Jump to content

Zgomot la mersul inapoi (marsarier)

KatBlade
 Share

Postare recomandată

Cu scuze daca sunt off topic!

La masina din semnatura, la mersul inapoi se aude un zgomot "ciudat", din cate imi dau seama undeva in stanga fata. Nu stiu cum sa descriu zgomotul insa daca ati avut bicicleta si ati pus un plastic la spite, asta este ritmul si frecventa, in functie de viteza. Ma enerveaza la maxim. In fata nu are nici o problema. Unii mi-au spus ca poate fi planetara, altii ceva prin cutie!?!

Daca puteti ajutor sau sau parere, mi-ar fi util. MULTUMESC

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• KatBlade

8

• AG 88 YUN

3

• 90G_O_L

3

• gabrielbr

3

Incearca sa ridici masina pe capre si vezi daca se mai aude cand mergi in marsarier cu masina suspendata (dezavantajul e ca nu ai sarcina pe diferential) sau daca ai cunostinte la vreo statie ITP incearca pe standul pe care se verifica franele sa asculti zgomotele .Verifica si jocurile la articulatii si rulment

P.S.

Daca ai ESP ma gandesc sa il decuplezi intrucat rotile spate vor sta pe loc si ar forta ESP sa intervina si pe rotile fata.

Link către comentariu

Se aude in viraj sau numai cand mergi drept, eu tind sa cred ca-i capul de planetara :icon_thumright:

Link către comentariu

• Administrator
...cred ca-i capul de planetara :lol:

Alex, asta doar in cazul fericit. Sa nu fie vreo problema la sincroane, in cutia de viteze. :icon_thumright:

Link către comentariu

Se aude doar cand merg inapoi. Doar pe partea stanga fata. Cand merg inainte nu se aude nimic in nici o treapta de viteza si nici in viraje. Masina are doar 100.000 km. Nu troncane, nu bate, nimic. Doar in mersul inapoi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Treapta de mers inapoi n-are sincron, e angrenata printr-o roata care schimba sensul de rotatie al arborelui primar.

Asadar, daca e din cutie iti ramane pinionul de mers inapoi, sau pinionul de angrenare, dar ar trebui sa simti si socuri, sa nu mai fie lina deplasarea.

Link către comentariu

Nu as vrea sa desfac cutia de viteze. Service-urile noastre mai mult strica!

Link către comentariu

Se aude in viraj sau numai cand mergi drept, eu tind sa cred ca-i capul de planetara :icon_thumright:

La mine se aude in viraj zgomotul acesta... E oare capul de planetara?

Dar am observat k numai atunci knd iau viraj dreapta.

Link către comentariu

Deplasarea este lina, fara socuri. Nu se aude decat zgomotul ala tampit si sacadat. Mecanicii isi dau cu parerea dar niciunul nimic concret. Mai astept sfaturi, pareri! Multumesc

Link către comentariu

Eu intai as cauta la roti sa nu fie vreun soricel sau vreo brida in luata in raspar cand dai cu spatele, pe urma m-as uita la diversele table si tablite, pe interiorul jantei, daca e ceva ar trebui sa vezi urme de frecare.

Si de pietricele si mocirla intarita ar fi bine sa te uiti.

De-abia dupa aia merita sa te gandesti la desfacut cutia de viteze, sau alte scheme.

Link către comentariu

• 3 months later...

Nu este nimic pe la roti. Cred totusi ca este din cutia de viteze. A mai avut cineva probleme de genul asta cu cutia? Unii mecanici m-au sfatuit sa nu o desfac, explicandu-le ca la mersul inapoi nu sunt probleme (exceptand zgomotul) Mi-au spus ca in cutie , in afara de ulei producatorul nu stiu ce substanta baga sa reduca frecarea, iar daca o desfac cutia nu o sa mai fie aceeasi. Sunt in "ceata".

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut. La mine se aude un vuiet cand merg in marsarier. Se aude in exteriorul masinii, nu intr un loc anume, sau cel putin nu l am localizat eu. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.

Link către comentariu

Zgomotul este din ce in ce mai pronuntat, in schimb mersul in marsarier este normal. Nici mecanicii nu pot decat sa-si dea cu parerea. Mi-au spus sa-mi demonteze cutia dar am refuzat. Daca se mai intampla ceva sau daca am vreun rezultat va tin la "curent". Bafta!

