Jump to content

Problema Electrica?


leos
 Share

Postare recomandată

Este a treia oara cand mi se intampla. Pana acum am patit asta cu masina stationata insa astazi mi s-a intamplat in mers, si anume: am pornit la prima cheie, am mers 3 km dupa care a inceput sa tacane acel mecanism de la alarma, masina mergand si comportandu-se normal. In momentul in care am oprit, insa, numai porneste. Dau la cheie dar numai are baterie. Pana acum cand am mai patit asta pornea totusi, insa acum bateria e moarta. Kilometrajul mi s-a resetat. Daca inchid masina imi porneste alarma tot timpul. Este ceva in scurt? Am probleme cu alternatorul, cu bateria? Repet pana acum cand am patit asta, o lasam 10 minute si pornea f greu, dar pornea; ca dupa asta cateva zile sa se comporte normal. Iar bateria ma gandesc ca isi face treaba atata timp cat porneste la cheie zi de zi si in plus am patit asta in mers, de data asta. Aveam cd-player-ul deschis, ma gandesc la el sa fie ceva in neregula? Stiu ca pot fi multe cauze dar va cer un sfat, de unde sa incep. Multumesc.

Este un circuit separat ptr alarma, cd player, kilometraj...? ca si cum cdplayer-ul sau alarma , poate din cauza gropilorpun ceva in scurt si imi mananca bateria.

Modificat de leos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu este de la incarcare, verifica nivelul de lichid din baterie, Poti sa ai incarcare dar apa din baterie sa fie pe minim sau sub minim si atunci nu incarca suficient. In cazul in care nu este de la baterie, verifica la un electrician pe unde ai scurt circuitare. Daca ai tub de bass, ai grija sa-l opresti peste noapte ca am un coleg de servici care i-a murit bateria din cauza asta. Fa-i o legatura undeva la indemana astfel incat cand nu-l folosesti sa-l decuplezi complet de la baterie.

Bafta sa ai

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit acest lucru. Bateria era descarcata. Am schimbat-o si e ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu-ti incarca alternatorul, verifica incarcarea,cu motorul pornit masori cu un multimetru la bornele bateriei si trebuie sa ai 14,4v, verifica si nivelul electrolitului din baterie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca am rezolvat, pana la proba contrarie, cel putin. am izolat mai bine firele de la cd player, este un paienjenis total acolo. va multumesc tuturor :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Ei bine, m-am inselat amarnic. Nu s-a rezolvat. Am mai patit-o de cateva ori, mereu cand ploua. Sa mai descriu: pornesc masina, o ia mai greu, daca o ia, ca si cand ar avea bateria descarcata. Astazi, desi nu a plouat, am pornit la cheie, am plecat, si dupa 2 m din nou s-a auzit tacanitul acela de releu, cred ca este releul alarmei si mi s-a aprins becul ABS. La schimbarea vitezei s-a oprit si motorul. Fiind constient ca nu mai pot porni (e moarta bateria cand patesc asa ceva si incerc sa dau la demaror din nou), am repornit-o din inertia care imi ramasese. Acum mi s-a aprins si a ramas deschis becul airbag. Am oprit si am pornit din nou, dupa un timp si totul este in regula. Mi se intampla: in mers, stationat, pe ploaie, fara ploaie, cu consumatori, fara consumatori....si simptomele sunt: acel tacanit de releu, martor airbag sau abs se aprinde si ramane aprins, uneori claxonul suna de parca il strange cineva de gat, radio se aude distorsionat -asta in mers; stationat- porneste alarma si nu o mai ia la cheie, tacanitul respectiv, martori aprins, fie abs fie airbag si in final baterie moarta. Frecventa este de o data la 200 km, sa zic. Exact atunci cand am impresia ca s-a rezolvat, ca sa fiu mai exact, se intampla. Pot merge ok o luna si sa nu mi se intample sau se poate intampla de doua ori intr-o zi. Nu stiu ce sa ii mai fac...bateria am verificat e ok, nivel electrolit ok, incarca alternatorul, am curatat cu spray contacte tot ce puteam curata, am verificat sigurante, circuite....ma omoara. Penultima data cand am patit-o nu mi-a pornit deloc dimineata, desi seara am parcat-o fara probleme, am conectat-o la alta baterie aflata pe un logan si a pornit din prima cheie ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Pe masura ce scriu postul acesta ma gandesc ca este bateria de vina 100% dar problema este ca asta e a doua baterie la care imi face asa, nu este noua, este adevarat; dar ma tem ca arunc banii pe o alta baterie si o sa mi-o consume intr-o zi. Si va mai cer ajutorul cu o diagnoza vag, lista de pe site este ori depasita ori lipsita de datele necesare si ma gandesc trebuie sa fie cineva care sa ma poata ajuta, in zona asta a tarii, sa nu trebuiasca sa traversez jumatate de tara pentru asta. Nu de alta dar este posibil sa nu ajung la destinatie din cauza problemei mele. Vreau sa scanez si abs si airbag si aici stiu ca ar fi probleme. Va multumesc si urati-mi succes ca trebuie sa plec acasa. Oare acum va porni....? In plus stiu ca exista pericolul atunci cand scoti borna la baterie cu contactul pus sa termin ecu, abs sau airbag-urile....ori daca eu raman fara baterie in mers.......????????????

