Jump to content

Motorul 1.6 Astra H Vs Motorul 1.6 Golf V

Aotearoa
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Imi cer scuze daca s-a mai discutat, am dat o cautare dar nu am gasit nimic.

Ce ziceti de cele doua motoare?

Stiu ca GV are 1.6 MPI si 1.6 FSI, va rog sa le luati pe ambele in discutie la comparatie!

Astra are un 1.6 16V de 105CP. Dpdv al consumului, din datele date de producatori consumul este mai mic la motorul de pe Opel. Nu stiu insa de fiabilitate si alte aspecte.

Astept cat mai multe opinii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, intradevar comparatii intre 1.6 MPI si 1.6 FSI s-au mai facut (vezi aici). Cat despre motorul lui Opel, daca vorbesti despre cel 103 cai inseamna ca vorbesti despre cel de pe Astra G, motor care s-a dovedit in timp ca unul fiabil si foarte cinstit ca consum. Benzinarele twinport ecotec de la Opel sunt productie proprie, spre deosebire de diesel-uri care sunt multijet-urile de la Fiat.

Pe Astra H in schimb e un alt motor 1.6 aspirat de 115 cai. Specifica mai clar cu cine faci comparatia si sa speram ca o sa fie colegi in cunostinta de cauza care o sa-ti raspunda.

Bafta.

Link către comentariu

scuze daca nu am fost clar!

Pai ma refer la motorul de 1.6 de pe Astra H, cu variantele pe care le-au pus ei (cel de 105Cp si cel de 115 CP)

In postul anterior am facut referire la 1.6 de 105 CP care a fost montat pe Astra H in 2004 si 2005. sper sa nu ma insel. daca ma insel corectati-ma!

Eu nu vreau sa fac comparatie intre motorul de 1.6 MPI sau cel FSI de la GV.

Comparatia este intre motorul de 1.6 de la GV (cu viariantele MPI si FSI) si cel de pe Astra H de 1.6, cel de 115cp si cel mai vechi de 105 CP.

Modificat de Aotearoa
Link către comentariu

haideti cu pareri va rog!

am pus intrebarea aceasta pentru ca vreau o masina pe benzina cu motor de 1.6, cam asta s-ar plia cel mai mult pe nevoile mele. Si chiar mi s-a pus pata pe GV, insa inainte de a da banii ma interesez de tot ce exista pe piata.

Am citit in mare parte cam tot ce exista pe forumul acesta, referitor la GV si implicit la motorul pe benzina de 1.6, fie el MPI sau FSI.

Multi spun ca MPI consuma mult, fara a oferi performante prea mari. Incerc sa-mi dau seama daca motorul similar de pe Astra e mai reusit, si aici am inclus ca si criterii, consum, fiabilitate, performante.

Nu vreau o comparatie intre masini, caci stiu ca asta s-a mai facut si stiu si cam toate diferentele dintre ele.

Eu acum nu mai sunt la curent cu industria auto (dar voi fi in curand) si de aceea va cer ajutorul.

Ma intereseaza comparatia intre motoare si daca cineva a avut posibilitatea sa foloseasca "agregatele" in cauza sau are cunostinte despre ele, va rog da-ti-va cu parerea.

Va multumesc!

Link către comentariu

Lucrurile stau in felul urmator, daca ar fi sa aleg un motor as merge clar pe 1.6 105 sau mai bine 115 CP de la Opel. De ce? Pentru ca Opel face motoare pe benzina foarte bune, consumul este bun (mai bun ca VW), fiabilitate buna, foarte silentioase etc. Chiar am o parere foarte buna despre motoare benzina de la Opel. Inca un avantaj este ca motorul de 115 CP de la Opel nu necesita benzina de 98. Un lucru important avand in vedere costurile.

