inseamna comunicarea cu/si fidelizarea clientului.

Orice sugestii sunt bine venite.

Maine merg sa schimb catalizatorul si sa caut un scut la dezmembrari, ca unul nou e exagerat de scump ( 700 ron ) o cheltuiala pe care nu mi-o permit momentan fiind presat de alte cheltuieli si actuale si viitoare de aceea ma orientez spre ceva second, ca si asa e o piesa expusa loviturilor si zgarieturilor.

Revin cu impresii dupa schimbul piesei.

Sa auzim de bine!

Modificat de h3llboy
Link către comentariu

In ce service o bagi pana la urma?

Modificat de cosmin brici
Link către comentariu

Azi am facut si schimbul piesei cu problema, totul e ok acum, hornaitul acela a disparut si motorul merge mai bine.

Service-ul l-am facut in Selimbar, la SC IRA Service, si am plecat de acolo foarte multumit. 2 mecanici in varsta de 33-34 de ani impreuna cu patronul care e mai in varsta, au lucrat cu mine langa ei. Curat, frumos, cu simt si cu grija. Au verificat de 3 ori toate suruburile ce le-au desfacut, cureaua, totul a fost ok.

Au trebuit date jos si pompa de servo, alternatorul si compresorul de AC,cureaua de accesorii din cauza unui prezon de la galerie care nu s-a lasat desfacut din lipsa de spatiu.

Dupa 4 ore de lucru totul a fost gata. Am lasat manopera 100 de ron, ceea ce mi se pare ok, am dat banii cu placere cand am vazut cu cata grija si rabdare s-a lucrat.

Unul din mecanici mi-a recomandat in viitorul apropiat sa schimb discurile de frana (pe fata) pt ca sunt cam uzate. Racordul flexibil a fost ras de pamant si mi s-a recomandat sa pun altul, ca "pufaie" un pic in zona unde e zgariat. Voi face aceste schimbari cat mai curand.

Atasez si ceva poze :D

26082008uj5.th.jpg

26082008001kc6.th.jpg

26082008003ra4.th.jpg

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi s-a schimbat si racordul flexibil cu unul nou de la volksman ;)

Au avut ceva bataie de cap baietii la sudura celui nou, dar a iesit bine. Motorul e mai silentios acum.

12092008001jv8.th.jpg

12092008yg8.th.jpg

Am ajuns si la 127000 in bord :) :

12092008002yl9.th.jpg

Link către comentariu

In urma nefericitului eveniment de care am avut parte acum 1 saptamana ( mi-a picat macaraua de la geamul electric stanga fata) a trebuit sa schimb intreg kitul. Un eveniment neprevazut care m-a costat ceva, nu foarte mult , dar pregatisem bani pentru discuri de frana si a trebuit sa-i dau pe macara :offtopic:

In urma schimbului, geamul opune foarte putina rezistenta la inchidere aproape cand ajunge sus de tot, iar cum angrenajul macaralei nu permite reglaj aproape deloc n-am avut ce-i face din pacate.

18092008bg1.th.jpg

Link către comentariu

Si mie mi-a cazut geamul in dreapta fata. Am umblat cu termopane ;) pana mi-a venit kitul de reparatie. Cumpara kit de reparatie. in jur de 165 de lei. Poti sa-l pui si tu doar sa nu-l dezambalezi la nuca aia care intra in motoras, pana nu-i montat ca-ti iese sarma si faci cu nervii.

Vad ca ai scut la motor, norocosule :P

Link către comentariu

Aerofan - am rezolvat prin cumpararea unui kit nou de la volksman ( care m-a costat cu 30 de ron in plus fata de cel de reparatie). Sper sa nu mai fie probleme de acum incolo. Nu am scut la motor :)) daca te uiti bine in poze, baia de ulei e un pic stearsa de pamant ( asa a venit masina)

Nu stiu sincer ce sa mai cred, multi imi zic ca nu merita chiar asa mult investitia intr-un scut, altii zic ca da. Ramane sa ma hotarasc, acum am alte cheltuieli: cauciucuri si roti de iarna, discuri si placute de frana, lichid de frana.

Link către comentariu
  • 1 month later...

N-am mai postat de mult, si m-am gandit ca ar fi cazul sa mai scriu cate ceva. Azi am schimbat bucsele punte spate, sperand sa rezolv cu scartaitul de care aveam parte, dar n-a fost sa fie asa. Desi cele vechi erau uzate, produceau doar o parte din zgomot, masina e mai stabila acum in curbe, dar tot mai am parte de zgomote suspecte pe spate. Mai raman flansele amortizoarelor, pe care va trebui sa le schimb cat de curand...

