Jump to content

Golf V Gti Vs Octavia 2 Rs

Vlad Andrei
 Share

Postare recomandată

Salut. Peste 1 luna jumate am in plan sa cumpar o masina. Pana de curand eram convins ca imi doresc Octavia 2 VRS, dar am inceput sa iau in calcul din ce in ce mai serios un golf V GTI. Rog pe cei ce poseda Golf V GTI sa isi dea cu parerea in ceea ce priveste alegerea ce urmeaza sa o fac (cred ca m-am hotarat pe golf V dar nici octavia nu este de aruncat :lol::D). In ceea ce priveste Golful, este scump de intretzinut, cum este calitatea finisajelor interioare, cum se prezinta masina la condus, raportul calitate pret fiabilitate. Nu am fost membru activ dar am urmarit cu mare atentie forumul, mai ales la sectiunea octavia. Va rog frumos sa ma ajutati sa imi formez o parere. Multumesc anticipat. Cheerz

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

rugam a fi mutat la "versus"....

Link către comentariu

De ce nu te duci tu la un dealer, faci cite un drive test, te uiti la interior la fiecare si dupa aceea dezbatem problema aici?

Eu unul as face. Pentru a fi in cunostinta de cauza in momentul in care cineva isi exprima o parere.

Link către comentariu

daca folosetsi masina mai pt drumuri lungi cu familia, ai nevoie de mai mult spatiu, alege Octi, daca etsi mai tanar si mai sportiv, nu te dranjeaza spatiu mai mic..atunci GTI are un comportament ceva mai bun pe sosea.

Link către comentariu

Intre GTI-ul cu 2 usi si cel cu 4 este vreo diferentza semnificativa de marime (lungime) ??

Link către comentariu

Nu exista diferenta de dimensiune intre Golf in 3 usi si Golf in 5 usi. Golf in 3 usi are usile mai mari ca dimensiuni (portierele evident).

Link către comentariu

Ambele caroserii au 4204 mm.

Link către comentariu

Nu, diferenta=0. Doar portierele difera.

LE: Scuze, am postat cvasi-simultan ... :(

Modificat de razdan
Link către comentariu

niciuna. dar se spune ca o caroserie in 2 usi este in timp mai rezistanta la trepidatii/socuri ca cea in 4 usi.

mie personal imi place mai mult cum arata in 2 usi.

Link către comentariu

Motorul de pe GTI de 200 de cai e acelas de pe octi 2.0 tfsi ?

Link către comentariu

Da, asa stiu si eu, rezistenta este mai mare la caroseria in 2 portiere, iar estetica, desi unii pot avea alta opinie, avantajeaza net tot varianta in 2 portiere. :(

Link către comentariu

Da este acelasi motor pe ambele masini. Vezi ca exista si GTI 30 Edition, care are 230 de cai si daca nu ma insel are o turbina mai mare decit GTI-ul simplu sau VRS.

Link către comentariu

Din ce am vazut, din punct de vedere al finisajelor O2 nu sta prea bine in comparatie cu Golf V. Nu e diferenta colosala, dar parca Golf-ul ar avea un mic plus. Din punct de vedere al consumului Golf-ul iar sta mai bine, fiind ceva mai usor. Legat de costurile de intretinere nu cred ca sunt diferente. In nici un caz nu acesta ar trebui sa fie factorul sa te faca sa te hotarasti intre cele doua masini alese de tine pentru ca sunt "pe acolo".

OT: Octavia este RS nu VRS, ca vad ca se insista cu denumirea asta...

OT2: Vlad Andrei tu deja ti-ai completat profilul ca si cum ai avea masina...??? :(

Modificat de Bestie
Link către comentariu

Intradevar, diferentele de finisaje sunt foarte mici in favoare Golfului. Singurele diferente notabile sunt la capitolul spatiu.

