Jump to content

tacane ca un diesel

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema.Mai exact atunci cand se incalzeste masina, dupa un timp, la relanti incepe sa ,,bata'' ceva la motor.Se simte si in pedala de ambreiaj care vibreaza usor.Am dus-o in service(porsche romania) unde au sesizat si ei si desi admit ca nu e normal, concluzia finala a fost cel putin amuzanta(privita din ,,afara'' evident)...NU ARE NIMIC.Nu cred ca mi-am facut atatia nervi cati mi-am facut acolo in viata mea.Ignoranta, nesimtirea, lipsa respectului fata de client sunt lucruri foarte comune in acest service. :blink:

In fine, sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi utile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam ce fel de batut se aude? Fier pe fier, fier pe plastic...intelegi tu...Si daca apesi ambreiajul in timp ce bate, ce se intampla?

Link către comentariu

Cred ca este fier pe fier sau ceva de genul...mai exact face ca un diesel...adica dupa vreo 2 minute de ,,tacere'' incepe si toarce sa zic asa....ca si cum ar incepe sa vibreze motorul prea tare si ,,atinge'' ceva.

Daca apas ambreiajul nu are nici un efect...,,tacanitul'' se aude in cont.

Sursa:pare ca din partea stanga a masinii(partea cu bateria mai exact)

Link către comentariu

Cutia de viteze, then? volant la motorizarea asta e cumva ca la PD-uri?

Link către comentariu

Se aude numai la relanti sau si la turatzii? La turatzii sunetul devine mai ascutzit?

Se aude din interiorul motorului sau este un zgomot clar exterior?

Link către comentariu

Numai la relanti...daca urca turatia devine insesizabil

Cred ca se aude din exteriorul motorului.

Nici nu vreau sa ma gandesc la cutia de viteze la o masina noua(daca e asa o vand si-mi iau golan) :)

Link către comentariu

Numai la relanti...daca urca turatia devine insesizabil

Cred ca se aude din exteriorul motorului.

Nici nu vreau sa ma gandesc la cutia de viteze la o masina noua(daca e asa o vand si-mi iau golan) :)

<{POST_SNAPBACK}>

Pai acorda-ti timp si identifica cam de pe unde vine ... in caz ca nu vrei sa incerci si in alta parte.

Link către comentariu

Ce e ciudat e ca face doar cand se incalzeste....cand e rece sau aproape rece e o tacere in masina de auzi si musca.

Iti dai seama ca daca stiam sursa exact treaba era ca si rezolvata.

Iar in Cta in afara de ,,cardinal motors''(care e in colaborare cu porsche) nu prea mai am alternative

Link către comentariu

Ce e ciudat e ca face doar cand se incalzeste....cand e rece sau aproape rece e o tacere in masina de auzi si musca.

Iti dai seama ca daca stiam sursa exact treaba era ca si rezolvata.

Iar in Cta in afara de ,,cardinal motors''(care e in colaborare cu porsche) nu prea mai am alternative

<{POST_SNAPBACK}>

Si eu am o problema similara cu tzcaneli cand este cald motorul iar la rece e liniste. Dar nu cred ca poate avea vreo legatura cu ce ai tu. Eu am distributzia pe lantz si ala tzacane la mine. Fa o inregistrare a sunetului cu o camera foto digitala sau ceva asemanator si mai bun astfel incat sa se auda clar si posteaza sa stim mai bine despre ce sunet e vorba.

Link către comentariu

O problema des intalnita este la rulmentul de presiune. Nu are legatura cu temperatura motorului, dar, datorita frecarii, se incalzeste si el si provoaca un zgomot asemanator diesel-ului.

Link către comentariu

Asta cu rulmentul de presiune(mai ales ca se simte si bataia din ambreiaj) am mai auzit-o.Unde e problema mai exact?...poate fi remediata?

Link către comentariu

Salut nesanatosu!

