Jump to content

Probleme si Info legate de distributie

Adrian Marius88
 Share

Postare recomandată

Pentru 2-300 de ron nu cred ca merita sa risti viata motorului tau.Vei avea mai mult de tras daca se rupe cureaua...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogmotorsport

21

• paul_ral

19

• ovidiu89

10

• Adrian Marius88

8

pentru problema cu scartaitul/fluieratul de la cureaua alternator...poate fi vreun rulment de la alternator???sau intinzatorul???pentru ca mie mi se pare ca intinzatorul suna...si pot sa mai spun ca nu imi suna chiar tot timpul....dimineata...mai ales...sau mai bine zis cand e rece motorul..., dar cateodata si in alte situatii...

Link către comentariu

aceeasi problema am avut-o si eu si am schimbat cureaua si intinzatorul si acum este stas :Driver:

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna o intrebare as putea sa schimb doar cureaua de distributie ? Fara role si pompa de apa as putea sa fac eu asta sau trebuie sa ma duc la mecanic?

Link către comentariu

buna la mine am schimbat ambele (curea+role) ar trebui si schimbi ambele daca nu sti cand au fost schimbate...

Link către comentariu

De preferat se schimba pereche curea + rola. Si tot de preferat sa mergi la un mecanic. Sau sa ai ceva scule si indemanare.

Link către comentariu

Codul motorului meu e ABU 1.6 benzina. Tocmai am schimbat distributia {piesele 170 lei(curea + pompa apa), iar manopera 120 lei in care mi-a inclus si schimbatul ferodourilor pe spate}.

Mecanicul mi-a spus ca nu are rola intinzatoare, ceea ce mi se pare ca e un pic ciudat deoarece din ce am citit aici cam toata lumea are. Se poate sa fie adevarat? Era necesar sa fie schimbata si cureaua de la alternator? Sunt impresionat de forta cu care trage masina acum.:rolleyes:)

Modificat de criStyian
Link către comentariu

• 2 months later...

Am revenit si eu cu aceeasi problema despre care s-a mai discutat aici si despre care am mai intrebat in postul nr. 152, in legtura cu scartaitul curelei de la alternator...dupa aceste (3-4) luni a inceput sa scartaie si in alte situatii decat cele prezentate mai sus, adica dimineata sau cand e motorul rece, acum mai scartaie si in timpul zilei si/sau cand e cald motorul, dar nu tot timpul!!!

In zilele trecute am desfacut rola aceea intinzatoare si nu mi se pare a fi probleme cu ea....dar mi se pare ca suportul rolei e cu problema (este o poza mai sus in postul 141 cu acel suport) pentru ca daca apas pe acel suport in timp ce merge motorul nu mai scartaie si as vrea sa va intreb daca ati schimbat asa ceva...si cineva in masura sa'mi zica un pret pentru acel suport(intinzator)...

Si ca sa fiu un pic si on topic...m'ar interesa niste preturi pentru distributie, pe componente pentru masina de la semnatura...daca trebuie si cod motor 1Z...Mersi anticipat...

Link către comentariu

am si eu o problema cu distributia...

de vreo 2-3 saptamani...la cateva zile, cureaua de distributie...se deplaseaza si se freaca de capacul acela din plastic..

distributia abea am schimbat`o...am doar 5000km facuti, cureaua nu e panarama(continental) si a fost schimbata intr-un service.

care ar putea fi cauza ?

precizez ca am motor de 1.6 ABE, iar intinzatorul distributiei...daca s-ar putea spune ca este....este pompa de apa.

cureaua cand e rece motorul se misca usor pe roata dintzata ...intr-o parte si`ntr`alta, cand e cald mai greu.

cum o mai pot intinde ?

Link către comentariu

Trebuind demult sa schimb semeringul din capul axului cu came (picura ceva ulei) am schimbat si kitul de distributie preventiv.

