Jump to content

Toledo - Zgomot Ciudat La Pornire


impakt
 Share

Postare recomandată

Salutare la toti!

Mi-am luat si eu de cateva zile un Seat Toledo: motor 1.6 16V, 105CP, cod motor AUS. Insa n-a trecut mult timp si deja au aparut urmatoarele probleme:

1) cand motorul e rece (indeosebi dimineata), porneste abia din a 3-a cheie, si de fiecare data cand incerc sa pornesc motorul, se aude un zgomot destul de urat pentru jumate de secunda (cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fie bendix-ul de la electromotor); zgomotul nu se mai aude dupa ce merg mult cu ea (n-as putea sa zic cat inseamna 'mult', probabil pana se incalzeste motorul k lumea... mai precis nu pot sa fiu :Driver: ); ati mai intalnit problema asta?

2) inainte sa pornesc motorul, cand se aprind toate led-urile de ABS, EPC, ulei, etc, in locul unde imi arata cati kilometri are rulati masina, apare mesajul "service" palpaind; e cazul sa ma duc la service sau se fac ceva verificari cat timp apare mesajul asta?

3) geamul pasager dreapta (geam electric) poate fi doar coborat de la butonul care coboara/ridica geamul de pe parte respectiva, pentru a-l urca la loc trebuie sa folosesc butonul de pe portiera soferului;

4) portiera dreapta-spate nu se poate deschide din interior, ci doar din exterior...probabil e o problema mecanica.

Manualul de utilizare nu l-am citit, abia zilele astea am gasit unul in limba engleza pe net si n-am avut timp.

In rest, masina merge "brici". :Driver:

Multam' de raspunsuri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. trebuie sa mergi in service, s-ar putea sa ai intradevar probleme cu electromotorul. Datul insistent la cheie iti va agrava problema.

2. daca martorul "service" se stinge s-ar putea sa insemne ca trebuie sa mergi la revizie. s-au ar putea avea legatura cu problema de la numarul 1.

3. contactul de la buton s-ar putea sa nu mai fie in regula pe partea de dat in sus, daca in rest geamul functioneaza fara sa scoata zgomote ciudate,

4. este pusa siguranta pentru copii. pe muchia usii ai o parghie pe care trebuie sa o muti pe celalta pozitie disponibila.

Modificat de DanielK
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Indicatorul "Service" iti apare doar pentru ca au trecut 15.000 km de la ultima revizie. Trebuie resetat si va disparea. E bine insa sa mergi la service sa schimbi consumabilele, adica ulei, filtre, lichid de racire si de frana. E bine de asemenea sa schimbi si distributia, daca nu stii cand a fost schimbata.

Cel mai bine e sa mergi la un service pentru a rezolva problemele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

4. este pusa siguranta pentru copii. pe muchia usii ai o parghie pe care trebuie sa o muti pe celalta pozitie disponibila.

Te referi la butonul ala de langa stalp care cand e apasat, usa e blocata? Sau o fi vreun alt buton care nu-l vad eu? Scrie de butonul asta in manualul masinii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite aici o poza de la Leon

tot pe acolo trebuie sa fie si la Toledo

post-14095-1206711478_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite aici o poza de la Leon

tot pe acolo trebuie sa fie si la Toledo

Am gasit "parghia", am schimbat-o in toate pozitiile posibile (de fapt sunt numai 2, pe orizontala si pe verticala), insa nici un rezultat, portiera tot nu se deschide din interior.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca una: nu mai porneste. Cand pun contactul, martorul "Alternator" sta stins (desi pana acum statea aprins) si nu mai porneste, se aude un fel de "click" cand incerc sa pornesc motorul si gata...moare. In rest, toti ceilalti martori sunt aprinsi. Aveti idee ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Martorul service iti arata intradevar ca ai aprox. 15 kkm de la ultima revizie,daca ai aschimbat consumabilele trebuie resetat ( cu contactul oprit apesi si tii butonul de resetare km, pui contactul dar tii in continuare butonul apasat, iar dupa ce s-au aprins ledurile din bord rotesti butonul spre dreapta pt. aprox. 2 s in timp ce el este tot apasat si gata ai iarasi 15 kkm fara probleme ). Stai linistit mesajul SERVICE iti indica decat perioada de revizie, numai daca iti apare FAIL ai o problema si trebuie sa faci test cu vag com.

In ceea ce priveste ledul de alternator, aici ar putea fi mai multe probleme : baterie terminata, carbuni alternator dusi, mufa scapata de la alternator sau chiar siguranta pe incarcare baterie arsa.

Usa trebuie desfacuta prin interior ca sa vezi daca nu cumva ti-a scapat tija de actionare a yalei dintre clapeta de deschidere si ``cocosul`` broastei ( arata ca o spita de bicicleta ) - nu poate fi grav.

La geam trebuie sa verifici butonul de actionare de pe usa sofer, adica desfaci panoul de comanda si iei mufa de la butonul buclucas si o pui la alt buton de preferat celalalt buton pt. geamul din fata, daca ai succes inseamna ca i butonul defect de pe blocul de comanda si trebuie schimbat, daca nu ar putea fi o problema de cablaj.

Modificat de alin s
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Legat de butonul de la geam am avut si eu o astfel de problema, s-a rezolvat destul de usor, am scos butonul, l-am desfacut cu grija si i-am curatat contactele dupa care a functionat; sper sa fie doat atat si la tine, bafta. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

impakt, deci pana la urma ti s-a rezolvat cu zgomotul... acu nu mai se aude nimic (ei da un clic amarat) :P . Ai o problema serioasa la alternator (parte electrica) ce necesita un service specializat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

impakt, deci pana la urma ti s-a rezolvat cu zgomotul... acu nu mai se aude nimic (ei da un clic amarat) :icon_thumright: . Ai o problema serioasa la alternator (parte electrica) ce necesita un service specializat.

Pan' la urma s-a rezolvat :icon_thumright:. Nu era nici de la electromotor, nici de la alternator, ci de la un simplu contact slabit, care ducea de la borna negativa a bateriei undeva langa electromotor.

Zgomotul ciudat care se aude la pornire e intradevar de la electromotor, de la bendix mai precis, si se aude pentru ca s-a acumulat praf in el. Se rezolva printr-o simpla ungere a bendixului, dar mecanicul mi-a zis ca dupa o luna poate sa reapara zgomotul, oricum nu-i nimic grav.

Bun..acuma rezolvi una, dai de alta. Cand au dat jos bateria si au recuplat-o, s-a blocat radio-casetofonul. Cand il pornesc, scrie "2 SAFE" tot timpul si nu raspunde la nimic, indiferent de buton (doar sa-l pornesc/opresc). Codul il am, dar nu stiu cum sa-l introduc.

Aveti careva manualul radio-casetofonului, dar in limba engleza?? Eu il am, dar in limbile germana/franceza/italiana/olandeza.

Multam' mult de raspunsuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:icon_thumright: voiam sa scriu electromotor. Acu cu codul: acesta e din 4 cifre si se formeaza folosind primele 4 butoane de la presetarile ce canale. cifrele se formeaza prin apasarea repetata pe buton, astfel daca prima cifra e 9 apesi de 9 ori pe primul buton...etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!