Link către comentariu

Daca tot suntem la sectiunea versus. Va rog sa va dati cu parerea intre GTI si VRS. Nu-mi spunetzi ce caut io, gen depinde ce cautzi spatziu sau sportivitate. Am 20 de ani, nu am familie, parintzii mei au amandoi masini deci nu se pune problema de masina de familie. Mie mi-a placut VRS-ul foarte mult dar nu ptr spatiile sale interioare, mi a placut ea ca masina. In ultima vreme tot castiga teren GTI-ul :(

Link către comentariu

... daca nu ma insel are o turbina mai mare decit GTI-ul simplu ...

Asa este. :(

Si intr-adevar RS nu e VRS.

Link către comentariu

OK am inteles... RS nu VRS

Link către comentariu

Eu am stat mult pe ginduri ,inainte sa-mi achizitionez masina, la un RS TDI. Din pacate nu exista DSG pe Ocatvia RS si din cauza asta m-am reorientat. Intre GTI si RS as alege GTI-ul pentru DSG in primul rind si pentru interiorul sau in rindul 2. La exterior imi place mai mult RS-ul (are dreptate colegul, este RS nu VRS) neaparat in albastru specific (Race Blue cred).

Modificat de Devastator
Link către comentariu

De ce iti place tie cutie automata ??? Majoritatea soferilor pe care i-am intrebat spun k nu mai simti k esti sofer daca ai cutie autmata.. ma rog DGS

Link către comentariu

DSG nu e orice automata.

dar nu poate fi modificata asa usor masina, pt ca DSG are limitarea de 350 Nm maxim.

mergi cu un DSG si ai sa fii surprins.

my choice? GTI Manuala ED 30. sau Cupra ... GTI 2 usi, alba , neagra.

Link către comentariu

Care este diferenta de pret intre GTI si GTI 30 edition ??? k pe site nu am vazut 30 edition

Link către comentariu

Pai in primul rind sunt din Bucuresti, iar in Bucuresti nu simti ca esti sofer daca ai cutie manuala, simti ca ai febra musculara. :( Vezi ca sunt foarte multe discutii pe tema DSG-ului, dar numai un test-drive te poate lamuri. Eu acum nu prea imi mai imaginez o masina fara cutie automata desi uneori mi-ar placea sa mai schimb eu treptele din "stick". DSG-ul este foarte performant daca te pasioneaza viteza si este foarte confortabil daca mergi linistit. Cam asta e principiul dupa care mi-am ales eu cutia de viteze.

http://cc.volkswagen.at/nwapp/nws_ro;jsess...&LE=AUSWAHL

Intra pe www.vw.ro la configurator si ai si 30 edition si GTI normal. Daca ar fi sa fie GTI si eu as merge pe un Edition dar cu DSG.

Modificat de Devastator
Link către comentariu

da ai dreptate. Am vazut si io 30 Edition.

Golf GTI 30 EDITION/ Benzina

2.0 litri TFSI / 230 CP / Cutie manuala -6 viteze / 2 usi

Pret fara TVA:

EUR 22.025,-

Aer conditionat "Climatronic" - cu

reglare automata si doua zone separate

de temperatura"

EUR 125,-

cod intern - DVD navigatie pentru

Europa de Est

EUR 0,-

cod intern - DVD navigatie pentru

Europa de Vest

EUR 0,-

Cotiera mijloc fata cu spatiu de

depozitare si 2 guri de ventilatie,

inclusiv suport pahare(2) spate

EUR 142,-

Faruri bi-xenon, inclusiv instalatie

spalare faruri

EUR 937,-

Radio sistem de navigatie "RNS 510"

Volkswagen Sound

- display multifunctional TFT cu touch

screen

- radio 4x20 watt functie MP3, 10

incinte acustice

- computer de bord "Plus"

- conector multimedia extern

- avertizare acustica si optica

EUR 1.917,-

Negru (black magic pearleffect)

EUR 332,-

Scaun: Piele/Stofa

Culoarea tapiteriei: antracit "Edition30"

Podea: antracit

Consola: -

Plansa de bord: negru

EUR 0,-

Total:

EUR 25.478,

Ar mai trebui adaugat ceva ??

Link către comentariu

Eu as mai alege si volan multifunctional, senzori de lumina,ploaie,parcare.

Link către comentariu

Unde gasesc si io date tehnice la un 30 edition ???

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!