Jump to content

Skn Vs Abt

gabryell23
 Share

Postare recomandată

Salutare, as vrea sa-i fac un chiptunig masinii din semnatura si nu ma pot decide pe care dintre cele doua firme(SKN sau ABT) sa le aleg. Astept opinii in special de la cei care si-au facut chiptuning la una dintre aceste firme.Daca imi puteti recomanda si alte firme mari cunoscute, astept pareri.

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ramaneti on-topic va rog, Skn vs Abt.

Link către comentariu

sorry, parerea mea nici una dar daca tot vrei sa alegi intre cele 2 ABT zic eu.

Link către comentariu

Mircea, te rog motiveaza.

ambele firme au un renume in tuning, ambele firme ofera servicii comparabile.

dar pentru a fi corect reprezentate, vezi ca SKN romania e dealer autorizat, pe cand ABT e reprezentat prin NURVIL. pe langa asta am auzit de multe ori ca ABT (ca si MTM uneori) nu este decat un re-seller de softuri facute de oamenii lor, mai mult sau mai putin independenti.

pe langa faptul ca pretul poate face diferenta, eu sunt mai mult adeptul resoftarii, decat al CIPului propriu zis. nu am motive clare, dar este o preferinta personala.

Link către comentariu

@Bogdan_wrc multumesc si am nevoie de un raspuns ca al tau, bine argumentat,rog ceilalti sa se abtina sa-si dea cu parerea daca nu vin si cu argumente.

In alta ordine de idei, cele 2 firme nu fac si resoftari? Fac doar chiptuning?

MTM ar fi o obtiune de luat in calcul?

Link către comentariu

SKN din cate stiu umbla la epromul masini fizic. de ABT nu stiu, dar banuiesc ca tot la fel.

de MTM chiar nu stiu...dar as inclina sa cred ca tot la fel...desi din cate stiu, reprezntantul lor pe RO, RBN umbla cu resoftari.

cel mai bine, te interesezi la ei direct.

acum despre NURVIL parerile sunt impartite. am auzit multe vorbe de bine, dar am avut un prieten care cam era sa fie tras in piept de ei (vroia cip tuning si i s-a spus ca daca face , era vb de un passat TDI de prin 99, acum 2 ani, ii trebuie si un filtru de aer sport ca sa nu scoata fum... si omu, fiind mai necunoscator, era gata sa dea toti banii...noroc ca s-a gandit sa ma intrebe)...deci degeaba imi spun 1001 oameni ca le-a mers bine, ca aia valoreaza cat 1 experienta negativa... poate intre timp s-au mai specializat...

de SKN am auzit vorbe de bine, si cunosc personal pe unii dintre cei care se ocupa de tuning, si cam toti sunt f multumiti de ei.

alte optiuni f seriose ar fi TCM, Superchips care au dealer chiar un membru de pe forum din TM, kisslorand din CJ, dar asta e alta discutie, cam offtopic pe aici.

eu, personal, dintre SKN si ABT , aici in RO, as merge pe SKN pt ca stiu oamenii si am incredere (stii cum e, cand 2 produse sunt cam la fel, atunci conteaza si vanzatorul, si relatia cu el, ca poate ai nevoie dupa aia de el..si sa stii daca mai poti apela sau nu... ), si am vazut maisni mai speciale facute cu softuri de la ei care merg perfect.

pana la urma, tu nu vrei decat un soft "stock" care a mai fost pus pe multe masini si fara probleme, dar am vazut softuri facute custom (unde acolo se vede priceperea) si de la ABT nu sunt in masura sa vobesc, pt ca nu stiu masina facuta custom de ei.

repet, este o optiune personala, bazata pe experiente personale. chair sunt curios si de alte pareri.

Link către comentariu

• 11 months later...

Salut tuturor,

Stiu ca este un topic mai vechi si nu, nu vreau sa readuc in lumina o discutie veche dar asa cum eu abia acum am vazut acest topic ma gandesc ca sunt si alti useri care cauta o anumita comparatie si raman cu informatiile scrise aici deja. Asa ca in calitate de reprezentant SKN vreau doar sa fac o mentiune la cele spuse de bogdan-wrc, si anume: asocierea SKN cu "CHIPTUNING" este o decizie a departamentului de marketing al firmei SKN pentru ca atat ei, cat si eu, consideram ca asa se numeste insusi acesta ramura a tuning-ului auto - chiptuning. Asta nu inseamna ca SKN "umbla" la chip/eprom , este tot o resoftare, doar metoda de legare la calcultor este diferita. Nemtii nostrii considera ca resoftarea prin mufa de diagnoza nu respecta standardul necesar pentru o interventie de resoftare fara riscuri si astfel impun oricarui outlet o investitie mult mai serioasa in sculele de citire si scriere. Asta este standardul lor si trebuie respectat. Pe langa investitia finaciara mai apare si necesitatea unui sediu cu o locatie fixa si controlata astfel incat sa te asiguri ca folosesti aceste scule intr-un mediu curat, fara riscuri de mutare, lovire accidentala sau sticle de racoritoare lasate fara dop pe masa. Dezavantajul esete ca nu putem sa facem softuri "la purtator" nici daca vrem acest lucru.