Motoarele pe benzina de la Golf sunt bune, nu cred ca sunt probleme, poate cele FSI ca sunt ceva mai sensibile la benzina mai proasta. Cel de 102 CP MPI consuma intr-adevar cam mult pe cifrele oficiale comparativ vu Opel-ul. Motorul FSI e ok ca si consum, dar necesita benzina 98.

Daca iti place asa mult Golf-ul eu zic ca nu e chiar un capat de tara de consuma masina cu cel mult 0,5% mai mult.

Daca vrei pret de achizitie mai mic, consum mai bun si masina nu iti displace, chiar gasesti unele lucruri care iti plac zic ca merita sa o iei, mai ales si la o dotare bunicica.

Acum Golf-ul vine cu o oferta foarte buna la motoarele TSI unde valorile de consum sunt foarte bune raportat la performante, dar pretul este mai mare.

Eu mi-am facut un calcul de exploatare - am comparat consumul la motorul de 1.6 MPI 102 CP cu benzina de 95 in comparatie cu consumul la 1.6 FSI 115 CP cu benzina 99+ de la Petrom care este buna si are cel mai bun pret. Cheltuiala pe combustibil este in principiu cam aceeasi, acum ai avantajul la FSI ca ai putere mai mare, resurse mai bune, plus motorul mai curat cu benzina de 99+. Parerea mea e ca merita. Daca te gandesti ca mama daca e sa schimb vreun injector de FSI si cat ma costa atunci nu o sa iti niciodata masina mai performanta. Nici eu nu imi luam TDI la cate am citit ca pica. Important e sa iei o masina buna din punct de vedere tehnic si sa stii sa mergi cu ea.

Link către comentariu

Astra, desi are 13 cp in plus, face 0-100km in 11,7s, fata de 11,4 la Golf. Eu am mers pe mana celor de la vw.

Link către comentariu

merci de raspuns sorine.

da, si eu cred ca motoarele pe benzina de la opel astra H sunt ceva mai fiabile, mai bine zis mai putin pretentioase decat cele de la GV si mai putin gurmande. asta e un aspect si al faptului ca traim in romania si ca avem benzina proasta, care poate afecta un motor FSI de la VAG.

la TSI si TFSInu ma bag caci nu vreau sa dau prea multi bani pe masina la momentul actual, vreau ceva cu care sa-mi fac treaba 2-3 ani si un motor de 1.6 e tot ce-mi trebuie. daca dezvolta in jur de 105-115 CP e ok caci in mare parte merg in oras si nu-mi trebuie mare putere. in acelasi timp nu merg atat de mult intr-un an incat sa merite un diesel in cazul meu. merg in jur de 15000km pe an.

din cate am citit pe forumul asta un 1.6 de vag fie el MPI sau FSI tot ia 11-12% intr-un trafic aglomerat ca-n bucuresti, in timp ce la astra H nu prea sare de 10%.

insa, per total si mie mi se pare GV o masina mai buna ca finisari si dotari decat Astra H. de aia e usor mai scumpa.

referitor la in cat timp ajunge la 100km/h una si cealalta, sincer, nu e asa relevant, caci diferenta e f mica!

astept in continuare pareri de la cei care au incercat masinile

va multumesc!

Modificat de Aotearoa
Link către comentariu

ia Opelul Twinport care e mai putin gurmand desi mai lenes putin decat VW

1.6 VW o sa te termine psihic cand te uiti la bordcomputer prin oras.

Discutam strict despre motoare.....