Link către comentariu

• 1 month later...

sal,auzi desi poate razi da ia vezi tu nu cumva e de la....ventilatie?! opreste ventilatia din masina si mergi cu spatele...se mai aude?

Link către comentariu

La deplasarea cu spatele, se aude un zgomot aparte la mai toate masinile. E posibil ca zgomotul pe care-l ai sa fie absolut normal si masina sa n-aiba nimic. Am uitat sa mentionez ca acest zgomot, provine de la cutia de viteze.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

ceva asemanator se aude si la mine la mersul inapoi dar se aude ca o lovitura cand pun frana..mi-a luat cev atimp pana m-am obisnuit ca aveam impresia mereu ca lovesc cu spatele la parcare cu toate ca sunt senzori de parcare ..inca nu l-am elucidat simplu m-am obisnuit...

Link către comentariu

sa nu fi ramas fara ulei la vreo planetara, sau ceva pe la burduf ..

Link către comentariu

• 4 weeks later...
ceva asemanator se aude si la mine la mersul inapoi dar se aude ca o lovitura cand pun frana..mi-a luat cev atimp pana m-am obisnuit ca aveam impresia mereu ca lovesc cu spatele la parcare cu toate ca sunt senzori de parcare ..inca nu l-am elucidat simplu m-am obisnuit...

Stai linistit. Sunt placutele. Verifica-le totusi. Si pe fata si pe spate

Link către comentariu

• 3 weeks later...

bora 2002 motor 1,6 sr akl de o vreme daca dau mai tare in masalier sare pe liber si a inceput sa se auda un zgomot metalic !! un mecanik mia zis sa verific uleiul la cutie , dar daca ar fi uleiul nu ar trebui sa faca in toate vitezele , precizez ca masina perge perfect intra super usor in toate vitezele inclusiv in masalier ! astept parareri ! maine orcum schimb si uleiul la cutie ! multumesc anticipat

Link către comentariu

Sa nu mai circuli cu ea,sau macar sa nu bagi in marsarier pana in schimbi, parerea mea, si vezi cand lasi jos uleiul vechi sa nu ai ceva span, pilitura prin el pt ca atunci e de rau.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

vrei sa spui ca pot avea ceva rupt in cutie ?sper sa se rezolve cu uleiul ;) nu as vrea sa umblu in cutie :blink:

Modificat de last
Quote inutil. Foloseste AddReply sau FastReply. Multumesc!
Link către comentariu

• Administrator

Cred ca ai probleme cu pinionul de mers inapoi, daca sare din viteza.

La mersul inapoi se simt si socuri?

Link către comentariu

sal

am o problema cand merg in marsarier la fel ca si colegul KatBlade

la inceput cand am cumparat masina(vara 2007Germania) nu se auzea mai deloc avea un fel de huruiala mica, dar este normala in mesul cu spatele

dupa o vreme intr-o dimineata am auzit cum face de parca imi batea ceva doar ca nu se simtea in caroserie nimic....

am mers la mecani, dupa o verificare...a zis ca e din cutie ca nu are cum sa fie de la palnetara ca a verificat, ca nu imi recomanda sa umblu la cutie ca merge si asa daca imi face daor in mersu cu spatele

Mentionez ca nu imi agata nimic, nu simt nimic in cutie, merge foate bine cu spatele, nu imi patineaza nimic

de vreo luna de zile acea bataie s-a transformat intr-o huruiala continua...dar tot la fel nu imi afecteaza nimic la condus..dar sunetul este deranjant

paote ma ajutati cu niste pareri poate a mai trecut cineva prin asta si si-a rezolvat

Link către comentariu

Vorbesc pe bune: la dacie tot asa mi s-a intamplat pana am ramas cu capatu acela al cutiei de viteze pe asfalt. Mecanucul nu a pus bine nush ce si pierdea ulei pana efectiv mi s-au blocat rotilesi nu a mai iesit din viteza care era(a 3-a). Tot asa se auzea o huruiala tot mai tara pana cand...am mers in a 3-a pan la mecanic. Asa ca vezi cum stai cu uleiul, ca daca e asta nu cred ca scapi asa ieftin ca la dacie.

Link către comentariu

Cred ca ai probleme cu pinionul de mers inapoi, daca sare din viteza.

La mersul inapoi se simt si socuri?

nu se simte nici un soc ! masian sare numai cand opune fff mare rezistena nu sare daca dai normal cu spatele !si imi sare asa de o jum de an dar acum a inceput sa se auda zgomotul asta la mers inapoi :vaidecapulmeu:(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!