Jump to content

Ibitza Cu Si Fara Facelift

un_silviu
 Share

Postare recomandată

bun. incep prin a ma prezenta pt ca sunt nou. ma numesc silviu am 19 ani si sunt din brasov(cred ca se vede si in semnatura). vreau sa achizitionez un seat ibitza second si am cateva intrebari cu toate ca am citit destule topic-uri.sunt masini fiabile?? ce pica pe la ele la ce sa am grija cand caut una. am auzit multa lume ca se plange de plasticele din bord si de usi ca scartaie si zdrangane. si cel mai important care sunt diferentele dintre ibitza cu facelift si fara. as vrea cu motor de 1.4. am inteles ca cea fara facelift ar avea 75cp si cea nou 85cp. se simte diferenta???ce au schimbat la interior, dar la exterior?? au introdus obtionale noi la modelul standard dupa facelift??? am fost la reprezentanta si si mam urcat intruna c facelift si sincer cel mai impresionat am fost de scaune. le ador parca te imbratiseaza. cel mai dezamadit am fost de scrumiera sau ma bine zis ce clapita de la scrumiera. parca era taiata cu toporul.va rog frumos sa imi raspundeti pt ca tanar fiind nu sunt tocmai plin de bani si n-as vrea sa scot niste bani din banca numai ca sa imi iau modelul cel nou.

MULTUMESC ANTICIPAT. aaa si am uitat sa zic salut la toata lumea:P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in primul rand este IBIZA si nu Ibitza

Despre probleme cu Ibiza poti citi topicul acesta, despre service aici si despre consum aici

De asemenea despre gradul de satisfactie al posesorului de ibiza aici

Cand termini de citit, te asteptam cu intrebari la care n-ai gasit raspunsuri.

Bafta

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Diferente intre cea cu face-lift si cea fara face-lift sunt de ordin estetic, au schimbat materialele la interior, forma volanului, textura bordului, iar la exterior, schimbarile se rezuma la forma spoilerelor, folosirea farurilor cu 2 becuri separate pentru faza scurta/faza lunga, folosirea jantelor si a cauciucurilor pe 15' fata de 14'.

In mare cam asta sunt diferentele. Marirea puterii motorului 1.4 16V de la 75 la 85 cp nu coincide cu aparitia face-liftului, eu si inca cativa posesori de ibiza avem varianta cu face-lift insa cu motorul de 75 cp. Din cate imi aduc aminte, face-liftul a aparut prin martie 2006 si motorul de 85 cp a fost introdus in august 2006.

Link către comentariu

Din punct de vedere tehnic masinile sunt una si aceeasi. Singura diferenta este din punct de vedere estetic dupa cum bine a spus si CristiN. Sfatul meu ar fi sa te urci in ambele cu si fara facelift si sa vezi cat de mult conteaza pentru tine estetica celor doua, si sincer cred ca dupa acest lucru vei fi in masura sa-ti raspunzi singur (cel mai bun lucru pentru a nu putea spune dupa ce ai ales una sau cealalta, ca poate nu ai ales-o bine) la intrebarea care dintre cele doua sa o iei si cum esti dispus sa cheltui banii. Bafta la ales ;)

Link către comentariu

nu fi deloc disperat... daca te-ai oprit la ibiza, inseamna ca esti cu capul pe umeri... ;) ... asculta sfaturile celor de mai sus si alegerea e ata.. in cee ce priveste problemele, acestea sunt foarte mici la ibiza, sunt msini fara probleme majore...

Modificat de jericho
Link către comentariu

Problemele cele mai multe sunt cu plasticele, care scot tot felul de zgomote, amanunte in topicul:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=39967

apoi cu, articulatiile, a se citi topicul:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=43987

Eu am 39.000 km, sunt foarte multumit de ea, daca ar fi sa aleg o masina mica as alege tot Ibiza, poate ceva mai bine dotata totusi. Singurul motiv pentru care o s-o vand e pentru ca vreau o masina mai mare, adica de clasa medie, mai bine dotata si cu un motor putin mai puternic.

Link către comentariu

ok scuze ca am pocit numele masinii.my fault. am citit pe acolo si am ramas surprins de consumul urias dupa parerea mea( dar nu ma deranjeazza foarte tare). topicul cu plasticele il stiam si il citisem si am vazut ca in general lumea este multumita de masina pe care o are. totusi ar mai fi cateva intrebari

se sinte diferenta de 10 cai???

la ce sa am grija cand achizitonez una second

sa fac tot posibilul sa caut una cu clima??unii prieteni asa mi-au sugerat desi cred ca bateau campii

va multumesc inca o data

Link către comentariu

Problemele cele mai multe sunt cu plasticele, care scot tot felul de zgomote, amanunte in topicul:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=39967

apoi cu, articulatiile, a se citi topicul:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=43987

Eu am 39.000 km, sunt foarte multumit de ea, daca ar fi sa aleg o masina mica as alege tot Ibiza, poate ceva mai bine dotata totusi. Singurul motiv pentru care o s-o vand e pentru ca vreau o masina mai mare, adica de clasa medie, mai bine dotata si cu un motor putin mai puternic.

am citit de mult si aia cu articulatiile si aia cu farurile si aia cu plasticele tot. am citit chiar foarte mult dar imi place sa intreb pt ca parerile oamenilor se mai schimba. va rog acu nu dati cu paru

Link către comentariu

Eu ca dotari in plus fata de cele cu care vine standard Ibiza (adica geamuri electrice fata, aer conditionat, abs, 2 airbaguri, scaun sofer reglabil pe inaltime, volan reglabil in profunzime si inaltime, cd-player cu mp3, proiectoare) am luat jante din aliaj si climatronic. Atatia bani am avut atunci. Acum as lua in plus airbaguri laterale si cortina, oglinzi electrice si incalzite, eventual si pliabile electric.