P.S. vrei o masina pe benzina care sa nu consume? ia o japoneza :D

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

o colega si-a luat opel 1.6i si sincer zic nu imi place deloc , am vazut-o cand erau 5 persoane in ea si atata zic abia pleaca de pe loc ,nu am mers cu golful dar eu unu zic ca se comporta multa mai bine.Acum fiecare cu parerile lui tu decizi ce te-ar avantaja cel mai mult.bafta la alegere

Link către comentariu

sa nu crezi ca golful cu 5 persoane o sa fie sprintar... astea nu sunt motoarele noastre cu care poti trage stalpii din pamant... :P

cert e ca desi mai economicos, opelul e mai puturos si la benzine si la dieseluri (100 cai la opel iti pare ca are 90 ai VWului, 2.2 CDTI Opel il faci de rusine cu 2.0 TDI VW in orice circumstanta s.a.m.d. - opelul are cuplul mai mic la motoare similare teoretic) - sper ca nu am sarit calul cu :D

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Sincer mie Opelu Astra H cu motor de 1.6 mi se pare o masina foarte slaba. Unchiu-meu are masina asta, si eu ne mai avand masina in urma unui accident, timp de 2 luni am fost nevoit sa merg cu Astra. In oras consumu e cam de 9-10% (in Arad, unde nu e asa aglomeratie) si afara nu stiu exact..ca nu prea am riscat sa fac drumuri mai lungi cu ea.

Sincer asa motor puturos n-am mai vazut ! La 115 CP zici ca ii caruta! Passatu meu de 101 CP tragea de 10 ori mai bine ca prostia asta de masina. Eu am ramas foarte dezamagit de motorul asta. Masina are 24000 km..si dupa 4500 parca simti ceva ca misca..dar prea putin. Interioru iar mi se pare destul de aiurea si din topor facut. Cotiera aia care-ti vine in gat, vizibilitatea fata/spate exagerat de redusa din cauza stalpilor extrem de grosi..etc.

Parerea mea e sa-ti iei golf chiar daca consumu e cu jumate de litru, un litru mai mare. Isi merita toti banii !

P.S.: Norocul meu a fost ca mai au un Nissan Micra de 1.4, 90 CP care trage de rupe pamantu :) Nici nu se compara cu rahatu asta de Opel...

P.P.S.:Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu marca in sine, dar motoarele lor mici pe benzina le urasc. Am mai mers si cu Astra G tot cu motor de 1.6 benzina, si acelasi lucru..

Link către comentariu

motorul e printre ultimile detalii care pica la o masina moderna. e facut sa reziste atata timp cat vrea producatorul. consumabilele te mananca in schimb. vezi care e masina care iti place mai mult si ia-o pe aia. motoarele vor tine amandoua la fel de mult.

Link către comentariu

Masinile par sa fie cam apropiate ca performante si fiabilitate.

Nici de la Golf sa nu te astepti la super demaraj . In final ramane care iti place mai mult.

Apoi nu uita costurile de intretinere.

Golful mi se pare mai costisitor la intretinere.

Link către comentariu

:rolleyes: sincer daca cineva m-ar intreba ce motor de 1.4 benzina sa-si ia, i-as spune "nu 1.4, ci 1.3 ori de la Toyota 87 cp, ori de la Mitsubishi 95 cai" - sa vedeti acolo performante, fiabilitate si consumuri urbane....sau incercati dieselul de 1.4 90 cai de pe Toyota - cand vezi ce reprize si in ce turatii poate urca te ascunzi cu 1.9 PD 101 cp VW....

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

offtopic: da, pot sa confirm ca 1.4 d-4d de la toyota merge de rupe pamantul :( insa nu cred ca e comparabil cu 1.9 tdi pd 101cp de la vw..poate doar la consum

ontopic: 1.6 de pe astra h nu prea mi s-a parut economicos..un prieten are motorul asta pe astra lui insa pe consum mixt i-a iesit foarte aproape de 9% (8,8% parca) ceea ce mi se pare mult.. 1.6 de pe vw nu il cunosc prea bine insa din ce-am citit diferentele de performanta(in favoarea vw) sunt destul de mici. Ca si costuri de intretinere, opel are intr-adevar preturile mai scazute iar ca aspect..daca ti s-a pus pata pe unul din ele, nu mai conteaza nici consumul, nici intretinerea nici pretul ;)

Alegere usoara! :lol:

Link către comentariu

1.6 VW fara 11-12 in oras nu scapi nici mort (mai ales MPI)

:( la reprize 1.4 d e mai tare clar, plus are o plaja de turatii ca la benzina ( a fost unul din putinele motoare de drive-test pe care m-am chinuit sa-l bag in rosu); la drum intins insa simti ca-ti lipseste un 2.0 sa te "duca"....