Este doar o explicatie ce se cerea in conditiile date, nu este un raspuns la un versus de performanta si nici un raspuns la un versus de dotari.

Performante salutari.

Link către comentariu

Daca vorbim strict de soft personal consider ca nici nu incape comparatie: aleg SKN

De ce? Pt. ca ABT are o multitudine de kituri pentru modele nou aparute dar nu se sinchisesc sa investeasca sau nu doresc sa vina si cu un soft pe masura. Cat despre chip ABT este asa zis-ul compromis comod, ca rezultat al faptului ca vine cu softuri pt. modele "incercate" si invatate de altii de destul de mult timp.

Parerea mea fara a crea flame!

Link către comentariu

Am avut o masina facuta de skn care a mers super. Performantele f crescute, fara nici un fel de prebleme. Masina a facut in regim de forja maxima aprox 40 000 km dupa soft si nu a przentat absolut nici o problema. Am vandut-o si noul proprietar e f multumit. Acum am alta masina facuta de ei. Am incercat mai multe stagii, dar cel la care m-am oprit, chiar m-a impresionat in mod deosebit. Nu-mi vine sa cred. Un a4 3.0 tdi se 1750 kg, face 100km/h in 6 s, fata de 7.4 stoc. Sper sa nu am probleme nici la asta. Deci cu skn nu gresesti. Cu ceilalti nu am colaborat, dar pot fi si ei o solutie.

Link către comentariu

bine ai venit andrei, si ai punctat bine, chestiile pe care eu nu le stiam.

oricum, repet, as alege SKN, pe langa experienta persoanala, dar si prin simplu fapt ca sunt mai bine reprezentati aici, in RO, iar pentru mine marketing firmei spune multe despre firma in sine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Un a4 3.0 tdi se 1750 kg, face 100km/h in 6 s, fata de 7.4 stoc.

Nu-i cam putin 6s suta? :icon_thumright:

Link către comentariu

o fi putin peste, dar vezi ca era vorba de unu quattro :) care pleaca bine.

oricum, imi place cum trage si pleaca masina lui RFO :D

Link către comentariu

• 1 month later...

nu contest pt. ca n-am mers dar 6s suta este o performana notabila pt. un A4 fie el si 3.oTDi + quattro.

Link către comentariu

drilling engineer

Masinuta mea are tuning facut la ABT in germania de la bun inceput de cand a luat-o neamtul. Vreau sa zic ca masina are acum 143k km si merge f bine. Cred ca isi face treaba bine ABT - ul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dintre cele doua posibilitati, as alege SKN pt ca consider foarte important ca cel care imi face softul la masina sa aiba un sediu si sa il pot contacta oricand ........ SKN este de ceva timp la noi pe piata si are o echipa de oameni calificati si care au stiu ce fac . Pe cand ABT, fiind reprezentat de Nurvil , nu cred ca au prea mare experienta. Dar cel mai important aspect este faptul ca SKN sunt specializati pe softuri si doar asta fac ( sper sa nu ma insel ) , pe cand ABT are mai multe ramuri si personal nu prea am auzit de softurile lor .......

Asa ca eu as alege SKN .

Modificat de Grecu
Link către comentariu

eee..grecule, hai ca si ABT e firma mare. chiar zilele trecute am vazut un R8 cu compresor facut de ei si se tine langa unu facut de MTM...si chiar MTM are un singur dealer prin cluj..desi stim cat de mare e MTM ca nume.

ei nu prea sunt interesati de piata din RO, pt ca au preturi mari si se adreseaza putino persoane din RO, cred ei.

faza e ca majoritatea softurilor facute de ei sunt cam low cu accente pe safe, si nu prea sunt facute "in-house" ci de oameni care lucreaza pt ei (si independenti).

printre altele, eu vad ABT mai mult ca un re-seller, atat la piese cat si la softuri, dar un re-seller implicat mult in dezvoltare si mentinerea numelui pe care si l-a creat, adica nu isi bate joc de ce vinde.

Link către comentariu

Nu-i cam putin 6s suta? :(

De fapt cred ca face cam 5,9 . Ii dau 6,1 6,2 cu inca 2 persoane in masina. Si kilometrajul nu minte foarte mult ( cam 2% ). Dar m-am hotarat sa nu mai fac plecari cu ea, fiindca o sa rup cu siguranta ambreiajul. Apropo de alti tuneri, intr-o zi m-am intalnit pe DN1 cu o octavia rs 2.0 t cu soft mtm care zicea baiatu ca are 260 cp. Ne-am luat de cateva ori di mers, de la 50, si in conditiile in care l-am lasat mereu sa-i dea primul, pana la 120 se faceau cam 2 masini intre noi ( eu in fata ). Masina merge chiar bine pentru un break diesel ;)

Modificat de rfo
Link către comentariu

chiar trage bine masina, ta...!

Link către comentariu

chiar trage bine masina, ta...!

Asa e. Mersi pentru apreciere!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!