Pompa apa (febi) - 150 Ron

Curea (contitec) - 50 Ron

Manopera 150 Ron

Semering (am uitat marca) - 13 Ron

Aici mai intra si angigelul care a curs si am cumparat 1.5 L apa distilata + 1 L antigel (Normele vw) - vreo 25 Ron (1L antigel + vreo 600 Ml apa dist mai aveam dinainte)

LordGhost dupa cum ai si precizat la sfarsitul postului cureaua o mai poti intinde de la intinzator care este pompa de apa :lol:

Modificat de BogdanBlaa
Link către comentariu

pai. asa mi-au zis aia de la service ca intinzatorul e chiar pompa apa.

din cate am vazut eu acolo...ea are locasul ei in motor, fix.

daca gresesc...corectati-ma pls.

motor 1.6 ABE. care mai aveti si stiti cum se mai intinde..pls spuneti-mi si mie. mc

Link către comentariu

@Bogdan

La masina ta, cureaua se schimba doar in urma verificarii, nu are durata de viata ca la diesel. Nu am intalnit mecanic care sa cunoasca asta.

Eu nu am schimbat cureaua de 170.000 Km. Inca mai tine :D

LordGhost

Pompa este montata oarecum excentric, fata de motor. Se slabesc suruburile si se intinde cureaua modificand pozitia pompei. Nu te sfatuiesc sa faci aceasta operatiune fara sa ai la indemana garnituri (sau macar silicon) si ceva antigel...

P.S. Eu n-am auzit niciodata de motor ABE. Esti sigur ca asta e? Trimite-mi te rog, VIN-ul pe MP

Modificat de Valentin
Link către comentariu

• 2 months later...

Salut.

Am si eu o nedumerire in legatura cu distributia la 1.8 ABS.

La ce interval de km se schimba?

Mentionez ca am schimbato acum un an si de atunci am facut 30.000 km.Am citit toate posturile anterioare si care spun 30.000,unii 60.000 altii chiar 90.000 si 120.000 :|

Modificat de ByZ
Link către comentariu

Eu stiam asa: cea din fabrica se schimba la 90.000km sau 120.000km ,iar apoi se schimba la 60.000

Link către comentariu

Adrian, poti sa precizezi si sursa acestor informatii?

Motorul ABS nu are o durata specifica recomandata de VW, deci se aplica intervalul general pt motoarele pe benzina (pentru motoare dupa 1996)

- distributie OEM: dupa 90.000 Km se verifica din 30.000 in 30.000 Km. Se schimba la nevoie

- nu este OEM distributia: se citesc recomandarile producatorului

Motoarele pana in 1995, inclusiv:

- se verifica din 30.000 in 30.000

- daca nu e OEM se citeste eticheta

P.S. A mea are 200.000 Km ;)

Modificat de Valentin
Link către comentariu

cureaua? sau te referi la tot kitul:pompa apa, rola intinzator ,curea...

Link către comentariu

La curea ma refeream, scuze. Eram cu gandul la kit ca asta ma preocupa acum

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Cureaua mea stiu doar ca e bosch,dar nu tin minte sa fi citit la cat se schimba.

@Valentin: Cureaua ta are 200.000 km ? :|

Link către comentariu

Da, are 200.000 Km, dar o voi schimba deoarece am sa schimb si pompa de apa (are o pala rupta)

Link către comentariu

cu siguranta tot kitul de distributie se schimba la 60000. am schimbat eu acum vreo 5000 si am luat bosch iar in ambalaj am gasit scris ca s schimba la 60000. la 200000 daca e am inteles bine t poti astepta sa ai probleme si e cam periculos pt motor

Link către comentariu

Cu siguranta tu nu ai citit cele cateva posturi de mai sus

Link către comentariu

• 3 months later...

cine e din cluj si vine intr`o zi sa ma ajute sa schimb cureaua de distributie?

multumesc.

Link către comentariu

salut

a inceput sa scartie:)

scartieturi scurte, 1-2 sec., indiferent de turatie sau de viteza de mers, la intervale neregulate.

m-am uitat sub capota si par sa scartie curelele ... nu stiu care

care ar putea fi ? aia de clima ? ceva rulment ? face destul de urat .

Link către comentariu

Si a mea scartaie la o sec. cand ii dau la automat dimineata.Nici nu stiu care curea e de vina,ca le-am schimbat pe toate.Distributia are 1 an jumate,cea de la servo 1 an si de alternator 3 luni :|.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!