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

off-topic:Eu am 1.6 8v si in oras sub 13 nu mai scad de mai mult de un an! :) Sunt mult prea gurmande motoarele astea. Eu din iunie ma mut pe Avensis 1,8, care are 130 de cai si la acelasi stil de condus al meu, nu am reusit sa sar de 13. Ii dau mare dreptate lui FABIAn Rusu. Vrei performante si consum redus cumpara japoneza. La toyota cand o calci nu zici ca ai doar 130 de cai. Sa vedeti afara consum cu Avensisul - 4 persoane si 6,3 dupa 500 de km. :lol:

on-topic: un prieten tocmai si-a luat 1.6 de pe Astra H. Se lauda cu consumuri de 10,5 in oras dar spune ca e puturoasa. In rest pare multumit.

Modificat de vladpo
Link către comentariu

stiu ca toyota face masini fiabile si economice, insa la noi s-a mers mult pe masinile germane in ultimii 20 de ani si in consecinta e mai usor cu intretinerea lor fiind mult mai raspandite.

s-a discutat pe forumul asta mult despre ca avantaje si dezavantaje ai cand iti cumperi masina japoneza. ma gandesc la una dar pe viitor cand o sa-si ia mai multa lume si o sa fie mai multe service-uri si oameni priceputi la ele.

daca ar fi sa iau japomeza mi-as lua insa Lancerul care imi place mult, insa o sa-mi cumpar masina germana de data asta.

asa ca GV sau Astra H am in vedere acum, insa nu ma grabesc caci am cu ce sa ma misc deocamdata. o sa studiez bine inainte si de aia discut si aici cu voi.

din ce spuneti pana acum imi dau seama (ceea ce auzisem si eu) ca motorul 1.6 de la astra H este mai economic si decat 1.6 mpi sau fsi de la golf. poate fi insa mai "puturos", dupa cum zic unii, insa aici cred ca e vorba de cuplu si greutate diferite, o sa ma uit la datele tehnice sa vad cum sta treaba.

diferenta de consum este de 2-3% intre ele la consumul urban in favoarea Astra.

va multumesc inca o data!

Link către comentariu

Aotearoa: iti propun sa te mai uiti si la comfort si vizibilitate. Mie la Opel mi se par scaunele destul de incomode + cotiera care dupa cum am mai spus iti vine undeva in gat :) Si vizibilitatea mi se pare extrem de redusa din cauza stalbilor foarte grosi. Daca iesi dintr-o parcare cu spatele, e bine sa fie cineva in spate(in masina) si sa-ti zica daca poti iesi, altfel e mai complicat si risti..Acelasi lucru si la vizibilitatea fata. Trebuie sa casti bine ochii si sa te misti dintr-o parte in alta ca sa fii sigur ca nu ai ratat ceva..

Eu sincer as merge pe golf, chiar daca consumul e ceva mai mare.

Link către comentariu

E mai mare consumul la 1.6MPI dar nu sa te omoare. :offtopic:

Eu in cel mai nesimtit trafic de bucuresti ma chinui cu 13-14%. Asta e. Nu ma plang prea tare. Pana la urma, cand cere benzina pun si asta e. Pentru traficul (probat) intr-un oras normal, sau de exemplu sambata si duminica in Bucuresti chiar am un consum de 10-11%, si va spun ca nu merg nici sportiv dar nici potolit. Ba chiar as putea spune ca am un stil haotic...cu accelerari bruste :rolleyes:

Despre performante. Cand sunt in masina cu inca 3 persoane se simte...dar nu cat sa conteze foarte mult.