Hai ca nu e chiar asa grav! (zic eu)

Conduc tot FSI si:

Masina mea face ca un zgomot asemanator cu cel descris de tine: "ca un diesel". Chiar prientenii m-au intrebat daca nu e diesel!

Zgomotul este mai prezent cind motorul este rece insa. Cind motorul e cald acesta se atenueaza puternic, insa tot ramine ceva daca deschizi geamul.

Zgomotul se aude mai mult in afara masinii si la relanti. In mers dispare.

Usoare vibratii in pedala? Da, parca!

Uneori turatia de relanti variaza usor, sub efectul socului automat cred.

Dupa ce se incalzeste motorul nu se mai aude din interior. Vreau sa spun ca uneori ma uit pe bord sa vad daca am 800 de ture la stop ca nu simt vibratii si nu aud zgomote.

Eu pun pacaniturile astea pe seama sistemului de injectie directa a benzinei.

Parerea mea este ca masina ta nu are nimic, insa deh, nu pot fi sigur pentru ca nu stiu exact daca ceea ce descrii tu e ceea ce inteleg eu.

Link către comentariu

Acum ceva vrme m-am intalnit cu nesanatosu si am facut comparatie intre ce se aude la mine (in G5 1.6 FSI) si la el. Ideea este ca la mine nu face asa. In schimb prin zona torpedoului e o "bomba cu ceas" care ticaie in continuu.

Link către comentariu

Dogarel am fost la porsche si am intrebat si de ,,bomba''.Cica e de la ,,computerul de confort '' (mdea...sa zicem....cat ,,confort'' iti provoaca senzatia ca mergi cu Bin Laden in dreapta).

Partea proasta la faza cu tacanitul e ca daca atunci cand era noua era foarte putin sesizabil acum s-a accentuat...

Iar la mine e tocmai invers:cand e rece e ,,tacuta '' iar cand se incalzeste incepe sa ,,bata''

Modificat de nesanatosu
Link către comentariu

Tatal unui prieten a achizitionat ieri o Bora 1.6 105 CP, noua dar cu problemele: intra greu in viteza, face mereu tacanitul lui nesanatosu si are bomba din torpedou a lui dogarel. Miercuri merge la service si cum rezolva va anunt, poate rezolvam ceva.

Link către comentariu

mah, io zic sa fugitzi pana nu face BUM :) sorry da nu m-am putut abtzine ;) va urez bafta la remedieri ca e pacat...mashini noi....hmmm

wabbit: Mr. WOB, iar???

Link către comentariu

• 1 month later...

Prezent! Zgomot identic cu al lui Nesanatosu prezent si la mine. La cald, la relanti, fara legatura cu ambreiajul, in ritm constant, etc. Nu am erori pe VAG-COM.

Ce poate sa fie?

Modificat de PiNGUS
Link către comentariu

www.meinlupo.de

Verifica role de la distributie...

Link către comentariu

Stau mai prost cu germana.Asa ca te rog sa-mi explici si mie care e faza cu rolele?

Link către comentariu

Ma adresam lui Pingus...

Multe motoare de pe Lupo (1.4 sigur, poate si 1.0 nu mai stiu), Polo, Golf (1.4 16V) si Fabia (1.4 16V) au crapat din cauza de role proaste.

Si eu am schimbat la 50.000 distributia, curelele erau bune, dar una avea uzura pe o margine, o rola era dusa....

Si la mine se auzea un tacanit metalic din motor care a disparut o data cu montarea noii distributii.

Despre FSI nu stiu nimic :D

Link către comentariu

in partea cu distributia...la mine in stanga, cand privesti masina din fata

Link către comentariu

Eu am 65 000. Nu am schimbat nimic la distributie, ar trebui?

Se schimba doar rola sau tot. Nu e cam devreme?

Zgomotul nu apare tot timpul, dar cateodata se aude clar la stop.

Recomandari pentru stil de condus? (de ex. nu tura sau mai stiu eu ce)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!