Jump to content

consum Seat Cordoba 1,9 sdi

irinel
 Share

Postare recomandată

Mi-am luat la sfarsitul lui noiembrie 2004 un Seat Cordoba 1,9sdi cu care am mers 4000 km pana acum si mi se pare ca are un consum cam mare, in aceasta perioada rece cam 8,5-9% prin Bucuresti.

Cat ar trebui sa consume iarna, stie cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cam cati km mergi pe zi?

A mea merge in medie 30-40 km/zi.

In zilele cu -17 grade am avut consum chiar si de 9%.

Per ansamblu (consum mediu pe 2000km), a mea in oras merge acum in perioada rece cu 6.3% - pe calculatorul de bord.

Nu te speria.

Link către comentariu

Bine ai venit pe forum Irinel! Inca cineva cu Seat!!!!!!! :D :D :D

Mai ai rabdare cu consumul pana dupa 10.000 de km sa se mai "aseze" motorul. Iarna oricum consuma un pic mai mult!

Link către comentariu

Ok, am rabdare, credeam ca e vreo problema, merg in medie cam 20-30km/zi.

<{POST_SNAPBACK}>

M-am mai linistit, am vorbit aseara cu un prieten care are un Megane 2 sedan 1,5dci, si mi-a zis ca si lui la motorul de 1,5(mai mic) ii ajunge consumul si la 8-9,

mai ales ca eu am drumuri scurte de circa 3km, repetate de cateva ori pe zi; astfel motorul nu prea are timp sa se incalzeasca.

In carte spune ca atunci cand se aprinde becul mai sunt cca 7l in rezervor, la mine cred ca sunt mai multi(9-10l), la voi cum e? Daca e cineva cu computer de bord(eu nu am) poate sa-mi spuna mai precis.

Multumesc!

Link către comentariu

Mai sunt aprox 7-8l cand se aprinde becul. Oricum pe vreme rece nu e bine sa lasi rezervorul gol pt ca face condens si toata apa o retii prin filtre si mai grav in pompa/injectoare. Mergi cu el macar la jumate.

Link către comentariu

[SK][HTP]Daniel

@Irinel: Sa stii ca in general motoarele diesel turbo(TDI) si cu common rail(ca DCI-ul) sunt ceva mai economice decit motoarele diesel aspirate(gen SDI), si au si un raport putere/cuplu si putere/cm cub superior, asa ca aici nu conteaza neaparat capacitatea cilindrica, intr-adevar mai mica la 1.5 DCi. Puterea si cuplul fiind mai mari, motorul in cauza este teoretic mai economic decit SDI-ul tau.

DCi-ul de pe Megane-ul prietenului tau(probabil unul de 80 CP) consuma mult pentru ca trebuie sa traga si o caroserie destul de grea...sau poate o fi si el in primii 10 k km... ;). A si inca ceva, vorbim de consumuri in Bucuresti...pe frigul asta si in aglomeratia de acolo nu ma mira un 9% chiar la un diesel :)

Link către comentariu

Si eu am obtinut in zilele cu -17 grade un consum record de 10.5%.

Link către comentariu

Azi dimineata am fost la Service si am pus-o pe tester si n-are absolut nimic.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Link către comentariu

• 6 months later...

consum de 9% iarna!!!!!; asteapta pina la 20.000 si apoi vorbeste de consum; In familie am cumparat 3 masini din WAG noi si la toate (benzina/diesel) consumul a ramas constant doar dupa 15-20.000 km/ suntem maniaci cu carnetel(notez de fiecare data citi litri pun si ce consum am- pe cit posibil fac plinul cu tot cu rezerva)

vara

Oras 6.7% afara 6.7% (nici o diferenta pt. ca merg de obicei peste 100)

iarna

~ 7.6 in oras dar mers zilnic 2x12 (IARNA pun motorina cit mai buna-alpin diesel de la OMV)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!