Incepe sa ma lase si bateria cu venirea iernii, ii ajung 7 ani aproape de cand isi face treaba, dar ma pune iar la cheltuiala din pacate :(

Sper cat mai repede sa le rezolv pe toate :huh:

Link către comentariu

am si eu problema cu racordul ala flexibil si nu stiu exact cum sa il sudez. al tau a fost sudat cu acetilena sau argon? luni ar trebui sa merg in service cu a mea si nu stiu daca sa il ascult pe tinichigiul care a zis ca merge sudata cu acetilena.

Link către comentariu

Un sudor meserias stie cu ce e mai bine sa sudeze. Nu mai retin exact cum s-a numit , dar sigur nu a fost argon(la argon parca se folosesc doua tuburi in care se combina cu oxigenul, aici sudorul nu a folosit tuburi de niciun fel, doar electric). Sa-ti descriu aparatul, poate iti dai seama: avea un "pistol" din care iesea un fel de sarma si producea o flacara alba in momentul contactului. Bateria mi-a fost deconectata, cu explicatia ca se produce descarcare electrica in momentul sudurii si nu face bine daca bateria ramane conectata.

Modificat de h3llboy
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ieri am reusit sa pun si cauciucurile de iarna, Fulda Kristall Montero 2 ( multumesc RedFighter ).

Am luat si o baterie noua(Varta Blue Dinamic), pentru ca cea veche si-a dat duhul de tot ieri dimineata. Scuzati calitatea pozelor, sunt cu telefonul.

post-22655-1227952929_thumb.jpg

post-22655-1227953045_thumb.jpg

Modificat de h3llboy
Link către comentariu

Thanx man, cu tine am avut noroc, daca nu ma ajutai sa le iau, probabil ca ramaneam iarna asta cu cele de vara.

Link către comentariu

aveam in gand la un moment dat sa iau un scut, dar am renuntat la idee deocamdata (au aparut altele pe parcurs si banii s-au dus pe ele).

Sincer l-as lua, dar multi mi-au zis ca nu protejaza mare lucru si ca nu prea merita sa investesc in el. Va veni si scutul mai incolo, acum mai am de schimbat flansele la amortizoare spate (pe care le cumpar saptamana asta) si cam gata cu schimbarile, ca e ok acum, am cam pus la punct tot ce era de pus. Inafara de scartaitul de pe spate de la flanse masina merge perfect, nicio problema, sper sa ramana asa o perioada sa nu mai intervina si altele :)

Am si casco ce ma usureaza de 300 ron pe luna, o sa fac tot ce mi-am propus dar pe rand :D

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Am ajuns sa schimb si flansele la amortizoare, le-am schimbat acasa impreuna cu un prieten, dar din pacate nu ele erau cauza pacaniturilor ce se aud in mers. Am depistat de fapt ca se auzea de la plafonul acela din spatele banchetei deasupra de portbagaj, l-am fixat si au disparut o parte din "greieri" dar au mai ramas cei din portierele spate, azi am desfacut si alea, am uns pe acolo, chedarul, am fixat clemele alea mai bine, am pus banda adeziva la imbinari si pare ca n-ar mai scartai deocamdata, sa vedem.

Urmeaza maine sa primesc si un tub de WD40 sa curat balamalele portierelor, sper sa mai dispara din pacanituri ca-mi stau pe creier.

Am luat de curand si un vag-com ( multumesc colegului KMZ pentru promptitudine si seriozitate) imi mai fac de lucru pe la ea in interior ca acum e frig afara :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Pics update :)

De azi am si eu functia range activata si iluminarea acelor de bord la contact. Multumesc RedFighter pentru amabilitatea si increderea de a-mi trimite interfata vag-tacho de la Arad pana la Sibiu si pentru indicatiile oferite :D

09012009002wu4.th.jpg

09012009lh3.th.jpg

Link către comentariu

Ma bucur ca ai reusit sa iti activezi functiile ! Arata superb ceasurile si e pacat s anu le folosesti cu toate "zorzoanele" :angry:

Link către comentariu

Azi am iesit la o plimbare in zapada, am prins o zi frumoasa, si am profitat :) ceva poze cam slabe calitativ, dar acceptabile.

17012009002uj2.th.jpg

17012009003ys5.th.jpg

17012009001tz9.th.jpg

Senzatie frumoasa produce derapajul cu frana de mana pe loc intins :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!