Jump to content

Centura De Siguranta Dreapta Fata

liviuiulian
 Share

Postare recomandată

am o intrebare pentru toti posesorii de golf 5:centura din dreapta fata este cusuta pe la mijloc?adica acel dispozitiv de prindere sta intr-o cusatura urat estetica parerea mea,nu e ca la sofer,unde sta agatata intr-un punct,buton sa zic asa.e defect din fabrica? nu inteleg rostul cusaturii.cateodata chiar deranjeaza usor cand se prinde centura.daca e defect,direct la service merg.o sa revin si cu o poza mai detaliata

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu este deloc un defect :salut:

asa ca mergi linistit mai departe...

Link către comentariu

nu este defect. daca nu ar fi cusatura respectiva, la diverse denivelari, frane etc partea metalica a centurii s-ar lovi de plasticul de pe stalp. asta daca nu ai pasager in dreapta :rolleyes:

Link către comentariu

Exact cum a spus si MeH + ca daca nu ar fi acea "cusatura" s-ar deteriora "gaura" de unde iese ca sa zic asa centura propriu zisa . Asa este la toate Golf-urile 5 pe care le-am vazut pana acum , la restuldee ca sa vorbesc aiurea nu stiu cum e !

Bafta cu masina .

Link către comentariu

poti incerca o varianta fara cusatura (vezi ibiza, acolo stiu sigur ca nu exista). o sa constati un zgomot foarte enervant cand se freaca centura (partea metalica sau de plastic) de stalp. de aia e pusa acolo. are un rol bine definit

Link către comentariu

• 2 weeks later...

bai fratilor, eu nu am nici o cusatura! Nici pe dreapta, nici pe stanga! Amandoua au "buton", cum zicea liviuiulian

Link către comentariu

la fel si eu n-am cusatura si zgomotul la lovirea de stalp era infernal. le-am prins cu niste arici(scai) si e totul ok. la mine cele de pe spate au cusatura.

Link către comentariu

• 10 months later...

Salut,

singurul topic care l-am gasit sa aiba cat de cat legatura cu problema mea este asta, asa ca daca nu ma adresez unde trebuie rog moderatorul sa ma directioneze unde trebuie.

Deci uite care e problema mea. Centura de la pasager nu se mai ruleaza inapoi in locasul ei cand e libera. As vrea sa o desfac sa vad care e problema, dar nu stiu cum. Are cineva vreo idee cum se face asta, sau poate sa posteze niste poze?

multumesc

Link către comentariu

• Administrator

dogslayer

vezi daca te ajuta cu ceva discutiile de aici si de aici

Bafta!

Link către comentariu

• 1 year later...

salutare...am tot cautat in pe forum dar nu am mai gasit problema mea,si anume desi am centura pusa(la sofer) mai beep-aie din cand in cand,cateodata mereu,trebuie sa mai apas pe ea ca sa taca.Ma gandeam daca se poate scoate beep-aitul cu vag-com-ul desi momentan am rezolvat scotand mufa de la senzor de sub scaun,dar nu stiu daca am facut bine ce am facut sau daca nu afecteaza altceva.

Problema cred ca este la capul centurii care nu cred ca mai face contact acolo inauntru decat daca tin apasat pe el.Exista vreo rezolvare,sau cea cu mufa scoasa de sub scaun e cea mai buna?

Link către comentariu

• Administrator

Centura este primul mijloc de protectie in caz de accident iar purtarea ei obligata prin lege

Rog nu cereti relatii despre dezactivarea senzorilor de greutate din scaune

mejdelicious, suna a contacte imperfecte... faptul ca face doar cateodata cam indica acest lucru

Link către comentariu

mejdelicious, e rezolvabila problema ta...eu am avut aceeasi chestie la Golf-ul 5 pe care l-am avut inainte. Cu o surubelnita fortezi carcasa neagra de plastic a blocatorului de la centura pana acesta se deschide(ai grija sa nu rupi piciorusele in care face click), fortezi putin contactul care este inauntru si apoi montezi carcasa inapoi...cam asta-i tot, problema rezolvata. Succes!

Modificat de Adridedu
Link către comentariu

SE poate dezctiva din IC cu vagcom martorul si bipaitul centurii si nu influenteaza functionarea airbagurilor.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut,

Eu am o problema cu priza de prindere a centurii din partea stanga (a soferului) in sensul ca nu mai tine centura. Masina este cumparata de curand iar vechiul proprietar mi-a spus de acest defect. Imi puteti spune daca o pot inlocui cu una din spate, si daca da cum pot face acest lucru.

Link către comentariu

• 3 years later...