Modificat de leos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

leos, chiar tu ai spus ca e a 2-a baterie si e second. Sa nu crezi ca ala care a vandut-o a dat-o de buna. Poate placile alea din baterie s-au apropiat una de alta de la atata pornit si oprit si de aia face figuri. sincer daca ai baterie second ia una noua ca e 120 - 180 de ron, depinde de care cumperi, pune-o sus vezi cum e (oricum o sa ajungi sa cumperi alta baterie) si dupa aceea mai cauta problema. Sincer sunt lucruri care sunt super evidente dar care le omitem sa le vedem sau nu le vedem ca suntem sigur ca nu sunt alea.

O baterie te lasa la frig de obicei. Cand ploua e mai frig decat cand e uscat, nu? :vaidecapulmeu:

Modificat de Aerofan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este aerofan, bateria insa o luasem de pe vechea mea dacie; evident nu as cumpara baterii sh. Plecand azi de la munca, iar mi-a facut figura. am ajuns la un atelier de bobinaj, cred ca ii spune, am gasit un baiat cat de cat mai cu chef de viata care mi-a masurat densitatea electrolitului si la una din camarutele bateriei era apa neagra-neagra. Pe ampermetru era o valoare cu mult sub limita si atunci omul mi-a spus ca 80% este bateria. Daca este asa, intr-adevar, sfatul meu este sa nu masuram voltajul si incarcarea unei baterii cat starea ei fizica si amperajul. Dar ramane de vazut, intrucat nu am schimbat inca bateria. In drum spre casa, am actionat pozitiile si nu mi s-au aprins luminile in bord, apoi nu mai functiona acel potentiometru care regleaza intensitatea acestor lumini. Va mai anunt cand schimb bateria. Ma risc si cumpar una noua, sper sa nu fie altceva. Va anunt.

Modificat de leos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am schimbat inca bateria, dar am urmatoarea problema: deschid pozitiile , se aprinde ledul din stanga, de la comutatorul pozitie-faza scurta-lampi ceata, pozitiile,cele de la oglinda merg dar celelalte lumini din bord, se aprind o secunda si se sting. Faza mica, faza mare merg perfect dar in bord nu se mai aprind becurile (iluminarea bordului, inclusiv cele de la ventilatoar,caldura etc). Dupa comutari succesive se aprind si merg. are cineva idee???? poate avea legatura cu starea bateriei?? Farurile si restul merge ok, iar astea doar cand au chef......

Modificat de leos
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

problema elecrica nu stiu ce sai fac nu merge stergatoru pe spate si becurile de la numar siguranta e buna motorasu merge asa dintro data

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica firele care trec de pe caroserie in haion prin acel burduf de cauciuc. de obicei se rup acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!