Daca vrei sa faci ceva cu motorul asta de pe Golf trebuie sa schimbi la 4000 ture macar.

Comparativ am vazut un test in AMS acum cateva luni intre 1.6 115 de pe Astra si acelasi 1.6 102 pus pe un Leon. E aceeasi chestie. Aceleasi puteri si rapoarte. Concluzia a fost, ca desi pe hartie sta mai bine Astra (13cp in plus, 16V), in realitate Leon-ul cu MPI s-a dovedit superior; nu cu mult e adevarat.

Dilema asta am avut-o si eu (1.6 Astra vs 1.6G5)...dar:

Vorbind pe foaie:

G5 1.6 (102) - Cuplu maxim atins 148NM la 3800rpm. Puterea maxima 102CP la 5600rpm. 0-100 in 11.4s

Ast 1.6 (115) - Cuplu maxim atins 155NM la 4000rpm. Puterea maxima 115CP la 6000rpm. 0-100 in 11.6s

Cu alte cuvinte, la Astra va trebui sa "dai in gura" putin mai mult pentru a putea stoarce performantele.

Lucru care pe mine m-a determinat clar sa aleg G5. Interiorul + cutia de viteze etajata mult mai bine la G5, cel putin asa mi s-a parut.

Una peste alta, oricare dintre motoarele astea l-ai alege nu vei fi multumit de el decat turat; si nici atunci nu ajunge :angry:

Sfatul medicului:

Test drive cu ambele variante.

PS. De 1.6FSI nu mai poate fi vorba. Motorizarea asta nu mai exista la G5 nou.

Cum spunea si FABIAn. Daca esti o persoana pe care consumul si cifrele alea de pe BC o baga in sperieti...1.6-le nemtesti nu sunt pentru tine :) Daca nu te intereseaza cifrele astea...atunci nu ai stres. Faci ca mine. Pui cand zice "Please refill" si nu te uiti :)

Modificat de deeJayOg
Link către comentariu

exact ! cel mai bine e sa faci test drive cu ambele masini :icon_thumright: dar repet, la opel fii atent la vizibilitate ! vezi daca esti multumit de ea !

Link către comentariu

diferenta de consum este de 2-3% intre ele la consumul urban in favoarea Astra.

Nu este reala aceasta diferenta de care vorbesti,la motoarele de 1.6 de care vorbim nu exista diferenta semnificative la consum in aceleasi conditii.

Avand in vedere ca nu cumperi doar motorul eu as alege masina:Golf 5.

Link către comentariu

Revin asupra testului AMS si cele 4 motoare 1.6 de pe: Kia Ceed, Auris, Astra si Leon-ul cu acelasi 1.6MPI de pe G5.

Surpriza testului. Autonomia cea mai mare a avut-o chiar Leon-ul :D Deci cu toate ca acest motor consuma mult...el nu consuma mult pentru categoria din care face parte. Ba chiar sta foarte bine avand in vedere concurenta cu aceleasi motoare 1.6.

Prin urmare, cand se spune ca 1.6MPI de la VW consuma mult, nu uitati sa specificati si in comparatie cu ce. Pentru ca in clasa lui e unul care consuma putin :D

Modificat de deeJayOg
Link către comentariu

cine spune despre 1.6 ca are un consum mare zice din realitatea, dar si din datele producatorului, care sunt mai mari pe hartie comparativ cu concurenta.

Un motor foarte bun este pe Honda, unde ai 1.8 140 CP si un consum mediu de 6,6%, asta e motor cu un consum bun.

Link către comentariu

Ma tem ca in realitate, motoarele i-VTEC consuma foarte mult. Nu stiu despre motorul de 1.8 dar stiu despre 2.0 i-VTEC care are consum cam de Boeing. De altfel am citit si review-uri in care e considerat un mare minus consumul acestor motoare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!