Sall all, am si eu o problema la centura dreapta fata (cu ocazia asta reimprospatez topicul), mi se aprinde martorul de airbag in bord , din senin, pur si simplu, azi este a 2-a oara cand se aprinde din senin. Prima data s-a aprins fara sa am pasager in dreapta, am dat vina pe vreo anomalie , am fost la testare, mi-a dat eroare pe centura dreapta fata, mi-a sters-o (acum cateva zile) iar azi a reaparut acel martor in bord fara a avea pasager pe scaunul din dreapta, s-a aprins din senin. Daca a mai patit cineva, rog sfaturi. Eu tind sa cred ca este vreun contact inperfect pe la centura dar intrebarea este: cum desfac plasticele de pe stalp sa ajung la mecanismul centurii sau daca e bine sa umblu acolo ?? Ce trebuie sa stiu, pana nu stric ceva pe acolo ??? Un DIY cu mecanismul centurii, mai exact unde are mufa electronica ?? Multumesc anticipat !! 

Link către comentariu

iti da eroare pe pretensionarea centurii..... jos plasticul de pe stalp si intareste contactele mufei care intra in capsa pirotehnica

Link către comentariu

@Florin: Ms de sfat, dar daca scot mufa si o reintroduc, procedez corect ?? Stiam ca acolo unde esxista capsa pirotehnica sa nu umblu ptr ca are un praf pe ea care nu trebuie curatat, etc..........asa este ?? Capsa pirotehnica se afla pe "butucul" unde se ruleaza centura ???  Intreb ptr ca nu am umblat niciodata la mecanismul centurilor sau la mufele airbag-urilor, decat ce am citit pe ici-colo !!! Ms inca odata !!! 

Link către comentariu

capsa se afla exact pe butucul de rulare a centurii. Nu ai cum sa o desfaci, nu ai treaba cu ea. Doar deconectezi mufa care intra in ea - contactul luat... eventual si borna, ca sa stai tu linistit - dupa care intraresti - strangi - contactele mufei.

Bagi la loc, stergi eroarea.

Link către comentariu

Ms mult Florin, cu prima ocazie o sa umblu acolo sa vad care e treaba...........O seara buna !!! 

Link către comentariu

• 6 months later...

Am o intrebare legata de centura de la sofer. Pe un Golf 5 variant din 2008, masina personala, centura de la sofer nu blocheaza tot timpul cand o smucesc. Masina nu a fost lovita, nu a fost schimbata centura, totul e original, neatins. Daca eu sunt la volan, cu centura pusa si fie franez brusc sau ma inclin puternic in fata, centura blocheaza insa nu tot timpul. Daca doar o smucesc, chiar si din scurt cum mana, nu blocheaza nici cu rugaciuni, fapt ce la restul centurilor nu se intampla, toate blocand instant. Imi vine greu sa cred ca doar de la utilizarea intensa/uzura sa nu mai blocheze tot timpul.

Link către comentariu

Daca nu blocheaza tot timpul probabil are o problema, dar sa stii ca nu e recomandat sa te joci cu ea asa, incearca sa cureti centura, trage-o pe toata afara blocheaz-o sus cu un carlig ceva si curat-o cu putina apa cu solutie de sapun si las-o sa se usuce bine. Acest lucru poate duce si la retragerea ei mai usoara.

Link către comentariu

Nu e recomandat de catre cine ? Nu trag toata ziua de ea, este un fapt ce l-am constatat de curand in momentul in care am apucat poate mai tare de ea sa o cuplez si am vazut ca nu a blocat, dupa care am incercat cele descrise in postul anterior. Spre deosebire de restul din masina, care daca le trag mai repede, pai blocheaza instant. De spalat nu am pt ce deoarece se ruleaza foarte bine, chiar trebuie sa am grija sa nu dau drumul centurii pentru ca imi zboara geamu sau ciobesc fata de usa. Faza cu spalatul am amplicat-o la Passatul ce l-am avut inainte, cand bucata de centura care o foloseam cat sa ma cuprinda trebuia sa o ajut cu mana sa ruleze inapoi complet. Nu insa in cazul de fata.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu la fel o problema,dintr-o dată centura şofer nu mai prinde de nici o formă,o pun şi sare afară,ce să fie oare? Mersi.

Link către comentariu

problema pare sa fie din teaca.... ori cumperi una SH, ori comanda - noua - parca in jurul la 250 lei.

din pacate carcasele acesteia sunt lipite... deci o poti desface sa vezi ce s-a intamplat - mai greu sa o lipesti la loc si sa se vada frumos.

Link către comentariu

mersi,din pacate vad ca nu sunt singurul stan patitu,imbatranesc si ele. :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!