Link către comentariu

tot nu poate sa imi raspunda careva daca se simt aia 10 cai in plus??? :D si am citit pe aicea de nus ce modificari aduse la interior adika inele cromate si schimbator si etc. poate careva sa imi posteze o poza cu modificarile facute??? cel mai mult mar interesa la interior :) ca sunt tare curios cum arata

Link către comentariu

Inele cromate? Doar daca-ti pui tu din proprie vointa. Topicul cu modifcati Ibiza este aici

Despre cei 10 CP sa-ti raspunda cine a condus pe amandoua. Nu cred insa ca este mare diferenta.

Link către comentariu

deoarece sunt posesor de Ibiza cu ambele motorizari, iti pot spune ca exista o diferenta intre cele doua..dar nu foarte mare. In schimb te asigur ca exista o diferenta notabila in ceea ce priveste consumul.. :)

Link către comentariu

deoarece sunt posesor de Ibiza cu ambele motorizari, iti pot spune ca exista o diferenta intre cele doua..dar nu foarte mare. In schimb te asigur ca exista o diferenta notabila in ceea ce priveste consumul.. :)
aha deci nu se simte foarte tare la demaraj da te indoie la consum . e asta e de notat . ms mult pt raspuns il consider foarte folositor
Inele cromate? Doar daca-ti pui tu din proprie vointa. Topicul cu modifcati Ibiza este aiciDespre cei 10 CP sa-ti raspunda cine a condus pe amandoua. Nu cred insa ca este mare diferenta.
am citit si topicul ala stai cil. da vroiam o poza ca sa vad cum arata. si daca poate cineva rog frumos sa o posteze
Link către comentariu

daca citeai intr-adevar topicul aflai ca asa arata noaptea

si mai jos vezi ziua

LE Scuze am crezut ca este vorba de "ceasuri" albe. Acum am observat ca este vorba de inele cromate :lol:

post-13767-1207252597_thumb.jpg

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Am eu niste poze de anul trecut cu masina lui X-ecutor, sper ca nu se supara daca le pun aici:

img3458gz7.jpg

img3460eq4.jpg

img3461hf8.jpg

img3462kp0.jpg

img3465wd5.jpg

img3466fp7.jpg

Link către comentariu

nu e vorba de faptul ca te rupe la consum.....ca sa iti dau un exemplu practic si concret...cu aproximativ 15 l de benzina eu faceam cu cea de 75 cp cam 200 km, in schimb tot cu aceiasi litrii fac cu asta de 85 cp cam 180 km. Si stiu asta sigur deoare eu in majoritatea datilor doar cu atat alimentez. Dar sa stii ca este si o diferenta la putere. Or fi ei doar 10 ponei in plus...dar sa stii ca se observa...e destul de sprintena. sper ca te-ai lamurit. Oricum nu poti avea un motor in 16V fara sa nu iti consume, asta e clar. Dar banii merita la masina asta te asigur

Link către comentariu

nu e vorba de faptul ca te rupe la consum.....ca sa iti dau un exemplu practic si concret...cu aproximativ 15 l de benzina eu faceam cu cea de 75 cp cam 200 km, in schimb tot cu aceiasi litrii fac cu asta de 85 cp cam 180 km. Si stiu asta sigur deoare eu in majoritatea datilor doar cu atat alimentez. Dar sa stii ca este si o diferenta la putere. Or fi ei doar 10 ponei in plus...dar sa stii ca se observa...e destul de sprintena. sper ca te-ai lamurit. Oricum nu poti avea un motor in 16V fara sa nu iti consume, asta e clar. Dar banii merita la masina asta te asigur
ok dar tu personal ce ai alege. si daca ai fi in locul meu. adika 70-80% din km facuti in oras si restul in afara ce ai face??? am o dilema mare la motorizare, cu toate ca am renuntat din prima la motorul de 1.2 care mi-sa parut ok pt oras dai in rest cam slabut
Am eu niste poze de anul trecut cu masina lui X-ecutor, sper ca nu se supara daca le pun aici:
iti multumesc foarte frumos pt poze si da sper nici eu sa nu se supere x-ecutor.
daca citeai intr-adevar topicul aflai ca asa arata noaptea si mai jos vezi ziuaLE Scuze am crezut ca este vorba de "ceasuri" albe. Acum am observat ca este vorba de inele cromate :))
:( deci pana la urma cine nu a citit bine???? :angry: :mad: :huh:
Link către comentariu

M-am confuzat si eu. Mai era cineva pe aici cacre voia ceasuri albe si am incurcat oalele :icon_thumright:

Si ca raspuns la dilema ta: diferenta de 10 CP este insesizabila in conditii de trafic urban si nu-si justifca eventuala diferenta de pret. Pt ca masina sa raspunda mai bine la acceleratie iti trebuie un chip tuning si te costa 500-550 ron :D Daca totusi gasesti o oferta buna pt o ibiza de 85 CP nu sta pe ganduri.

Bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!