Jump to content

Skoda Fabia Junior

Daleputley
 Share

Postare recomandată

V-as ruga sa imi spuneti ce parere aveti, ce stiti despre Fabia Junior ? (model de intrare al gamei, motor 54 HP). Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre Fabia Junior nu am nici o parere pt. ca nu o cunosc. Despre Fabia Junior stiu ca este echipata cu motor de 1.2 l cu 3 cilindri cu 2 supape pe cilindru, o ruda mai "amarata" a motorului 1.2HTP care cu 4 supape pe cilindru face 64 CP.

Cred ca mai multe detalii tehnice obtii din site-urile importatorului si dealerilor Skoda: www.skoda.ro / www.aviamotors.ro / www.bradytrade.ro .

Link către comentariu

FAbia junior nu stiu daca se mai vinde noua. Poate la SH.

Este o fabie a saracului, fara optionale, etc. Anul trecut era in jur de 6000 - 6500 eur

Link către comentariu

Nu prea poti spune ca este o Fabie a saracului atat timp cat este la acelasi pret ca un Logan full options. Inca se mai fabrica si costa 8.400 euro (taxe incluse). Dar este destul de saraca ca dotari. Este practic cheala si daca mai dai vreo 480 de euro beneficiezi de ABS si airbag pasager. De aer conditionat nu poate fi vorba avand in vedere motorizarea (numai 55 CP).

Eu ti-as recomanda totusi motorizarea de 64 CP. Desigur, fiecare face optiunea si in functie de propriile posibilitati financiare. Ai studiat ofertele pe care le au acum la Skoda Fabia Cool, in cazul in care cumperi masina in leasing? Cand am cumparat-o eu (Fabia 1.2l 64 CP) nu aveau oferta de leasing, dar iti ofereau gratuit aerul conditionat. Pe de alta parte, optiunea fiecarui cumparator ar trebui sa fie si in functie de modul preconizat de utilizare a autovehiculului.

Link către comentariu

@ michael OFF Topic: Tu nu ti-ai luat Logan.

Totusi nu stiu daca se mai vinde noua. Sa nu fie o ramasita a trecutului. De ex Brady Trade, care are site-ul ceva mai nou (cu configurator, etc) numai are modelul in lista de preturi si nici pe ofertele lor de acolo.

Modificat de horgarban
Link către comentariu

Off-topic (si nu prea):

Asta asa e. Desi initial am fost extrem de incantat de proiectul Logan, entuziasmul mi-a trecut foarte repede cand am vazut rezultatul. Asa ca am facut un efort mai mare cu vreo 3.000 de euro (a se citi m-am imprumutat mai mult) si mi-am luat Fabia. Si sunt extrem de multumit (pana acum) de alegerea facuta. Singurul meu "regret" este ca nu am avut suficienti bani pentru o Fabia 1.4 TDI.

Link către comentariu

Fabia Junior pe care o stiu eu (inainte de facelift) nu numai ca este o Fabia mai cheala, dar are si multe elemente de pe vechea Felicia ca de exemplu directia (fara servo) si franele, are jante pe 13", n-are bara stabilizatoare samd. Fabia Junior de dupa facelift s-ar putea sa fie aceeasi masina, nu stiu...

Link către comentariu

Merita sa faci un mic efort de vreo 2-3 mii eu si sa iei ceva serios, parerea mea e super proasta fata de Fabia Junior.Meriti mai mult! :) .Da e cheala rau si in plus are suspensia altfel directia neasistata...etc. Eu votez NU!

Link către comentariu

Merita sa faci un mic efort de vreo 2-3 mii eu si sa iei ceva serios, parerea mea e super proasta fata de Fabia Junior.Meriti mai mult! :) .Da e cheala rau si in plus are suspensia altfel directia neasistata...etc. Eu votez NU!

<{POST_SNAPBACK}>

Si eu zic la fel. Daca nu poti si nu poti sa mai pui acesti 2-3mii, atunci indreapta-te spre oferta second-hand, eventual de la un dealer skoda, unde probabilitatea de a lua teapa e muult mai mica, daca nu chiar zero.

Incearca pe http://www.bradytrade.ro/ofertesecondhand/ sau http://www.weltauto.ro

Modificat de shkoda
Link către comentariu

Dupa parerea mea, Fabia junior e destinata firmelor nu au un buget prea generos si care doresc sa-si faca flota si ar dori altceva decat Matiz-uri.

Masina e spartana in adevaratul sens al cuvantului, dar nu vad un impediment lipsa servodirectiei pentru ca e usoara. Iar destinatia ar fi cam urbana deci lipsa barei stabilizatoare (daca este asa cum spuneti) nu ar fi o catastrofa. Nici unele Loganuri nu au bara stabilizatoare.

Ca s-o cumperi pentru o persoana fizica, intr-adevar, trebuie sa fii cam nepretentios...dar masina va functiona la fel ca orice HTP.

Link către comentariu

@Diesel: Nu te lua de HTP! A nu se confunda Juniorul (1.2 6v 55 CP) cu HTP-ul (1.2 12v 65 CP)! Diferenta este cam ca intre TDI-ul de 90 CP si TDI-ul 105 CP.

Link către comentariu

La un pret rezonabil si pentru un consum mic pentru un benzinar (oficial 5.1 afara si 7.7 in oras), eu zic ca merita sa faci un efort mai mare si sa optezi pentru Fabia 1.2 HTP / 64 CP. Desigur, pentru inca aproape 2.000 de euro ai si optiunea unui 1.9 SDI / 64 CP, iar daca peste astia mai adaugi vreo 1.600 ajungi la 1.4 TDI / 75 CP, care a stabilit recent recordul national de consum in regim mixt (3.56 l/100 km).

Link către comentariu

Deja 3600 Eur e peste poate. Daca reuseste sa ia o Fabia Cool Plus -9850 CIP` e f b

Link către comentariu

@Diesel: Nu te lua de HTP! A nu se confunda Juniorul (1.2 6v 55 CP) cu HTP-ul (1.2 12v 65 CP)! Diferenta este cam ca intre TDI-ul de 90 CP si TDI-ul 105 CP.

<{POST_SNAPBACK}>

Vai, ce saritura in sus!!!:)

Pai nu se lua nimeni de... nimic. :)

Spuneam ca functionarea motoarelor va fi identica, fiind vorba de motoare cu aceeasi cilindree si in 3 cilindri.

Asteptai sa scriu ca avand 10 CP in plus, HTP-ul va avea performante usor imbunatatite?

Tocmai am facut acest lucru!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
sebastianjercan

Salut la toti.

In primul rand va spun ca nu prea ma pricep la masini si nu am avut o mare pasiune pt Skoda. Insa lucrez in Cehia de 2 ani de zile si am facut aceasta pasiune pt ca intradevar acum vad ca este o marca foarte buna de masini. Am inceput sa strang bani pentru o Skoda si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi daca as lua una cu consum f mic pentru ca fac destul de des Romania-Cehia si invers.

M-am uitat pe oferta de la www.skoda.ro si am vazut ca Skoda Junior e cea mai ieftina in schimb nu am vazut pe nici un forum vreo discutie despre ea. Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.

Inca o intrebare legat de vame etc in ideea ca as cumpara din Cehia. Ce taxe platesc? Este adevarat ca pt masinile produse in Europa nu platesc taxe?

Va multumesc anticipat. :)

Link către comentariu

Foloseste functia SEARCH si gasesti ce s-a discutat!

Iata: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=4102&hl=

Despre taxe nu stiu sa-ti raspund. Stiu doar ca in Romania cand cumperi Skoda (noua) nu se platesc taxe vamale.

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!